Борисов иска пълно отваряне на досиетата на ДС

Бъдещият премиер не го е еня какво мислят другите за Божидар Димитров
24 юли 2009 13:14,
128
Борисов иска пълно отваряне на досиетата на ДС
Снимка: БГНЕС

 

Бъдещият премиер Бойко Борисов обяви в Банкя, че е възложил на Народното събрание да приеме възможно най-бързо решение за пълно разсекретяване на досиетата на бившата Държавна сигурност.

За пореден път Борисов добави, че не се притеснява от номинирането на Божидар Димитров за министър и не го интересува мнението на други партии.

„Досиетата и агентурата са опасни, когато са тайни, както бяха при СДС“, каза Борисов, защото тогава действаха зависимости, а Божидар Димитров сега ще отиде някой да го изнудва ли – това е просто смешно?“, попита лидерът на ГЕРБ.

По отношение на вчерашните коментари от страна на Мартин Димитров за бъдещия министър без портфейл Борисов каза, че ако си видят колко агенти са имали и са ги крили от обществото, ще ги хване срам „а Божидар Димитров е с мен от три години и това всички го знаят“.

По думите му изборът на Трайчо Трайков за министър на икономиката, енергетиката и туризма е заради доказаните му качества като професионалист.

"Имаме възможност да го наблюдаваме 100 дни и той да се докаже, както и цялото правителство", посочи Борисов.

Той добави, че в министерството на Трайков ще има и заместник-министър, отговарящ за туризма.

Кметът в оставка уточни, че временно изпълняващ тази длъжност ще бъде заместникът му Минко Герджиков.

Това ще е така до провеждането на нови местни избори в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
След 10 години според Вас ще има ли ГЕРБ ?
67
0
 
0
 
! Отговори
за събитията тогава преди 14 години
хайде стига с тези легенди.никой не ги е гонил тези с турските имена.Те се направиха на засегнати заради провокатори които ги обработваха системно и сами предизвикаха скандалите със смяната.Следващата точка от плана на провокаторите беше да предизвикат психоза сред това хаселение.Те започнаха масово да си продават земята и покъщината.Колкото пари успяха да вземат със с си при отварянето на граноците различни турци се възползваха от това като ги ограбиха.Помня тези които се завърнаха как плака
66
0
 
0
 
! Отговори
Турчин преди 14 години
най доброто от всичкото зло...Всички избрани , освен ДПС влязоха в парламента с анти турски кампании...
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"За пореден път Борисов добави, че не се притеснява от номинирането на Божидар Димитров за министър и не го интересува мнението на други партии."No comment
64
0
 
0
 
! Отговори
Цар Симеон Първи преди 14 години
**** Бъдещият премиер Бойко Борисов обяви в Банкя, че е възложил на Народното събрание... **** Бреееей! Възложил! Ашколсун на туй момче!Гледам,че пишат бъдещ премиер, а не настоящ ЦАР !
63
0
 
0
 
! Отговори
агент 007 преди 14 години
Много платени агенти на дс по форумите бее Само плюят по новото и акъл дават Като не ви харесва ей я Москва анадола или Газа Досега щот много хубаво беше АААА или бързо забравяте ***-***
62
0
 
0
 
! Отговори
Турчин преди 14 години
Надявам се с отваряне на досиетата ще се доберем до тези които бяха основни играчи в геноцида над турците...
61
0
 
0
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Като си против ДС и бучиш за "голямата ексция" защо гласуваш за Меди Доганов - ***? Та нали той, като агент на ДС и идеолог на "възродителния процес" ви причини това?
60
0
 
0
 
! Отговори
Турчин преди 14 години
грешка.... погробичамни нащите - погробичамни нашите
59
0
 
0
 
! Отговори
Турчин преди 14 години
Аз съм за отваряне на досиетата. Основната дейност на ДС беше подтискате на турското малцинство и принуждаването им за изселване. Дано не липсва нещо...Милиони турци бяха принудени да напуснат родината си. Въпреки че сме служили, въпреки че сме работили като роби в България, въпреки че по тези земи са погробичамни нащите предци, въпреки че сме собственици и на имоти аз за да мога да посетя родината си трябва първо да си взема виза , и то ако някой ме покани...
58
0
 
0
 
! Отговори
n.ep преди 14 години
Плюете всички в хор против ББ и гадете и предричате какви лоши работи ще се случат.Но...лошите работи за вас гадатели проклети вече ви се случиха - издърпаха ви тлъстото дробче от устата, а беше толкова вкусно! След някои и друг ден очеквам да запеете хвалебствени химни с надеждата за ново дробче-надявам се, да получите от бойковите хора плесница с опакото на ръката през алчните мазни уста
57
0
 
0
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
ЗА ДА ИМА МИР - ДОГАН В ДИАРБЕКИР!
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Bravo B.B Smachkai gi sichki koito sa sreshtu tebe, iskam da ni iztrelqsh v kosmosa dogodina
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Нека и да приемат закон за забрана на ченгета - бивши и действащи - да заемат държавни постове!
54
0
 
0
 
! Отговори
Симеон преди 14 години
Той като Доган държи цялата власт...
53
0
 
0
 
! Отговори
Съветник преди 14 години
Бобо много бързо ще разбере колко е кратък пътя от осанна до разпни го. Ако не го раздава по-скромно ще му се стопи рейтинга за 2-3 месеца.Простият народец пак биде излъган, май. Дано да греша.
52
0
 
0
 
! Отговори
CheGevara преди 14 години
няма по достоен българин от Божидар Димитров - какво не му харесват толкова ...
51
0
 
0
 
! Отговори
Барек-оф преди 14 години
БГ-Чавес да си активира членството в БКП(б) и да се приключва с ите.
50
0
 
0
 
! Отговори
Костов преди 14 години
"Бойко Борисов обяви, че е възложил на Народното събрание ..." Хора, внимавайте. Имаме работа с нов Хитлер - харизматичен безотговорен самовлюбен маниак.
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Бъдещият премиер Бойко Борисов обяви в Банкя, че е възложил на Народното събрание да приеме възможно най-бързо решение за пълно разсекретяване на досиетата на бившата Държавна сигурност." Ало - нали сме уж парламентарна република??????Как така "възлага" на Парламента задачи - къде е разделението на властите? Явно вече не сме парламентарна, а еднолично управлявана бойкова република!