Русенци "гласували" в Анкара без да знаят

Прокуратурата разкри нова скандална далавера с изборния туризъм
82
Русенци "гласували" в Анкара без да знаят
Снимка: БГНЕС

 

Нов скандал с гласуването на изборите за Народно събрание извън границите на България е на път да разтърси ЦИК.

След извършена проверка е установено, че жители на Русе са “гласували” в Анкара, без дори да знаят за това, съобщиха от Районната прокуратура.

В прокуратурата са разcледвани пет случая, при които жители на града са попаднали в т. нар. забранителен списък за гласуване на 5 юли.

Когато се позаинтересували защо се получава така, станало ясно, че неустановено до момента лице е изготвило и подало от тяхно име и без тяхно знание заявление за гласуване в чужбина.

Още по-скандалното е, че документите са депозирани в посолството на България в Анкара, а от там е издадено удостоверение за гласуване в чужбина, което вероятно е получено от същото лице.

Заради подозренията за документно престъпление или за престъпление по служба, в което са участвали и чужди граждани,  преписката е изпратена в Софийската градска прокуратура.

Същевременно от РЗС се заканиха да внесат до главния прокурор сигнал за груби нарушения на изборното законодателство в Турция.

Според Яне Янев около 40% от гласоподавателите са вписани чрез закононарушение.

“Събират се документите за самоличност и се вписват без хората изобщо да са там”, обяви лидера на РЗС и допълни, че в някои секции в южната ни съседка само 15 минути след отварянето на секциите са гласували повече от 200 души, което е практически невъзможно.

Хората на Янев настояват да се проверяват списъците и да се направи графологична експертиза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
maroki преди 14 години
ами дали имената на тези дето са по европа не са писани в турция? поправка
40
0
 
0
 
! Отговори
Истината за Доган преди 14 години
Доган не е нито умен, нито хитър.На него му бе позволено да прави това което правеше! Но чашата преля и тези които дърпат конците просто не успяха.А те не са турци. Те са обикновена полицейско-мафиотска структура у нас, с много средтсва, главно от наеми на крадени имоти иотчасти съсобственици на предприятия.
39
0
 
0
 
! Отговори
Absurdistan преди 14 години
Вече не бате,живота започва да се оправя и престъпността колкото и да е на мода ще изчезва към затвора ......http://***.standartnews.com/news/details/id/37323/%D0%A6%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D0%9C%D0%92%D0%A0
38
0
 
0
 
! Отговори
maroki преди 14 години
ами имената на тези дето са по европа не са писани в турция?
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
куку вече "коалиция против българия" не му плаща а той без пари няма да работи я.
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ЕВАЛА
35
0
 
0
 
! Отговори
johnnie преди 14 години
Ако се премахне корупцията и се затегнат мерките в избирателните секции, особено тези в малките градове и села няма да има подобни проблеми.
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Яне да си мисли как да искара миналиа ден запечатаното му пред 1-во районно в София МЕРЦЕДЕС С500 (дали кара крадена кола а?)
33
0
 
0
 
! Отговори
Mariancho преди 14 години
Абе тия ***, само ни петнят града и всичко! Правят си каквото искат и няма наказани! Ние сме страната на неограничените възможности! Няма невъзможни неща! Абсурдистан!
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До поста под номер 4:А практически невъзможно. То сега има невероятни екземпляри като няма техника и всичко е на ръка, ти и снимки да правят. Ако не си бил в комисия - пробвай се веднъж и пак ще си говорим ;)
31
0
 
0
 
! Отговори
bl1zz4rd преди 14 години
Bravo admiracii za pravilnata postapka tova e patja kam reshavaneto na dargavnite problemi radvam se che glasuvah za gerb oshte po shtastliv sam che i rzs ima podhod kam moralnite ustoi v givota :}}}
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ти па за една бира и едно кобичампче си готов да се продадеш....
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ha ha ha,русенци пак го издухаха,борците за демокрация и чист въздух,искаха да лапат и от двете страни,а им го вкараха и от трите
28
0
 
0
 
! Отговори
иван преди 14 години
Яне Янев много да не говори че неговите хора тук раздаваха здрави пари не се продават само ромите а и много българи
27
0
 
0
 
! Отговори
Ме преди 14 години
Питат Радио Ереван:- Каква е приликата между демокрацията и българската демокрация?Радиото отговоря:- Като между обикновения стол и електрическия стол.
26
0
 
0
 
! Отговори
HAHA преди 14 години
Мисля,че за никой не е тайна, как събраха толкова гласове.Взеха личните карти на *** от факултета и ги изпратиха в Турция.Мулетата са взели по 150лв.Трябвало като се върнат да вземат по още 150 ама доган ги е излъгал
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ХИТРАТА СВРАКА С ДВАТА КРАКА тази поговорка може да излезе вярна за втори път на тези избори.Първо БСП и ДПС си подредиха нещата за мажоритарните избори и бяха много щастливи.Даиде видовден и -ОПАА. Сега с тези завидни гласувания в Турция може сами да се прецакат,Дали ДОГАН е толкова УМЕН за колко го хвалеха платените журналисти или е много САМОУВЕРЕН и това ще му изиграе лоша шега ?Може и нашето задрямало общество да ги подведе.Събудихме се!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
24
0
 
0
 
! Отговори
deko преди 14 години
Колко хубаво беше едно време със зелените паспорти.Гласуваш,излизаш,праз печата и готово.Вместо да плащат луди пари за наблюдатели,застъпници и тем подобни треперещи старци,които не могат да те разпознаят на лиучната карта ти ли си или не,по-добре да се изгради единна система в цялата страна.Като гласуваш веднъж някъде да не можеш повториш в съседната община.А на турчилята в турция трябва въобще да им забранят да гласуват щом не живеят в България.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Русенци знаят как да пият и как да бият, те си знаят какво да го правят..!
22
0
 
0
 
! Отговори
kukumqv преди 14 години
do novosibirsk ti normalen li si be..... ei taka i dogan si pla6i elektorata