Костов: Посланиците ни в Киев и Москва да си ходят

Българското правителство трябва да инициира запориране на сметките на "Газпром"
12 яну 2009 08:53,
108
Костов: Посланиците ни в Киев и Москва да си ходят
Снимка: БГНЕС

"Трябва да се потърси отговорност от хората, които не предупредиха правителството за спирането на доставките на газ. Това са директорът на Националната разузнавателна служба Кирчо Киров и посланиците ни в Москва и Киев", заяви пред bTV лидерът на ДСБ и бивш министър-председател Иван Костов.

Според него тримата трябва да си ходят, защото не са изпълнили професионалния си дълг и не са служили на българските интереси.

Иван Костов смята, че премиерът Сергей Станишев трябва да уволни и министрите, които отговарят за това, че България посреща кризата без предвидените в закона запаси от мазут.

По закон страната трябва да има запаси за 70 дни, с които веднага при условие на криза да преминем към мазут. Това е некомпетентност и некадърност, която се плаща от всички хора, заяви още Иван Костов.

"Българското правителство трябва да инициира запориране на сметките на „Газпром“, като гаранция че ще бъдат обезщетени фирмите и гражданите. Това щеше да покаже на руската страна, че освен милионите загуби от това, че са спрели подаването на газ към Европа, има и допълнителни загуби от обстоятелството, че те не изпълняват договореното условие да доставят на Исакча, на румънската граница, необходимата за България газ“, смята Иван Костов.

Според него Русия и Украйна са ненадеждни партньори.

Според ДСБ протестите на хората в България са законни и основателни и по тази причина партията ще ги подкрепи.

"Казахме, че ще подкрепим протестите и ги подкрепяме. В БСП се вижда, че има голям страх от протестите", заяви още бившият български премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
СКЪПИ ГРАЖДАНИ НА РЕПУБЛИКА БЯЛГАРИЯОтново политически сили ще се опитат да яхнат протеста и да го исползват за свои цели.НЕ го ДОПУСКАЙТЕ!!!Искайте нови избори и ако е необходимо референдум за пропорционално представяне на гласовете в парламента.Има опасност мажоритарната система отново да върне на власт същите мутри.И ГЛАСУВАЙТЕ !!!Гласувайте по съвест и по симпатии,но гласувайте! В противен случай отново ще ни управлява ДОГАН!!!ДОБРЕ СИ ОБМИСЛЕТЕ ИСКАНИЯТА И НАПРЕД !!!!!!
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
verno ne kostov spq aec ,no toi podpisa princepnoto saglasie za spiraneto,a mai zabravihte g-n 10%,a baki bombata,a sveticata elena?mejdu drugoto ne sam komunist no ne iskam tozi *** samo bat boiko.
25
0
 
0
 
! Отговори
Петков преди 15 години
"...необходимата за България газ, смята Иван Костов.Леле, и толкова хора вярват на ***, който не знае в кой род е съществителното име "газ" с мутра на ***, който още си повтаря основните постулати на политикономията, която разпалено четеше във ВМЕИ - Ленин! Обиденото детенце, което се цупеше две години, защото народът не го искаше повече. Не го поиска и след 4 години, няма да го поиска и сега след 8 и во веки веков. Два блока на АЕЦ ни останаха няма да си ги дадем!
24
0
 
0
 
! Отговори
ALeksandur преди 15 години
И аз съм за война ...България на българите. Криза ли ми че то по добре военна криза отколкото политическа така и така сме на поне и на нашия да ги качваме
23
0
 
0
 
! Отговори
Emil преди 15 години
NJAMA ALTERNATIVA NA KOSTOV: ZA SPRAVKA 14.I SLEDVASHTIA PAT NA IZBORITE-MISLETE!TOZI KOJTO IZBERETE, TOJ SHTE VI UPRAVLJAVA.
22
0
 
0
 
! Отговори
|boristodorov56 преди 15 години
Нали ще е ИВАН или ЖАН, днес вече е ясно - все едно!Не ги сравнявам или изравнявам!Просто трябва да е ясно, че политическата система създа-дена с Третата комунистическа Конституция е от ползаединствено на ЧЕРВЕНОТО ГЕСТАПО и КРЕМЪЛСКИТЕ ***!НОВА КОНСТИТУЦИЯ!КОНСТИТУЦИЯ, КОЯТО ЩЕ ГАРАНТИРА ИСТИНСКОРАЗДЕЛЕНИЕ НА ВЛАСТИТЕ,НЕЗАВИСИМА СЪДЕБНА СИСТЕМА,ПРАВАТА, СВОБОДИТЕ И ИМОТИТЕ НА ГРАЖДАНИТЕ!И НАЙ-ВАЖНОТО ДА ГАРАНТИРА КОНТРОЛ НАД ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТОТ ТЕЗИ КОИТО Я ИЗБИРАТ!НОВА КОНСТИТУЦИЯ!Нова политическа система!
21
0
 
0
 
! Отговори
europe преди 15 години
1.защото когато му казаха , че има корумпирани и крадливи министри в неговото правителство той каза , че няма такива и ги имаше2.Защото той като най честния и умния се разсърди и си замълча пред всички хора в България
20
0
 
0
 
! Отговори
111 преди 15 години
ГЕРБ може и да спечелят изборите, но народът ще загуби. Печеливш ще е само Бойко - още повече пари ще изкара... Помогнете на човека де...И във всички прослойки на обществото, до една, винаги е съществувало и все съществува неутралното обръщението за мъжки род - "БЕ"...
19
0
 
0
 
! Отговори
истината преди 15 години
За Иван Костов съм.
18
0
 
0
 
! Отговори
Dodo преди 15 години
Браво!Точно така! Набивай го в кратунките непомнещи белки все нещо остане там! Че не помнят или не знаят как отивахме сутрин в магазина и не знаехме колко ще струва хляба днес! Докато стана 500 лв., а доларът литна докъм 3000!
17
0
 
0
 
! Отговори
Бай Григор преди 15 години
Ръчичките да му изсъхнат на тоз който гласува за червената чума... Три знакови зими изкарахме с тях.... няма ли да се поучиш народе????
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ще има избори тази година, дали след месец или на лято. Вие си знаете за кого да гласувате, като сте доволни от тройната коалиция, гласувайте за тях. За мен единствената алтернатива в момента е Иван Костов, вие си гласувайте за Доганчо, Сергейчо, Монархистчето, за Овчарчето, за Миленчо, за Никито, за Масларката, за Пепито, за Кабилчо, за Мюмюнчо, и за всички от тройната коалиция. Гласувайте за тях и после се чудете каде ще работите в чужбина, а не в БГ, защото тук ще взимате по 100 евро, и за разлика от 97-*** магазините ще са пълни със стоки, но портфейла ще е празен. Айде продължавайте да плюете Костов, той е виновен за всичко, мекотели.
15
0
 
0
 
! Отговори
Пешо преди 15 години
Много Ви е страх от Костов . Само като се появи и треперите от него. Умирате от страх , че ако се върне няма да можете да крадете повече.Помните ли какво се случи тогава с Доган ? А с Илия Павлов - чак в Америка избяга .И сега пак Костов е виновен .Червените усещат своя край.Защото знаят какво ги чака, когато десните заедно с ГЕРБ спечелят изборите.И това ще стане!
14
0
 
0
 
! Отговори
DSB преди 15 години
132. - 07.01 22:32 - kogato cifrite govorqt i Bogovete ...От: KonstantinКогато г-н Иван Костов стана министър-председател на Република България завари :1.Месечна инфлация 300%.2.Обезценена национална валута 3000 лева = 1 долар3.Валутен резерв на страната около 200 милиона долара,като при ниво 1,2 милиарда долара,Луканов обяви спиране на плащанията по външния дълг защото резерва е паднал "...под нивото на възможния минимум".4.Растяща безработица,дастигаща да 16 % официално и над 25% реално заради неработещите ,но нефалирани предприятия.5.Средна работна заплата 35 000 лв.=12 долара.6.Средна пенсия 18000 лв = 6 долара.7.Тотална изолация чрез Шенгенския списък заради високата корупция и престъпност в България по това време.8.Прекъснати връзки със светоните финансови институции - МВФ и СБ.9.Дългове към външни кредитори - над 13 милиарда долара.10.Пълен блокаж на държавата и разгул на "бригадирското движение " на мутрите.Власт на СИК,ВИС,***,777 и др.такива. Който не плащаше рекет,нямаше право на бизнес.От рекета бяха "освободени" само назначените от БКП/БСП" бизнесмени".Какво остави след себе си г-н Иван Костов?1.Месечна инфлация 0,2 % - годишна 3%.2.Национална валута - 2 лева = 1 долар.3.Валутен резерв - 3,7 милиарда долара4.Ниво на безработица под 15% с тенденция към ускорено спадане,което стана през следващите години.5.Средна заплта 250 лв = 125 долара.6.Средна пинсия 130 лв = 65 долара.7.Премахване на Шенгенската изилация и свободно пътуване из Европа.8.Възстановени връзки със световните финансови институции - МВФ и СБ,както и с Европейската банка.В резултат нарастнало доверие на външния свят към България и рязко увеличаване на външните инвестиции.9.Външен дълг на България- намален да 9,5 милиарда долара.10.Прогонване на мутрите от живота на народа и държавата. Започва възстановяване на държавността и повишаване на обществената дисциплина.ЗАПОЧНА ДА ИМА РЕД.
13
0
 
0
 
! Отговори
do kostov преди 15 години
gin kostov koi stoi zad 1 sapiuo 2 nomera s dds 3 spiraneto na kozludui 4koi e obideniq 4e pove4e ne krade.otgovorete na tova i posle zastavai te zad protestite.
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Който е чел българска литература,знае,че в нея има всякакви литературни герой,от различни прослойки на обществото!
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
*** *** най-голямя е този *** мръсен.
10
0
 
0
 
! Отговори
111 преди 15 години
не просто са "подкрепени" от ДСБ, те са и "организирани" от тях...
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ще го търсите Костов със свещ в кризогазовата тъмница,обаче ще набарате на съргейчо само недоразвитите мушмолки
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А от кого искаш акъл? Не знам, защо толкова мразите Иван Костов и защо го свързвате с негативните последици за България, но не той гласува за царя, не той гласува 4 години по-късно за БСП,не по негово време забогатяха фамилия Велчеви, не по негово време се върна Ники Василев, не по негово време групировката *** оправляваше половин България, не по негово време министрите подписали някакви ощетяващи България договори се криеха като мижитурки(Р.Овч) , не той назначи министри тотално провалили се до 1997, по време на неговото управление не бяха актуални бизнесмени като Митьо Очите, Краси и Георги Гергови,и много други подобни примери. Просто или си политически неориентиран или си просто лаладжия.