Станишев не спря да четка Сакскобургготски

Сакскобургготски: НДСВ е коректен партньор. Премиерът: България има нужда от НДСВ
18 окт 2008 13:39,
41
Станишев не спря да четка Сакскобургготски
Снимка: БГНЕС

Участието на НДСВ в коалицията се базира на конкретни принципи, от които ние не сме отстъпили – запазване коректност към партньорите, адаптиране на страната в Европейския съюз и стремеж да реализираме нашите идеи за управление на България.

Това каза лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски при откриването на Четвъртия конгрес на партията.

Сакскобургготски изтъкна, че „може би някои от представителите на НДСВ в различни нива на управление не са били достатъчно настоятелни в отстояване на идеите на НДСВ, но коалиционната политика изисква понякога да се остави на втори план отстояването в името на общите цели“.

Според лидера на жълтата партия „скоростта на реформите и модернизацията на страната в момента не е онази, която бихме искали“. Принципите и мерките, които ни бяха наложени, не бяха благоприятни за нас. Докладите на Европейската комисия трябва да се разглеждат като наши български доклади.

Вместо да хабим енергия как са били написани, трябва препоръките в тях да се изпълняват пункт по пункт. Колкото по-рано се справим с реформите, толкова по-рано ще се ползваме от доверието на нашите европартньори“, каза лидерът на НДСВ.

Той наблегна на темата корупция, която по думите му е „един от тежките проблеми, с които не успяваме да се справим“. „Говори се за фирми, които са „шампиони“ в усвояването на обществените поръчки, тревожна проява на корупцията е и купуването на гласове“, посочи Сакскобургготски.

Той направи признанието, че „в много региони местната власт буквално е обсебена от икономически кръгове“. „Необходима е трезва и безпристрастна оценка на слабостите и непримиримост дори към най-дребните, дори на битово ниво, корупционни прояви“, каза жълтият лидер.

Той наблегна на състоянието на партията, като посочи: „НДСВ промени статуквото в България. Но днес и аз, и вие търпим организирана клеветническа кампания. Днес се появиха някои стари симптоми и най-вече боричкане за постове. Все още има хора, които възприемат участието си в партията като постоянен абонамент, а не като съревнование на идеи, активност и воля. Има хора на различни нива, които се опитват да налагат противоречия и интриги“.

Сакскобургготски наблегна на това, че „една партия не може да бъде свързвана само с лидера си и с няколко личности. Необходим е екип и диалог“. Той призова участниците в Четвъртия конгрес да дадат знак, че НДСВ има волята и потенциала да бъде част от бъдещото управление.

НДСВ е много важна част от съвременната история на България, каза на свой ред министър-председателят Сергей Станишев.

Пред членовете на жълтата партия Станишев каза: „Искам да благодаря на вашия лидер за неговия принос. Не го казвам от куртоазия, защото сте коалиционни партньори. Аз самият съм се учил и се уча на много неща от него – на мъдрост, такт, държавническо отношение, уча се и на коалиционна култура. И не се срамувам да го кажа“.

Станишев направи още едно признание: „Дойдох с най-искрени чувства, защото смятам, че България се нуждае от НДСВ и в следващия мандат. България се нуждае от силен либерален център с управленски опит и прагматична политика“.

Министър-председателят отдели внимание и на коалиционното партньорство в настоящото управление на страната, като посочи: “Тази коалиция бе формирана трудно, въпреки емоциите, които се бяха натрупали. Но с чувство на отговорност и затова тя е стабилна. Защото такава беше волята на българските избиратели – да управляваме съвместно в интерес на нашата страна“.

"Много хора прогнозираха как тази коалиция ще се разпадне. Това не се случи и явно няма да се случи, защото България се нуждае най-много от стабилност и много отговорни управленски решения. Вярвам в нашето съвместно разбиране за съвместната ни отговорност", каза още Станишев.

Министър-председателят предупреди, че е много важно в следващия парламент да не надделее популизмът, което е реален риск за България. Той пожела успех на НДСВ на следващите избори.

„НДСВ е единствената политическа сила в България, която от създаването си до днес винаги е на власт и този статус го дължите на лидера си“, каза зам.-председателят на ДПС Юнал Лютфи, който се обърна към Симеон Сакскобургготски с „Ваше величество“.

Той му предаде послание от лидера на ДПС Ахмед Доган, в което се казва: “Ваше величество, смисъл на всеки конгрес е да постигне сакралното единство на колективното политическо послание".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Katerina преди 15 години
Prestanete da pluete po Negovo Velichestvo.Toi e nadejdata ni za po dobar jivot,ako tova se razbere ot ostanaloto naselenie,ami v koia darjava se e varnal Caria v nikoia samo v nashata tova znachi che nie sme shtastliv narod i da zapazim nashia Car i da napravim vsichko bazmojno da se varne na vlast ako iskame da sme dobre,na nego ne mu trabva nishto toi si ima vsichko i tova koeto pravi e za nashe dobro pomislete dragi sanarodnici. Bog da pazi Caria.Da e sveto imeto mu i Bog da pomogne na sina mu. Osvobodete se ot tazi zloba i oplakvane za losh jivot a se stegnete zaedno da da se priborime sas krizat zaedno tova kazva nashia Car no koi da prochete dobre i da razbere ZAEDNO.
39
0
 
0
 
! Отговори
дедо поп преди 15 години
щото идва хорският съд!!!по китайският метод с превръзка на очите!!!НА СТАДИОНА
38
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 15 години
Но и *** ще му направи ако трябва!Много нещо взе да му се клати столчето напоследък на Станишев...То не бяха кризи, то не бяха скандали, самоубийства...Да не говорим, че крайната цел за която драпат всички във властта-европарите- ги няма.Народа май няма да е все така овца за стригане и много им треперят гащите на ония горе.А ако през зимата стане като по Жан Виденово време, Сергей е политически труп, а БСП поне 20 години в опозиция, без спонсори и пари да си платят тока и парното на централата.Ще го четка, как няма да го четка!!!!
37
0
 
0
 
! Отговори
знаещ преди 15 години
еми така си е - да е жив и здрав, че иначе лошо. видя се с какъв темп се движеше страната по времето на НДСВ и как след това! така че приносът на Царя е ясен. просто ще има да мечтаем за времето, когато управляваше той....
36
0
 
0
 
! Отговори
дед преди 15 години
Че Кобурга ще е толкова *** но като апаш да се облагодетелства за сметка на България надмина всичко.Е па нека каже с колко пари са дошли Кобургите у България?А сестра му дето говори превъзходен КОНЬОВИЧАРСКИ нема насития.Какво котило само ей. Тежко ни.Намиран се още българи-подлеци да правят партия с него.Такава кал знаеш.Отврат.
35
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Бъдещето на огромната му фамилия,не е бъдещето на България,атова,че е продавал имоти за да финансира кампанията си не го мислиш на сериозно нали.Сега,преди следващите избори ще започне да продава/сещаш се защо/,но парите няма да останат в България,както и самият той...
34
0
 
0
 
! Отговори
ноньо преди 15 години
Ами сигурно и Монката го четка Станишчо,с четка
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какво ви става на всички не виждате ли действителността , бъдете реалисти огледайте се ! Помислете кои, какво направи за България и продължава да прави , та ако не беше царя щтяхме ли да влезем в НАТО , в Европейские съюз , щтяхме ли видим отново медицитени които бяха обречени на смърт ! Защо сме толкова злобни ! И понеже няма за какво друго да се обелйоса царя , и затова всички го гоним за имотити , но има ли друго нещо за което да се хванете ? .........................НЯМА !!!!!Това е единствената партия достоина да бъде управляваща , единствената партия в която не става въпрос само за пари , влас , корупция ! НДСВ е историческа партия ! И ако може да станем отново монархия , тогава българското поколение ще види , че не е било право за царя и неговото управление ! С ЦАРЯ и БОГА ПАРЕД !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
32
0
 
0
 
! Отговори
GB преди 15 години
Напомням на господин Х, че монархиите, които той нарича музейни експонати все още съществуват и очевидно функционират много добре във Ееликобритания (Обединеното Кралство), Щвеция, Холандия, Дания, Монако,Арабските емирства, Кувейт, Саудитска Арабия и другаде! Почти няма монархия, която да е по-зле от КНДР, Африканските републики и най-вече демокрацията наречена България!
31
0
 
0
 
! Отговори
Логоса преди 15 години
Кой лидер, на коя политическа сила е продал нещо негово за да финансира Избирателната си кампания ? Освен царя друг няма.И стига врещяхте за ордените на дядо му - Парите от тях бяха Вложени за Бъдещето на България. То, бива бива слепота ама чак толкоз е непростимо.
30
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
Ясно е, че монархиите са музейни експонати в цял свят. Просто днес не може да се ушие униформа за придворните с половин метър яка, защото царя бил гърбав от генетично *** поради бракове между роднини, както е било в Испания преди векове. Затова английската кралица си има рента и единствено пази традицията, която в Англия е много силна. Във века на интернет царя може да бъде оценяван само като личност и интелект, а не като наследствен владетел. Очакванията на всички бяха - учил е за цар, ама се оказа, че взе властта с евтин PR с прословутите 800 дни /това е горе-долу срока за издаване на патент за изобретение, което наистина може да оправи страната за 800 дни /достатъчен е един антигравитационен двигател/, ама нито царя, нито хората покрай него могат да са имали това предвид, така че вероятно дори крилатата фраза не е тяхна/, очаквахме че мрази комунистите и ще ни спаси от тях, ама се оказа, че комунистическата мафия го качи на власт, а сега комунистическата партия управлява заедно с него, като мандата е на противоконституционната партия ДПС. Мислехме, че като цар е честен, ама се продаваше и купуваше от руската мафия БТК, докато първородния син на царя не го направиха жив труп, а той пък по случайност е бил щеф на испанското БТК. Другият му син стана голям хайтек инвеститор в ишлемиски фирми, които изнасят за жълти стотинки интелектуалния продукт на България - то какво остава за сина, като бащата си е взел "назаем" дори основния си лаф за 800-те дни.
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
STANISHEV E EDIN MLAD, UMEN MAG S MNOGO CHOVESHKI STOINOSTI I ZENNOSTI I KOITO OBICHA I UVAGAVA ZARQ NA BALGARITE. NIE SME EDNA SHTASTLIVA NAZIQ,POLZVASHTA SE S PRIVILEGIQTA DA IMA ZAR, I VSICHKI NIE TRQBVA DA OBICHAME SIMEON, TOI GO ZASLUGAVA. A , STANICHEV DOKAZA CHE E DOSTOEN DA BADE PRIMIER NA BALGARIQ. ....I ZA OSTANALITE, BALGARI KOITO GOVORQT PROTIV ZARQ, MQSTOTO IM NE E NA TERITORIQTA NA BALGARIQ.
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Lichno mislq, che ot dosegashnite ni demokratichni prawitelstva, tova na NDSV be nai-uspeshnoto. A i sega carq, veche 7 godini go drachat za imotite. Mislq, che ne se e chula druga shema okolo nego i partiqta mu.
27
0
 
0
 
! Отговори
AHMED преди 15 години
DPS ste opravi tazi strana
26
0
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
Да се надяваме, че ще отидат там за винаги съвсем скоро.
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
...солено си плаща за всички гяволлъци Симеон. Виж престолонаследника...Лично аз не бих искал да съм на негово място - цял живот изгнаник, накрая малко хубави дни и много лоши.
24
0
 
0
 
! Отговори
най- новото превъпла преди 15 години
техни величества цар Симеон , Княз Сергей и Великия Везир Доган
23
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Малко преди да се върне в България,Симеон продаде семейниценности/ордени,медали,грамоти,книги идр.вещи/собственост набаща му и дядо му за сумата от около 600 хил.долара,които прякобяха свързани и са от значение за българската история.Монката я е бил окъсал здравата,защото редно беше тия неща да се предложат първо на България.Що се отнася до имотите му в България,той няма нотариален акт за повечето от тях,а те като стойност надхвърлят 200 мил.лева.Като знам обикновените хора,какви перипетии трябва да преминат,за да си върнат някоя нивичка от 1 - 2 декара,а на негодори му върнаха 6 000 декара гори в повече - по погрешка...Ние искаме да знаем също - плаща ли данъци на тия имоти, и акоплаща - колко ?...И още какъв му е бизнеса и от къде имаприходи...
22
0
 
0
 
! Отговори
haha преди 15 години
Има разбира се,и ти си най-яркото доказателство че са нужни!
21
0
 
0
 
! Отговори
дедо поп преди 15 години
Цар има в приказките а ти явно живееш в розовият свят на амфетаминия!!!БЪЛГАРИЯ Е РЕПУБЛИКА!!а доколко тоя сиренопродавач от мадрид ви е взе акъла си е ваш проблем -има си психодинспансери