1200 души ли ще бутат държавата?, изсмя се Р. Петков

Бившият МВР шеф защити полицията, иначе "лумпенизацията можеше да доведе до много тежки последствия"
15 яну 2009 13:01,
448
1200 души ли ще бутат държавата?, изсмя се Р. Петков
Снимка: БГНЕС

Червеният депутат Румен Петков заяви, че според него сегашните протести няма да дестабилизират държавата до степен за предизвикване на предсрочни парламентарни избори.

„Не мисля, че това е потенциалът, който ще събори държавата, коментира депутатът пред журналисти.

Ние виждаме, че протестът се изчерпва с участие на около 1200 души в столицата и стотина в Пловдив“, заяви той.

Според него полицията е действала много категорично, с пълно право и заслужава поздравления и подкрепа, защото действията й са били законово обосновани и в интерес на обществото и държавата.

„Когато организатори са нелегитимни субекти, неясни за обществото, резултатът не бива да изненадва, каза Петков.

„Цинично е поведението на тези, които подтикнаха лумпените - не мога да кажа кои са, - но те носят на първо място отговорност за ситуацията, при която пострадаха и невинни граждани, и служители на реда“, коментира още той.

Според него полицията е овладяла ситуацията достатъчно навреме и не е допуснала "лумпенизацията да достигне размери, които биха довели до много по-тежки последствия".

Петков смята, че аналогиите със събитията от 1997 г. са несъстоятелни, тъй като "ситуацията е съвършено различна, сега страната е в стабилно икономическо и финансово състояние въпреки световната финансова криза, а недоволството тогава бе извело на улицата несравнимо по-голям брой хора".

Протестът

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


448
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
427
1
 
0
 
! Отговори
ЗА ДЕНАЦИФИКАЦИЯ НА преди 15 години
Интегрирането в демократичните институции на европейския съюз изисква ДЕНАЦИФИКАЦИЯТА на политическата система у нас, която включва разпускане на социалистическата партията и другите национал-социалистически партии АТАКА и ГЕРБ, и конфискацията на имуществото им.Забраната на национал-социалистическите и на личните партии може да бъде постигната в Закона за политическите партии само с протести пред парламента и с уличен натиск. Повтарят се събитията от 14 и 15 декември 1989-та година. За 20 години политическата полиция на комунистическата партия създаде системата на политическия плурализъм. Тоталитарната партия учреди стотици партийки, ръководени и контролирани от офицери на ДС, които функционират като нови масови организации. БКП хвърли огромни усилия да подчини и обезличи тези партии, а хората от ДС в тях спираха ентусиазма на членската им маса за промени. Срастването на партийния и държавния апарат най-ясно се видя при осъществяване на проекта ГЕРБ. Държавната администрация използува различни средства, включително рекет на бизнеса, за да го наложи. Запазването на тоталитарната държава предопредели и процесът на приватизация политическата власт на БКП се трансформира в икономическа. Именно тоталитарността на държавата не позволи приватизацията да бъде масова или при нея да бъдат допуснати външни за партията хора. За 20 години БКП възстанови ТОТАЛИТАРНАТА ДЪРЖАВА , използувайки похватите на национал-социализма в Германия през 30-те години. С присъщата си анти-демократичност, конспиративност и нелегалност БКП създаде след 1989 година нова частна партийна полиция, мутрите - дисциплинирани спортисти и офицери от ДС , които с бухалки и рекет налагаха контрола си върху улицата. По този модел беше създадена партийната полиция на Хитлер, SS, в нацистка Германия. БКП формира свои частни партийни армии, т.н. охранителни фирми на офицери от ДС, които с правителствени решения погълнаха съкратените от българската армия военослужещи. Такава частна партийна армия са били СА в нацистка Германия. Управляващата коалиция отдавна признава съществуването на ЧАСТНИ МВР-ТА СЪС СОБСТВЕНИ АРХИВИ И ЕКИПИ ЗА ИЗПОЛЗУВАНЕ НА СПЕЦИАЛНИ РАЗУЗНАВАТЕЛНИ СРЕДСТВА. И досега властите не са дали отговор защо са допуснали съществуването на паралелната власт и с какво се занимават дублиращите структури.
426
1
 
0
 
! Отговори
истински преди 15 години
И музикантите и артистите се включват в протеста. Утре ще има музикално-забавна програма със Васко кръпката, студенти певци, както и шкумбата. Днес музикалната апаратура беше осигурена от шкумбата. Заповядайте на площада пред народното събрание след 14.30.
425
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Червеният депутат Румен Петков заяви, че ..." - toya yavno ne e v chas. Kakva dqrzhave be Rumencho - prvitelstvoto iskat da butat horata PRAVITELSTVOTO. Dqrzhavata slava bogu oshte si e na myastoso.Bez pishmanpolitici mozhe ne bez BQLGARIYA ne mozhe!!!!!!!!!!!!
424
1
 
0
 
! Отговори
BOROMIR преди 15 години
YES, WE CAN!
423
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Имайте надежда, мили хора.Да подкрепим всички с присъствието си заслужения протест на честните хора срещу статуквото.Бъдете сигурни, че ако вярвате в силите си и сме достатъчно много и силни в постоянството си, доброто ще победи.Началото е сложено. Движението към промяна ще изглежда в началото твърде вяло, но бъдете сигурни, че всички ние сме мотор, който ще работи все по-мощно и по-сигурно, и който ще откъсне безброй крадливи ръце.Не хабете енергията си в ругатни. Знам, че те са справедливи.Просто подкрепете с физическото си присъствие /дори само това/ революцията, която вече е започнала. Бог да ви благослови.
422
1
 
0
 
! Отговори
molba преди 15 години
dayte mu kirka i lopata i dojivotno da stroi patishata na Rodinatas
421
1
 
0
 
! Отговори
advokat преди 15 години
DA NE SE OTLAGA PRISADATA! DEYSTVAYTE NEZABAVNO! BRE GRAMNETE GO BRE
420
1
 
0
 
! Отговори
advokat преди 15 години
DA NE SE OTLAGA PRISADATA! DEYSTVAYTE NEZABAVNO!
419
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
СКРИЙТЕ ТАЗИ ПРОТИВНА, ГРОЗНА, АЛКОХОЛИЗИРАНА, АРОГАНТНА, ПИЯНА СВИНСКА МУТРА, ЧЕ МОЖЕ СЛУЧАЙНО ДА Я ВИДИ И НЯКОЕ ДЕТЕ
418
1
 
0
 
! Отговори
човек от народа преди 15 години
много лицемерно изказване. Отвращавам се от всички парламентьори - вървете си най- после
417
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Дааааааааааа ДЪЛГО ВРЕМЕ ОЩЕ ЩЕ ВИ СЕ УСМИХВА толкова ШИРОКО от Екрана ........... ПА ВИЕ Лайте още ............
416
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Румбата Петков Е Супер Пич ....... Той обича Чашката ,Власта , Жените ..... има Чувство за Хумор ..........Вземете Пример от НЕГО !
415
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
http:// .vbox7.com/play:536d5742 Вижте какво го направи Сидеров ,този алкохолик Петков пред депутатите!!!!(Втората част на времетраенето на клипчето)
414
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
че колко бе плевенски геврек?геврек=0след като изгонихте 1 200 000 от България
413
1
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
Учили сте достатъчно дълго марсиско-Ленинска философия и познавате понятието - обективна истина...КАКВА И ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА ЗА ДНЕШНОТО УПРАВЛЕНИЕ:КОЯТО ВЕЧЕ 7 МИЛИОНА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ОСЪЗНАХА И СЕ БОРЯТ ЗА ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ СИ ЧОВЕШКИ ПРАВА..."ХАРТА ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА"..."Член 25: Всеки има правото на жизнен стандарт, който да осъществява на него и семейството му здраве и благополучие, включително прехрана, дрехи, жилище, медицинско обслужване и необходимите социални услуги, както и правото на сигурност в случай на безработица, болест, инвалидност или овдовяване,при старост, както и при други понататъшни загуби на средствата за издръжка по независещи от него обстоятелства...Майките и децата имат право на особена социална помощ и подкрепа... " Синдикатите бяха честни и обявиха, че;- "Жизненият минимум" е 180лв.(като за концлагерист...) Всеки, който получава доход под този минимум, е ОБРЕЧЕН НА ГЛАДНА СМЪРТ!!!- "Социалния минимум" е 471лв. Всеки, който получава по-малко за труда си, е ОБРЕЧЕН НА НАСИЛСТВЕНА ОБЩЕСТВЕНА ИЗОЛАЦИЯ!!!- "Издръжката на едно дете" е 290лв. Дете, което не е осигурено с тази минимална издръжка, е ЛИШЕНО ОТ ОБРАЗОВАНИЕ И Е ПРИНУДЕНО НАСИЛСТВЕНО ДА ПРОСИ И ПРОСТИТУИРА....!!!Е И..., какво от това, ЗА ДА ПОПРАВИ ОБЩЕСТВЕНОТО ЗЛО..., ПАРЛАМЕНТАРНОТО КОМУНИСТИЧЕСКО МНОЗИНСТВО НАПРАВИ ЛИ ЧРЕЗ БЮДЖЕТА;1. Минималната пенсия за труд - 471лв. и от там нагоре според личните коефициенти...?2. Минимална работна заплата от 760лв. и от там нагоре, според образованието и квалификацията...?...Отговора е НЕ!!! С което ТО узакони АХМЕД ДОГАНОВАТА ПРАВИТЕЛСТВЕНА политика на ГЕНОЦИД СРЯМО БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ!!!ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ..., е още по-зле...ОТ ИМЕТО НА Е.С., г-н Марк Грей каза: ..."...Мога категорично да заявя, че в ЕК няма никакви планове да се публикува последващ доклад във връзка с европейските средства за България през ноември..., ЕК има намерение да изпрати нови мисии в България... След това ще подготвим междинно, осъвременяване (на докладите). Кога точно, не мога да кажа.... Може би през януари, може би в началото на февруари..., А след това през лятото ще подготвим следващите "големи" доклади. За тях също не мога да посоча дата ... Но зная много добре, че през 2009 година ще се случат различни събития...(избори и ново правителство...)Човека Ви го казва в прав текст......"- ПОЖАЛЕТЕ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД... защото заради БЕЗДАРНОТО ВИ УПРАВЛЕНИЕ, няма да дадем нито евро на България...НО..., ДНЕС ДОРИ ВИЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ОТГОВОРИТЕ НА ВЪПРОСА..., "В КОЯ ДЪРЖАВА КОМУНИСТИТЕ НЕ СА ДИВАЦИ И ВАРВАРИ"...!!!
412
1
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
Излишно е за Вас, да казвам, че коментара ви е поръчков и затова издиша отвсякъде въпреки псевдоакадемичния му стил.И ТАКА - ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА!!! ЗАКОНА ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВА...Пряка вина, за опорочаването на мирния протест имат не организатарите, а Председателя на Соф.Общ. Съвет(СОС) и кмета Б.Борисов.Закона за митингите гласи:..." ...Чл. 9. (1) Организаторите на събранието или митинга вземат необходимите мерки за осигуряване на реда при провеждането му. (2) Председателят на изпълнителния комитет на общинския народен съвет, съответно кметът, съдействува за нормалното протичане на събранието или митинга..."Иначе казано - КОГАТО ОРГАНИЗАТАРИТЕ ЗАЯВЯТ, ЧЕ НЕ МОГАТ ДА ОСИГУРЯТ ОХРАНА, тя се осигурява от Кмета, чрез заявка за охрана до съответното - Управление на МВР...!!!ЗАЩО НЯМАШЕ ПОЛИЦАЙ ОХРАНЯВАЩИ МИТИНГА , със зелени ленти на ръката, както предложи шефа на Столичното МВР...(ОТГОВОРЕТЕ СИ САМА)??? Които да отстранят от зоната на митинга:..."...Чл. 6. (1) В събрания, митинги и манифестации не могат да участвуват граждани, които: 1. носят оръжие или други специално предназначени или приспособени предмети, които може да се използуват против живота и здравето на хората или за причиняване на материални щети; 2. са в очевидно пияно състояние; 3. са маскирани с цел да се затрудни тяхното разпознаване...." НАЙ-СИГУРНОТО ДАКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ МОЩЕН ВЛАСТИМАЩ СТОИ ЗАД ПРОВОКАЦИЙТЕ НА ПЛАТЕНИТЕ ПРОВОКАТОРИ БЕ...,РАЗГОНВАНЕТО на митингуващите, което е АБСОЛЮТНО НЕЗАКОННО, защото митинга може да бъде прекратен САМО ОТ организаторите му и то СЛЕД МОТИВИРАНО И ПИСМЕННО РЕШЕНИЕ НА КМЕТА или Председателя на СОС...ЗАТОВА...,Към полицейския началник заповядал разпръскването на митинга и побоя на митингуващите (въпреки, че е изпълнявал чужда заповед, а Вие помислете кой може да му заповядва), БЕЗ ПРЕДИ ТОВА ОРГАНИЗАТАРИТЕ ДА СА ОБЯВИЛИ КРАЯ МУ, следва да се приложи НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС:..."...Чл. 174а. (1) Който с насилие, измама, заплашване или по друг незаконен начин разтури или попречи да се проведе събрание, митинг или манифестация, допустими по Закона за събранията, митингите или манифестациите, се наказва с лишаване от свобода до две години..."ОРГАНИЗАТАРИТЕ НА МИТИНГА СЛЕДВА ВЕДНАГА ДА УВЕДОМЯТ ПРОКУРАТУРАТА..., а вие тактично да замълчите и ще го приема като осъзната вина...
411
1
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
В хоатичните Ви мисли(защото са ПЛАТЕНИ, а не ваши) има зрънце истина и тя е:ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ГРАЖДАНИ И СТУДЕНТИ, НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОТДАВАТ НА ПРОВОКАЦИИТЕ НА ВЛАСТТА!!!ЗАЩОТО...Битката на "тиранозаврите" Станишев и Първанов, за господство в държавата и ПАРТИЯТА и за титлата Пръв тиранин - продължава нормално кърваво... След поредния удар на Станишев - ТРАЙНОТО ОВЛАДЯВАНЕ НА БСП..., ПОСЛЕДВАОстрата реакция на Първанов..., чиято крайна цел е въвеждане на извънредно положение и назначаване на преданно лично на него правителство...Факти;1. След като ОЩЕ някой СТУДЕНТ БЪДЕ ПРЕБИТ ИЛИ ДОРИ УБИТ или дори да пострада при задържане в ареста..., няколкостотин ПРОТЕСТИРАЩИ СТУДЕНТИ ИЛИ ПРОСТО ГРАЖДАНИ (а в същност подставени лица на Първанов, платени чрез контролираните от ДС криминални структури), ще счупят няколко витрини в центъра на София и...., о небесен час..., силно загрижения президент ще обяви на основание Чл. 100(5) от Конституцията, ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ...(ЩОМ Е ЗАКОННО, ЗАЩО НЕ...)2. Парламента веднага ще приеме извънредното положение(все пак "студентите-***" са пред парламента), и ..., о втори звездан час - Президента назначава негово правителство(същото, но вече заклели му се във вярност)...,С ТОВА ВЛАСТТА В ПАРТИЯТА И ДЪРЖАВАТА СТАВАТ НЕГОВИ...., ЗА КОЛКОТО ВРЕМЕ ТРЯБВА, ЗА ДА СПЕЧЕЛИ СЛЕДВАЩИТЕ ДЕМОКРАТИЧНИ ИЗБОРИ... ИЗВОД; ТОЧНО ЗАРАДИ ПАСКВИЛА, който ни се разиграва чрез " ", и за избягвани на ИЗКУСТВЕНО ПРЕДИЗВИКАНИ КРЪВОПРОЛИТИЯ, СЪДЕБНАТА ВЛАСТ (съд, следствие, прокуратура), ТРЯБВА И НА ПРАКТИКА, не само по Конституция, ДА Е НЕЗАВИСИМА ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА !!! Е ДА АМА НЕ Е..., а е станала ПРАВНА СЕКЦИЯ НА БСП - ЗА ЗАЩИТА НА ВЛАСТТА И!!!
410
1
 
0
 
! Отговори
отвратен преди 15 години
Вижте тази мазна физиономия,как ни се подиграва.Според мен има право,защото ние сме едни страхливци.Криейки се зад анонимноста, сме много силни,но колко излязоха на митинга?!Докато се криеме,като мишки,такива,като този ще вилнеят по върховете на държавното управление.Ще благоденстват на наш гръб и хулиганските им прояви ще остават ненаказани,защото се крият зад имунитета,който ние им осигурихме.Ние си ги избрахме сега ще е много трудно да ги свалиме.Те го знаят и затова държанието им е толкова арогантно.Всички призовават за единство на нацията,но във форума,пред Парламента излязоха неколцина,с което предизвикахме подигравките на тези хрантутници.Между другото на 17.01.2009г.ще има милиционерски протест.
409
1
 
0
 
! Отговори
boristodorov56 преди 15 години
$Петков смята, че аналогиите със събитията от 1997 г. са несъстоятелни, тъй като "ситуацията е съвършено различна, сега страната е в стабилно икономическо и финансово състояние въпреки световната финансова криза, а недоволството тогава бе извело на улицата несравнимо по-голям брой хора"." ВЕЛИКО Е ИЗКАЗВАНЕТО НА ТОЗИ АЛКОХОЛИК И РЕЦИДИВИСТ!
408
1
 
0
 
! Отговори
Юлия Павлова преди 15 години
Властта се опита = да представи мирния протест, като изблик на ***, организирани и подстрекавани от опозиционните партии, затова приложи сила и го окървави= да яхне мирния протестНе можеше и властта да яхне вече яхнат от няколко ездачи кон, натоварен с дисагите на част от опозизията - ОРГАНИЗАТОР на "ефектите"Не може да е " изблик на ***, организирани и подстрекавани от опозиционните партии " то си беше истински протест, но се опорочи от платени хора от някоя опозиция и се превърна в изблик на килари . Всичко личи че е замислен в съчетание на много фактори, които да свалят властта:1, спиране газът от Украина2.нагнетяване недоволство срещу Русия, представяйки я като неопоробител който влошава живота на всички европейци ( като този ефект има международна поддръжка ) 3. България , представена като тоалетна в Брюксел, но не случайно се повтаряше от поръчителите на този ефект"турска тоалетна" , а в репортажи се нарече многократно клоака"4. Провокатори с три задачи: Да бият полицаите; Да бият депутати ;Да представят протеста като масов; Кървав- нямаше как, полицията да не приложи сила за да въдвори ред.5. Мирните протестиращи са пратени пред парламмента, ( но не влазоха да си представят исканията??!!) . а не и пред Кметството , което има единствено вина за студентския град6. На снимкитр видяхме, как хвърлят камъни, къртят заграждения и сигурно, както заяви младо красиво девоиче трябвало "да убият всички, депутати, че това заслужали" НОСЕХА ПАРТИИНИТЕ ИСКАНИЯ , ПОВТАРЯХА ЛЪЖИТЕ НА ОПОЗИЦИЯТА, КАТО ЛОЗУНГИ ( яхнати от опозицията с политически искания)Какъвто и да е резултата, ще има полза само опозицията ) според организаторите на провокацията) : За :А- Предсрочни избори най добротоВ. ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е НАЙ КОРУМПИРАНАГ. Обвиняване на правителството, което върви по медии, Интернет на платени клакьори, Никой нормален човек не би дестабилизирал държавата, я такива " Медии" ни "информираха", :а/ в навечерието се написа, че "Станишев бягал( абдикирал) в родината си Русия"б/ началните часове на протеста се написа, че "депутатите не виждали никакво ескалиране на напрежение" ( защото са знаели какво предстои, както и, че не може да се повтори януари 1997, затова са организират преекспониране с провокатори в/ Сега СЕ ПИШЕ, ЧЕ ВЛАСТТА Е ОПОРОЧИЛА МИРНИЯ ПРОТЕСТ, което е част от Плана Сигурно е че нито властта, нито например СДС са опорочили митинга, но др