Първанов си иска АЕЦ "Белене", пък

Не бивало частници "от вън" да държат енергетиката ни
31 юли 2009 13:32,
219
Първанов си иска АЕЦ "Белене", пък
Снимка: БГНЕС

 

Президентът Георги Първанов не приема идеите държавата да се оттегли от големите енергийни проекти и за тях да бъдат търсени частни инвеститори.

Той обаче е съгласен новото правителство да подложи на анализ проектите в енергетиката.

"Мисля, че е важно, когато се прави новата енергийна стратегия на този кабинет да има елементи на приемственост и да не се правят разчетите само на това, което ще се изхарчи или спечели в този мандат", каза Първанов.

Големите енергийни проекти са инвестиция в енергийната сигурност на страната. В стратегически план от порядъка на 2015-2020 година. Ако искаме да бъдем енергиен център на Балканите, трябва внимателно да преценим какво да правим.

Още по темата
3 сеп 2008 08:20
29
Не приемам онова, което прозвуча от подкрепящите формации да се спрат големите проекти с мотива, че стрували много пари и да се търси отдаването им на частни начала, каза президентът.

Ако искаме да имаме енергийна сигурност, държавата трябва да се ангажира, а не да я остави на частници, особено частници "от вън", които ще преследват своите интереси.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
1
 
0
 
! Отговори
Смехурко:))))))))) преди 14 години
Гоце ли си Гоше ли си :)))))))))))) след като не искаш монопол,защо продадохте енергетиката и дружеството на чужди компаний .Да печелят те и спечелят някой от вас ли Гоце:))))))))))))))) .ЕОН, ЧЕЗ и т.н Големи палячовци сте Гоше или Гоце незнам как те наричат
214
1
 
0
 
! Отговори
до психаря 212 преди 14 години
Болен си, лекувай се!
213
1
 
0
 
! Отговори
НА 203 МУТАНТЪТ преди 14 години
ТИ СИ МУТАНТЪТ НА 700ГОДИНИ ОБУЧЕНИЕ,БОЙ И *** НА ТВОИТЕ ДЕДО И БАБА В ПОТЕКЛОТО ТИ И СА СЕ ИЗРОДИЛИ ВСИЧКИ ТВОИ ПРЕДЦИ И СЕГА С МУТАТСКОТО ТИ АНАДОЛСКО МИСЛЕНЕ С ТРАЙНОСТ ОЩЕ 370 ГОДИНИ В ТВОЯ РОД ЩЕ МИСЛИТЕ ТАКА...И ДОРИ НА АЙФЕЛОВАТА КУЛА ДА СЕРЕШ--ИЗВИНЕН СИ ЗАРАДИ МУТАНТСКИЯ ТИ МОЗЪК,РАЗМЪТЕН ОТ *** И БОЙ ПО ГЛАВАТА...
212
0
 
0
 
! Отговори
на 207 СВИНАРЯ ИВАЙЛ преди 14 години
ИМЕТО И АКЪЛА ТИ СВИНСКИ,ДАНО НА БОРИСОВ И КОМПАНИЯ ГЕРБ НЕ Е КАТО ТВОЯ МОЗЪК.....ПРЕДИ 1300ГОД АСПАРУХ НЕ ПОПИТА ВИЗАНТИЯ ИЗВИНЕТЕ,МОЖЕ ЛИ ДА СИ ПОСТРОИМ ДЪРЖАВА ПО ТЕЗИ ЗЕМИ ? ТАКА И С БЕЛЕНЕ-БЕЗ ЕНЕРГИЯ СМЕ КАТО ПРДМЕТЕЙ БЕЗ ОГЪНЯ...И КВА Е ТАЯ СКАПАНА КАПИТАЛИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ,ДА НЕ МОЖЕ ДА СИ ИМА ЕНЕРГЕТИКА...*** ТИ ВЪШЛИВИТЕ И ОГРАНИЧЕНИ СВИНСКИ МОЗЪЦИ ДНЕС...ДОБРЕ,ЧЕ ДОЙДЕ БО-БО ДА СПАСИ ОСТАТЪЦИТЕ ОТ ТОШО ЖИВКОВ...
211
1
 
0
 
! Отговори
Resign преди 14 години
Безсмислено е да коментираме думите на Гоце, това е чисто губене на време. Просто най доброто което може да направи за България е да си подаде оставката и да се изнесе към Сирищник. Все по глупаво става присъствието му във властта, особено след като този който го направи президент (Доган) стана напълно заобиколим фактор. Президентството е място за достойни хора, а не място за слуги на чужди господари.
210
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Всички проекти са на хартия само Белене са дадени пари 1милиярд лева.
209
0
 
0
 
! Отговори
уФФФ преди 14 години
Стига с тая демагогия ве Гоце! Да се беше скарал на другарчетата си да крадат по-малко през последните 8 г. - днес щеше да има достатъчно милиарди и за АЕЦ и за магистрали. А той гледа сеир докато неговите свидни рожби от тройната ламя грабеха като башибозук.Пита си дали е било случайно ?
208
0
 
0
 
! Отговори
човек преди 14 години
Президента ме изненада с добра позиция в случая. Не желая стратегическите сектори да са приватизирани. Нека да съществуват и държавни и частни дружества както си е във Франция, Финландия(тук държавата държи почти половината от всички компании), Норвегия и др.
207
0
 
0
 
! Отговори
Ивайло преди 14 години
Не разбрахте ли че няма да се отворят защото ЕС не дава! Затова трябва да се построи АЕЦ Белене!
206
0
 
0
 
! Отговори
toni преди 14 години
bravo na 205 saglasna sam napalno da se otvoriat dvata bloka 3 i 4
205
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 14 години
Не ни трябва АЕЦ Белене. Тайно се надявам Бойко да постигне отварянето на двата ни спрени реактора в Козлодуй. Така без един лев инвестиции държавата ще спечели много. Всичко е в ръцете на Саркози и Меркел. Дори само това да направи Бойко ще е герой.
204
0
 
0
 
! Отговори
Бобо преди 14 години
Електроснабдителните дружества ги подариха на частни монополисти и някои си "напълниха гушите". Сега вдигат цените безконтролно, Няма "maintenance" - оставят всичко ДОКАТО ИЗДЪРЖИ. Назначават във високите етажи на власта техни хора, Пример: Сегашния министър на енергетиката е от ръководния екип на EVN и ще вдига цените на ел.енергията, за да им угажда. Заместника на Шушулов - доц. Кирчев е бил Председател на борда на директорите на EVN и ако решите да се оплаквате, ще ви прати при АРМЕНСКИЯ ПОП
203
0
 
0
 
! Отговори
АЕЦ Белене преди 14 години
А агент Гоце, да се прибира. АЕЦ белене е от онези инустриални постижения на комуноидите, които най-стават за собствена, нарцистична гордост на партията, от колкото реално да вършат работа.
202
0
 
0
 
! Отговори
АЕЦ Белене преди 14 години
И пет аец-а да стоим, както казахан якои колеги по-долу, без енергийна ефективност, няма да постигнем много. АЕЦ-овете ще помпят, а спуканата гума на народанта не-ефективнос ще издиша.- Енергийна ефективност- Алтернативни източници на енергия - както германския консорциум за слънчеви панели в сахара - едно от най-напредничевите постижения.
201
0
 
0
 
! Отговори
Мишо преди 14 години
Не говорех за коментарите! А съмите "журналисти" в сайтове като ДНЕС БГ са *** хора или пъпчиви пубери.
200
0
 
0
 
! Отговори
любенов преди 14 години
Съгласен съм с Г-н Президента , трябва да се мисли с перспектива , а относно пъпчивите пубери те нямат право на коментар,мисля ,че дори всеки който прави коментар трябва да си пише и ценза ,другото е анабализъм , аз съм инженер по радиоелектроника от 23 години .
199
0
 
0
 
! Отговори
Gaskoing преди 14 години
Ти сега ли се се усети КОМУНИСТ? До сега къде беше? ама Бойко ще ви оправи вас!!!
198
0
 
0
 
! Отговори
Мишо преди 14 години
Добрите журналисти не пишат в новинарски сайтове и блогове, а по вестниците и списанията (като изключим жълтите вестници). В Интернет пишат някакви пъпчиви пубери, които хал хабер си нямат от журналистика. И в пресата поне няма злобни коментари под статиите. "Журналистите" по новинарските сайтове са хванати от улицата.
197
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"И ДА ПОЛЗВАМЕ ЕС ФОНДОВЕ" - знаем как се ползват в България тези европейски фондове.... - затова от ЕС ги спират от време на време - профилактично, да поспре кражбата.Явно въпроса за АЕЦ-а опира до друго - кой да вземе големите пари за построяването му.... - а тази бъдеща зависимост от МВФ и световната банка изобщо не ми харесва!
196
0
 
0
 
! Отговори
Минаващ преди 14 години
ЗАЩО НИ Е НОВА АЕЦ , МОЖЕ ДА ИЗГРАДИМЕ 4 БЛОКА С КАНАДСКИ ИЛИ НЕМСКИ БЛОКОВЕ НА ПЛОЩАДКАТА В КОЗЛОДУЙ , ВЕЧЕ Е ИЗГРАДЕНА ИНФРАСТРУТУРА , ОСВЕН ТОВА ТАМ Е ПО ДАЛЕЧ ОТ ВРАНЧА И ПО МАЛКО СЕИЗМИЧНО ! ПОСТЕПЕННО ДА ЗАМЕНИМЕ РУСКИТЕ ОСТАРЯЛИ БЛОКОВЕ С НОВИ ЗАПАДНИ ТЕХНОЛОГЙИ И ДА ПОЛЗВАМЕ ЕС ФОНДОВЕ !