Станишев не спря да четка Сакскобургготски

Сакскобургготски: НДСВ е коректен партньор. Премиерът: България има нужда от НДСВ
18 окт 2008 13:39,
41
Станишев не спря да четка Сакскобургготски
Снимка: БГНЕС

Участието на НДСВ в коалицията се базира на конкретни принципи, от които ние не сме отстъпили – запазване коректност към партньорите, адаптиране на страната в Европейския съюз и стремеж да реализираме нашите идеи за управление на България.

Това каза лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски при откриването на Четвъртия конгрес на партията.

Сакскобургготски изтъкна, че „може би някои от представителите на НДСВ в различни нива на управление не са били достатъчно настоятелни в отстояване на идеите на НДСВ, но коалиционната политика изисква понякога да се остави на втори план отстояването в името на общите цели“.

Според лидера на жълтата партия „скоростта на реформите и модернизацията на страната в момента не е онази, която бихме искали“. Принципите и мерките, които ни бяха наложени, не бяха благоприятни за нас. Докладите на Европейската комисия трябва да се разглеждат като наши български доклади.

Вместо да хабим енергия как са били написани, трябва препоръките в тях да се изпълняват пункт по пункт. Колкото по-рано се справим с реформите, толкова по-рано ще се ползваме от доверието на нашите европартньори“, каза лидерът на НДСВ.

Той наблегна на темата корупция, която по думите му е „един от тежките проблеми, с които не успяваме да се справим“. „Говори се за фирми, които са „шампиони“ в усвояването на обществените поръчки, тревожна проява на корупцията е и купуването на гласове“, посочи Сакскобургготски.

Той направи признанието, че „в много региони местната власт буквално е обсебена от икономически кръгове“. „Необходима е трезва и безпристрастна оценка на слабостите и непримиримост дори към най-дребните, дори на битово ниво, корупционни прояви“, каза жълтият лидер.

Той наблегна на състоянието на партията, като посочи: „НДСВ промени статуквото в България. Но днес и аз, и вие търпим организирана клеветническа кампания. Днес се появиха някои стари симптоми и най-вече боричкане за постове. Все още има хора, които възприемат участието си в партията като постоянен абонамент, а не като съревнование на идеи, активност и воля. Има хора на различни нива, които се опитват да налагат противоречия и интриги“.

Сакскобургготски наблегна на това, че „една партия не може да бъде свързвана само с лидера си и с няколко личности. Необходим е екип и диалог“. Той призова участниците в Четвъртия конгрес да дадат знак, че НДСВ има волята и потенциала да бъде част от бъдещото управление.

НДСВ е много важна част от съвременната история на България, каза на свой ред министър-председателят Сергей Станишев.

Пред членовете на жълтата партия Станишев каза: „Искам да благодаря на вашия лидер за неговия принос. Не го казвам от куртоазия, защото сте коалиционни партньори. Аз самият съм се учил и се уча на много неща от него – на мъдрост, такт, държавническо отношение, уча се и на коалиционна култура. И не се срамувам да го кажа“.

Станишев направи още едно признание: „Дойдох с най-искрени чувства, защото смятам, че България се нуждае от НДСВ и в следващия мандат. България се нуждае от силен либерален център с управленски опит и прагматична политика“.

Министър-председателят отдели внимание и на коалиционното партньорство в настоящото управление на страната, като посочи: “Тази коалиция бе формирана трудно, въпреки емоциите, които се бяха натрупали. Но с чувство на отговорност и затова тя е стабилна. Защото такава беше волята на българските избиратели – да управляваме съвместно в интерес на нашата страна“.

"Много хора прогнозираха как тази коалиция ще се разпадне. Това не се случи и явно няма да се случи, защото България се нуждае най-много от стабилност и много отговорни управленски решения. Вярвам в нашето съвместно разбиране за съвместната ни отговорност", каза още Станишев.

Министър-председателят предупреди, че е много важно в следващия парламент да не надделее популизмът, което е реален риск за България. Той пожела успех на НДСВ на следващите избори.

„НДСВ е единствената политическа сила в България, която от създаването си до днес винаги е на власт и този статус го дължите на лидера си“, каза зам.-председателят на ДПС Юнал Лютфи, който се обърна към Симеон Сакскобургготски с „Ваше величество“.

Той му предаде послание от лидера на ДПС Ахмед Доган, в което се казва: “Ваше величество, смисъл на всеки конгрес е да постигне сакралното единство на колективното политическо послание".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
До 12 и 13 преди 15 години
Атака може да управлява само в лудниците и психодиспансерите!Колкото до имотите на Царя,БСП не могат да му ги отнемат по простата причина,че са си законно негови!Това трябва вече и на последните неразбрали *** атакисти да им е ясно!Не случайно навремето са одържавили частните имоти,не друго амо частните имоти на Царската фамилия!И стига сте дъвкали тази тема,изтъркана е и сте смешни!Както бяхте смешни с всички жалки компромати срещу Царя(то не бяха гражданство,лична карта и други подобни глупости)...Айде спрете пиенето вече!
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Мили и нищо незначещи драскачи подписващи в този и онзи форум.... вече стана ясно какво ще е следващото мнозинство в парламента можете да поздравите падаря на царя, лудия Сидеров и черното драгелвско зло със вторто и третото място...
18
0
 
0
 
! Отговори
vv преди 15 години
ГНУСОТА и пълна отврат са ми и Станишев и Симеон и Доган -по-дълбока антипатия не съм изпитвал към никой друг политик и човек
17
0
 
0
 
! Отговори
Ahmed Dogan преди 15 години
Господа малко нещо съм позадържан! Приемете моите най - топли пожелания от ареста! Пожелавам ви скоро пак да се съберем. Елате при мен! Тук е топло уютно и приятно! Всички заслужавате това! С вашия "труд и усилия" заслужавате само това!
16
0
 
0
 
! Отговори
olipsss преди 15 години
N1 mnogo smisleno izkazvane pozdravi i podkrepa
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
не, просто ДСЗа да се знае от къде е тръгнал, и без чия помощ нямаше да е това, което е в момента
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Чудя се, братя, как се подписва нашият премиер - Сергей ДС или просто СДС? :D
13
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 15 години
Спомняте ли си края на филма "Петко Войвода"?Как войводата беше окачил на комина на къщата си черно знаме, на което пишеше ПРОДАДОХТЕ БЪЛГАРИЯ ...И как го застреля Българин-полицай?Аналогията с днешния ден ми хрумна случайно, след няколко показни "застрелвания"с тръби и чукове, и едно "Самоубийство чрез обесване".Сладък е кокала на властта, явно има още мръвки по него за оглозгване през оставащите 8 месеца.
12
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 15 години
Спомнете си предизборните закани и обещания на БСП за разследване имотите на царя?Много бързо Сергейчо обърна мекия брус.Коалицията се крепи само на далавера и взаимна изгода и зависимост един от друг.Май от един месец сериозно се замислям дали да не гласувам за Атака?Само те единствени нещо все пак правят против статуквото.Може да е само приказки, но не се отказват, колкото и да ги плюят.А и на нашата луда държава и трябва луд управник, за да оправи яките батаци и далавери , не да затъва и той самия в тях, като Сергейчо, който на 42 години най накрая осъзна къде е на баницата мекото и на работата лекото.Далавера му е майката, не работа за интересите на народа и държавата....
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
GLUPAV NAROD S HITRI UPRAVNICI.......GALKO CHE NEMOGETE DA PROCHETETE INTERVUTO SAS SIMEON V ESPAÑA.....KRADEC,LAGEC,IZMAMNIK...VSICHK O SA LICHNI INTERESI......TOVA E SAKSKOBURGODSKI.....DAVAITE MU O6TE I O6TE...GORI,ZEMI,ZAMACI.....A VIE PI6ETE KOMENTARITE SI TUKA ...
10
0
 
0
 
! Отговори
spooky преди 15 години
ei tia niamat gram srama trebe nared da pochva da se razstrelvat inache nema izhod
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Предатели времето Ви изтече. МИЛОСТ ЗА ВАС НЯМА ИМА.
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Hvalete se edin drug,zahtoto naroda Vi mrazi.
7
0
 
0
 
! Отговори
88 преди 15 години
Серго лиже, лиже ама дедо Симо трябва да внимава да не вземе да се отпусне от кеф и да усети на т'слата дръжката! Щот Серго докато лиже- ръцете му са свободни и не се знае какво държи!
6
0
 
0
 
! Отговори
Тракийски преди 15 години
Очевидно се е метнал на дядо си - Крадец и Измамник. Определено мошеннците от БСП и еничарите от ДПС има какво да научат от него. Той знае доста стари трикове.
5
0
 
0
 
! Отговори
питащият преди 15 години
Дали тоя *** Симеончо и той не е обърнал резбата като хамстера ГЕЙ ?или играят на чипове и после се клецкат??
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не прочетох статията, защото само от заглавието ми се доповръща...
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ГОСПОД ВИЖДА .СТАНИШЕВ СИМЕОН ДОГАН И ТЪЩА МИ НЯМА ДА ЖИВЕЯТ ДЪЛГО
2
0
 
0
 
! Отговори
бай Пешо преди 15 години
"Има хора на различни нива, които се опитват да налагат противоречия и интриги. - с него вотлаве.
1
0
 
0
 
! Отговори
tetote преди 15 години
Тоя дето лижи дрътата гъзяга на бай симо да се скрие че дететоми което е на 5годинки веднъж го видя по телевизията и се уплашиКаза тоя тоя тоя тате е лош исключи телевизора и от тогава детето казва че е лош щото приличал на голяма мишка плъх и нему е приятно да го гледа от тогава гледа само анимациони програми???Така ще е ми казва жената докато ти седиш и пиеш бира децата ни ще се плашат от такива които неси знаят семето какво е *** покажи че си мъж и ни защити? Питам се сам ли ?? само моето семейство ли е против тея *** ?