Разследват почти всички наши медии, тези в интернет - на прицел

Медиите - в специална разработка "Галерия", твърдят тъмносините Елиана Масева и Атанас Атанасов
1 окт 2008 15:48,
52
Разследват почти всички наши медии, тези в интернет - на прицел
Снимка: БГНЕС

ДАНС разследва журналисти от почти всички български медии, потвърди пред Dnes.bg Елиана Масева от ДСБ.

Според нея структурата на Петко Сертов изпълнява политически поръчки и "по много лесен, недоказуем начин, който граничи с постъпки извън правилата, събира информация, разпечатки и СРС".
 
Според източник на Dnes.bg в голямата си част следените медии са от интернет пространството.

По неофициална информация разработката за медиите носи името "Галерия".

По този повод Масева настоя възможно най-скоро да се създаде парламентарна комисия за контрол на ДАНС.

"Според нас е била поставена задача да се контролират медиите и спрямо тези, които работят срещу правителството и срещу управляващите, да бъдат предприемани определени действия", допълни тъмносиният Атанас Атанасов.

"Много сме притеснени от това, че със средствата и методите на Държавна сигурност управляващите се опитват да наложат тотален контрол върху медиите в България именно преди предстоящите избори, за да могат да работят в тяхна полза", категорични са Масева и Атанасов.

Тъмносините депутати искат още Сертов да подаде оставка, за да може спокойно да се извърши ревизия в ДАНС и институцията да бъде поета от професионалисти.

От ДСБ ще настояват на заседанието си днес вътрешната комисия да излезе с решение да бъдат изискани в парламента всички документи от ДАНС по дело, в което е събирана информация за журналисти.

Очаква се на него вътрешният министър да запознае депутатите с хода по разследването на пребития журналист Огнян Стефанов.

Според Михаил Миков по случая вече са събрани много данни, но част от свидетелите отказват да помагат на полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
lidis.blog.bg преди 14 години
Тази снимка не е на бг.днес ,а моя публикувани в постинг отпреди 2 години ! А СЕГА ПОСТИНГА ГО НЯМА ,А СНИМКАТА Е НА БГ.ДНЕС ?!!
50
0
 
0
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
Е ми съжалявам Ви, но не мога да Ви помогна. Тъй ката съм само и единствено Доню Донев, това е истинското ми име, никога не съм писъл под или представял с псевдоними, защото като репресиран николапетковист от репресирано семейство, общувал от дете с конспиратори, добре знам, че в такива условия и такива случаи това е и тъпо, и безсмислено, и недопустимо.А да Ви отговарям във Вашия стил няма проблеми, само че елементарното ми възпитание и достойнство не ми позволяват да падам толкова ниско. А ако толкова Ви сърби устата предлагам Ви публичен словесен двубой без правила.Така че чакам отговор!
49
0
 
0
 
! Отговори
678 преди 15 години
ДАНС по точно коя национална сигурност пазят!!!! То е ясно на всеки българин че са ДС и че самите те са *** на БКП сегашно БСП. Пазят само техните МАФИОТСКИ интереси. За КЛАСИФИЦИРАНА информация в България се счита кой премиер министър или депутат с кой мафиот се е срещал , с кой от мафията делят парите и колко милиони са прибрали от МРЪСНИ сделки! Тогава за какво си говорим!!!!!!! КОМУНИЗЪМ , глобално наблюдение и подслушване братя , за това става реч! Скоро и чипове ще почнат да ни поставят заедно с Ваксинациите - без да разберем!
48
0
 
1
 
! Отговори
Ра преди 15 години
най-болните са самите психиатри :)
47
0
 
0
 
! Отговори
ПСИХИАТЪР преди 15 години
РАЗТРОЙСТВО ЛИ ИМАШ БЕ ЧЕРВЕНА ГНУСНА ПОДЛОГО С ОЩЕ ПО ГНУСНИ ИМЕНА ! ТА КАДЕСЕ , ТА ДОНЮ , ТА ЛОГУС И ОЩЕ КАКВО ЛИ НЕ 1 САМ ПИШЕШ , САМ ПИТАШ , САМ СИ ОТГОВАРЯШ ! ОТ КОГА НЕ СИ СИ ПИЛ ЛЕКАРСТВАТА БЕ *** ?!
46
0
 
0
 
! Отговори
sabi преди 15 години
REGISTRIRAITE SE I IGRAITE BEZPLATNO ! ! !
45
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Прекраседни коментари! Браво!Благоря за филма "video.google.com/videoplay?docid=-5939744990 469662594"
44
0
 
0
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
Интересно ми е това което искате да кажете, но ми е трудно да го разбера по три причини. Първата е обща - без експликация на използваните термини много често се стига до дообъркване, а не до разбиране. Второ - прекалено кратък сте, а сложни неща кратко немогат да се обяснят. И трето - сякаш да да оправдаете псевдонима си, се изразявате тъмно като Хераклит. Е ми на мен при това положение не ми остава нищо друго, освен да кажа като Сократ, че това, което разбрах е добро, надявам се и това което не съм разбрал също е такова. Все пак ще ми бъде приятно, ако обясните нещата по-подробно, отчитайки това, което казах по-горе.
43
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Трябва човек да се оглежда добре, преди да направи заключение. За какво става въпрос всъщност. В службите има страхотен скандал. Една служба никога не прави случайни неща. Не може министър председател да е агент на чужда държава и да изнася технологично know how и да няма проблем в службите. Все някой е работил по Кокалис, който покани Станишев да изнася лекция в Харвард и знае, че е от Щази, ама Щази го няма, дали сега не работи за КГБ, като имаме предвид, че преди САЩ Станишев отиде на оперативка при Путин. Няма как да не стане страшен скандал в службите. Ние сме в НАТО и ЕС. Има хора, които искат да направят своето бъдеще и бъдещето на страната си добро, но има хора, които искат да запазят своите позиции от миналото, като продължават да служат на бившата метрополия. Скандалът е колосален и е още по-голям поради над 20 годишната му продължителност. В мини скандала са замесени хора от бившето ДС най-вече второ главно - научно-техническо разузнаване, както от страна на ДАНС, така и от страна на "честната и прозрачна" медия "Опасните новини". Да вярно е, точно тези хора са едни от най-виновните. Те са технологичната трансмисия, която изнесе интелектуалния продукт на България, те са които обзаведоха държавата с краден софтуер и рухнаха 16 банки 1996г. и те са които още правят такива изпълнения. Никой няма да ви каже, че въпросът е много по-сериозен - да се изгони КГБ от политиката и икономиката на страната. Наблюдавайте позициите на отделните участници. ДСБ - креатурата на Луканов, бившия резидент на КГБ плюе по ДАНС като цяло, ами няма начин, все пак сме в НАТО, някои се изказват, че ще си проличи, кой е проблема, все пак човекът се съобразява с факта, че е главнокомандващ на натовска армия, а други направо казват кой може да е виновен, и май имат пълно право. Клонът на руско-еврейската мафия, създаден от Луканов има много лица - и Мултигруп, и Трон, и Костов, и Станишев, и Бойко Борисов, и Джордж Ганчев, и аутсорсерските фирми, които работят за САЩ /дали сегашното състояние в САЩ не се дължи точно на преповтаряне на събитията от 1996, случили се в България. Една проста защита на софтуера тогава разгроми страната. Да ама от КГБ и ДС се учат като маймуни и изведнъж имат невидимото оръжие, с което да сразят вечния враг. На всичкото отгоре е прокарано през трета страна - България, по невидим път - аутсорс на софтуер/ . Тази мафия определя адът, в който живяхме последните 20 години. Сега й пари, до толкова й пари, че изтупаха праха от самия Горбачов, идеолога на всичко това и го нагласиха да прави партия.
42
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ne samo, che ni podslushvat, ami dori ni posestavat v domovete ni. Te sa "dobrojelatelite", koito ti zabivat noja.
41
0
 
0
 
! Отговори
ЛОГОС преди 15 години
За,,истината" - моля не спекулирайте с понятието - Практиката / физическият живот / е единствен критерий за истината. Истината няма нито настояще нито бъдеще време, тя има само и единствено минало време.Истината е нещо което ВЕЧЕ СЕ Е СЛУЧИЛО, независимо дали е събитие или нещо друго. Оттам и уважението към Истината, тя е Фатална / нещо което вече е налице - има го / ВАР - както казват комшиите /. За,,вестниците" по отношение на Вашето мнение : "Човек който чете вестници е по-зле осведомен от този който изобщо не чете нищо" ще Ви приведа мнението на Ханс Кристиан Андерсен от приказката му ,,Снежната царица" - Тя - Снежната царица била най умната на света ,защото прочела всички вестници и после пак ги забраавила - Тълкувайте израза както искате.
40
0
 
0
 
! Отговори
ЛОГОС преди 15 години
г-н Донев , на света освен Финансова, медийна, политическа и съдебна власти има още една власт, чието приложение гарантира надеждно унищожението на всяка обществено - ПОЛИТИЧЕСКА система от време оно.Тази власт се нарича СМЪРТ.Затова сега новата система на организация на обществото няма да бъде ПОЛИТИЧЕСКА ,а ИКОНОМИЧЕСКА. Физически няма да съществуват Политици.Това не е ЕЛИТАРНА система като Тоталитаризма, Демокрацията , Монархията и.т.н системи Гарантиращи неравенството между хората.
39
0
 
0
 
! Отговори
ЛОГОС преди 15 години
Г-жо Полицайка, Браво - майната им на Големите Букви.Вас считат за проста, а мен за .Светът обаче принадлежи на такива прости като нас.Благодаря Ви още веднъж !Вие сте Черната машина на влака който току що тръгна, Аз съм машиниста.Ще цитирам за да поясня: Черна съм машина,пускам аз искрина - Ти вагон стани :Има такава песен ,която е точна във всяко отношение.
38
0
 
0
 
! Отговори
ml преди 15 години
Преди 10 ноември служах свободна европа ,сега благодарание на интернет гледам vestu , rbk Така че съм ви майна.
37
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Човек който чете вестници е по-зле осведомен от този който изобщо не чете нищо".Имаше някаква такава фраза , но не мога да си спомня кой я беше казал.Както и да е , мисля че освен хората които са навътре пряко в нещата , никои друг си няма и идея за какво става въпрос тъй като секи показва "истината" в тая светлина в която го грее
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ДСБ се извъдиха големи защитници на медиите.Костов,ломним как контролираше медиите по твое време.Наближават избори и почнаха да вдигат шум около себе си.
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
г-жо полицайка, може и да сте напълно права, ама верно сте проста. В нета писането само с главни букви се счита за крещене и неуважение към аудиторията от потребители.
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Атанас Атанасов да обясни за разработката Асистенти и тогава да говори за настоящи неща...Аман от ченгеджийски истории.
33
0
 
0
 
! Отговори
Полицайка преди 15 години
ТОЗИ КОМЕНТАР Е ОТНОСНО ВСИЧКИ СТАТИИ НАПОСЛЕДЪК: КОРУМПИРАНИ СЪДИИ, УВОЛНЕНИ ПОЛИЦАИ, ПОДСЛУШВАНИ СЛУЖИТЕЛИ, ЗВЕРСКИ КАТАСТРОФИ, - ФОЛКПЕВИЦИ, ПОКАЧВАНЕ НА ЛИХВИТЕ, СКОК НА ЦЕНИТЕ НА ПАРНОТО......................СЛУЖИТЕЛ СЪМ В МВР. И ДА ВИ КАЖА АБСОЛЮТНО ЧЕСТНО И ОТКРОВЕНО, В ПРИСТЪП НА НЕЗАДУШИМА ЯРОСТ И СПРАВЕДЛИВ ГНЯВ СЕ ОБРЪЩАМ КЪМ ВСИЧКИ ВАС:ДАВАМ ЖИВОТА СИ ВСЕКИ ДЕН ЗА ВАС. БЕЗ ПОДКУПИ, БЕЗ БЛАГОДАРНОСТ, БЕЗ НИЩО. ПРАВЯ ГО, ЗАЩОТО МИ ИДВА ОТВЪТРЕ - НЕ МОГА ДА СЕ УДЪРЖА. НЕ ОЧАКВАМ ОТ НИКОГО ОТ ВАС ИЛИ РЪКОВОДСТВОТО БЛАГОДАРНОСТ, ПОТУПВАНЕ ПО РАМОТО, УСМИВКА. КОГАТО ТОВА СЕ СЛУЧИ В МОЕТО ЕЖЕДНЕВИЕ, СЕ ЧУВСТВАМ ЧУДЕСНО. НО....Е РЯДКОСТ. ТА КАКВО ИСКАХ ДА ВИ КАЖА: ЖИВЕЯ МИЗЕРНО, НО НИКОЙ НЕ ЗНАЕ: ПОДДЪРЖАМ СЕ ЧИСТА КАТО ХИГИЕНА, ОБЛИЧАМ СЕ МОДЕРНО - ПО МОЙ ВКУС ОБАЧЕ, ВИНАГИ СПРЕТНАТО, И ВИНАГИ, АБСОЛЮТНО ВИНАГИ СИ ПЛАЩАМ СМЕТКИТЕ. ВСЕКИ СМЯТА, ЧЕ ВЕРОЯТНО ИМАМ ПАРИ - ДА РЕЧЕМ - ПО НАСЛЕДСТВО. КАК ГО ПОСТИГАМ: ЗАЩОТО ЖЕЛАЯ. ЗА МЕН Е УНИЖЕНИЕ ДА НЕ МОГА ДА СЕ СПРАВЯ САМА. ЗА МЕН Е ЛИЧНО УДОВЛЕТВОРЕНИЕ, КОГАТО СЪМ ПОМОГНАЛА НА КОГОТО И ДА БИЛО ПРИ ТЪРСЕНЕТО МУ НА СПРАВЕДЛИВОСТ И ВЪЗМЕЗДИЕ. И РАЗБРАХ ЕДНО: ОТ ВАС ЗАВИСИ ДА ПРОМЕНИТЕ ДЪРЖАВАТА /НЕ КАТО ГЕОГРАФСКО ПОНЯТИЕ, А КАТО ОБЛИК ПРЕД СВЕТА И ПРЕД НАС САМИТЕ/, МАНТАЛИТЕТА СИ И НА ПЪРВО МЯСТО: САМИТЕ СЕБЕ СИ. ЗАПОМНЕТЕ: НА ПЪРВО МЯСТО: САМИТЕ СЕБЕ СИ. ....И ВСЕ ПАК: НЕ МИСЛЕТЕ, ЧЕ НЕ ИСКАМ ДА МИ ВДИГНАТ ЗАПЛАТАТА /ЧИСТАЧКА В СЪДА ВЗИМА ПОВЕЧЕ ОТ МЕН/, ДА СЕ НАСПЯ СПОКОЙНО /ВСЯКА НОЩ ПОЧТИ ХОДЯ ИЗВЪНРЕДНО НА РАБОТА, ОСВЕН ВСЕКИ ДЕН/, ДА СИ НАПРАВЯ ПРИЧЕСКА, ДА УПРАВЛЯВАМ ПО - НОВ АВТОМОБИЛ /МОЯТО Е ПРОИЗВОДСТВО 1992 Г./, ДА БЪДА С МЪЖА ДО СЕБЕ СИ. ...И АЗ ИСКАМ. НО ЗАСЕГА САМО ДАВАМ. КАКВОТО ИМАМ.А ТОВА СА ДВЕТЕ МИ РЪЦЕ, СЪРЦЕТО И ДУШАТА СИ.МОЛЯ, ЗАМИСЛЕТЕ СЕ И ДАВАЙТЕ ТЕЗИ ТРИ НЕЩА ОТ СЕБЕ СИ ВСЕКИ ДЕН.ТОГАВА ВИЕ ЩЕ СТЕ СПОКОЙТО. А ОТТАМ - И АЗ....С УВАЖЕНИЕ: ЕДНА "ПРОСТА" ПОЛИЦАЙКА....
32
0
 
0
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
Де го чукаш, де се пука, гласи една наша поговарка. Светът е пред криза заради неограничената тъпотия и алчност на единствената реална власт - лихварите бакери и тяхната античовешка дългова парична система, а нас с какво ни занимават. И тъй като това е истинския проблем, преди да продължа нататък, пак препоръчвам - потърсете като начало с Гугъл "деньги - пирамида долгов" /филмче/ и "хочу весь мир и еще 5%" /текст/, а от там нататък може и да се задълбочите - в интернет има достатъчно информация /не давам адреси, защото ги трият/.А сега за тайните и службите. Истинската власт, финансовата, работи в пълна тайна и я обслужват, не, направо и сервилничат, другите власти - и медийната, и политическата, и съдебната и т.н. Дори как е структурирана се пази в тайна и се провежда перманентна контрадезинформация, за да не разберем. А и останалите власти според големите истински съвременни социолози работят с тайни и в тайна, всичко на повърхността е камуфлаж или пропаганда. И всичко това и ред други проблеми са плод на порочната световна система и никакви палиативни мерки - от наливането на 700 милиарда долара на американските данакоплатци в търбуха на ненаситната финансова ламя до поставянето под контрол на ДАНС малко могат да подобрят. А щом проблема се поражда от системата, всички науки сочат едно - трябва да се промени системата.А ДАНС специално трябва да е контролира, трябвя да се регулера, но първо не трябва да му се пречи. Цялата тази истерия, която го съпровожда още от появата на идеята за нея,а особенно сегашното развитие, показва, че нечии гузни съвести са изпаднали в паника. Аз съм репресиран николапетковист от репресирано семейство, от личен опит знам сасво е служби за сигурност, но и най-добре знам, че без тях в сегашната система нищо добро не ни чака. Даже по време на комунизма при цялата мощ на службите пак трудно се озаптяваше престъпността, но все пак се поддържаже в поносими размери. Не само аз, много репресирани бяхбе шокирани 1989 година, когато паралелно се закрива и политическите /това добре/, но и криминалните структури на службите. Защо вече знаем, а тоггава нямаше какво да направим - всичко беше в ръцете на боядисващите се на социалисти и демократи комунасти. Дори акад. Сахаров в СССР като краен противник на този процес се опита да направи нещо, но нямаше и време - скоро почина малко преди новата 1990 г.А след като сме демокрация и суверен е народа, колкото си по-нагоре във властта трябва да си по-контролеран не само на изхода /както сега примерно с декларации за доходите, но и на входа. Народа трябва да знае не само с кого говорят политиците и журналистите, но и съдиите и най-вече банкерите-лихвари /а най-добре паричната система да бъде напълно държавна/; и дори по един GPS трябва да им закачим, че да знаем къде ходят и какви ги вършат. Те какво - ще служат на суверена българския народ и България, или ще ни третират като овце за задоволяване на техните безобразия и алчност?