Костов: Посланиците ни в Киев и Москва да си ходят

Българското правителство трябва да инициира запориране на сметките на "Газпром"
12 яну 2009 08:53,
108
Костов: Посланиците ни в Киев и Москва да си ходят
Снимка: БГНЕС

"Трябва да се потърси отговорност от хората, които не предупредиха правителството за спирането на доставките на газ. Това са директорът на Националната разузнавателна служба Кирчо Киров и посланиците ни в Москва и Киев", заяви пред bTV лидерът на ДСБ и бивш министър-председател Иван Костов.

Според него тримата трябва да си ходят, защото не са изпълнили професионалния си дълг и не са служили на българските интереси.

Иван Костов смята, че премиерът Сергей Станишев трябва да уволни и министрите, които отговарят за това, че България посреща кризата без предвидените в закона запаси от мазут.

По закон страната трябва да има запаси за 70 дни, с които веднага при условие на криза да преминем към мазут. Това е некомпетентност и некадърност, която се плаща от всички хора, заяви още Иван Костов.

"Българското правителство трябва да инициира запориране на сметките на „Газпром“, като гаранция че ще бъдат обезщетени фирмите и гражданите. Това щеше да покаже на руската страна, че освен милионите загуби от това, че са спрели подаването на газ към Европа, има и допълнителни загуби от обстоятелството, че те не изпълняват договореното условие да доставят на Исакча, на румънската граница, необходимата за България газ“, смята Иван Костов.

Според него Русия и Украйна са ненадеждни партньори.

Според ДСБ протестите на хората в България са законни и основателни и по тази причина партията ще ги подкрепи.

"Казахме, че ще подкрепим протестите и ги подкрепяме. В БСП се вижда, че има голям страх от протестите", заяви още бившият български премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
костовист преди 15 години
С всичките си кусури е като едноокият в царството на слепците.Не виждам за кой друг да гласувам,а гласувам винаги.Не ща БСП и ДПС да гласуват за мен.
46
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Като го гледам с тая червена вратовръзка....На 14-сигурно ще е със синя...
45
0
 
0
 
! Отговори
Boyko преди 15 години
Вярно е, че по времето на Костов България наистина тръгна по пътя на нормална, цивилизована и европейска държава.На 14-ти януари отивам пред парламента.
44
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абсолютно те подкрепям.Убедена съм ,че някога всички ще разберат и проумеят ,че това наистина беше най-успешният период за България!Историята ще го потрърди!
43
0
 
0
 
! Отговори
Ура! преди 15 години
само Костов да остане! Алилуя!
42
0
 
0
 
! Отговори
Bat Boiko преди 15 години
Костоооов,ти черана .в.о.Ти който предаде интересите на БГ.Ти който затвори 3 и 4 блок,след като беше в Козлодуй и обещаваше че всичко ще е наред.Време е ти да си ходиш,черен субект нещастен
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Един въпрос имам към вас и той е, какво смятате да правите на 14.01.? За какво изобщо ще стачкувате и ще сваляте и ще метете парламента и правителството, като нямате ясна политическа идея. Нали като ги свалите ще има избори, и тогава за кой ще гласувате? Какво ще се случи? Нали пак няма да отидете да гласувате, и пенсионерите пак ще изберат Бсп и пак ще се случи същото. За мен този протест трчбвада има ясни политически виждания и идеи, и която политияеска партия се нагърби да ги изпълни, на нея да се заложи. За какво изобщо да излизаме, ако няма да се случи нищо, което да се промени. По вашата логика да ги свалим тези в момента, и се надявам това да се случи, и после какво? Какво ще правим след това? един от тези които организира тези протести да напише, ясни и точни идеи? ДСБ е зад тези действия, и лично аз знам какво ще стане , ако те са на власт-България ще тръгне да се развива. Нека герб да излязат и те да кажат ние сме за това и това, нека излязат хора с ясни виждания и да застанем зад тях, а не на принципа ще свалим БСП и после пак пенсионерите да гласуват за тях. Искате нови по;литически личности, но къде са те, Боян Расате ли да изберем, Волен ли да изберем, кой трябва? Аз знам, че за мен алтернативата е ДСБ? Вие си гласувайте за който си искате/ Четете статистики, чужди вестници и мнения, и разберете, че България е била на върха, по негово време.
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тоз опитва да печели дивиденти, защото знае че наближават избори. Но на изборите ще бъде неприятно изненадан!
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
pred parlamenta
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Докога национални предатели като Костов ще са в политиката.Не е само Костов всъщност, всички, които досега управляваха България са продажни душички, които трябваше да лежат по затворите, а не да дават интервюта по БТВ.
37
0
 
0
 
! Отговори
Parvanov преди 15 години
Независимо от всичко , Костов си остана най успешния премиер !
36
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Костов ти си ***.Украйна е надежден партньор.РУСИЯ НЕ Е НАДЕЖДЕН ПАРТНЬОР.
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
14.01.2009
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
kostov idisi zaedno s bat sergo i goce .vidqh me vi kakvo pravite .stiga!!!
33
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ВСИЧКИ НИ ДОКАРАХТЕ ДО ТУК И ТИ ДРУГАРЮ КОСТОВ. НАЙ БЕДНАТА ДЪРЖАВА Б ЕС А МОЖЕ БИ И В СЕВЕРНОТО ПОЛУКЪЛБО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако е само за това, то и в момента е така, но разликата е , че тези хора сега ги няма в ДСБ или СДС. Те сега са в ДПС, НДСВ и дори и в БСП. Хората, които крадяха тогава сега пак крадат чрез горепосочените партии. Но разликата сега е , че той няма да ги върне в партията.
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
14.01.2009
30
0
 
0
 
! Отговори
Patricia преди 15 години
И аз съм разочарована - нали избраха Мартин Димитров, защо пак се появява Костов, това е крачка назад...
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
bravo!!!eto edin umen 4ovek i real misle6t.bravo!!!
28
0
 
0
 
! Отговори
ГЛАСОПОДАВАТЕЛ преди 15 години
не само посланиците ни в Киев и Москва трябва да си ходят, а и всички Вие политици, които вече 10-15-20 години сте на народната софра и благодарение на политиката станахте милионери, трябва да си ходите. Вие доблест нямате ли бе ***, докога ще лапате, няма ли най-после да се оттеглите в пенсия, или поне извън политиката *** ненаяли се.