Не чух, не видях, ама сте жалка картинка

Според премиера има опити за политизиране на протеста, но „българските полицаи показаха много висок професионализъм“
15 яну 2009 16:00,
492
Не чух, не видях, ама сте жалка картинка
Снимка: БГНЕС

„Правителството остава отворено за диалог с всички протестиращи“, заяви Сергей Станишев и допълни, че винаги ще има желаещи политици, които да се възползват от протестите на гражданите.

„Вчерашните картинки на сблъсъци между полицията и част от протестиращите, по-точно – съзнателно организирани провокатори, действително заслужават голямо съжаление“, допълни премиерът, въпреки че точно в деня на протеста той отлетя на спешна среща с Владимир Путин, която завърши с неясен резултат.

По думите му българските полицаи са показали много висок професионализъм „от гледна точка на това, че стремежът беше да се осигури общественият ред“, каза той.

„Това е принцип, към който правителството ще се придържа винаги. Защото и в българските медии изтече достатъчно информация за съзнателно създавана организация за опорочаване на протеста и злоупотреба на протестиращите за съвсем други цели.

Днешното развитие е ново. Виждам една ясна тенденция за стремеж за употреба на протестиращите и за политизиране на протеста.

Това се върши от част от опозиционните политически сили, които са известни именно с тези традиционни похвати.

Нищо ново не са научили, нищо старо не са забравили. Стремят се отново да се възкачат на граждански протести.

Променя се динамично и съставът на протестиращите, защото очевидно се прави и политическа организация“, изтъкна Станишев.

По думите му основания за протести винаги ще има. Какво означава искането – качествено образование – за един ден да се преодолеят трупани проблеми 20 години, попита Станишев.

Как да отговори правителството на тезата: „Всички са боклуци, да ги изметем, при положение че идват демократични избори?”, попита още той.

А иначе днешният протест приключи.

Точно в 15,00 часа бе даден край, съобщиха го по мегафона, така както съобщиха и часа за начало на поредната акция на младите хора - утре, от 11,00 часа на същото място, на площада пред Народното събрание.

Всички полицейски части обаче разположени от началото на протеста, останаха по местата си.

Протестът

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


492
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
411
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пьрво тати беше чорбаджия, а чичо хаидутин."Тати крадеше през деня чичо през ноща.Много ни беше срам, че сме БЬЛГАРИ, а не ТУРЦИ.После чичо беше капиталист, а тати комунист."- Открийте колко правописни грешки има в тези три изречения!
410
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Моето семеиство е много умно То ви е Крало, Краде И ЩЕ ВИ КРАДЕ, ЗАЩОТО НЕ МОЖЕТЕ БЕЗ НАС САМО НИЕ МОЖЕ ДА ВИ УПРАВЛЯВАМЕ!Пьрво тати беше чорбаджия, а чичо хаидутин. Тати крадеше през деня чичо през ноща.Много ни беше срам, че сме БЬЛГАРИ, а не ТУРЦИ.После чичо беше капиталист, а тати комунист.Чичо крадеше през деня тати през ноща. Много ни беше срам че сме БЬЛГАРИ, а не ГЕРМАНЦИ.После тати беше комунист, а чичо дисидент.Крадяха много....Много ни беше срам че сме БЬЛГАРИ, а не РУСНАЦИ. После чичо беше демократ, а тати социалист. Почнахме да крадем още ПО-МНОГО...Много ни беше срам че сме БЬЛГАРИ, а не АМЕРИКАНЦИ. После тати си остана социалист, чичо демократ ама взеха вуйчо за турчин.Много ни беше срам че сме БЬЛГАРИ, а не ТУРЦИ, ГЕРМАНЦИ, РУСНАЦИ и АМЕРИКАНЦИ. Почнахме да крадем още ПО-МНОГО в ГОЛЕМИ КОЛИЧЕСТВА.После тати си остана социалист, чичо демократ ама взеха вуйчо за турчин, амама за ***. Много ни беше срам че сме БЬЛГАРИ, а не ТУРЦИ, ГЕРМАНЦИ, РУСНАЦИ, АМЕРИКАНЦИ и ***.Почнахме да крадем още ПО-МНОГО в ГОЛЕМИ, ОГРОМНИ КОЛИЧЕСТВА. После тати си остана социалист, чичо демократ ама взеха вуичо за турчин,мама за ***, а братовчед ми от бавноразвиващото го направихме цар. Много ни беше срам че сме БЬЛГАРИ, а не ТУРЦИ, ГЕРМАНЦИ, РУСНАЦИ, АМЕРИКАНЦИ, *** и ЦАРЕ. ИМА ПРОБЛЕМ БЬЛГАРИТЕ СТАНАХА МАЛКО, А НИЕ КРАДЕМ ПОВЕЧЕ.ХАЙДЕ, НАРОД ЩЕ СИ ВНЕСЕМ ЗА ДА ГО КРАДЕМ АМА ТОГАВА НЯМА ОТ КОГО ДА СЕ СРАМУВАМЕ.
409
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"комунизмат е довел до канибализъм"- Може ли да те помоля да не се излагаш повече?
408
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Който не вярва ами да отвори гъгал и да хвърли поглед.комунизмат е довел до канибализъм.Много добре знаете за какво говоря та не ми се правете.И дайте възможност на хората да решат за кого да гласуват...те са суверена поне на хартия.Само им пълните главите в с глупости.До кога така господа другари до кога престъпници криминални елементи такива?
407
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Как да не платиш за такава перспектива няколко хилядарки на 30-40 наркоманчета."- излезе че тези "наркоманчета" са от агитката на "Левски".....
406
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
441. - 00:53 -"От: КалинКомунизмът единствен е довел до канибализъм собствените си граждани."- май са те изтървали от някоя лудница. И просяците и клошарите ги нямаше по време на социализма (комунизма). Те се появиха по времето на демокрацията и капитализма в България!
405
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
СВОБОДА ИЛИ СМЪРТНАРОДА ДА СИ ИЗБЕРЕ КОЙ ДА ГО УПРАВЛЯВА А НЕ НЯКАКВИ ПАРТИИ ИЗМИСЛЕНИ ОТ НОВОБОГАТАШИТЕ И МУТРИТЕ
404
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Комунизмът единствен е довел до канибализъм собствените си граждани.Та Украйинците с право имат да ви кажат ,както е и редно да си мааави и комунисти скапани.
403
0
 
0
 
! Отговори
демократ преди 15 години
Още от първия си ден като ръководител на изпълнителната власт в България, младежът Станишев даде ясни сигнали, че просто няма какво да предложи на страната. Личната амбиция не бива да бъде обърквана с управленски качества, инатът не винаги е еднозначен с мотивираната решителност, а наивността би могла да бъде положително качество в много ситуации, но не и в ситуацията, в която си застанал начело на правителство.OСТАВКА!
402
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Името ми не е българско ..макар и да съм българин.И Русия не плюя ..Храча по Съветският съюз и Руската Федерация...вие сте толкова противни.Няма държава Русия от 1917.Та що избихте собственият си народ ..що избивате и българският народ.Щото сте убийци ей за това.Човешкият живот не означава нищо за вас господа комунисти.И не измествайте по комунистически темата и отговорете на въпроса Що убихте човека.Удоволствие ли ви достави...ще ви повярвам поне за това ако кажете,че е така.
401
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Калинчо - ако не е била Русия, сега щеше да се казваш Хасан или Кемал и щеше да поздравяваш с "Мараба" (тур.) вместо -"Здравей" , така че недей да плюеш по тези заради които носиш българско име в момента!
400
0
 
0
 
! Отговори
. преди 15 години
!
399
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Та вие малко ли обругавахте тази страна след *** на Съветският съюз Бог да го прости ..Свърталище на сатанисти и на злото.Прави сте колошари нямаше ...и как да има.То цялата нация ни беше клошарска тогава.Ами и днес ви има ...и днес клошари има.Най накрая започнаха да се забелязват обаче.Човешката природа ще сложи естественият си ред в нещата.Ще *** комунисти.Дано да е скоро.Иначе не виждам страната.Никой не я вижда.
398
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И въпреки всичко на изборите пак някои *** ще гласуват пак за тях..... ето това е ЖАЛКОТО. защото ОВЧ.Р пак ще е пъъъърви в листите както и другарите му. ПРОМЯНА, искаме промяна на избирателния закон, на конституцията и цялата страна. Всички престъпни управляващи на СЪД, жалкий ми СТАНИШЕФ.....
397
0
 
0
 
! Отговори
1BG преди 15 години
Комунисти-Крадци-Коиумпирани-Корупция-Клошари-Кали нка....
396
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"Комунисти-Крадци-Коиумпирани-Корупция-Клошар и-...."- само за клошари не говори, защото те се появиха по време на тъй наречената "демокрация"!!!
395
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Знам ,че обичаш калинките да те вземат на задна прашка.Да ама не съм от тях.За незнам кой път ти казвам вече.Грозни сте ми.Не знаете що е бойлер..смърдите и изглеждате кофти ..сории по първи братовчеди на *** не си падам.Ай да ме извиняваш натрапчив хомосексуалист такъв.Ти си обида за гейовите знаеш ли.Кажи не ме занимавай със лявото си.Кажи докога ще убивате?
394
0
 
0
 
! Отговори
1BG преди 15 години
Комунисти-Крадци-Коиумпирани-Корупция-Клошари-....
393
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Починалия няма нищо общо с протеста. Занимавал се е с внос на западни автомобили.
392
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Кажи що убихте човека.Не се занимавай с правописа ми!Човешкият живот не означава нищо за вас.ФАКТ!