Патаклами в Парламента

Управляващи хулят "безсилната" опозиция, а Сидеров обяви война на Станишев
10 сеп 2008 14:27,
32
Патаклами в Парламента
Снимка: БГНЕС

Противопоставяне и нападки белязаха началото на новата есенна сесия на 40-тото Народно събрание.

Представителите на управляващата коалиция изтъкваха колко безсилна е опозицията в опитите си да бутне управлението, което от своя страна работело за модерна и силна България.

Опозиционните лидери пък наблегнаха на изчерпаното управление на тройната коалиция и на общите си действия за свалянето на кабинета.

Воеводата Красимир Каракачанов сложи клин между управляващи и опозиция, изтъквайки, че "няма значение кой предлага и работи по разумните неща за България – от опозицията или от управляващите".

"Трудно ми е да разбера какво обединява опозиционните партии", посочи председателят на ПГ на Коалиция за България Ангел Найденов и наблегна върху "провала на инициативата за подписка за „уволнение“ на правителството".

"Вместо сходство на идеи днешната опозиция ни предлага безпринципен съюз на фигури в името на управленската цел", каза зам.- председателят на ПГ на ДПС Лютфи Местан.

НДСВ остава в коалицията – бе основната теза в словото на жълтият парламентарен шеф Пламен Моллов.

"НДСВ остава в управлението, за да не се помпа инфлацията, за да има граждански контрол, за да дава политическо представителство на либералните и центристки идеи", каза той.

По думите му "обществото не желае да оцени сега съществуващия консенсус на управлението".

"Лятото показа, че не може да се говори, че опозицията в България е безпомощна", каза на свой ред лидерът на ДСБ Иван Костов.

"Не е логично след тежките европейски критики и безпрецедентните санкции по европейските фондове парламентът да счита, че няма задължение да упражнява натиск и контрол", заяви ръководителят на ПГ на Българска нова демокрация/БНД/ Борислав Ралчев.

Председателят на ПГ на ОДС Йордан Бакалов посъветва управляващите да се върнат в нашето време и да спрат да се катерят по „исторически поляни и планински курорти, където си губят разсъдъка“.

Волен Сидеров пък бе категоричен, че повече няма да се занимава с кабинета "Станишев".

"Няма да се занимавам повече с това правителство. Но Вие, г-н Станишев, поискахте война с това правителство и ще я получите", завърши националистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
0
 
! Отговори
BOIKO преди 15 години
BOIKO IZJAG GI KOMUNISTI I TURCI
30
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ot fanatiziran fes po-gadno niama,zatova da gi izselim v ...amerika,neka vzemat i *** i da poajat kak se integrirat maimuni
29
1
 
0
 
! Отговори
гадния преди 15 години
гадните комунисти,и след смърта им ще останат пак гадни ,
28
1
 
0
 
! Отговори
Маргинал-гласопод преди 15 години
Винаги съм се отнасял с подозрение към обещанията в политиката,особенно след краха на синята идея и Костов,и след 800-те дни на царя.Но днес се заслушах в изказването на Сидеров по радиото.Може да е луд,но тогава защо като него мисли всеки втори човек, когото познавам?И явно трябва да си луд, за да казваш истината "Право куме в очи" в парламента, а не да се криеш зад фрази като "Ще обсъдим, ще се консултираме с партньорите от коалицията " и други...Най ми хареса идеята му за акция "Хайка"!Нищо друго да не направи ако дойде на власт, шапка ще му сваля ако излови за една-две седмици всички бандити и ги накара да докажат произход на имуществото и да плащат данъци.Не смятам, че е невъзможно.Просто сега нямат желание управляващите, защото е все едно да си отрежат сами едната ръка.
27
1
 
0
 
! Отговори
Бай Грую преди 15 години
са само ментарджии, как ще се избият бе, кой ще им живее хубавия живот???
26
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
-= ! A T A K A ! =-
25
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Само АТАКА !
24
1
 
0
 
! Отговори
Петров преди 15 години
ДСБ - 1,5 % доверие по последни данни.
23
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ataka!!!sopa za 4almite
22
1
 
0
 
! Отговори
дедо поп преди 15 години
здрави като СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ!??в смисъл *** без БЪЛГАРСКО ГРАЖДАСТВО и ден стаж и неженен става министър председател !??ТОВА КЪДЕ ГО ИМА В КОЯ ДЪРЖАВА?????????
21
1
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 15 години
По-добре "болни" като Сидеров да ни ръководят, отколкото "здрави" като Станишев.
20
1
 
0
 
! Отговори
Stiga s toz teatar преди 15 години
Mnogo si prav 12ti i tuk v nashia krai e taka, ataka sa samo edni licemri, vartiat si iako dalaverite i igraiat zaedno sas vsichki, dori tuka i s dps i tezi, koito predstavliavat tuk ataka sa palni bokluci, svestnite hora se mahnaha ot ataka, zashtoto tazi partia i siderov sa edin teatar, toi si tarsi samo finasovoto si oblagodetelstvane, tova koeto toi govori, ne go misli, ptrosto manipuliara horata, tova e moeto mnenie po tova, koeto vijdam, mislia taka. Hora sprete da se samozalagvate i badete gordi s Balgaria, a ne s niakakva si partia i chovek, koito mislia vi laje.
19
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
АТАКА и ГЕРБ са новите маймуни и *** на българската политика! Не гласувайте за Волен и Бойко - луди и мутри в следващия парламент нямат място!
18
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
БСП отново ще е (формално) начело и на следващия кабинет, вие си гледайте кефа и в изборния ден си стойте вкъщи, недейте гласува щото сте много ербап и сте над нещата, нали? Обаче ДПС ще си гласува под строй, ще сдокарат подкрепление и от Турция - ето как ще ви управлява още веднъж лицето Ахмед Демир Доган! Пък вие българи, щото сте юнаци - никой не може да ви командва и не щете да гласувате, все така ще си псувате под мустак и анонимно, когато сте на чашка или тука във форумите! БСП ще повтори мандата!
17
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Болни са и такива ще си останът, защото комунистите са им промили малките, правозаоблените им мозъчета !ТВЪРДО СЪМ ЗАД АТАКА !!!
16
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Догодина, най-късно по това време избирателите ще си кажат думата! дано всички тези, които възприемат удобната теза, че не гласуват, защото не виждат за кого, най-стене да разберат, че тяхното негласуване вкарва в парламента тандема Станишев и Доган неотменно години наред! Друго всичко е безмислено "чесане на езици"! Действията са важни!
15
1
 
0
 
! Отговори
Rokeriikata преди 15 години
Ей човече - ВСИЧКИ СМЕ БОЛНИ!!!Щтото ги тъприме тия, да грабят и да унищожават България!!!
14
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Държавата е болна,бе
13
1
 
0
 
! Отговори
Иво преди 15 години
A, така
12
1
 
0
 
! Отговори
Име преди 15 години
Стан,Каракачанов е от Русе, където червения корумпиран кмет идиЙотов си прави далаверите с шефа на Общинския съвет,който е от ВМРО и шефа на Атака, който с ромските глсове беше купен да подкрепи сегашния кмет за мандата. Циркът е пълен както се казва...