Гагаузов плащал за ремонт на кв.м по... ?2254

Бившият строителен министър довел ведомството до фалит
5 авг 2009 08:13,
131
Гагаузов плащал за ремонт на кв.м по... ?2254
Снимка: БГНЕС

 

Бившият строителен министър Асен Гагаузов е потрошил 42 млн. лева за скандален ремонт, твърди за вестник "Стандарт" неговият наследник Росен Плевнелиев.

Милионите са отишли за обновяване на сградата на ведомството в последните дни на старата власт.

Работата е извършена на цени, в пъти по-високи от пазарните.

2254 евро на квадрат са платени на единствения участник в конкурса за ремонта – "Главболгарстрой".

"Харчовете са напълно неоправдани, защото предстои изграждането на нов правителствен център, където да се преместят министерствата. Ще дам сделката на прокурор", заканва се Плевнелиев.

"Министерството дължи към момента 72 млн. лв., предишното управление удобно е усвоило капиталовите разходи от бюджета на МРРБ на 81%, въпреки че все още сме в средата на годината.

Ведомството е във фалит, защото, освен че е некоректен платец, от октомври 2008 г. са сключени ударно договори, без да имат финансово покритие, за над 300 млн. лв.

Това е най-големият капан, заложен от правителството на Станишев", казва още Росен Плевнелиев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
0
 
! Отговори
Баща на Бай Киро преди 14 години
До БАЙ КИРОБай Киро искаш ли за си изкопая дупка на централните софийски и да те препикая за 40 бе червена ***.
68
0
 
0
 
! Отговори
yashinaki преди 14 години
Ne, приятелю!Има частен бизнес! И благодарение на него, БГ още не е фалирала! То е ясно, че има и лешояди, както ти каза. Но има и много частни фирми, които са честни, плащат си данъците, и създават работа. И точно тях държавата скубе най-здраво. За да има пари за пенсии и помощи за ***. За да може Гагаузов - този *** смотан - да плаща по 4 000 лева на квадрат за ремонт!
67
0
 
0
 
! Отговори
nue преди 14 години
моля ви, вдигнете им паметници на тези ***,защото след 4 години хората пак ще са забравили безобразията им и ще пускат онази гнусна червена бюлетина!
66
0
 
0
 
! Отговори
... де Къвърли преди 14 години
В България няма такова нещо като "бизнес". Има само кокошкари и лешояди, които крадат пари и постоянно чакат на държавата да "ги оправи". Щом имаш частен бизнес, редно е да се оправяш сам. Знаеш как е- пазара диктува положението, едни просперират, други изпадат. Вие обаче искате всички да сте на софрата и да лапате. На държавата паметник трябва да и вдигнете защото само тя ви плаща в пъти повече за калпавата работа, която вършите в редки случаи.
65
0
 
0
 
! Отговори
Vankata преди 14 години
Е заради такива като този плазмодий сме последни по доходи и по какво ли не в Европа, с най-опасните и лоши пътища... Всички некадърни министри злоупотребили с власт, като тоя с белезниците и зад решетките!!!
64
0
 
0
 
! Отговори
БГ преди 14 години
Ша им ида на свиждане, само да си оплакна окото да ги видя тези *** зад решетките! :-D
63
0
 
0
 
! Отговори
ЕНЧЕВ преди 14 години
Подкрепям те Василе! Освен Гагаузов, дано компания му правят Нихат Кабил, бившите директори на фонд "Земеделие" и НАПИ, Делян Пеевски и всички онези ***, които ни смучеха кръвчицата четири години и мислеха, че са БОГОИЗБРАНИ. Дано в Сливенския ходим на свиждане на Емилия Масларова, Емел Етем, Ирена Кръстева и други т.нар. "бизнес дами".
62
0
 
0
 
! Отговори
Аноминен № преди 14 години
Доживотна / бесило / разстрел - квото той си избере като последно желание! Гагаузяк долен :(((
61
0
 
0
 
! Отговори
Пламен Кунев преди 14 години
А някой направи ли сметка за това че ако всички профукани просто ей така средства бяха няляти в антикризисни мерки, може би бизнеса ни нямаше да усети толкова сриването на банките и нямаше да влезем в рецесия. Всъщност на кой му пука нали фирмите на "братовчеда" не усещат!!!
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да бе да.То си има бушони на които предназначението им е да изгорят.Ще му накривят шапката.Най много да го накажат със строго мъмрене за неупражнен контрол
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Крайно време е и някой да влезе в затвора за НЕКАДЪРНОСТ! Като не могат да докажат явни кражби. Знам, че няма такава присъда, но това да е за назидание на всички , дето си мислят, че стават за всичко.
58
0
 
0
 
! Отговори
НаГъгъузов преди 14 години
Сега ако изобщо е останала и малко държавица... тоа НаГъгъузов да го нагъзят за показно в дранголника за назидание на де що има мераклии занапред да вървят по неговия път...
57
0
 
0
 
! Отговори
Васил Митов преди 14 години
ЕЕЕЕЕЕгати, искам да повърна хораа! Направо...отиде ми целия ентусиазъм!2500Е на м2?! Чакаай бе батенце...абе хора, вие кога за последно си сменихте тапетите?Или боядисахте с нов латекс стените?!Почти съм сигурен, че не е било скоро!Защо ли?Защото парите за тапетите/латекса са отишли като данъци в държавата...а тя?!Тя не е като вас!Ако влезе в затвора, докато съм жив ще правя опити да му ида на свиждане!Само като погледна снимката и ме обзема паника!Искам да го удрям...силно...
56
0
 
0
 
! Отговори
...от един калибър . преди 14 години
... са крадците Мургина и Гагаузов!!!...милиарди са изсмукали от хазната ...
55
0
 
0
 
! Отговори
master преди 14 години
за пореден път комунистите доказват, че са най-антисоциалната и безскрупулна партия в БГ!Публичен процес трябва да има, за назидание на кандидат крадците, дано Гагаузов да е за пример с дълга пенсия в затвора, но едва ли....:(само като си помисля, че това са нашите пари а пенсионерите и онкоболните са на ръба на оцеляването. лично бих му го нанизал!
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Новата зграда която им строят струва 50 милиона , а тои е изхарчил 42 милиона за ремонт има да плаща още 72 млн. и има сключени още договори за които има да плаща още 300 млн. За тези пари щяха да си построят двойно по голяма нова зграда и да асфалтират 200 километра път. Сега тоя трябва да го накарат да плати обещетение на държавата поне 500 млн.лв. и да влезе в затвора за едни поне 25 години за измама в особенно големи размери, щото поне 20 % от тия пари са отишли директно в неговия джоб.
53
0
 
0
 
! Отговори
ГЕРБавия преди 14 години
СПОКО, Гагауз баба .... Прикриватурата на червения мрънкач Борис Велчев ще те прикрие. Мафията е комунистическа и на ДС и е над законите.Също и прокуратурата.
52
0
 
0
 
! Отговори
Стики преди 14 години
Абе, Серльо Станишев - лопатарино нещастен, това ли са ви успехите в управлението, дето ги разказа на хората на Бузлуджа. Вие комунистите сте били и винаги ще си останете и з р о д и. Това е. Само се погледнете в огледалото - какви муцуни гнусни, мазни. Не приличате на хора вие -"социалистите" от столетницата. Вие сте една отминала ИЗПЪРДЯНА СЛУЗ. Вие сте безвазвратно минало и НАЙ-ГОЛАМОТО НЕЩАСТИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ.
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Айде по-кротко.Те и за АЕЦ -Белене казаха ,че са похарчени най-напред 1 милиард неизвестно за какво ,а след два дни станаха 400 милиона и известно за какво.А журналистите нулите ги нямат за нищо .Утре ще се окаже ,че не са 2000 , 200
50
0
 
0
 
! Отговори
баба Тонка преди 14 години
А ще има ли осъдени за това престъпление?Останах с впечатление,че това е злоупотреба по служба и то в особено големи размери!!!!А и ми звучи като държавна измяна също!!!!