Приказките на Първанов: Действахме адекватно и бързо в кризата

Държавният глава се зарече, че ще търсим правата си в съда
7 яну 2009 14:47,
109
Приказките на Първанов: Действахме адекватно и бързо в кризата
Снимка: БГНЕС

"Към днешна дата са спрени всички доставки на газ към Украйна", каза президентът Георги Първанов, който откри заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност.

"България беше най-потърпевшата страна като част от Балканското направление, когато подаването на природен газ беше на нулата", призна държавният глава.

По думите му нашите съседи имат известни компенсаторни механизми за преодоляване на ефектите от една подобна криза – Турция чрез газопровода "Син поток", Румъния чрез собствения си добив и Гърция, която също има свои възможности.

"Практически ние бяхме най-потърпевши", каза Първанов.

Според него институциите са действали адекватно и бързо в кризисната ситуация.

Първанов се зарече, че освен конкретни мерки за излизане от кризата и за преодоляване на последиците от нея, на заседанието на КСНС ще бъдат обсъдени и по-дългосрочни мерки за енергийната сигурност на България.

"Вероятно България ще търси правата си и по юридически път за щетите от тази криза. Това обаче не е най-важното в момента", заяви Първанов.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
GOCE da se mahash, da ne te mahnem nie!!!! 14/01/2009!!!!!!!!!!!
47
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Курвенската политика водена в Бг.я видя цял свят ! България стана за смях и резил ,като бедна ,дето обслужва и мъжа си ,ама пуска постоянно и на старият си любовник ,че и прогължава ! Смях ,а този невинен !Това с газта и проблемите ,дето Русия ги създава се знаеха преди подписването на договора и бяха изнесени в чуждият печат ,като неадекватност на българското правителство !Защо не се поинтересувате колко пъти е спирна газта на Украйна и какво пише в НЕПРОЗРАЧНИЯТ СЕКРЕТЕН ГОЦЕВ ДОГОВОР С ПУТИН ? АМИ ПАК ЛЪЖИ! ДНЕС СТАНА ЯСНО ,ЧЕ СПОРЕД ПУТИН УКРАЙНА САМА СИ Е СПРЯЛА ГАЗТА !!! ВЕЛИКИЯТ СПАСИТЕЛ ОТ ФРАНЦИЯ ПЪК ПАК СЕ НАПЪВА ДА ПЕЧЕЛИ ,КАТО ТАКЪВ ! РЕЗИЛ !!! НЯМА КРИЗА ЛИ ??? КРИЗАТА НА БЪЛГАРИЯ Е В НЕКАДЪРНОТО И УПРАВЛЕНИЕ С ЛЪЖИ И НЕПРОЗРАЧНОСТ ! МАХНЕТЕ ГО ТОЯ ,ЧЕ НЕ МОГА ДА ГО ГЛЕДАМ !
46
0
 
0
 
! Отговори
14 преди 15 години
НЕ БЪДЕТЕ РОБИ, НЕ БЪДЕТЕ РОБИ, НЕ БЪДЕТЕ РОБИ, НЕ БЪДЕТЕ РОБИ, НЕ БЪДЕТЕ РОБИ, НЕ БЪДЕТЕ РОБИ ! ! ! ! ! !
45
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Goce e riazan eni4arin
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
имаше един лаф : "спокойно моряци, кораба потъва бавно, но сигурно" - приложим е - да бяхте мислили на 18 декември, като ви пратиха писмото, господа управляващи. Искам да знам защо се стигна дотук ? Пак ли нашата любов към Русия ни остави на студено ?
43
0
 
0
 
! Отговори
bobo преди 15 години
Pak se nasraha kakto obiknoveno, pravim struvame vse na poslednoto mesto sme. Pres poslednite 100 godini ni opravliavat pulni tapanari, kakvo da se pravi. Nikoi ne zalaga samo na edna karta, a samo Bulgaria produlgava da blige guzovete na rusnazite s napulno otvorena usta zaradi evtinite si partiini interesi: drugite strani sa pone malko po-delikatni bligeiki... Shte goriat v ada edin den tezi partiizi, dano da gi zakarat na toplo pri *** v Africa, za da ne chuvstvat studa.
42
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
ГОЦЕ, ДА СЕ УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВА НЕ Е КАТО ДА СЕ СТРЕЛЯ ПО ВЪРЗАНИ ЖИВОТНИ...Договорите за членство в НАТО и ЕС и Конституцията, СА КАТЕГОРИЧНИ:- Правителствата ни са ДЛЪЖНИ да се грижат за непрекъснатия икономически и социален просперитет на Нацията и да осигуряват най-важните ресурси, от поне два источника или да осигурят съответните ефективни заместители. Минималния срак за КРИЗИСНИ СИТУАЦИИ е 70 дни!- На базата на ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИ ПЛАТФОРМИ, те са длъжни да разработят ИКОНОМИКО-СОЦИАЛНИТЕ си управленски програми.- На горната база да СЪСТАВЯТ ГОДИШНИТЕ БЮДЖЕТИ..., но единствената програма която имат, най-вече последните две правителства и която преизпълняват е, да ГРАБЯТ ВСИЧКО И ВСИЧКИ!!!ВРЕМЕ Е ДА ПРОУМЕЕМ, а опозицията Е ДЛЪЖНА ДО 14.ЯНУАРИ ДА ЗАЯВИ В МЕДИЙТЕ, че Премиера от правителството на Ахмед Доганов;- Лично е отговорен за спрените Евромилиарди!- Лично излъга Българската нация, че финансово-икономическата криза няма да ни засегне..., не предприе адекватни мерки, чрез създаване на Кризисен щаб, който да осигури финансово, ЕНЕРГИЙНО, суровинно и социално, Нацията и Държавата!!- Лично и УМИШЛЕНО, въпреки редупреждението от Газпром още от 18.дек.08г. за газовата криза..., СЪЗНАТЕЛНО НЕ ПРЕДПРИЕ ИЗПРЕВАРВАЩИ ДЕЙСТВИЯ !!!ПИТАМ,КАКЪВИ ПО-СТРАШНИ, ЗА НАЦИЯТА НИ ПОВОДИ..., ЗА СЪДЕНЕ НА ДЪРЖАВЕН ПРЕСТЪПНИК... ПО-ТЕЖКО ОТ ТЕЗИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ Е САМО, АКО ДОПУСНЕ ДА НИ ОКУПИРА ЧУЖДА АРМИЯ......НО ЗАЩО ПЪК НЕ..., АКО СИ ПЛАТЯТ КОЛКОТО ТРЯБВА...С всичко това Премиера и Министрите от правителството на А. Доганов, нарушиха грубо държавните си Конституционни задължения съгласно:..."Чл. 108. (2) Министър-председателят ръководи и координира общата политика на правителството И НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА НЕЯ..." (3) Министрите ръководят отделни министерства, освен ако Народното събрание реши друго. ТЕ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ ЗА СВОИТЕ ДЕЙСТВИЯ.( В КОНСТИТУЦИЯТА СЕ ГОВОРИ САМО ЗА СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ...)...КЪДЕ Е ОБАЧЕ НАШЕТО ПРАВОСЪДИЕ ИЛИ ПАК НЯМА ПОВОД ДА СЕ НАМЕСИ..., ДА НЕ БИ ДА ЧАКАТ ЧУЖДАТА АРМИЯ...???п.п. Не забравяйте паролата: - 14/01
41
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
на времето западняците използваха ембаргото на технологии, спрямо СССР и страните от Вършавският договор..днес пък Русия им отвръща с енергийно ембарго!....Но за разлика от България там на Запад вече са готови с новите технологии..вятърни генератори..слънчеви колектори..ядрени централи..вече и коли на водород се появиха в САЩ!...Няма да е вечен руският и арабският хегемонизъм в енергийният сектор!Запада и САЩ инвестират в мозъци, а ние изнасяме капитали от страната и купуваме остарели руски разработки......И докато Румъния веднага закупи Френски атомен реактор и получиха достъп до високите западни технологии..закупиха правото да окомплектоват и произвеждат РЕНО...Ровер...то националните предатели гоцето..сергей...ни обвързват все по тясно с русия и подготват излизането ни от евро зоната!ВИЗОВИЯТ РЕЖИМ НИ ГО ГОТВЯТ.. САМО БЪЛГАРСКАТА УФСЪ НЕ ГО ЗНАЕ..че с тази емиграция и с тези сезонни работници няма кой да работи на червените олигарси!няма студентски и ученически бригади за червените велможи от селата..няма ги трудоваците...Младите масово заминават на Запад!деногравски срив+червен терор......стани Гей и сие провеждат не виждан геноцид в България!...без средна класа от интелектуалци, без ясна визия в области като икономика...енергетика..инфраструктура...наука..зд равеопазване...селско стопанство...образование..интеграция на малцинствата..България е обречена!
40
0
 
0
 
! Отговори
Даола преди 15 години
Президентът обясни на нацията, че корабът България потъва .. .адекватно.Лошото е, че пак страдат най-бедните - богаташите продължават да си живят охолно и на топло.
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Prigotvete avtomatite...
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Първаноолу, ние, народът, сме най-потърпевши, ти не се слагай при нас.
37
0
 
0
 
! Отговори
Tina преди 15 години
Г-н Първанов,Ще предложите ли пускането на спрените блокове на АЕЦ или ще стоите със скръстени ръце, а ние да се събираме пред Парламента?
36
0
 
0
 
! Отговори
klarita /14/ преди 15 години
Каква национална сигурност ви е патила?! Дип, че Господ ни пази - Димитровград не гръмна... Ама да чукам на дърво, че току виж ни друснало някое 10,5 по Рихтер и тогава не знам кой ще е виновен.
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Чакаме си ние оставки ама няма да има- заради спрените пари от еврофондовете никой не изгърмя заради кризата с газа никой няма да изгърми щото се смятат за невинни девици и действат на принципа - "ако си подам оставката то снега няма да спре да вали" все другите са ни виновни щото са *** и не могат предварително абсолютно нищичко да предвидят винаги се оказват изненадани "отзад"
34
0
 
0
 
! Отговори
Никита Хрушчов преди 15 години
С.-ПЕТЕРБУРГ, 7 янв - РИА Новости. Глава "Газпрома" Алексей Миллер на встрече с Владимиром Путиным предложил прекратить поставки газа на границу с Украиной, премьер-министр РФ дал согласие на эту меру. Это предложение прозвучало в ходе встречи Путина и Миллера в Стрельне, обсуждалась ситуация с поставками газа на Украину. "Я согласен с вашим предложением (прекратить поставки газа на границу с Украиной), но делать это надо максимально публично, в присутствии международных наблюдателей", - сказал Путин. ...Путин перекрывает транзит газа через Украину Би-би-си.ЧЕТЕТЕ И ВИЖТЕ КОЙ СПИРА ГАЗТА!СЪОБЩЕНИЕТО Е ОТ ПРЕДИ 20 МИНУТИ.
33
0
 
0
 
! Отговори
Петя Вълева преди 15 години
Нима трябва да стоим в държава,която нехае за народа си ; държава,която е управлявана от хора,които гледат само своят си интерес?!То няма спор,че от край време е така,но сега тази наглост и самогъзничество влезе и в домът на обикновеният български гражданин.Проблеми-БОЛ!! Алтернативи за справяне с проблема с газта- НЯМА!!Защо? Защото управляващите не се наемат да се натоварят с това бреме!!А и най-куриозното ще е ако въведат режим на тока.Не стига,че ще мръзнем,а така дори и с малката ел печица на баба няма да можем да се греем.Ще се топлим на по свещ!! Ами за да е пълна картинката, спрете ни и водата...?!?! И ето..да си дойдем на думата...Кой иска да живее в държава като България??Благодаря от родолюбци и върли патриоти...Аз лично просто чакам великият момент,когато ще завърша образованието си и ще мога да опитам късмета си другаде...А относно политиците- "Господа,кога ще спрете да се гаврите с държавата и хората в нея?Когато от България на картата остане само ченгелчето на "Ъ" то ? "
32
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Гоце ти ли за права си ми за дрънкал.Индивид такъфф.Загледай се в огледало.Каде бяха правата на гражданите на тази страна,когато такива,като тебе издевателстваха над живота им.Ти ли говориш за права лъжец такъв.Каде са правата на обществото?Каде са правата на овена ,който отсреля без свян ..Убиец нагъл.Комунист и права олеле.Правата си ги търси от Путин за предпочитане лично.Подаваш оставка и хващаш влака за Сибир да цепиш дърва на чукчите ако и за това ставаш.
31
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 15 години
Да си бяхме намерили и ние алтернатива. Не може само да се краде и да се разчита на малкото нещо, останало от комунизма, като газопровода през Украйна. *** сме всички - народ и управници. Ай, ще се каляваме - сефте щото.А ся ходете и гласувайте за Бойко ви, да ни го вкара още по-дълбоко.
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
haha sibirskite dqdovci i 4ervenite ku4eta po4naha da laqt mai mai
29
0
 
0
 
! Отговори
MiG-25 преди 15 години
Няма нафта - няма газ - Юшченко е п.д.ра.т