Скандал! Гоце отстрелял защитен козел в Узбекистан

По време на официално посещение Първанов е убил планински козел - архар, който е вписан в Червената книга
3 дек 2008 20:15,
161
Скандал! Гоце отстрелял защитен козел в Узбекистан
Снимка: Булфото

В Узбекистан отново ловуват редки животни. Посещенията в централноазиатската страна често се съчетават със сафари, като гледката на ловуващи арабски шейхове вече не е рядкост. „А високопоставеният първопроходец от Запада е българският президент Георги Първанов“.

По време на държавната си визита в Узбекистан той е отстрелял планински козел – архар, който е вписан в международната Червена книга.

Това съобщава сензационно виртуалната информационна агенция Ferghana.ru в критичен материал, подписан от Сергей Наумов.

Според сайта след лова за Първанов (президента на приятелската страна) не е имало никакви последици.

„Та нали официално са му разрешили да извърши криминално наказуемо деяние“, коментира Ferghana.ru и припомня, че според Наказателния кодекс на Узбекистан „нарушаването на режима на охраняемите природни територии се наказва с глоба до 50 минимални заплати или от лишаване от определено право за 5 години, или изправителен труд до две години“.

Запаленият български ловец“ е пристигнал рано сутринта на 7 ноември 2008 година в района на Горен Хаят (Джизакска област на Узбекистан).

Свита от над сто човека, включително и охрана, само заради няколко изстрела по планински козел са нарушили покоя на обитателите на Нуратинския държавен резерват.

Информационната агенция отбелязва, че в официалното съобщение след приключване на визитата на българския държавен глава в Узбекистан този факт не е попаднал.

Преди пристигането на българския гост служителите в резервата са разчистили пътеките, за да не се „одраскат от клоните на дърветата и да не се спънат в камъните“ гостите. Ловът е отнел около половин ден.

„Узбекистанското правителство вероятно е дало разрешение за лова на българския президент, затова на представителите на Държавния комитет за природа и Държавния биологичен контрол не им е останало нищо друго, освен да помогнат на г-н Първанов да половува успешно“, отбелязва Ferghana.

„Изстрелът на г-н Първанов се е чул не в ловните полета, а на територията на резерват, където ловът е забранен“, подчертава сайтът.

В едно от интервютата си президентът Първанов горещо говори: „Българските политици и държавни глави са отговорни за повишаването на жизнения стандарт на населението, за защита на българската национална идентичност и култура, запазването на екологичния баланс в страната и региона“.

„Хубава страна е България, но ето, приискало му се е малко екзотика на бившия комунист Първанов, навярно още помнещ ловните забави от Живково-Брежневите времена“, коментира Ferghana, като добавя, че гостоприемните домакини са му ги осигурили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
2
 
! Отговори
зебра преди 15 години
Освен че е комунист а е и *** де.й.ба. и брадъра му. Единственото което постигна с това си деяние е срам за Българите.
102
0
 
2
 
! Отговори
Карел Чапек преди 15 години
Сой е по- миризлив- отстреляният козел или родният сирищник ?
101
0
 
2
 
! Отговори
Карел Чапек преди 15 години
Какво да очакваме от един миризлив сирищник ? Той обаче си е добър за президент, в страната на сирищниците, държавен глава трябва да е средностатистически сирищник...
100
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Ние си мислим.че ходи по света за да докара няква полза за БГ, а той ходи по сафарита и то в забранени за ловуване резервати и троши народната пара.Това е моралът на повечето комунисти.
99
0
 
2
 
! Отговори
Ник преди 15 години
Мен пък ме е срам, че има такива *** коментатори, които все още се изявяват като мухлясали, *** антикомунисти, нещо от което си нямат понятие и най-вероятно знаят думата "комунизъм" само от "обективните" публикации на в. "Атака"! Абе, форумите ли са мястото да си показвате простотията? Ами има си протокол за всяко посещение на държавен глава. Според този протокол това му е предложено, това е отстрелял. Можеха да му предложат да отстреля и домашна коза например, ама "умните" глави на узбекския протокол са решили да впечатлят госта си с нещо по-екзотично. Откъде може Първанов да знае, че въпросната животинка е вписана в "Червената книга"? Тази книга, макар и "червена", едва ли му е настолното четиво, та да знае какво е вписано и какво не е в нея. Що за идиотщина да се повдига този "проблем",след като самите те заявяват, че разните арабски шейхове са гръмнали далеч повече от едно от тези редки животни. Или като се появи българско име, веднага става синоним на престъпник и бракониер? Хайде вие го обяснете, като сте толкова умни и начетени!
98
0
 
2
 
! Отговори
ludiq преди 15 години
какво ти разбира историк от бъдеще? даи му само да унищожава околнатра среда и да се фука. пък толко се увлякъл,че и дипломатически скандал направил. Гоце ако няма меси в президенството в месарницата има пази природата !
97
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
s tezi hora niama prokopsia..!
96
0
 
2
 
! Отговори
ghgf преди 15 години
kwo moje da se o4akwa ot takuw *** ,, pojelawam mu nego nqkoj da go zastrelq
95
0
 
2
 
! Отговори
GB преди 15 години
Драги господине патриотизмът не се заключава в стискането на зъби! Освен това всеки има право да критикува когото и да било, включително и президентът на страната си и с това с нишо не накърнява нито престижа на страната си нито собствения си такъв. Справка - книгата на американеца Майкъл Мур, в която осмя и разкритикува президента Буш и която се превърна в бестселър по целия свят! Освен това ако се замислиш твоето експозе представя България в по - срамна и конфузна позиция пред света, отколкото това на #95, когото така безмилостно критикуваш, защото излагайки факта, че 55% от българите са склонни да гласуват за президент, като въпросния ловец и след това патриотично да стискат зъби поставя под сериозно съмнение психологията и логиката на цял един народ! По-достойно е да кажеш господа излъгъл съм се да гласувам така! Съжалявам! *** се оказа! Не става! Следвашият път ще преценя по-внимателно.Моля извинете ме! В заключение при фонетичния кийборд буквата "ч" е крайния ляв горен бутон - "чеврон скобата", а буквата "ъ" е латнското "Y". Бутонът за латинското "X" е "Ь". Поздрави и по-спокойно!
94
0
 
2
 
! Отговори
киро пора преди 15 години
Някой казват че имало и други бракониери!!!да ама да ходиш на държавни разноски вседе че ДЪРЖАВАТА ТИ Е БАЩИНИЯ ТОВА КАКВО СОЦИАЛНО Е??? Същата работа беше и с влака КАРДАМ дето хората умишлено ги запалиха и се почна ГОЦЕ не бил там после тама ама не бил налов...........ГОце е един предател готов на всичко със свойте спонсори крадци за да е на власт!Сега даже се опитва да прокара закона за ЛОВНИТЕ СТОПАНСТВА да ги раздаде на свойте дружки за жълти стотинки........... ДЪРЖАВАТА МУ Е БАЩИНИЯ
93
0
 
2
 
! Отговори
Haho преди 15 години
Абе братя форумни драскачи! Нищо не разбирате вие, нищо!!!Първанката е отсрелял коча и го е подарил на Амет Доган. Я вдигнете глава и вижте сараите му каква мъгла и пара се вдига, дето се вари курбана на коалицията в момента!Той като е тръгнал Гоце и Амет му е казал, без тоя коч да не се връщаш в *** и човека изпълнителен, национално отговорен свършил е каквото можал, както можал!!!Те това и стината за отстреляния узбекистански коч!
92
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
как не те е срам така лекомислено да изразяваш позициата си бе ***(с извинение),коментираш президента на родината си бе , изразяваш позизиата си освен пред мен но и пред цялото общество и пред целиа свят кой ти дава право да излагаш тьпите ти изводи от мое и отимето на 55% от избирателите на мояата родина бе нима ти или твоите саподвижници са в сьстояание да променят сьзнанието на цял народ нима два мандата са ти малко за да осьзнаеш избора на цял народ и давьзприемеш твоята позициа за нереална нима вси4ки вие сте способни да сьсипете олущената ми от вашите интриги БЬЛГАРИА нима си мислите 4е на нас не ни е омрьзнало да да стискаме зьби когато оплувате собствената си страна пред 4ужди нам страни нари4айкиа вашата родина .Не моля ви се дами и господа превьрнали се заради ли4ната си облага в демократи(за мен отхвьрлени дори и от комунисти4ескиа режим некьдьрници)през целиа период вьв който управлявахте нищо добро не сме видели през целиа период в който бяхте на гребена на вьлната страната се ширеше от безконтролна престьпност и нерьзкрити убийства ако това е вашата идеологиа за демокрациа ,благодаря ви аз сас сигорност ще се противопоставя на това
91
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
кога си излекува трипера че и на лов тръгна?
90
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Гоце, Гоце-е-е-е, Гоце...да та в марсолкото. Ти освен да е.беш малки пу.тета и да стреляш с пушката, друго можеш ли бе, а, агенте нискочел?
89
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Novina ot 7.11, za kakvo e suobstavate chak sega? I dali naistina e taka... koj znae?
88
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Малий как му отива само...Срам ме е. Честно. Много ме е срам че такива ДС ченгета се наричат с името на моята страна - българи.Знам че и той като тях няма род и родина, забрави отдавна външния *** на Сирищник, но ми става болно че заради такива като него сме на тоя хал.Срам ме е и от вас - тия които го избрахте. Един президент фикус който за целия си мандат е ходил по села и паланки но в нито една страна от ЕС.Там очевидно го знаят много по-добре отколкото тука разни сляпи и лъжливи *** като анонимния *** тука. Та това е, срам бера голям и с него и с вас.
87
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
ne mu li stava neudobno na toia lainar da strelia po zivotni niama liu po-vazni dela za nego??????
86
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Сега вече се дрогират- още от 8-ми клас и не го и крият..... Едно време поне наркотиците не бяха толкова разпространени!
85
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
napalno vazpriemam rasajdeniata ti76 , no ne misli6 li 4e svetat se raziva po na4in po koyto nie triabva da se prisposobim kam tova razvitie az sa6to sam bil v kazarmata i nezavisimo ot negativite koito sam pretarpial edinstvenoto koeto sam zapazil ivazpriel prez tozi period sa bili izklu4itelno vajni prez sledva6tia etab ot moeto razvitie kato li4nost .nezavisimo ot tova az privetstvam premahvaneto na nabornata slujba i preobrazuvaneto na na6ata armia v redovna . faktite koito bih poso4il sa mnogozifreni no vse pak bih jelal da spodelia edni ot tiah tazi reforma e polojitelna za6toto slujeiki kato kadrovi voenoslujnik veki polu4ava ili bi triabvalo da polu4i neobhodimata podgotovka i realizacia po edin ili po drug na4in se dava vazmojnost na vseki koyto e re6il da uprajnyva tazi profesia da se razviva spored vazmojnostite si(psihi4ni . fizi4eski itn ) ograni4eni sa vazmojnostite za vrazkarsto i tem podobie s koeto pak se vazvra6ta doverieto na horata kam armiata ,moga da nazova stotizi primeri za polzata ot voena podgotovka na vseki edin ot nas , no si zadavam idrugia vapros imame li pravo da prnebregneme 18-19 godi6nia mladej na koyto v dne6nia dinami4en jivot vav koyto se razvivat tehnologiite v koyto se razviva skorostrelno potenziala na vsyka nazia nie da ograni4im tozi na6 potenzial NE NEMOJEM kato i o6te stotizi premeri mogat da se prilojat po tazi tema .Za men kato srednostatisti4eski grajdanin na R B e wajno ne kakvo e otstrelial prezidenta a negovia prinos kam razvitieto na moyata rodina.Podkrepiaiki nedobronamerenite publikazii osobeno v 4ujdi medii kam odgovorni dlajnostni predstaviteli na balgaria tezi liza mnogo odgovorno bi triabvalo da si zadadat smetka dali po tozi na4in ne nakarniavat moite interesi dali umi6leno ne nakarniavat interesite na moyata rodina i dali vav edin moment ne biha se po4uvstvali kato prdateli na moyata strana az gore6to im prepora4vam da si izkazvat mnenieto po mejdunarodnite ataki kam stranata mi na izborite a ne kogato niakor si e re6il da si napravi pr na garba na nas danakoplazite
84
0
 
2
 
! Отговори
Чипев и Шунката от Б преди 15 години
Всички защитени козли на ярмомелката, и на свинетее !!!!!