Патаклами в Парламента

Управляващи хулят "безсилната" опозиция, а Сидеров обяви война на Станишев
10 сеп 2008 14:27,
32
Патаклами в Парламента
Снимка: БГНЕС

Противопоставяне и нападки белязаха началото на новата есенна сесия на 40-тото Народно събрание.

Представителите на управляващата коалиция изтъкваха колко безсилна е опозицията в опитите си да бутне управлението, което от своя страна работело за модерна и силна България.

Опозиционните лидери пък наблегнаха на изчерпаното управление на тройната коалиция и на общите си действия за свалянето на кабинета.

Воеводата Красимир Каракачанов сложи клин между управляващи и опозиция, изтъквайки, че "няма значение кой предлага и работи по разумните неща за България – от опозицията или от управляващите".

"Трудно ми е да разбера какво обединява опозиционните партии", посочи председателят на ПГ на Коалиция за България Ангел Найденов и наблегна върху "провала на инициативата за подписка за „уволнение“ на правителството".

"Вместо сходство на идеи днешната опозиция ни предлага безпринципен съюз на фигури в името на управленската цел", каза зам.- председателят на ПГ на ДПС Лютфи Местан.

НДСВ остава в коалицията – бе основната теза в словото на жълтият парламентарен шеф Пламен Моллов.

"НДСВ остава в управлението, за да не се помпа инфлацията, за да има граждански контрол, за да дава политическо представителство на либералните и центристки идеи", каза той.

По думите му "обществото не желае да оцени сега съществуващия консенсус на управлението".

"Лятото показа, че не може да се говори, че опозицията в България е безпомощна", каза на свой ред лидерът на ДСБ Иван Костов.

"Не е логично след тежките европейски критики и безпрецедентните санкции по европейските фондове парламентът да счита, че няма задължение да упражнява натиск и контрол", заяви ръководителят на ПГ на Българска нова демокрация/БНД/ Борислав Ралчев.

Председателят на ПГ на ОДС Йордан Бакалов посъветва управляващите да се върнат в нашето време и да спрат да се катерят по „исторически поляни и планински курорти, където си губят разсъдъка“.

Волен Сидеров пък бе категоричен, че повече няма да се занимава с кабинета "Станишев".

"Няма да се занимавам повече с това правителство. Но Вие, г-н Станишев, поискахте война с това правителство и ще я получите", завърши националистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Макс фон Кранкенкопф преди 15 години
трябва да се въведе расовата хигиена на общо основание! който не може да покрие определен биологически, психически и интелектуален норматив - да се затрива на място! така ще се повиши качеството на избирателите, оттам и на избраниците.
10
1
 
0
 
! Отговори
революционер преди 15 години
РЕВОЛЮЦИЯ!!! Сталинска чистка по върховете по-високи и по-ниски. Да изчистим смрадливата *** и да започнем на чисто всичко. Да изрежем политическия тумор на болната България!
9
1
 
0
 
! Отговори
Kaleko ATAKISTA преди 15 години
A T A K A !
8
1
 
0
 
! Отговори
djoni преди 15 години
vsi4ki govoryat istinata.....no tya e v bankovita im smetki......pone da se darjat prili4no v parlamenta..!
7
1
 
0
 
! Отговори
стан преди 15 години
думата ми е за "войводата" Каракачанов. хич не се учудвам от неговото поведение. на времето баща му Дончо Каракачанов беше във Велекото народно събрание от грепата на БСП. и понеже крушката не пада по-далеч от дървото малкият Каракачанов вече може би е решил да се коалира с БСП на свой ред. и после откъде на къде той се пише зе лидер на ВМРО. той е от Ресе и няма грам македонска кръв. Запитвалили сте се защо никога не се кандидатира от македонския край? ами нека опита. само, че след това просто няма да го има.
6
1
 
0
 
! Отговори
жена53 преди 15 години
Много се зарадвахме ,че сте се избили,но жалко ,оказа се гръмко журналистическо заглавие.
5
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
za parlamenta-qsno.sega da drugite komentira6ti:kato ne wi haresva saita, ne vlizaite.pisna mi ot redaktorskite vi napani.
4
1
 
0
 
! Отговори
..... преди 15 години
DA ZAKRIEM DARJAVATA !!!!!!!!!!!!!!!
3
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
изтрийте и тоя коментар щото верно сте глупавички ама то сте журналисти - простено ви е
2
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Кога в България най-после ще се въведе практиката с референдумите?
1
1
 
0
 
! Отговори
rmmn преди 15 години
Е,както сте го написали помислих,че се избиха.Би било добре,но друго си мисля: не знам кой ви е редактора,но е много ***,както и заглавията,които публикувате.Хайде сега изтрийте ми коментара,това го можете добре.