9.3 милиона за жп трасета

Петър Мутафчиев е платил колосални суми за пътни проекти
8 авг 2009 11:46, Петя Славова
47
9.3 милиона за жп трасета
Снимка: БГНЕС

Петър Мутафчиев е организирал конкурси за колосални суми, с които трябва да бъдат възнаградени консултанти по жп проекти, и то само в последната седмица начело на транспортното министерство, съобщава Монитор.

Според изданието, „почти 9,3 млн. лв. ще гушнат фирмите, които ще дават акъл за модернизацията на няколко жп трасета“.

За изготвяне на идеен проект за развитието на железния кръстопът в София са подготвени 1 920 000 лв., сочат данните от публикуваната на 14 юли в "Държавен вестник" обществена поръчка.

За жп възел Пловдив сумата е 1 320 000 лв., а за Бургас - 648 000 лв.

Идеите за модернизация на железопътната линия Радомир - Гюешево очевидно са най-скъпо платени, тъй като консултантът може да прибере 3 480 000 лв.“, отбелязва изданието.

„Седмица по-рано Мутафчиев обявява търг за 1,2 млн. лв., с които ще бъде разплатено проучването за рехабилитацията на участъка Пловдив - Михайлово.

Идеята е в бъдеще да се подновят релсите между Скутаре и Оризово, а оттам до Михайлово композициите да развиват скорост до 120 км/ч.

В името на модернизацията на жп транспорта се организира и конкурс за стратегия за внедряване на евросистема, която да управлява влаковете.

Приготвени са 720 000 лв“.

Министърът приготвя и 2,347 млн. лв. за бъдещия оценител на оперативната програма "Транспорт", отпуска 360 000 лв. за GSM нуждите на ведомството, а комфортът в сградата на министерството е осигурен за 800 хил. лв.

За канцеларски материалисе харчат180 хил. лв.

За командировки Мутафчиев обявява поръчка за самолетни билети за 420 хиляди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Проблем не е в % а в това че не е направено нищо.....
25
0
 
1
 
! Отговори
mi6osp преди 14 години
Хей, 22, томпсън е и автомат,и битова електроника и много други неща, но не е това,което си написал. Първо понаучи нещо,пък тогава пиши смело.И граматиката също не е зле да прочетеш.
24
0
 
1
 
! Отговори
222 преди 14 години
...композициите да развиват скорост до 120 км/ч.....Аз на такъв влак няма да се кача, че ми е мил живота. Щото как ще спрете ман.алите да крадат части от мрежата, *** или цели парчета релси. Ако имаше как, досега да се е направило нещо по въпроса. Ама няма - справка съседна статия. Такава линия ще си е живо самоубийство в нашите условия и трябва да се бойкотира.
23
0
 
1
 
! Отговори
КУРбанжия преди 14 години
На този МУТАФЧИЕВ,му е много "мазен курбана".Яко плюскане.На всички тезиКОНКУРСИ,ТЪРГОВЕ И ДЪРЖ.ПОРЪЧКИ,неговото е било 10%.Яка "работа".На позорният стълб и на БЕСИЛОТО!
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
20 реторанта с терасата е добър....а иначе то па е една гара ,,томпсан,е пилот който е бомбардирал и убивал Българи....и името та това населено място трябва да се пролени
21
0
 
1
 
! Отговори
Az преди 14 години
Не само приказки! Никое правителство не е показало толкова бързо и толкова прозрачно какво заварва! Това е добро начало - какво ще е занапред, никой не може да каже. Дано да е добро!
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А КОЛКО ГАРИ ЗАТРИ МУТАФЧИЕВ И НЕГОВИА ЗАМЕСТНИК ЗАРАДИ НЕГОВИТЕ ФИРМИ ЗА МОДЕРНИЗАЦИА ПРИМЕР-Г.ТОМПСАН.
19
0
 
1
 
! Отговори
obsidian cat преди 14 години
Салахадин , той нека е като НДСВ ама пак е по-добре от червения бобър Сергей.А иначе ще поживеем и ще видим.
18
0
 
1
 
! Отговори
Салахадин преди 14 години
Нямам нищо общо с платените драскачи.Но и вярно е че като излеза прва на другата година никой не го признава.Вместо това мълчите като женски полови органи и ходите да гласувате за следващия "месия".Казвам ви го и Бойко ще е следащия гръм и трясък като НДСВ.Всичко е само приказаки.А като говориш за драскане я виж цялата биография на Бойко,че тука не мога да я публикувам има ограничение на писането.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
цоциалисти
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Пък после-нямала пари държавата,кааак да няма бре,като ни смъквате по 5 кожи и се чудите как да ги налапате,*** нагли!Да им приседнат дано!
15
0
 
1
 
! Отговори
Aman преди 14 години
Аман от платени драскачи.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ха сега да каже и кой запали влака! Дали част от паричките не са отишли за плащане на наемниците??? Разнищете всички хайдуци,иначе ЗАГИВАМЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
13
0
 
1
 
! Отговори
до 6 преди 14 години
"Тази прокуратура 4 години спа ли?Как изведнъж ударно.Нищо няма да се промени, помнете ми думата. "Не 4 а 60 години "нанкаше и папкаше "червената червясала прокуратурата .Ти си много пр-ост за да искаш някой да отсече клона на който седи.Или се правиш на ***.Докато не махнат комуниста б. велчев няма да има промяна.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
За момента ги изкарват. После евентуално ще има съд. Имайте търпение, не може на 2рата седмица вече всички зад решетките. Уж сме демократично общество, не сме като 1919 година :) Макар че силно искам да се върне тогавашното мислене и непукизъм! :D
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
да просто едни идеи
10
0
 
1
 
! Отговори
извади им кирливите преди 14 години
дупка имало в бюджета .Като я направиха тройката крадци ще я има разбира се.Обраха българия га-дните комунисти мръ-сници.Бойко дръж здраво.На следващите избори 80 % ще гласуват за герб.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
защото сме ...бяхме социалисти.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
а иначе пари за вагони няма и хората си изгоряха живи вътре!
7
0
 
1
 
! Отговори
BALGARIN преди 14 години
ВСИЧКИ ДАЛВЕРИ ДА СЕ ПОКАЖАТ ,ПУБЛИЧЕН ПРОЦЕС ЗА КРАДЦИТЕ!