Гагаузов плащал за ремонт на кв.м по... ?2254

Бившият строителен министър довел ведомството до фалит
5 авг 2009 08:13,
131
Гагаузов плащал за ремонт на кв.м по... ?2254
Снимка: БГНЕС

 

Бившият строителен министър Асен Гагаузов е потрошил 42 млн. лева за скандален ремонт, твърди за вестник "Стандарт" неговият наследник Росен Плевнелиев.

Милионите са отишли за обновяване на сградата на ведомството в последните дни на старата власт.

Работата е извършена на цени, в пъти по-високи от пазарните.

2254 евро на квадрат са платени на единствения участник в конкурса за ремонта – "Главболгарстрой".

"Харчовете са напълно неоправдани, защото предстои изграждането на нов правителствен център, където да се преместят министерствата. Ще дам сделката на прокурор", заканва се Плевнелиев.

"Министерството дължи към момента 72 млн. лв., предишното управление удобно е усвоило капиталовите разходи от бюджета на МРРБ на 81%, въпреки че все още сме в средата на годината.

Ведомството е във фалит, защото, освен че е некоректен платец, от октомври 2008 г. са сключени ударно договори, без да имат финансово покритие, за над 300 млн. лв.

Това е най-големият капан, заложен от правителството на Станишев", казва още Росен Плевнелиев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
0
 
! Отговори
Бяс преди 14 години
Четете всички за да знаете как ни крадат и защо сме в това положение. Няма пари за онкоболните, няма пари за болниците и родилните отделения, няма пари за образование, училищата са в окаяно състояние като материална база, има хора, които на карта се намират в Европа и в 21 век броят стотинки за хляб! И защо още търпи тоя народ! Само едно е решението, да се обявят за национални врагове, защото реално са такива, и да се даде награда на този който докопа такъв и го убие! Само смърт за тия ***!
108
0
 
0
 
! Отговори
сибил преди 14 години
*** Гагауз, да ти върне Господ както върна за кражбите на Кобурга! Синчето му - принца в гипсово корито, малоумно и бездумно. Ще патите и от нас и от Господ! Жив бих те одрал и не само теб. Ще ви стигне ей, ***, прок,лети да сте до девето коляно и на оня свят бял ден да не видите. Цяла България ви кълне и ще ви стигне, както стигна кобурга.
107
0
 
0
 
! Отговори
nemam nervi преди 14 години
Пътнико свиден я хващай партизанската пътека
106
0
 
0
 
! Отговори
nemam nervi преди 14 години
Всички от старото правителство до стената начело с гоце
105
0
 
0
 
! Отговори
справедливост преди 14 години
Публично да бъде обесен! *** ти мръсника. И другите гадове да висят до него.
104
0
 
0
 
! Отговори
maria преди 14 години
samo sakonite na XAH KPYM ste spasiat Bulgaria. Eto tova sa prestapnizi,isvergi, ,,,,,i nesnam kakvi o6te da gi nareka. ne satvori,a novo BELENE sa takiva.......
103
0
 
0
 
! Отговори
Пътник преди 14 години
А с магистралите какво става. Почвате ли ги? Нали 7-8 магистрали щяхте да строите. Айде че няма време. Или и гагаузов и там е заложил бомби.
102
0
 
0
 
! Отговори
Kaрчо преди 14 години
До стената....
101
0
 
0
 
! Отговори
Пътник преди 14 години
Всичките министри се изредиха да мрънкат. Ами тя предизборната кампания свърши.
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ЕЙЙЙ ГАГАУЗ РАДВАЙ СЕ ,ЧЕ Е БЪЛГАРИЯ,АКО БЕШЕ В ИРАН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! СЕТИ СЕ САМ????????????
99
0
 
0
 
! Отговори
Мартин преди 14 години
Много щедър работодател е Гагаузина.
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
гагаузка викам да те съдим по китайските закони
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
АЗ НЯМАМ ПАРИ ДА СИ ПЛАТЯ КРЕДИТА ОТ 120ЛВ ,А ТОЯ МРЪСЕН ДЪРТАК СЕ ЧУДИ КВО ДА СИ ПРАВИ ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ И Е ОЩЕ НА СВОБОДА
96
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ТОВА СА НЯШИТЕ ПАРИ СЪБРАНИ ОТ ДАНАЦИ!!!!!!!!!!
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
БОЙКО НИЩО НЯМА ДА НАПРАВИ,ЗАЩОТО ГБС СА АКЦИОНЕРИ В ГЕРБ.
94
0
 
0
 
! Отговори
МКО преди 14 години
АБЕ ДА СИ....МАЙКАТА ГАГУЗОВ, КАТО Е ПОДПИСВАЛ ДОГОВОРИ ДА СИ ГИ ИЗПЪЛНЯВА! А СЕГА И ВСИЧКИ ФИРМИ ДЕТО СА СКЛЮЧИЛИ ТЕЗИ ДОГОВОРИ. ЩЕ ГИ СКЪСАТ ОТ ПРОВЕРКИ... БЯЛ ДЕН НЯМА ДА ВИДЯТ ДОКАТО НЕ ФАЛИРАТ!!! СПОКО, ИМА СИ НАЧИНИ, ББ И НЕГОВИТЕ ХОРА ЗНАЯТ КАК...;)
93
0
 
0
 
! Отговори
4и4о преди 14 години
ГАГАУЗОВ,МНОГО СИ КРАЛ,НЯМАХТЕ ЛИ МАЛКО СРАМ.и СЛЕД ИЗНЕСЕНИТЕ ФАКТИ-ЗАТВОР.ББ,ДЕЙСТВАЙ,ЗАТОВА СМЕ ТЕ ИЗБРАЛИ.нЕ МОЖЕ ПРИ МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА 120 ЕВРО И ПЕНСИЯ 60еВРО ПОДОБНИ РАЗХИЩЕНИЯ.ЗАТВОР,ЗАТВОР,БОЙКО НЕ НИ РАЗОЧАРОВАЙ.вИДИМ ЛИ БАНДИТИТЕ ОСЪДЕНИ И В ЗАТВОРА ЗА ДЪЛГО НЯМА ДА СЛЕЗЕШ ОТ ВЛАСТ.
92
0
 
0
 
! Отговори
Идиот преди 14 години
Според статистиките на Европейския съюз от 27 държави ние сме на шесто място по корупция като Англия е преди нас.Не разбирам защо ние сами се черним повече от колкото трябва.Ясно е ,че тая истерия по министерствата кой обслужва.Това ,че тези преди нас не са направили нищо хубаво ,а само са крали е песен ,която пее всяко ново правителство.Има си хас да кажат всичко е наред но ние ще направим повече и по-хубави неща от тези преди нас
91
0
 
0
 
! Отговори
Pilat преди 14 години
За целия ЕКС-министерски съвет трябва да се открие ловен сезон - т. е. кой където и когото види от станишевото правителство да има право да го гръмне на място без последици - даже да се дава награда за застрелян такъв!
90
0
 
0
 
! Отговори
Ник Ямболски преди 14 години
Този "очилат юнак" е видно,че е престъпник.Това трябва да се оформи"ударно",като мине през прокуратура и съд.Подписвал "милият" яко,неизгоднидоговори и харчел нашироко народната пара.Станишев естествено,и той не е"бил в час"и нищо не знае.Срам и позор за тази ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ ОТ КРАДЦИИ МОШЕННИЦИ! НА ПОЗОРНИЯТ СТЪЛБ,СЪД И В ПАНДЕЛАТА!