Борисов иска пълно отваряне на досиетата на ДС

Бъдещият премиер не го е еня какво мислят другите за Божидар Димитров
24 юли 2009 13:14,
128
Борисов иска пълно отваряне на досиетата на ДС
Снимка: БГНЕС

 

Бъдещият премиер Бойко Борисов обяви в Банкя, че е възложил на Народното събрание да приеме възможно най-бързо решение за пълно разсекретяване на досиетата на бившата Държавна сигурност.

За пореден път Борисов добави, че не се притеснява от номинирането на Божидар Димитров за министър и не го интересува мнението на други партии.

„Досиетата и агентурата са опасни, когато са тайни, както бяха при СДС“, каза Борисов, защото тогава действаха зависимости, а Божидар Димитров сега ще отиде някой да го изнудва ли – това е просто смешно?“, попита лидерът на ГЕРБ.

По отношение на вчерашните коментари от страна на Мартин Димитров за бъдещия министър без портфейл Борисов каза, че ако си видят колко агенти са имали и са ги крили от обществото, ще ги хване срам „а Божидар Димитров е с мен от три години и това всички го знаят“.

По думите му изборът на Трайчо Трайков за министър на икономиката, енергетиката и туризма е заради доказаните му качества като професионалист.

"Имаме възможност да го наблюдаваме 100 дни и той да се докаже, както и цялото правителство", посочи Борисов.

Той добави, че в министерството на Трайков ще има и заместник-министър, отговарящ за туризма.

Кметът в оставка уточни, че временно изпълняващ тази длъжност ще бъде заместникът му Минко Герджиков.

Това ще е така до провеждането на нови местни избори в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бате Бойко, аре стига де,свий малко перките стига си се дул! Първо предлагаш приятел агент на ДС за министър,а сега пък гадното ченге Герджиков ще е вр.и.д. кмет на София! Май започна бързо да се оливаш! Помни, че ние матряла издигаме на власт и пак ние сваляме от там! Кофти бате, кофти и двамата НЕ стават! А иначе ако ги махнеш тия двамата - това с досиетата е супер!!!
107
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
Крайно време е да се отворят ВСИЧКИ досиета на ДС от 48-*** година до наши дни.Ще се учудите, като разберете как някой хора са се издигнари бързо и безпрепятственно по служебната и държавна йерархия, как са мачкали всичко и всички като луда крава телето си, и как после облечени в бяло са пак начело...Какъв подлец трябва да си , за да пишеш сам доноси срещу близки и роднини, приятели и колеги?Изключвам тези от контраразузнаването, те поне нещо са правили в полза и защита на държавата, а не на БКП
106
0
 
0
 
! Отговори
ДOCKO преди 14 години
На тази снимка Бобъра изглежда бая поотслабнал.Дано да е от тревоги с новата му работа. Иначе за досиетата-разабира се че в интерес на обществото и на чуждите разузнавания е да се разсекретят. Когато се разсекретят ще си направиме нови орди от клеветници, доносници и разузнавачи. И ако може да видиме също така досиетата на дедовците- кой дедо кога и за какво е утрепан и от кого е утрепан на сред селото с тояги преди и след 9 Септември-тов е отваряне на досиетата-другото е разгъване на толетните хартийки...
105
0
 
0
 
! Отговори
Идиот преди 14 години
На кой му пука вече за тия досиета бе,Всичко беше прочистено и унищожено отдавна,Бойко да не се пъчи и сега има закон ,Комисия преглежда досиетата и публикува имената на тези за които има данни-депутати ,министри ,журналисти и т н
104
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Uraa 6te yadem dosieta!!!!!!!!!!!!!!! A za vdigane na zaplati nyakoy govori li ?Pojarnikar glupav!!!!Prost narod-slaba darjava!!!!!!Izbrahte si go sami .Imenno za BB zakonite ne vajat.Sled batTo6evo vreme doyde red i na batBoykovo.6teli da sprat korupciyata???Huya mi 6a sprat!!S 300lv zaplata jivee li se?
103
0
 
0
 
! Отговори
ТЕДИНКА преди 14 години
Най-добре да си качат в интернет ! Крайно време е!
102
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
cqloto sds ot sazdavaneto si e bakano s 6pioni,kvo sa se hvanali s Bojo,toi kakvoto e napravil za BG te samo mogat da me4taqt sinkavi palq4ovci,nqmat sram ve4e..
101
0
 
0
 
! Отговори
Пътник преди 14 години
20 години все едно и също. Отваряме досиета и борим елементите от държавна сигурност. А трикатите крадът ли крадът.
100
0
 
0
 
! Отговори
Кирил Софииски преди 14 години
Не само Борисов и всички нормални хора искат отваряне на тия досиета! Дано!
99
0
 
0
 
! Отговори
кире либерало преди 14 години
Защо НС прие закон за лустрацията? С позицията си за Божидар Димитров, ББ казва: "мен не ме интересуват законите в тази държава, аз съм над тях." Не знам дали си дава сметка какво прави?
98
0
 
0
 
! Отговори
pavlin преди 14 години
kakav e smisala na otvarqneto na dosietata na hora koito sa jivqli v minaloto sa dopukali gre6ka ili sa bili prinudeni da donosni4at poradi nqkakva pri4ina.Tovoa 4e sistemata gi e prinudila da donosni4at praviligi po malko dostoini hora.Donosnik moje da i bil va6iqt ba6ta ili va6 priqtel i kato razberete pomalko li 6te go obi4ate a dragi sanarodnici
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Nayk.Ако НС не изпълни "възложеното"ще го "възложи"на ЕС.Нема лабао.
96
0
 
0
 
! Отговори
Nayk преди 14 години
Добавка:Човекът действува на принципа "хляб и зрелища". Очевидно хлябът ще бъде проблем следващите години. Да осигурим поне зрелища. ББ ги разбира тези работи - зрелищата имам предвид.
95
0
 
0
 
! Отговори
Марс преди 14 години
ne moga da vi razbera 6to za negranotni ste...ta ima *** po-gramotni ot vas be,zasramete se.ili se nau4ete da pi6ete ili nedeite da si otvarqte kenefite.pone se vijda 4e moje da 4etete Браво...похвално...научил си БЪЛГАРСКИ! Спор няма...само маймуница няква...
94
0
 
0
 
! Отговори
Заинтересован преди 14 години
Немой да се гъбаркаш с "драгалевската месия". Он си пази паричките по американските банки - каквото е окрал+заплатата от ЦРУ :)))
93
0
 
0
 
! Отговори
banker преди 14 години
ne moga da vi razbera 6to za negranotni ste...ta ima *** po-gramotni ot vas be,zasramete se.ili se nau4ete da pi6ete ili nedeite da si otvarqte kenefite.pone se vijda 4e moje da 4etete
92
0
 
0
 
! Отговори
детектор преди 14 години
драгалевската месия, ако застане пред детектора на лъжата, дали няма да се окаже, че е доносничел на чужди тайни служби, което ще е било против националните ни интереси ?
91
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 14 години
Браво на новия премиер да се свети името му,всичко ни е наред в държавата, пътищата са страОтнии понеже няма какво да правим, ще отваряме досиета.Хората се чудят какво да си правят парите и т.н.
90
0
 
0
 
! Отговори
ликтор преди 14 години
Досиетата трябва да се отворят !Синята коалиция прокара в НС лустрационни текстове ,които бяха одобрени с мнозинство !Относно Божидар Димитров - той напусна БСП между евроизборите и парламентарните ,доказан сътрудник на ДС !Позицията на Синята коалиция относно Б.Димитров е правилна и принципна :само от техните кандидати за депутати нямаше агенти на ДС !Факт !Все пак желая успех на новото правителство !Дано да имат разумни решния !
89
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Момента за затварянето на тези които трябва да се отворят е изпуснато....но давност няма