1200 души ли ще бутат държавата?, изсмя се Р. Петков

Бившият МВР шеф защити полицията, иначе "лумпенизацията можеше да доведе до много тежки последствия"
15 яну 2009 13:01,
448
1200 души ли ще бутат държавата?, изсмя се Р. Петков
Снимка: БГНЕС

Червеният депутат Румен Петков заяви, че според него сегашните протести няма да дестабилизират държавата до степен за предизвикване на предсрочни парламентарни избори.

„Не мисля, че това е потенциалът, който ще събори държавата, коментира депутатът пред журналисти.

Ние виждаме, че протестът се изчерпва с участие на около 1200 души в столицата и стотина в Пловдив“, заяви той.

Според него полицията е действала много категорично, с пълно право и заслужава поздравления и подкрепа, защото действията й са били законово обосновани и в интерес на обществото и държавата.

„Когато организатори са нелегитимни субекти, неясни за обществото, резултатът не бива да изненадва, каза Петков.

„Цинично е поведението на тези, които подтикнаха лумпените - не мога да кажа кои са, - но те носят на първо място отговорност за ситуацията, при която пострадаха и невинни граждани, и служители на реда“, коментира още той.

Според него полицията е овладяла ситуацията достатъчно навреме и не е допуснала "лумпенизацията да достигне размери, които биха довели до много по-тежки последствия".

Петков смята, че аналогиите със събитията от 1997 г. са несъстоятелни, тъй като "ситуацията е съвършено различна, сега страната е в стабилно икономическо и финансово състояние въпреки световната финансова криза, а недоволството тогава бе извело на улицата несравнимо по-голям брой хора".

Протестът

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


448
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
407
1
 
0
 
! Отговори
Мари Стоянова преди 15 години
ГАДНО, НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНО ДЕЙСТВИЕ, КОЕТО ИСКАТЕ ДА ПРЕДСТАВИТЕ ЗА НАРОДНО НЕДОВОЛСТВО СЕ ПРОВАЛИ ПРОТЕСТ С ФИЗИЧЕСКО НАСИЛИЕ В ИНТЕРНЕТ С ЦИНИЗМИ И ЛИЧНИ НАПАДКИ- МНОГО ВИ Е БЕДНА ФАНТАЗИЯТА ПЛАТЕНИ Верно е, че .."...Чл. 174а. (1) Който с насилие, измама, заплашване или по друг незаконен начин разтури или попречи да се проведе събрание, митинг или манифестация, допустими по Закона за събранията, митингите или манифестациите, се наказва с лишаване от свобода до две години..." Така са надъхани протестиращите и са им раздадени пари и роли- кротки и разбойници. "Да смелят полицаите, да влязат в парламента, да изгонят депутатите, да обявят предсрочни избори, но се оказа, че има и други членове на закона, които трябва да се соазват: от своя страна и протестът трябва да е МИРЕН- НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРИЛАГА ОТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ НАСИЛИЕ,А ТЕ СА ЗАПОЧНАЛИ СЪС СНЕЖНИ ТОПКИ, ПАВЕТА, БОКСОВЕ И Т, ВСИЧКИ ВИДЯХА И В ТОЗИ СЛУЧАЙ ПОЛИЦИЯТА Е В ЗАКОННОТО СИ ПРАВО ДА ВЪВЕДЕ РЕД СЪС СИЛА, КОЕТО СТАНА. ЕДНИ ЯДОХА БОЙ ЗАЩОТО Те биеха , ДРУГИ- ЗАЩОТО ОТКАЗВАХА ДА ИЗПЪЛНЯТ РАЗПОРЕЖДАНЕТО НА ПОЛИЦИЯТА ДА ОПРАЗНЯТ ПЛОЩАДА Насилието на наемниците е организирано и само организаторът дирижира стъпките им. Това прекратяване е предварително замислени, както и всички действия, но не доведоха до желания ефект, а не се стигна и до големо наранявания и убииства, за което провокаторите са били подготвени и благодарение на своевременната намеса от полицаите се предотврати В този си вид, даже и вече без насилие, този митинг е ненужен, освен на хората, които искат да свалят властта- най доброто управление, в годините на демокрацията! Това е то! Това, че Интернет е "окупиран" от неколкостотин, нека са няколко хиляди заблудени опозиционери не значи, че народа е дигнал бунт, а това, че няма друг начин тези партии, да спечелят властта, освен с подставени лица, преврат- някакви фантазии, НЕПРИЛОЖИМИ ЗА СТРАНА ОТ ЕС. И предсрочни да са изборите ще се спечелят от партиите на Тройната коалиция С толкова просташките тук коментари, без съществени мотиви, какво се иска, допълнително се доказва, че протестът се извършва от платени *** от всички срди на държавата. А това е тревожното, че има опозиция, толкова ламтяща за власт и унижаваща хора и сържава
406
1
 
0
 
! Отговори
Лора Наиденова Найде преди 15 години
Искам да прочета нещо конкретно, а не хвършащи обвинения, като паве, срещу полицай, защото са ми платили. Оня ден сте 1200 чера 300 и си мислите че имате подкрепата на кого и протеста не е революция и деистеията на полицаите са правилни, а вие сте за затвора, даже и сао с написаното тук!Когато за втори път бях студентка във ВМИ 1986 нямаше такива заведения в студентския град и времето ми мина в четене, учене.Организираха се забавления, ходенме на театър, на опера, концертИмаше студентски творчески колективи, самодейност, спорт, Не достигаха книги, а компютри- само в часовете с преподавател . В наше време никой не е открил нови библиотеки и компюрърни зали, за да може да се учи по лесно. Важното е да се получат безплатни кондоми, да се участва активно в сексуалната революция, започнала от САЩ- където технологичната е на много висок етап-нямат проблеми с производителност, докато диктуват цените на "колониите" с и, една от които е България. На тях пресищането със секс донесе СПИН. На нас недомислията ни държат в блатото на бедността. Има фактори-главният ресурс е ума, щом нямаме залежи от газ и нефт- бог ги е дал на некадърните или тези, дето ще тънат в заблуди. На нас е дал ум. Но, ето че сладките удоволствия пречат за пълноценното му използване. Защото студентската възраст е, когато в главите се раждат идеите, които се преслдват до края на живота. Бездарна и безидейна ли е днешната учаща и работеща младеж?! Не, с нея се отнасят ката, че подменят неините идеи с консервативни идеи на отпаднали от дневния ред на времето хора. Все едно родител йара детето си да става лекар, автомонтьор, адвокаъ или друг, защото той не можал да го направи. Младежта ни се изтиква в коловоза , влака за изнасяне извън държавата, а не се готват да и служат по адекватен начин. Какви идеи, очаквате о бивш асистент по марксизъм, от бивш пожарникар или полицай- те са хора на подчинението и са си ъобразили че сега трябва на тях да се подчинява държавата и няма да ви научат на новото и не го знаят и така се страхуват да не им заемете местото утре, ТРЯБВЕАТ ИМ ПЛАТЕНИ Затова студентите трябва да влезат в лаборатории, извънучебни колективи и под ръководството на преподавателите си, да реслизират началото на своя кипеж, растеж. Но... нещата се изродиха. Те отиват в хамалски бригади зад океана. Те се готвят за слуги на Запада , а не за ръководители на нацията. На запад няма студентски хамалски бригади. В годините на демокрацията преподаватели и научни кадри от БАН не искат да работят в условията на пазарна икономика. Не са водачи на младите. Не ги стимулират за творческо мислене, за получаване средства от разработки, които да се внедряват в икономиката, да увеличават производителността на труда- единствен начин да стават доходите на хората все по близки до тези на държавите от ЕС. Вместо това студентите стават плячка на копумпирани, провалени политици и срещу дребни суми провалят бъдащето на държавата и собственото си бъдаще. Ако към ис
405
1
 
0
 
! Отговори
Zlostar преди 15 години
ти не трябваше ли да си в затвора ? Ей, чакай, та ти си червен... мафията вкарва ли мафиот в затвора ? Не. Не мисля, че това е потенциалът, който ще събори държавата"... ? Никой не цели да събаря държавата. Всички целим да съборим вас и да ви изгоним крадлива твар грозна.
404
1
 
0
 
! Отговори
IVANOV преди 15 години
PO TEMATA NA KRATKO .. EDIN OT NAI-KORUMPIRANITE V DYRJAVATA S NAI-GOLEMI VRYZKI V PODZEMNIQ SVQT .LI4NO AZ SYM PRISSYSTVAL KOGATO PODZEMEN BOS OT BURGAS ZWUNNA LI4NO NA STANISHEV V 3 4ASA PREZ NOSHTTA ,LI4NO OT BOSS-A 4UH 4E E DARIL 50000 LEVA ZA KAMPANIAATA(PREDI PARLAMENTARNITE IZBORI POSLEDNITE)LI4NO OT NEGO ZNAEH 4E VYTRESHNIQT MINISTYR SHTE E "NASH 4OVEK" ....TEQ GI GOVORETE NA BABA MI GOSPODIN EX MINISTYR4ETO...AKO VSI4KI HORA KOITO IMAT KONTAKT S PRESTYPNICI SI OTVORQT USTITE I SVIDETELSTVAT TO POLITICITE SHTE OREDEETE S PONE 96% ...A PROTESTA ... MAMKA VI MUTRI V PATLAMENTA SHTO PRATIHTE JANDARMERIA DA BIE BE ***?DANO SLEDVASHTITE DNI SE SUBERAT OKOLO 200 000 4OVEKA KOITO DA PREGAZQT JANDARMERISTITE KOITO I TE PIIVAT I POPUSHVAT ... I VLEZZNAT V PARLAMENTA ...VSI4KI KOITO STE VYTRE ZASLUJAVATE NARODA DA VI BIE AMA TAKA HUBAVO DA VI BIE 4E DA IMA NOV POLITI4ESKI JIVOT ...BEZ VAS.GRAJDANI PRIZOVAVAM VI ZA MIREN PROTEST V SLEDVASHTITE DNI!!!NEKA SI OSVOBODIM DYRJAVATA OT KORUMPIRANITE DEPUTATI!
403
1
 
0
 
! Отговори
шестак преди 15 години
Ходи си направи един ***, бе *** пършиво
402
1
 
0
 
! Отговори
шестак преди 15 години
Ходи си направи един ***, бе *** пършиво
401
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Кой има полза да дава разпоредби за масови побоища? Полицейските шефове на най-високо ниво, които работят за Борисов, Доган и Първанов. Първанов иска да вкара свои елементи в следващия парламент и поръчва на старата плешива жрица на любовта Слави Трифонов и неговите словесни онанисти от оредяващото екипче сценаристи да популяризират вредната за неказионните партии идея за т. нар. мажоритарни избори. Целта е в определени райони с парите на Ковачки да бъдат купени депутатски мандати и Първанов да си има лоби в парламента. Разиграната пиеса служи и на Бойко Борисов, който има изгода от създаване на картина на крайно недоволство, от предсрочни избори, преди да му е паднал с още 9% рейтингът и да се вдигне с толкова на Сидеров, както и от сливане в една дата на изборите, защото иначе губи здраво изборите. Всичко това би било уредено при едно служебно правителство на неговия приятел Първанов. Доган нищо не губи във всички случаи, но при размътване на водата ще има по-големи шансове пак да е балансьор, а за омразната и на Първанов, и на Борисов АТАКА ще и бъдат свити шансовете за повече мандати и шансът да бъде решаващ фактор. Този шанс ще се разпилее с вкарване на брокерите на Ковачки, с които и Доган, и групата на Румен Овчаров се разбират добре. И как няма - точно Овчаров даде на псевдоенергийния бос възможност да купи на безценица ТЕЦ-ове.И ето ви смяна на властта, без да се сменят основните играчи. Уж ново правителство, а пак Батков, Златев, Гергов, Гриша Ганчев зад кулисите. Пак Къро и Таки - царе на София, пак Си банк и *** - първи банки на републиката, а Ирен Кръстева и синчето й (разбирай Доган) - притежатели на всички вестници и телевизии в България.Как да не платиш за такава перспектива няколко хилядарки на 30-40 наркоманчета.
400
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В 408-ми пост автоматично беше цензурирана думата л.у.м.п.е.н.и. Може ли да сте такива П.Р.О.С.ТИ бе, днес.бг, че да ЦЕНЗУРИРАТЕ ДУМИ, КОИТО ВИЕ САМИТЕ ИЗПОЛЗВАТЕ В ТЕКСТА?!?!?!
399
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
GAVRAAAA KAK SE GAVRQT I PRODULJAVAT! NE ZASLUJAVATE DA JIVEETE MRUSNI GOVEDA DOLNI !!! UTRE SME TAM OTNOVO!!!!
398
1
 
0
 
! Отговори
LachKo преди 15 години
*** доленЗаминавай у Плеен да пикаеш у фонтана! А на Осман мога само да му кажа, че ще умре преди мене!
397
1
 
0
 
! Отговори
Осман преди 15 години
Mърши ***,роби сте биле и роби ще си умрете...наши роби...
396
1
 
0
 
! Отговори
111111111111111 преди 15 години
"Цинично е поведението на тези, които подтикнаха - не мога да кажа кои са..."Р.Петков - човекът на БСП, който го държат единствено затова, че може да използва връзките си с организираната престъпност, за да използват чрез него тази организирана престъпност, ако се наложи.Събитията от вчера пред НС - провокаторите ултраси, купени от наркопласьорите - показаха, че се е наложило...Момчета, свиквайте вече с наглостта и не пилейте време и сили в търсене на отговори на въпроси "Как е възможна такава наглост?", "Този божие създание е или не е?" и т.н...Такива като Р.П-в и С.Ст-шев просто са социални психопати - за тях всички са ***, освен те самите! Като всички луди те се смятат за здрави, като за себе си обясняват неадекватното си и извратено поведение, думи и решения с някаква висша цел, мисия или лидерски качества.Днес на власт са лудите!Да луднем и ние... - на митинга!...
395
1
 
0
 
! Отговори
Милее за България преди 15 години
Повече от 2 млн. хора в София и само 1000 протестиращи и намаляващи всеки ден! Не се предавайте и не се поддавайте на умората, защото така се превръщате в роби! Елате с нас утре и в събота, за да покажем колко сме и какво искаме!
394
1
 
0
 
! Отговори
пловдив преди 15 години
абе какво се правите на ущипани булки ходите по 30хил на мач ако вместо на това уредено шоу идете да си искате правата в тази държава смятам че ще спечелите или искате от другите градове да оправят нещата ами 2 милиона сте какво искате да си спите на жените до топлите .......
393
1
 
0
 
! Отговори
СДС преди 15 години
Какви избори, ще ходим за ГЪБИ или на плаж!
392
1
 
0
 
! Отговори
ivan преди 15 години
Pumene ,neznam kolko hora triabvat dabutnat darzavata ,ama znam kolko triabva za tebe-edin kurshum.
391
1
 
0
 
! Отговори
СДС преди 15 години
Някой е за затвора! Какво прави 10 годишно на митинг! А училище! А дом!
390
1
 
0
 
! Отговори
Умини сме преди 15 години
371 много си елементарен, никой не казва, че живеем в лукс, а мизерията е вследствие на това, че материалната база на България се разграби в тези години точно от властимащите, които дойдоха на власт точно след тези протести! 20 години ЦИРК!
389
1
 
0
 
! Отговори
master преди 15 години
Rumene, ako imashe gram dostoinstvo shteshe da myl4ish pone sega. Vyrvi na mainata si typ agraren selqnine i ti pojelavam a ti si go zaslujil ve4e gneva na vsi4ki bylgari. dano si go polu4ish edin den a i si4ki kato teb nekadyrnici.
388
1
 
0
 
! Отговори
112 преди 15 години
371 много си елементарен, никой не казва, че живеем в лукс, а мизерията е вследствие на това, че материалната база на България се разграби в тези години точно от властимащите, които дойдоха на власт точно след тези протести