ЕС-молитвата на Станишев: Не ни замразявайте

Премиерът прави опити да убеди Европа, че се справяме; Брюксел пък изпрати “сигнал за събуждане”
23 май 2008 08:42,
62
ЕС-молитвата на Станишев: Не ни замразявайте
Снимка: БГНЕС

Сергей Станишев се опитва да увери Европейската комисия, че България предприема достатъчно мерки за борба с корупцията, пише "Юропиън войс".

Управляващата коалиция е разклатена от серия корупционни скандали, които доведоха до решението на ЕК частично да замрази еврофондовете за страната.

Това е стъпка, която председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Дурао Барозу определи като “сигнал за събуждане”.  В случай на неуспех, още еврофондове ще бъдат стопирани, коментира изданието.

"Европейският съюз може да изолира българския народ и да изложи на опасност реформите в България", смята премиерът Сергей Станишев.

През юли се очаква новият ключов доклад на Европейската комисия за напредъка на България в ЕС, който има силата да спре парите и от други еврофондове, но сега Станишев смята, че още замразявания ще доведат до "разочарование сред българския народ", както и до политическа нестабилност.

"От моя гледна точка това може да се изтълкува от гражданите като наказание за страната", казва премиерът ни пред "Юропиън войс".

По неговите думи: Ще бъде нечестно да се санкционира страната, защото, видите ли, десет души не си вършат работата, не са квалифицирани или са корумпирани, завършва премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
nina преди 16 години
Ех, защо не ни колонизираха немците, англичаните или швейцарците. И тогава "Евродепутатите като една банда икономически престъпници, облечени с власт " ще управляват моите, Вашите, нашите пари. Предпочитам ги пред Доган-алчния крадец, Симеон-хитрия реститут, Сергей и Гоце-покровителите и съдружници на мафията, както и цялата кохорта от депутати, министри, управители на агенции и всякакви мутри край тях.
40
0
 
1
 
! Отговори
ss преди 16 години
От моя гледна точка това може да се изтълкува от гражданите като наказание за страната", казва премиерът ни пред "Юропиън войс".По неговите думи: Ще бъде нечестно да се санкционира страната, защото, видите ли, десет души не си вършат работата, не са квалифицирани или са корумпирани, завършва премиерътne sa 10 240 sa + 10 000 po ministersva deto pletat na edna kuka i si polivat asparagusa po zial den
39
0
 
1
 
! Отговори
chiva преди 16 години
И хората са разочаровани. Но говорим за това, че мерките на ЕП на ЕС са репресивни. Натиск, манипулации и висш политически шантаж!!! А Евродепутатите са една банда икономически престъпници, облечени с власт и възможност да управляват голяма маса пари! Това ги прави недосегаеми да водят своята асимилационна, колонизиаторска и квази утопична политика на морално изхабения ЕС.
38
0
 
1
 
! Отговори
nina преди 16 години
" Станишев смята, че още замразявания ще доведат до "разочарование сред българския народ", както и до политическа нестабилност....". Тоя е спал на течение. Ами българският народ ВЕЧЕ е разочарован от сегашните управляващи-коалицията на тримата *** и ИМА политическа нестабилност. Какво ще направи СерГейЧо.
37
0
 
1
 
! Отговори
Дама Пика преди 16 години
Защо не ги сменят като са само 10 души, които не си вършат работата . Защото не са само 10 души, а има ли изобщо висш държавен чиновник или депутат, които да не се опитват да прокарват нечии бизнес интереси , естетсвено срещу заплащане. Защо не са публикувани на български език и достъпно за всеки проектите финансирани от ЕС. и за това си има причина - за да не са за всеки. сега разбират управниците, че да се управлява държава и членство в ЕС е ангажимент към общостта и народа , а не шуробаджанащина и скалъпени доклади.
36
0
 
1
 
! Отговори
BLACK преди 16 години
никой няма да ни гледа с умиление и насълзени очи, както се гледа любимото дете, когато прави бели... инфантилността и арогантността на властта струва много скъпо на народа, който също общо взето не е цвете за мирисане, щом няма никаква политическа ангажираност - не ходи да гласува , а ако гласува на власт идват ей такива, дето е на снимката..... така че ще има санкции и това е правилно - никой няма да ни търпи балканските простотии...много време ще мине още докато станем една истинска държава ( за съжаление!)
35
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Абе що лъжеш ЕВРОПА охльов такъв!!!Корупцията и МАФИЯТА са лично от вас създадени и с ваше благоволение процъфтяват ! НЕ ТВОЕ а на вички сегашни и бивши докарали тоз народ да търси препитание и по добър живот зад граница! НЕ МУ ВЯРВАЙТЕ С ТИЯ РЕФОРМИ ВИЕ ТАМ НЯКЪДЕ В ЕВРОПА! ОТ ТЯХНИТЕ КУМОНИСТИЧИСКИ- СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ РЕФОРМИ СТИГНАХМЕ ДЪНОТО- УНИЩОЖИХТЕ ЕДНА НАЦИЯ! ТОВА ГО Е ИМАЛО ЕДИНСТВЕНО ПРЕЗ ТУРСКОТО РОБСТВО ! А ЗА РАЗОЧЕРОВАНИЕТО Е ЕДИНСТВЕНО ОТ ВАС УПРАВЛЯВАЩИТЕ! И НЕ СЕ ОПИТВАЙ ДА ЛЪЖЕШ ХОРАТА ПО СВЕТА сергейчо!!!
34
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Не му се сърдете. Все пак му е първата работа на нежния. А може и толкова да си може :)))
33
0
 
1
 
! Отговори
chulo преди 16 години
sar.Gey Stanishev da si odi v CCCP nqma rabota v BG. vidqhme go kvo svyrshi edno nishto za cql mandat....i toi krade sus dupata si a ne dade nishto na naroda hienata gadna a govori za korupciq i nekadyrnost palqk.....kak nqma da ni otrejat EC dali osydiha nqkoi samo laqt i nishto drugo toq kyv bil oniq ne znam si kvo a te sa nai golemite mutri i korumpirani bokluci.....trqbva da gi sydqt za grabej na dyrjavata i naroda ama vsichki do edin
32
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Ех, серГЕЙчо, серГЕЙчо...ЕС не ти е овчия народ да му плещиш общи приказки и да си мислиш, че ти вярват. Тия твойте комунистически клишета, шаблони и откровени глупости вървят само по обслужващите властта БГ медии. Дано спрат всички пари докато сте на власт, че да не можете нищо да откраднете, гадини мръсни...
31
0
 
1
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
30,Принципно съм съгласен с теб!Факт е, обаче, че причините заради които ЕС би ни санкционирал в този момент са реални и основателни! В тази тема говорим за тях, а не за предимствата и недостатъците на глобализацията, която винаги има малко или повече асимилативен характер:)
30
0
 
1
 
! Отговори
chiva преди 16 години
Добре. Някой наивник да не би да смята че в ЕП на ЕС са алтруисти?? Извор на добро.Глупости на квадрат. Глобализацията и отношението на гражданите - свободно протестиращи и противопоставящи се на асимилационната политика на колонизаторите показват че и този Съюз(ЕС), както и онзи(СССР) са плод на болни квази утопипично-нереалистично мислещи мозъци. Факт!
29
0
 
1
 
! Отговори
Spaseto преди 16 години
Е баси мизерника. Дано ни врътнат кранчето...да се надяваме, че тогава няма да се намерят *** да гласуват за тия наглеци.Промените в една страна тръгват отгоре надолу...ако няма политическа воля нищо не става...и резултатите са видни.
28
0
 
1
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
Аз не съм убеден, че точно Станишев е грешка на природата, но така или иначе, поста Премиер го заема ТОЙ и съответно ТОЙ е отговорен за действията на цялото правителство!
27
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
az nyamam oplakvane vie iskate da imate te da nyamat imam edin jivot
26
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Stanishev e edna golqma greshka na prirodata,koqto NIE dopusnahme da ni opravlqva.Prosto nqma drug takav ministar predsedatel koito da e tolkova navatre s korupciq i mutri
25
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
та нали вие избрахте те да управляват кво хленчите толкова
24
0
 
1
 
! Отговори
DevilishSoul преди 16 години
"От моя гледна точка това може да се изтълкува от гражданите като наказание за страната" - Не за страната, а за действащите политици, може би иска да каже, господин премиерът! Да- естествено, че това ще рефлектира върху простолюдието, защото то който е крал пак ще краде, просто за народа ще има по-малко..."Ще бъде нечестно да се санкционира страната, защото, видите ли, десет души не си вършат работата, не са квалифицирани или са корумпирани, завършва премиерът" - Господин премиер, а какво направихте вие за цял мандат, да се разкарат от властта неквалифицираните и корумпираните? Или ако не беше гръмнал скандалът в МВР даже и до тук нямаше да се стигне?!Чист популизъм си е да се молите пред европа от името на народа, защотото именно заради причините, заради които европейският съюз ще санкционира (най-вероятно) България, страда точно народът на България!
23
0
 
1
 
! Отговори
Костов преди 16 години
Не съм комунист, не съм седесар/а бях такъв/ не съм и атакист , още по малко доганист. Не съм и бойковист. Не съм привърженик на никоя партия , но определено такива , като този Станишев и 16 - по долу ме изнервят.
22
0
 
1
 
! Отговори
Знаещ преди 16 години
Вярно има десет човека от които нищо не става !!! Това са тримата големи СерГей,Мемед и Мони !!!!! Министерски съвет,НС ...... май станаха повече , но те са за гарнитура.Имаше един велик поет който бе написал " Смешен плач " . Смешно плачат некадърници,подмазвачи ,крадци и царе.Страшно плаче народа български на когото все не му идва акъла в дървената балканска кратуна,че да размаха сопата и разкара циврьовците