Бойко, млъкни!

"С всички свои изказвания досега произведе сериозни гафове и лъжи", заяви Георги Първанов
31 окт 2008 16:18,
211
Бойко, млъкни!
Снимка: Булфото

"Ако спекулирането с етническите въпроси стане ядро на предизборните дебати, нищо добро не ни чака", предупреди президентът Георги Първанов.

Държавният глава призова столичния кмет да се извини за коментара за Възродителния процес, защото по думите му това вече може да създаде етническо напрежение.

"Възродителният процес не е просто сгрешен в целите си, както твърди Борисов. Целите на Възродителния процес са в създаването на етнически хомогенна нация", посочи президентът.

Попитан за тезите за сценарий за създаване на етническо напрежение в страната, президентът Първанов каза, че няма такъв. 

"Представете си, че в съседните нам страни някой реши да преименува българите, да им сложи имена, различни от нашата именна традиция. Това вече са сериозни въпроси", заяви той.

Държавният глава отново посочи, че съществуват неписани правила в рамките на етническия модел, като най-важното е да не се спекулира с етнически въпроси в политическия дебат.

На въпроса дали се смята за адвокат на лидера на ДПС Ахмед Доган, президентът отговори, че някой трябва да каже на Борисов, че има право да мълчи.

"Той с всички свои изказвания досега произведе сериозни гафове и сериозни лъжи", заяви Георги Първанов.

По-рано днес премиерът Сергей Станишев пък призова медиите да не насаждат етническо напрежение.

"Всяко поведение и говорене, което насажда етническо напрежение, е опасно. Притеснен съм от ескалацията на говорене на тази тема", обърна се към журналистите премиерът.

По думите му има и опит за демонизиране на ДПС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Джорд, Жан, Майкъл, Алберт и хиляди, хиляди българчета се родиха в чужди държави защото родителите им станаха емигранти благодарение на такива "големи" българи като този от снимката. Ние техните роднини плачем за тях защото сме разделени. Не ви ли е мъчно за бащата на Емин господине от снимката. Или и Вие загубихте човешкия си образ?
9
0
 
0
 
! Отговори
off преди 15 години
хайде стига с тези плямпания, бе драги депутати...като спре парното след месец, какво ще обяснявате на хората? че имат етнически проблем? като влезеш в магазина, някой пита ли те дали си перуанец или танганаец? не, плащаш си..като ти се роди дете, държавата дава ли ти пари според името на детето ти? не, даже съвсем не дава. като си счупиш колата в дупка, някой пита ли те какъв си? като излезеш в чужбина, някой интересува ли се от друго, освен от националността в паспорта ни? не... и т.н. и т.н. ние, нормалните граждани на тази страна, не се самоубиваме, не треперим заради далаверите в 'държавното ни предприятие', не летим с частни самолети до брюксел; не водим децата си на 'почивка' във френските алпи, където случайно да се засечем с еди кого си; нямаме отбор от , които да ни забавляват по време на празници....не искаме да слушаме глупостите на политиците повече...
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ето виждате как комунистите правят кампания срещу ГЕРБ. Не им пука че може да разпалят етнически конфлик важното е да не пускат кокала. Сега се виждат в пълната светлина - организирана престъпна група комунисти която е на власт.
7
0
 
0
 
! Отговори
лекар преди 15 години
Георги Първанов най-добре знае как се произвеждат гафове,защото те го съпътстват навсякъде.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе тия двамата п.е.дераси,гъ.зорусоблизци Първанов и серГЕЙ няма ли да млъкнат най-накрая?И слепците виждат кой спекулира с етническите въпроси.
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
малеее, все едно чета "Кучешки времена" на Троянов, враговете се съюзиха за енти път срещу общия враг Бойко и дрънкат все едно са си плюли в устите
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ще набият пилето, както правят всяка сутрин под душа... чикиджии
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ще се научат,че понякога се лае,но не се хапе.Ще се возим и за 109 лева на 2 километра.
2
0
 
0
 
! Отговори
Jvruc преди 15 години
Boiko, Boiko... Nema li lujica govna za tvoita ustica?
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
С тази заповед от заглавието и тази снимка, май още малко и ще го набият бат' Бойко.