ГДБОП нареди 50 журналисти в "Галерия"

Борислав Българинов: Разработката цели изнудване на политици и журналисти
2 окт 2008 09:53,
26
ГДБОП нареди 50 журналисти в "Галерия"
Борислав Българинов. Снимка: БГНЕС

Разработката „Галерия“, в която фигурират имената на над 50 журналисти, е започнала около побоя над Огнян Стефанов, каза по бТВ тази сутрин депутатът от БНС Борислав Българинов. Той изтъкна, че в тази разработка няма „някакви сериозни данни за журналисти".

Имаше разпечатки от телефонни разговори и други факти, които бяха събрани. Но важното е, че са събирани факти срещу журналисти и политици, без да има основание за това“, подчерта Българинов.

Той предположи, че побоят над Огнян Стефанов е бил основание да започне такава проверка срещу журналисти и депутати.

Българинов каза, че в ДАНС са обяснили, че тази разработка се извършва от ГДБОП.

„Тя не е започнала с цел събиране на информация за побоя или за други факти, свързани с престъпление. Боят е бил само повод за начало на разработката. Информацията е била събирана, за да може в един момент да се изнудват политици и журналисти“, заяви депутатът от БНС.

Той изтъкна, че в „Галерия“ има „компрометиращи факти и за журналисти, и за политици, и за много хора. Става дума за събиране на всякакъв род информация – и за личния, и за професионалния живот“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Самата жива истина. Населението на държавата България в голямата си част е съставено от *** *** и дементирали старци - всичко което се случи последните години го доказва с пълна сила.
4
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Най-големия мит - българинът е едни от най-умните в света. Няма капка истина в тея глупости - еидн от най-глупавите народи е българския. Последните години показват това. А това че може да търпи издевателствата на управляващите показва, че не е само *** ами, че няма и капка дух у себеуважение. А това че в България хората са едни от най-мързеливите в Европа мисля, че няма спорт
3
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тея го удариха на тактики от едно време - пак почнаха с подслушвания, събиране на компромати и тн.. срамота. И като се замисля че България, поне привидно, има претенции че е европейска държава.
2
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Изглежда депутатите се чувстват самотни и леко паникьосани в тази афера и се опитват да приобщят и други обществени групи: "журналисти и много хора". Сега едва ли не цялото общество тряба да ревне в тяхна защита.
1
1
 
0
 
! Отговори
Галерии чудеса преди 15 години
Мен ме интересува едно.Къде го резултата от "галериите", акциите, подслушванията и тн. ?