Скандал! Гоце отстрелял защитен козел в Узбекистан

По време на официално посещение Първанов е убил планински козел - архар, който е вписан в Червената книга
3 дек 2008 20:15,
161
Скандал! Гоце отстрелял защитен козел в Узбекистан
Снимка: Булфото

В Узбекистан отново ловуват редки животни. Посещенията в централноазиатската страна често се съчетават със сафари, като гледката на ловуващи арабски шейхове вече не е рядкост. „А високопоставеният първопроходец от Запада е българският президент Георги Първанов“.

По време на държавната си визита в Узбекистан той е отстрелял планински козел – архар, който е вписан в международната Червена книга.

Това съобщава сензационно виртуалната информационна агенция Ferghana.ru в критичен материал, подписан от Сергей Наумов.

Според сайта след лова за Първанов (президента на приятелската страна) не е имало никакви последици.

„Та нали официално са му разрешили да извърши криминално наказуемо деяние“, коментира Ferghana.ru и припомня, че според Наказателния кодекс на Узбекистан „нарушаването на режима на охраняемите природни територии се наказва с глоба до 50 минимални заплати или от лишаване от определено право за 5 години, или изправителен труд до две години“.

Запаленият български ловец“ е пристигнал рано сутринта на 7 ноември 2008 година в района на Горен Хаят (Джизакска област на Узбекистан).

Свита от над сто човека, включително и охрана, само заради няколко изстрела по планински козел са нарушили покоя на обитателите на Нуратинския държавен резерват.

Информационната агенция отбелязва, че в официалното съобщение след приключване на визитата на българския държавен глава в Узбекистан този факт не е попаднал.

Преди пристигането на българския гост служителите в резервата са разчистили пътеките, за да не се „одраскат от клоните на дърветата и да не се спънат в камъните“ гостите. Ловът е отнел около половин ден.

„Узбекистанското правителство вероятно е дало разрешение за лова на българския президент, затова на представителите на Държавния комитет за природа и Държавния биологичен контрол не им е останало нищо друго, освен да помогнат на г-н Първанов да половува успешно“, отбелязва Ferghana.

„Изстрелът на г-н Първанов се е чул не в ловните полета, а на територията на резерват, където ловът е забранен“, подчертава сайтът.

В едно от интервютата си президентът Първанов горещо говори: „Българските политици и държавни глави са отговорни за повишаването на жизнения стандарт на населението, за защита на българската национална идентичност и култура, запазването на екологичния баланс в страната и региона“.

„Хубава страна е България, но ето, приискало му се е малко екзотика на бившия комунист Първанов, навярно още помнещ ловните забави от Живково-Брежневите времена“, коментира Ferghana, като добавя, че гостоприемните домакини са му ги осигурили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
2
 
! Отговори
Оня, дето помни преди 15 години
Сега узбеките ато накажат Гоце да пише 2 г. доноси за тяхното ДС,. щер види той козел боб яде ли ...
142
0
 
3
 
! Отговори
преди 15 години
Жалко е че тоя престъпник е президента на всички българи...
141
0
 
3
 
! Отговори
леле мале преди 15 години
Това не е скандал!Скандал беше,когато след пожара във влака отиде да трепе лисици!От това по-скандално няма!Ама кой да ви каже...
140
0
 
2
 
! Отговори
Амнезик преди 15 години
На последния пленум май имаше козешко в менюто,заради Амет,той свинско не яде,но Станишката се оплака,че миришел после на пръч пред Ленчето.
139
0
 
3
 
! Отговори
дедо поп преди 15 години
Досега няма нито един отчет как са израходвани средствата от начинанието на ГОЦЕ СОЦИАЛНИЯТ ТРИПЕР !!!!!!!Имаше една жена и тя изкара кирливите ризи, че са останали пари още от ПЪРВАТА КОЛЕДА и стоят на влог за лихва с управление им са заети от неговите темерути на добри заплатки АМА ИЗВЕДНЪЖ Всичко се покри и жената млъкна!!!!ИМА ТОЛКОВА МНОГО ИЗЛИШЪК МИЛИАРД И 400 МИЛИОНА а те го изхарчиха набързо !!!ГОЦЕ ти си същият за този който гласувах първият път ,но сега ДОКАЗА ,ЧЕ СИ КРАДЕЦ -ПРЕДАТЕЛ И ЛЪЖЕЦ!!!!дано осъзнаеш,че тия ордени дето ги раздаваш като топъл хляб вече неозначават нищо за никой в неква държава която ценостнната система е сведена до Чалга-трипера и кражбата от държавата
138
0
 
2
 
! Отговори
kristalen преди 15 години
do 131 prav si no ne vsu6nost.v statite horata mrazijat bu6 no njamat topki da izljazat na ulizata da sta4kuvat ,zastoto njama koi da im pla6ta smetkite - ja da vidim kakvo stava vuv franzija - /ritori4no/- ste trugnat sre6tu vseki ,nezavisimo dali e prezident ili mravka ,stiga da prestupva pravata si - a pri nas e me6enia - 10 -set 4oveka - 10 + 5 mnenija - javno ni e mnogo ob6tata i ni e malko narodnata kulturi - 4e ne mogem se razberem
137
0
 
2
 
! Отговори
cv преди 15 години
ДА СИ ЛАВЕЦ... И ПРОСТО ДА СТРЕЛЯШ С ЛОВНА ПУШКА ПО ВСИЧКО КОЕТО МЪРДА, СА ДВЕ МНОГО РАЗЛИЧНИ НЕЩА!!!Дори най-богатите ловци ловуват САМО ЗА ЦЕННИ ЛОВНИ ТРОФЕЙ...СЛУЧАЙНО НАУЧИЛИТЕ СЕ ДА СТРЕЛЯТ, убиват защитени животни...Въпреки всичко СКАНДАЛ НЯМА! СКАНДАЛ ЩЕ ИМА КОГАТО СЕ ВЪРНЕ ОТ АФРИКА И МУ КАЖАТ, ЧЕ Е ЗАСТРЕЛЯЛ НЯКОЛКО "NO, SUR-ЧЕТА" !!!
136
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Да му казват така, както е по паспорт. На теб не ти ли казват по име? Ако добре си спомням - 70% от гласувалите го подкрепиха - нали се сещаш, че това е доста солиден вот?
135
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
100 4oveka svita....koi pla6ta, za tova nqkoi da si vee , vsi4ko v durjavata na red , toi trugnal da strelq....
134
0
 
2
 
! Отговори
дърт козел преди 15 години
време му е вече, на дъртият козел, да вземе и една върба да излющи
133
0
 
2
 
! Отговори
=== преди 15 години
А как според теб даму казват? "Може би уважаеми ДРУГАРЮ? или другарю ГОЦЕ ХУБАВО Е ЧЕ СИ ОТСТРЕЛЯЛ ЗАЩИТЕН ВИД ЖИВОТНО, ГОРДЕЕМЕ СЕ С ТЕБ.ИЛИ ДРУГАРЮ ТУРИСТ ,ДОБРЕ,ЧЕ ТЕ ИМА ,ЗА ДА ХОДИШ НА РАЗХОДКИ ПО СВЕТА,ЗАЩОТО МНОГО СИЛНО СМЕ СВЪРЗАНИ С КАТАР, УЗБЕКИСТАН ,АЗЪРБАЙДЖАН И ВСИЧКИ ДРУГИ СТАНОВЕ ПО СВЕТА"
132
0
 
2
 
! Отговори
Див козел преди 15 години
Велик ловец, а няма бяла мечка.........
131
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Според мен не може журналисти да си позволяват да наричат Президента на Република България "Гоце". Не съм му фен, не съм фен на никоя политическа партия, но дълго време живея на Запад и виждам как хората застават зад тези, които мнозинството е избрало. В България всичко е на основата на омразата.
130
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Parvanov e brakonier i donosnik, nishto pove4e.
129
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
kozela e za bay amet armagan БКП БКП УРААААААААААААА
128
0
 
2
 
! Отговори
Castor преди 15 години
"Социален президент" - бракониер!!! Червен бокл.ук! То бива комплексарщина ама нашите политици минаха всякаква граница!!!
127
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
kato sednete na masata koalicionite partnori dayte na simeon ROGATA ( i tyah shte izede povervayte mi)
126
0
 
2
 
! Отговори
Castor преди 15 години
Май е време да взимаме пушките и на лов за политици!!!
125
0
 
2
 
! Отговори
РЕДОВИ преди 15 години
ГОЦЕ СИ Е ГОЦЕ!!!!! РЕЗИЛ ГОЛЯМ.........
124
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
sha go izyadat i kopitata mu daze, i shte se fukat ama kak bjagashe????????????