Първанов ни лук ял, ни лук мирисал

Президентът твърди, че "пред закона всички са равни", но той е чист, парите, които му дарили- също
21 юли 2008 08:06,
83
Първанов ни лук ял, ни лук мирисал
Снимка: Булфото

"Аз смятам, че действително е много важно именно ДАНС в конструктивен, партньорски диалог с ОЛАФ да изясни какви са реалните факти, има ли доказателства за подобни тези, защото те звучат доста тежко".

Така президентът Георги Първанов коментира за вестник "24 часа" въпроса "Какъв отговор очаква всъщност от ДАНС за тезата на ОЛАФ за влиятелните сили, които нямат интерес да бъде наказано което и да е лице?

Първанов отново застъпва тезата си, че докладите на ОЛАФ са два.

"Знам, без да съм присъствал на заседанието, че на 18 юни са коментирани различни схеми, които впрочем присъстват и в доклада на ОЛАФ, но политическите изводи са се появили на по-късен етап", казва Първанов и добавя: Ще трябва да има обяснение за доказателствата. Защото ако има такива факти, тогава онези представители на институциите или на службите, които са си позволявали да препятстват, трябва начаса да понесат не само политическа отговорност, но и да бъдат подведени под съдебна.

На въпрос дали е знаел какъв е бизнесът на Людмил Стойков през 2006 г., президентът отговаря: Знам това, което знаят всички, и никога не съм си позволил да търся информации по други канали за когото и да било от онези, които подкрепят моята кампания. Това биха били непозволени методи.

Първанов подчертава, че "пред закона всички са равни", независимо от това кой в каква степен е бил "ангажиран с тази кампания или с кампанията на която и да било друга политическа сила".

"И случаят с Людмил Стойков е точно такъв. Към него законът беше приложен с цялата му строгост почти веднага след изборите от 2006 г."

Запитан за призива на Иван Костов да върне дарението на Людмил Стойков, президентът Първанов контрира: А Иван Костов ще каже ли как да се върнат на държавата дадените от него на Стойков големи обекти на индустрията и туризма.

Президентът смята, че "Иван Костов е последният човек, който трябва да коментира тази тема, защото неговото име е символ на този елемент на прехода".

На въпрос дали е притеснен по повод акцията на опозицията, която иска неговата оставка, Първанов заяви: На опозицията това й е работата – да иска оставки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
0
 
! Отговори
Георги Колев преди 15 години
Де да беше само той цялото правителство е така ! Това правителство ще го бъде до сряда според мен и оставамес надеждата,че най накрая ще дойде някой да ни оправи докато не съзрем отново познатата картинка. СТИГА ВЕЧЕ АБСУРДИСТАН !!!
81
0
 
0
 
! Отговори
Hard Rock преди 15 години
Имам една мечта,,, Президент патриот, народно събрание , загрижено за националния интерес, правителство работещо за България, администрация некорумпирана и чиста, партии , защитаващи на първо място националната кауза, народ, превърнал се най накрая в гражданско общество и граждани, наричащи се с гордост БЪЛГАРИ,,,Имам една мечта...
80
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Георги Първанов е най-големия морален престъпник на съвременността!
79
0
 
0
 
! Отговори
От Лондон преди 15 години
Уважаеми съфорумци,След дълъг анализ стигнах до извода, че скоро време правителството ще падне. Нови избори. И Бойко Борисов ще бъде премиер или президент - все едно. Защо и на кого е нужен Бойко?Основната ми теза: - Червените пари се наляха обратно в България в мандата на Станишев. Вече пари навън няма.Някой трябва да ги пази тези инвестиции (а инвестициите са предимно в хотели, МОЛ-ове - строени просто да се оправдаят средствата - без бизнес план и идея). Това е ясно.Обществото се подготвя за новият управник, който ще внесе ред в държавата. Ред - който ще пази на сухо червените пари. Ще изгърмят бушоните - нови пишман бизнесмени ...Да ви е честит новият стар агент ... премиер (примерно)
78
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ТОЯ *** НЕ СТАВА ДОРИ ЗА ОВЧАР, КАМО ЛИ ЗА ПРЕЗИДЕНТ
77
0
 
0
 
! Отговори
бамбашизук преди 15 години
гоце е миризливец - смърди на простотия, празнота, лицемерие и невежество
76
0
 
0
 
! Отговори
СОФИЯНЕЦ преди 15 години
в България???Една шепа комунистически мафиози(правителството)и клана им Гоце - съсипаха и изложиха България пред света.ДАЙТЕ МИЛИ ФОРУМЦИ ДА ИЗРИНЕМ ТАЗИ РАЗБОЙНИЧЕСКА КОМУНИСТИЧЕСКА ШАЙКА!!!!!!
75
0
 
0
 
! Отговори
ДЕМОКРАТ преди 15 години
Обществена тайна е, че в тесния приятелски кръг на президента влизат бизнесмени като Георги Гергов, Валентин Златев, Ветко Арабаджиев, Манол Велев, Петър Манджуков, Емил Кюлев, преди да го убият, Николай Гигов, Васил Божков (говори се за известно охлаждане на отношенията по повод акцията за проверка на частните колекции) и още неколцина. Този кръг се оценява на над 1 млрд. евро, а възможностите му да влияе на икономиката на страната поражда респект. Достатъчна ли е вярата ни в морала на президента, че той не се изкушава да използва по някакъв начин тези хора за реализация на лични амбиции - икономически и политически?
74
0
 
0
 
! Отговори
$$$$$$ преди 15 години
Същински позор е че търпим тоя Гоце на най-високия пост в държавата, откъдето продължава да разпространява ужасната ченгесарска смрад и гнус на мъртвешкото комунистическо-мафиотско и нравствено разложение. Затова България ще продължава да си смърди на комунизъм щом продължаваме да търпим един толкова гаден въжеиграч и лъжльо да символизира духа и нравственото състояние на нацията! Опази Боже!
73
0
 
0
 
! Отговори
Hard Rock преди 15 години
Гоце е един нагъл безрамник избран благодарение на мошенничествата на ДПС на изборите. В момента има много от така наречените български турци, които гласуват един път там с паспорта си, които са близо до границата гласуват и 2-ри път, но с това не се изчерпва безсрамието им - те оставят личната си карта тука (понеже в другата държава им трябва само паспорт), за да може някой от родата им да гласуват още един път и с нея. Така престъпно погазват законите на страната ни членовете и симпатизантите на терористичната и противоконституционна сбирщина ДПС. Чест прави на прокурорите от малък южен областен град , че са завели дела за извършването на подобни прояви и искренно се надявам при поредната си изборна екскурзия извършителите на подобни мошенничества да попаднат зад решетките,,, Видяхте ли "Другарю" Гоце - с какъвто се съберете такъв ставате - хак да са ви депесарските гласове - дано ви помогнат на следващите избори !!!
72
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ГОЦЕ ДА СИ ХОДИ ПРИ ТУРЦИТЕ, БЪЛГАРИТЕ НЕ ГО ИСКАТ - Е САМО НАЙ-ТЪПАТА И НЕПРОСВЕТЕНА ЧАСТ ОТ НАЦИЯТА МОЖЕ ДА ГО ИСКА - ТЕЗИ КОИТО НЯМАТ МОЗЪК
71
0
 
0
 
! Отговори
олигарх..каквото и д преди 15 години
Ей не го оставихте на мира горкия човечец....Оставка та оставка..Стига бе ,спрете се. Какво е това? Ама на нищо не го прелича...Това все пак си ни е президента, да не е лукова глава...а и си пише : човека ни лук ял, ни чесън мирисал. Аууу а и мен как не ме срам....цял ми ти презиндент да се храни като мен....тцтцтцтц срамота. Може ли с лук и айрян да изкара? Ами не естествено, сигурно не ги е ял от детсвтото си, когато баба и дядо са го гледали, а той си е тичкал бос по асфалта...Само ако знаеха какъв ще стане..Нямаше никога да му дадът да ги куса. Нормално е и сега да не ги ял и да не ги е мирисал, че малко ли са елитните заведения...Там няма чесън и лук в порция с филии хляб. Я го оставете на мира...Човека да не му е лесно д две жени, неговата Антонинка и нашето Весела...онази де грамнаха мъжа...Манолов бе. Не го знаеш...ай, ай... лошо, пича тъкмо се нагласди покрай жена си за земи покрай морето ама на...нямаше късмет клетия човечец. Гръмнаха го. И нашето Веселче, то от името и личи де, нехае...голяма работа,че президентчето ни, милото ни Първановче нали и е любовник. Та оставете си човека на мира .Каква отставка? Една поръчка да изчисти и Антонинчето...и ей я де е оставката. Та двамата с Манолчо да си се лекуват а Веселчето и Първана....Ай стига с тез отставки...
70
0
 
0
 
! Отговори
зоро преди 15 години
По кротко Лили да не вдигнеш кръвното ,че в тия жеги е опасно да се напрягаш.
69
0
 
0
 
! Отговори
1989 преди 15 години
ДЕМОНТАЖ
68
0
 
0
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 15 години
О С Т А В К А ! ! !ОСТАВКА ЗА ГОЦЕ!ОСТАВКА ЗА СЕРГО!ОСТАВКА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ!.....ГЛАС НАРОДЕН ГЛАС БОЖИ.....НИЕ НАРОДА БЪЛГАРСКИ ЧАКАМЕ ОСТАВКИ.......ОТ "ДОСТОЙНИТЕ "БЪЛГАРСКИ УПРАВНИЦИ НАЙ ПОСЛЕ ДА ПРОЯВЯТ МЪЖЕСТВО И СЕ ОТТЕГЛЯТ САМИ!!!....
67
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Една метла да сложиш за президент по добре ще я свърши от тоя
66
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
като чета изказванията народът съвсем е полудял... леле, гоце, докъде я докара нацията, бащичко...
65
0
 
0
 
! Отговори
Мишелов преди 15 години
АМИ ТОЗИ И БЕЗЛИЧНИК, НИКОГА НЕ Е В ЧАС
64
0
 
0
 
! Отговори
ВИНЕТУ преди 15 години
Това с говедата от фитнес залите,особено наркоманизираните трябва да се направи то и без това лекарите им казват че от хаповете органите са им станали като на 60-70г човек.А с червените парички ще се спонсорира акцията,всички главни пътища магистрали че станат!!!Силовите групировки в силовата дейност,крадците и измамниците гладни и в зандана!!!обаче на работа!!!Ще видим тогава каква ще стане нацията.
63
0
 
0
 
! Отговори
ВИНЕТУ преди 15 години
Първо сериозна чистка във властта,Президентчето и цялото обкръжение в Зандана.Необходимо е обаче Военно положение,на ЕС ще кажем да почака 1-2 годинки да си изчистим "вирусите" , ако трябва ще затворим и границите временно , да не избяга някоя златна кокошчица...