Разлъката в ДСБ заради принципа "плащай и влачи"

Това никак не се хареса на Николай Михайлов, Нено Димов и Антонела Понева, които обърнаха гръб на ДСБ и напуснаха Командира
29 яну 2009 17:00,
91
Разлъката в ДСБ заради принципа "плащай и влачи"
Снимка: БГНЕС

Напусналите ПГ на ДСБ народни представители обосноваха решението си с аргумента, че са против принципа "Плащай и влачи" в проекта за коалиционно споразумение на десницата, както и че ДСБ е станало "стока, която се предлага на пазарището на политиката".

„Аз съм учредител и съм дала много от себе си за създаването на ДСБ като партия против статуквото, а сега тя се превърна в част от него и върши най-грозните неща“, каза пред журналисти в парламента Антонела Понева.

"Прегръдката, която тече от една година с ГЕРБ и с Бойко Борисов, също е много грозна, защото сме се обявявали категорично против този политик, използвали сме какви ли не епитети, за да определим и него, и партията му, а сега изведнъж се оказва, че компанията, която сключва споразумение "Cash&carry", ще се намести в управлението заедно с ГЕРБ", каза още тя.

Според Понева решението е обмисляно дълго и е взето трудно.

„До решението се стигна, след като медиите представиха документ, с който аз също съм запознат, в който ДСБ прекрачи граница, която не е прекрачвала никоя политическа партия, каза Нено Димов.

"Предлага се операция "Чисти ръце", а да участват се канят най-корумпираните според нас хора; предлага се схема "Плащай, за да влачиш" и с това да се бориш с корупцията, което досега беше удържано от политическата класа и удря в демократичните устои на държавата", каза още той.

Според Константин Димитров от ДСБ напускането на групата от тримата депутати е очаквано и не се предвижда други да ги последват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
! преди 15 години
Ей, я по-кротко! И един процент да сме, какво от това? На който не му харесва да си ходи! За мен, Костов казва това, което го мисля и което искам да чуя от лидер (и още по-добре от Командир! Хубаво е да си заслужил прозвището Командир, нали? А съвсем друго е да си заслужил да си Гоце, или Виктор-Петър Стоянов, или Сава, или Картончик и т.н. Или Хамстер, напр.:)) 0свен това партиите си остават партии и когато управляват и когато са в опозиция. С върхове и спадове. Така е навсякъде. Идеите, които произвеждат Костов и ДСБ за България са ми по душа. И в управление и в опозиция. Не съм член на ДСБ, но те са ми нужни! Освен това, имам и право на личен избор и преценка, нали? Затова не разбирам с какво ви пречим.
69
0
 
0
 
! Отговори
ДСБ преди 15 години
Вън предателите от ДСБ!
68
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
bay Mangau ostana bez 4eta
67
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ясно е че ще мине без костов другия парламент ами гласувайте за други щото гласа ви ще отиде за бсп и дпс
66
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ясно е че ще мине без костов другия парламент ами гласувайте за други щото гласа ви ще отиде за бсп и дпс
65
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
никога не са ми плащали за да гласувам за сдс или дсб.Гласувам заради костов никога не за пълнежа в дсб.Тия предатели са некадърници и затова костов ги изхвърли.Такива отпадъци ги събира доган затова така некадърно ни управляват с неговия мандат.Костов измети ***.ДПС И АТАКА ще ги приберат-менти буболечки фалшиви бисерчета и последните три предатели.
64
0
 
0
 
! Отговори
spete преди 15 години
PSEVDONOVINARITE,I,VIE,SPINKAITE,NIE BDIM,KAK,NE VI E SRAM,CIGURAR4ETA,DANO SPITE,AMA,SPOKOINO,EDVA LI
63
0
 
0
 
! Отговори
TAAA преди 15 години
UTRE 6TE E,NAIIII,,GOLEMATA NOVINKAA,,RADOSVET RADEV,HMMMM,OBIAVI,NAI,,GOLEMIA POLITIK ZA GODINATA,HA,HA,HI,HI,BAT BOIKO
62
0
 
0
 
! Отговори
sme6no e преди 15 години
tolkova sme6no,alooo,61,kakvo DSB,e pro4istilo 4engetata,be,ti lud li si,nali sa edno isa6tooo,i,togava,ako si spomnia6,ne beha ...dsb,pfuuu,aman,ot mekereta
61
0
 
0
 
! Отговори
iasia преди 15 години
И като съм казал "А", да кажа и "Б" = ВМЕИ "Ленин" си имаше катедра по Марксизъм-Ленинизъм, и една от изучаваните дисциплини в нея беше Политикономия на социализма . Познай кой я преподаваше на студентите ? - твоят ! Emi nema locho, ama da znaech, che choveka si se opravia super s finansovite si vqprosi :-)))
60
0
 
0
 
! Отговори
деми преди 15 години
При Костов държавата гонеше мафията, а сега мафията си има държава в лицето на Гоце и БСП. Радвам се,че ДСБ се прочисти от ченгета на ДС!
59
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ha taka...karaite se gauri...:) ot 700 godini ne ste mrudnali...posle ne se surdete
58
0
 
0
 
! Отговори
nema преди 15 години
без коментар, тоя костов ми писна , дасе маха
57
0
 
0
 
! Отговори
an преди 15 години
S,VA6IA KOSTOV,BE,OSTAVETE NI,DA PREZENIAVAME,NIE NE SME MALOUMNI,ZA RAZLIKA OT VAS,PLATENI KLAKIORIIII
56
0
 
0
 
! Отговори
biva,bivaa преди 15 години
PA POSLE TAMNOSIN..KOMANDIR...E,DO KOGA 6TE PRAVITE HORATA,KOITO IZLAGAHTE,I TO GRAN.DI.OZ.NOOOO,NA GLUPAZI,BEEE,PRESTAPNIZIII
55
0
 
0
 
! Отговори
Comment преди 15 години
Тоалетна "България" започна предизборните си функции! Моля след като трите тафтака шльопнаха, пуснете водата! Ужасно смърди!
54
0
 
0
 
! Отговори
iasia преди 15 години
Tehnicheskiat Universitet v Sofia po onova vreme noseche imeto "Visch Machinno-elektrotehnicheski Institut - Lenin" = VMEI, a ochte po-rano beche samo MEI .
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нищо не пречи двете политически сили(СДС и ДСБ), в подходящ момент да се обединят. Което означава, че заедно могат да бъдат сериозна алтернатива в българския политически живот на фона на наближаващото господство на такива чалга-милиционерски формации като ГЕРБ и АТАКА, претендиращи да са "десни". И това доживяхме да видим, майчице мила: милиционерите да се мъчат да се представят за десни!
52
0
 
0
 
! Отговори
asia преди 15 години
Ama, razbira se, che znae da govori, i ochte kak ! - choveka e bivch prepodavatel vqv Vischia Elektrotehnicheski Institut - po onova vreme. Sega e TU. Obuchen pedagog ! Tova prepolaga vladeene na auditoriata, i pokazna iskrenost, konkretika i pragmatichnost, a na praktika kakvo se slucvhva, e sqvsem drug film, my darling !
51
0
 
0
 
! Отговори
ha,haaa преди 15 години
6TE GO VDENAT,DAI BOJE,TOLKOVA....KOLKOTO TEHNITE,,SABRATIA,,BSP