Брюксел разваля годежа

Eврокомисията ни спира парите за 2 агенции; в писмо посочва "четири области на безпокойство"
13 май 2008 10:24,
53
Брюксел разваля годежа
Снимка: AMY

В писмо до зам.-министъра на финансите Димитър Ивановски, директорът на Дирекцията по разширяване на ЕС Майкъл Лий пише, че мерките, предприети от страната ни не осигуряват на Еврокомисията достатъчна основа, за да се заключи, че договорите по програма ФАР и Преходния финансов инструмент са легални, редовни и в съответствие с  разпоредбите.

В писмото се казва още: Европейската комисия ще прекрати плащанията към двете изпълнителни агенции, докато не се предприемат правилни действия до областите на безпокойство.

Лий стига и по-далеч, като категорично заявява, че продължителното спиране на плащания от Комисията не осигурява оправдание на българските власти при нарушаване на техните договорни задължения.

В документа от 8 май са посочени „четири области на безпокойство”, свързани с България.

Еврокомисията приканва България до 16 юни да предостави доклад, който съдържа доказателства, че проблемите във всички области са били адресирани.

"Този доклад ще послужи за основа на решението дали да продължим с препоръката за отменянето на решението за тези две агенции", пише още Майкъл Лий.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ще го открия довечера, но имам лошото предчувствие, че ще го изтрият веднага......знаеш как е.......
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако го откриеш публикувай го, ако не го изтрият и аз има какво да им напиша за един трансграничен проект.
30
0
 
0
 
! Отговори
toraborich преди 15 години
Крайно време е да спрем да търпим това управление което съсипва народа и да се вдигнем на бунт.Всички се оплакват,а никой не прави нищо.В крайна сметка по всяко време можем да принудим нашите "избранници" да напуснат местата си и властта да премине в народа.Няма какво повече да чакаме.
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Искам секс!
28
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
26,Ами малко Анлгийски или Френски, потърси и ще намериш и сам!Ама се пази, че Големият брат да не те привика да даваш обяснения - нали го знаеш колко ревниво-докачлив:)
27
0
 
0
 
! Отговори
rumawalker преди 15 години
Абсолютно съм съгласна с теб ! лошото е, че заради некадърността на политиците ни- ще страда целият народ... и не само това поколение, ами и няколкото след него . 19 години и още се лутаме по пътя на великия преход .. време беше вече да спрат парите. дори се радвам- поне няма да могат лакомите ни полотици и техните близки да ги излапат !
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе някой знае ли някакъв e-mail директно в Брюксел, дето можем да им описваме мафиотските сделки?
25
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
Е то беше крайно време!Но сега сигурно нашите ще се надпреварват отново по медиите да твърдят, че това не било вярно... *** има си хас!
24
0
 
0
 
! Отговори
mark преди 15 години
``направи услуга на държавата- в деня на изборите скрий личната карта на баба си :)`` Huko ti me razbi ot smex...tova si e re6enie 4e kato gi vidqx babite na 9mai da celuvat 4ervenoto zname moze i da gi izberat tiq pak.
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
нашата баба с кеф ще я заведа да гласува.Ако беше по-здрава,първа ще е *** жълтите павета.И тя като нас-винаги гласува анти-комунисти,турци,царски ***.ИСТИНАТА Е В ГЛАСУВАНЕТО! Помислете за нахалството на Доган-яхта,дворци,скъпоплатени к...извинете-манекенки,журалистки и т.н.скъпи разходи.Нафона на мизерията-как ви се струва-ще имате ли съвест да не гласувате?
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
На всички трябва да ви е ясно, че Иван Костов е виновен, нали?
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Най-добре да спират парите. И без това само пълнят гушите на тия ***, а за нас какво? - вземи тоя бензин - 2.27лв. Най-лошото е, че каквото и да стане ние винаги сме прецакани...
20
0
 
0
 
! Отговори
laynovoz преди 15 години
облагите за някой, наказанията за целия народ.....
19
0
 
0
 
! Отговори
asda преди 15 години
Всичките ни управляващи неструват...това си е едно несериозно отношение към работата...да се излагаме като *** в Европа...срамота
18
0
 
0
 
! Отговори
ф.с.в. преди 15 години
Aз мисля че вече червените бабички няма да гласуват за БСП --такъв глад и мизерия те не бяха виждали ,,проблемът е че няма никой спасител на хоризонта ,,няма нито един доблестен политик от опозицията а само алчни кресливи папагали които в момента вият за да може и те да плюскат от баницата наречена България
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
*** държава, какво да каже човек на такива! Как не ви е срам, господа-другари!? Би трябвало поне да признаете, че освен че нищо не разбирате, сте и алчни и не ви минава през ума, че в ЕС не пасат трева/овце! Правителството си отива, но какво ни чака нас, българите, освен голям срам за избора от шепа наши сънародници, които по инерция отидоха до урните като съвъръшено невежи хора и пуснаха гласа си отново за грабители и рушители на държавата!
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Неуместна забележка.. Ако не си разбрал от Негласуващи ни е на тоя хал Земеделието и горите.. ДПС сече до голо и само за два мандата е унищожил над 50% от Българските гори.. Ако и тея дето гласуваме спрем да го правим и ДПС стане първа сила ще опоска Българите до шушка.. Така ,че по-добре да гласуваме всички ,поне ДПС да не влиза във власта ,че майката ни ще разплаче.. Варянта ни е друг , трябва да е задължително гласуването и да има гигантски глоби за негласуващите.. А народа трябва да се вдигне и да въздаде справедливост като обеси на Жълтите павета 3-4 министри и десетина депутати.. Та тогава да видим дали са непокисти..
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хора срам ме е ,че съм Българин. Честно ви казвам , немога да продължавам да се излагам с *** политици.. Европа в чудо се видя с нас! Европееца ни смята за умствено изостанал народ.. Дава ни пари а ни е не ги искаме или ги усвояват политиците и близките им.. Подготвила ни е 13 милярда ,за да си направим магистрали и пътища а ние нищо не строим и квото построим е некачествено и на двойна цена от цените в ЕС!! Дала ни е пари за земеделие само ,че нито един земеделец не е взел лев!!! То трябва не да си умствуно изостанал а направо да нямаш ум ,че да не усвояваш да не правиш проекти да не помагаш на собствения си народ на ,който си обещал реки от мед като влезеш във властта. А сега да ти дават пари и да не ги вземаш.. Да ти кажат ремонтирайте МВР,че е свързано с мафията а ти да станеш и да кажеш Къде?? В България няма мафия!!!!
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
абе то така и така до обикновенния българин не стига ни стинка от тия пари така 4е е по добре да не ни ги дават те наще 4орбаджии се самозабравиха и ве4е се мислят за БОГОВЕ ЗА БЕСМЪРТНИ И ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ 4Е ОКОЛО 10% ОТ НАЦИЯТА СИ Е ЗАКУПИЛА ИМОТИ В 4УЖБИНА ..........
13
0
 
0
 
! Отговори
Huko преди 15 години
направи услуга на държавата- в деня на изборите скрий личната карта на баба си :)