ЕС-молитвата на Станишев: Не ни замразявайте

Премиерът прави опити да убеди Европа, че се справяме; Брюксел пък изпрати “сигнал за събуждане”
23 май 2008 08:42,
62
ЕС-молитвата на Станишев: Не ни замразявайте
Снимка: БГНЕС

Сергей Станишев се опитва да увери Европейската комисия, че България предприема достатъчно мерки за борба с корупцията, пише "Юропиън войс".

Управляващата коалиция е разклатена от серия корупционни скандали, които доведоха до решението на ЕК частично да замрази еврофондовете за страната.

Това е стъпка, която председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Дурао Барозу определи като “сигнал за събуждане”.  В случай на неуспех, още еврофондове ще бъдат стопирани, коментира изданието.

"Европейският съюз може да изолира българския народ и да изложи на опасност реформите в България", смята премиерът Сергей Станишев.

През юли се очаква новият ключов доклад на Европейската комисия за напредъка на България в ЕС, който има силата да спре парите и от други еврофондове, но сега Станишев смята, че още замразявания ще доведат до "разочарование сред българския народ", както и до политическа нестабилност.

"От моя гледна точка това може да се изтълкува от гражданите като наказание за страната", казва премиерът ни пред "Юропиън войс".

По неговите думи: Ще бъде нечестно да се санкционира страната, защото, видите ли, десет души не си вършат работата, не са квалифицирани или са корумпирани, завършва премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
ben преди 16 години
абе стойте мирно гладен народ лесно се управлява така казал Напалйон
20
0
 
1
 
! Отговори
greshka преди 16 години
И какво като има народни вълнения? Тъкмо който трябва ще отнесе един бой, на който са обещани пари ще потърси сметка и той от Станишев и е възможност за НОВО НАЧАЛО с чувство за НАКАЗУЕМОСТ сред политиците. Другото ще е потвърждение на българската максима: всяко чудо за 3 дни, за милиони няма закони и прочее фолклор станал ежедневие у нас. Да се изпие до дъно горчивата чаша в името на ново по-справедливо начало!
19
0
 
1
 
! Отговори
papi преди 16 години
"Ще бъде нечестно да се санкционира страната, защото, видите ли, десет души не си вършат работата, не са квалифицирани или са корумпирани, завършва премиерът."Ех, Станишев, на кого си тръгнал да ги разправяш тези! Тези от ЕК да не са ти неуките пенсионери по селата, дето гласуват за твоята партия? Крайно време е ти, барабар с Доганчо и другите лъжци и търтеи да си грабнете шапките и да се разкарате нанякъде...
18
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
"Европейският съюз може да изолира българския народ и да изложи на опасност реформите в България"Я какъв наглец, май вие с вашето корумпирано и мафиотско управление излагате на опасности мизерия цяла България!!! Келемета, марш от властта!!!
17
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Ееееех, то ако ставаше работата с плач и молитва. Издъни се много младежа, не му е по мярка премиерството, носи го като големи обувки, не му стои добре!
16
0
 
1
 
! Отговори
chiva преди 16 години
Защото вече е убеден в това че ЕС е една мега-утопична затворена система.По затворена дори от бившия СССР.А Еврофондовете са нещо като СИВ(съюза за икономическа взаимопомощ). Г-н К.Каролев онзи ден каза по нова, че Европейските политици и ТЕЗИ в ЕП са по корумпирани от нашите.Намеква нещо човека!! То е ясно че в ЕП са се събрали една здрава банда икономически престъпници, които постигат целите си с висш политически шантаж, сплашване и изнудване. На това те му викат лобизъм, а на нашето корупция.Нали виждаме как лобисти от немски енергийни концерни завладяват пазара???И още и още...Защо митническата информационна система на ЕС TARIK съдава ограничения, усложнения и проблеми на българския бизнес да търгува с Русия, Украйна,Турция, Сърбия,МК и тн??? Все въпроси, до които е достигнал г-н Станишев.Търси отговор, но е късно.Вече сме вътре в кюпа , и ни поглъща бавно но сигурно .
15
0
 
1
 
! Отговори
сергейка преди 16 години
*** ,как няма да му се плаче ,като няма да има пари за техните момчета, дето ги спонсорират , не за народа -него кучета го яли ...момчетатат на които са обещавали парички от тях и за тях се страхуват ,нали те ги хранят
14
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
хаха тоя е луд премиер :)) българите щяли да го изтълкуват, не няма да го изтлкуват, че ЕС ни наказва, а че ни наказва заради управляващите. В крайна сметка, те си крадат , после ЕС наказва нас :) ама така е народа си го е казал:"*** народ, слаба държава"
13
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Поредната комунистическа демагогия,която ще мине за чиста монета,поради примитивността на българина.А,закъде се е затичал Сергейчо?Познахте!Към гейсбирка,разбира се!...
12
0
 
1
 
! Отговори
Безобразие преди 16 години
Другарю Станишев - как да няма корупция? Ако действително нямаше - такива ли щяха да са пенсиите и заплатите в образованието, в здравеопазването ... Опитвате се да пробутате и на Европа лъжите, с които лицемерничите пред лекари, учители, пред възрастните хора. Безобразие е това управление ...
11
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Тоя *** е направо трогателен в откровенните глупости, които говори... Като "видите ли" имало само десетина човека, дето са прецакали нещата, не е ли негова работа и съответно негова отговорност, че тези десетина човека 3 години крадат, без някой да вземе отношение? Българския гражданин "видите ли" от доста време вижда, че човеците не са само десетина, а много повече
10
0
 
1
 
! Отговори
student преди 16 години
ако се прат еврофондовете, ще има политическа нестабилност - неговата партия ще има затруднения! Аз лично подобна изолация бих я разтълкувал като критика към корупцията при оправляващите!!!
9
0
 
1
 
! Отговори
2х2=3.14 преди 16 години
Кво се прави на ощипана госпойца!?
8
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Само с надменно хилене и *** на ЕС не става г-н премиер. Трябва и работа с ум , и неподкупни специалисти навсякъде в държата, и патриоти, и възрожденци и много още и. Такива мутри в управлението на държавата като Вашият незаменим плевенски пикльо съсипаха и продължават да съсипват незначителният ни имидж пред Европа, а това естествено води към фризера.
7
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Ако си мислите, че не ни наблюдават в ЕС, се заблуждавате: трагичното е, че имат интерес само да наблюдават и критикувт, защото така им е изгодно. Хем няма да дават пари за нас, хем ще прибират вноските от членството! Колко жалко, че ние, обикновените не загряваме за каква мечешка помощ става въпрос! Е, нямат ли интерес? Охоо и то, голям. Това ни е "ползата" от тях, сори!
6
0
 
1
 
! Отговори
не бях аз преди 16 години
Хем така,хем иначе!И като не стане,гледаме НЕВИННО и УЧУДЕНО!
5
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
"Ще бъде нечестно да се санкционира страната, защото, видите ли, десет души не си вършат работата, не са квалифицирани или са корумпирани, завършва премиерът."Като ги знаеш тия 10 човека, да ги видим в затвора!!!
4
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
В същия ред на мисли:Онзи ден гледах, че МИНИМАЛНАТА пенсия в Сърбия се равнява на 260 лева.Страна която нито е в ЕС, нито е в НАТО, минала през десетелие войни и разделяния, която загуби част от територията си има 3 пъти по високи пенсии от България.СРАМ И ПОЗОР !
3
0
 
1
 
! Отговори
Sasho преди 16 години
Нека изобщо никакви пари да не получаваме от ЕС, да излязат наяве всичките им кирливи ризи.Дано да дойдат от ЕС да видят как минималната заплата е 110 евро, а някои пенсии как са 40-50 евро, а са същите цени както и в държавите от ЕС, да видят как ни мачкат, как станахме робове в собствената си държава.
2
0
 
1
 
! Отговори
norm преди 16 години
Отново се излива комунистическа демагогия от устата на премиера.Истината е,че ще бъде наказано основно крадливото българско управление и от това най-много идват страховете на Станишев.А колкото до българския народ,той отдавна е наказан от управляващите го.