Прокуратурата бърка до дъното на супниците в МО

Възмутен съм!, избесня Борисов, след като надзърна в столовата
28 авг 2009 14:42,
168
Прокуратурата бърка до дъното на супниците в МО
Снимка: БГНЕС

 

"Сделки, направени по времето на двама военни министри, отиват в прокуратурата", обяви министърът на отбраната Николай Младенов.

Така на практика скандалният ремонт в столовата на министерството, за който са пръснати милиони левове, ще бъде ревизиран из основи.

Dnes.bg вече извади на бял свят покупките на Николай Цонев и Веселин Близнаков.

Маси за шест души – 1200 лв. бройката;

Още по темата

Поставка за сапун – 400 лева, поставката за тоалетна хартия – 200 лв.;

Резачка за салати – 8750 лева, супници за по 3250 лева всеки и много др.

"Възмутен съм, защото армията е устоят на държавата. Военните – нашите войници, офицери и генерали, са били превърнати в палячовци на няколко министри", отсече днес премиерът, който дойде в МО за среща с министър Младенов.

"Само с Министерството на отбраната прокуратурата има много работа", допълни той.

Премиерът поясни, че на прокуратурата ще бъдат дадени три папки с документи - договорът на Социалната агенция на министерството за забавните програми на хотелите и почивните домове на ведомството, документи за скрита приватизация на спортните имоти на МО, и за сделка, с която от бюджета на ВВС са отнети 10 млн. лева и е закупена машина за производство на хангари.

По думите на Борисов към днешна дата в министерството има над 50 млн. лв. пасив, а до края на годината се очаква той да достигне 250 млн. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
0
 
! Отговори
Да-да преди 14 години
вЕрно е, че прости го избраха... :-(( и сега са склонни да обявят, че не спи и не ходи в тоалетна.една лъжа, повторена сто пъти, става истина.
81
0
 
0
 
! Отговори
Албена преди 14 години
Не се бях замисляла досега, но май наистина има голяма прилика между Тодор Живков и Бойко Борисов. И тази прилика според мен не идва само от просташкото поведение и популисткото говорене. Какво да се прави, явно българският народ има нужда от такива водачи.
80
0
 
0
 
! Отговори
до 79 преди 14 години
Той и Тодор Живков беше изключително *** и на много високо ниво, но Бойко Борисов според мен е още по-*** и с неограничена власт. Такива хора винаги са опасни. Лошото е че не са опасни за червените кхмери, които са му братя а за народа, който го избра.
79
0
 
0
 
! Отговори
Внимавай НАРОДЕ???? преди 14 години
""Толкова *** на толкова високо никога не сме имали!!!!!""НЕ ТОВА НЕ Е И НЕ МОЖЕ ДА Е ВЯРНО!!! Той не е ***, той може да е ***, бандит, бездарен, неспособен,***, НО НЕ И ***!!!!!ПРОСТИ са тези които са го избрали и го венцехвалт в момента. ""Не е луд този където изяжда зелника, а този който му го дава"""Не му го давай народе, ОПАСНО Е!!! Спомнете си за Хитлер и Сталин!!!!!
78
0
 
0
 
! Отговори
Да-да преди 14 години
Не е луд този, който яде баницата, а онзи, дето му я дава. Какво общо имат тук доставчиците на супници? Те оферират. Отсреща плащат. Може да е имало супници по 3 млн.лв., но е нямало кой да ги предложи, сигурно и тях са щели да закупят. Както абсурдът с асансьорите в Нар.събрание - фирмата монтирала асансьорите и извършвала извънреден труд, БЕЗ ТОВА ДА Е ДОГОВОРЕНО с Нар.събрание, но им го фактурира, НС плаща. Пито-платено. Конституцията да се пипне, не само да плямпат!!!
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Поредните лъжи на Боко .Какво от казаното досега е истина.Поредната пушилка.
76
0
 
0
 
! Отговори
Елена преди 14 години
... даааа, нейно величество фактурата пред която дори Супермена Бойко е безсилен ... хубава приказка ... за жалки наивници ...
75
0
 
0
 
! Отговори
Добри преди 14 години
Добре, но аз друго не мога да разбера. Целият народ, целокупният български народ, както се казва гласува за Бойко Борисов за да вкара крадците в затвора, а сега тук някои негови лакеи ни обясняват, как това не можело да стане, понеже видите ли имало си Закони и Фактури. Ами да променят Законите и майната им на фактурите. Кога най-после ще възтържествува ИСТИНСКАТА СПРАВЕДЛИВОСТ, а не всеки да се оправдава с калпавите закони.
74
0
 
0
 
! Отговори
до 69 преди 14 години
Прав си, защото и аз имам подозрения, че това което бе лансирано в новините не е кухнята на Министерство на отбраната, а тази в къщата на Бойко в Банкя.
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аз наистина не мога да разбера защо така се бъркате всичйи.Бойко Борисов може единствено да ни каже за тези злоупотреби , но да ги вкара в затвора няма как.За това си има правосъдна система която май-май не си върши много съвестно работата.Както каза "47" когато има фактури просто са недосегаеми. Това обаче не значи че тези неща трябва да се крият от нас- за една партия най голямата присъда е да бъде държана дълече от власта и от голеите пари.
72
0
 
0
 
! Отговори
до 68 преди 14 години
Ами направете ги тези промени де - нали сега имате цялата власт. Толкова много власт, колкото Бойко има в момента, не е имало нито едно правителство в България. Така че аз, а нядавям се и други хора чакат, какво ще последва от приказките нататък.
71
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
38 Не става. Борисов е министър председател.Не е съдя.Той може само да уведоми съответните органи и служби.
70
0
 
0
 
! Отговори
ВЯТЪР И ПУШИЛКА преди 14 години
ВЯТЪР И ПУШИЛКА.......Първо бяха самолетите на властта. Бойко отказа поръчката, напира да наема частни. В бъдеще, като летят той, президентът или парламентарна делегация, ще лепят стикер "Република България", а като кацнат - ще го махнат. Казват, че така ще спестят пари. Но колко? Кой ги изчисли? Пълна мъгла - първо се говори, после се проверява.После бяха вертолетите. Аджамийската финансовият министър Симеон Дянков скочи срещу 4 туристически хеликоптера, които поръчал Румен Петков за МВР за 30 млн. евро. После се оказа, че не са туристически, а са по задание на ЕС, и не ги плаща държавата, а Брюксел.Но Дянков не се отчая - тръгна показно да бори корупцията по митниците. И митничари весело заразправяха как ТИР с нелегални краставици висял три дни, докато министърът дойде, че да го "хване". За да бъде "промяната" нагледно демонстрирана.Оня ден самият Борисов се възмути, че земите на селскостопанските техникуми били продавани за жълти стотинки. После се оказа, че един депутат на ГЕРБ, бивш общински кмет, е бил в схемата - харизал 30 декара училищна собственост за голф игрище. В този ред на мисли, да попитаме: А какво става със заменките на гори? Ще се работи ли по тях, както обещаха, или ситуацията се промени, откакто плъзнаха слухове, че и депутати на ГЕРБ са заменяли гори срещу терени в курортни селища?Да не се окаже цялата работа като онази с бившия главен секретар на парламента Огнян Аврамов. Новата власт рече, че е намерила под дюшека му 60 хил. евро, и го е сгащила, като хвърлял от 4-тия етаж на НС важни документи. После стана ясно, че парите били в гаража на НС, Аврамов не е разписвал никакви документи, а парламентът няма 4-ти етаж.Бойко спестил за 15-минутен разговор с шефа на "Главбулгарстрой" 17 млн. лв. Така вместо 107 млн., изграждането на спорната многофункционална зала в София ще струва 90 млн. Чакайте, чакайте... Седмица по-рано правителството на Борисов атакува ГБС за това, че е ремонтирало за милиони сградата на регионалното министерство. А спомняте ли си кой построи околовръстното в София за 10 млн. евро на километър? Същата фирма. Не може една фирма да се линчува, като работи с предната власт, и да се хвали, когато се съгласи да работи с новата. И кой всъщност изчисли, че спорната зала трябва да струва 90, а не примерно 50 млн. лева? Да не говорим как звучи съобщението, че една частна фирма доброволно се отказва от печалбата си и започва да строи за своя сметка обект на държавата! ...........
69
0
 
0
 
! Отговори
Полковник Стуци преди 14 години
Днес бях в Министерство на Отбраната, за да проверя дали всичко това е вярно. Оказа се, че няма нищо подобно. Стола е най- обикновен войнишки стол с груби дървени пейки инабързо сковани маси. Съдовете за готвене и хранене също са най- обикновени от алпака. Храната също не е шедьовър на кулинарното изкуство, но е питателна. Извод: в пресата за пореден път се раздухват само слухове и долни инсинуации.
68
0
 
0
 
! Отговори
Тумбалумба преди 14 години
Ако прокуратурата не открие нарушения и не заведе дело срещу посочените бивши държавници, то да - всичко в това отношение ще си остане по старому. Аз съм убеден, че има нарушения и ако прокуратурата не открие никакви, то това ще е просто знак, че трябва да се направят радикални смени във всяко звено от правосъдната система.
67
0
 
0
 
! Отговори
до 65 преди 14 години
Искаш да кажеш, че всичко ще си остане по-старому - КУЧЕТАТА СИ ЛАЯТ, КЕРВАНА СИ ВЪРВИ - жалко за тоновете изговорени приказки. Сега пък процедурата ще се окаже виновна. Все едно че това не се знаеше и от по-рано.
66
0
 
0
 
! Отговори
Павлов преди 14 години
А дебелото прасе Свинаров няма ли да посетия някоя от затворническите килии. Или НДСВ са приятели на Бойко и такова нещо не може да се случи. Както и другият му приятел - Агента на ДС - псевдоисторик Бождир Димитров се ползва със специален статут. Нямат значение принципите, няма значение че е доказан доносник, важното е че е приятел на Великия Бойко. Да ви намирисва малко на Култ към личността, господа милиционери от ГЕРБ ?
65
0
 
0
 
! Отговори
Тумба лумба преди 14 години
Сори, ама кога Бойко е казвал "Ще вкарам комунистите в затвора"? ГЕРБ дават информация на прокуратурата за злоупотреби и след това НИЩО не зависи от тях. Всичко зависи от прокуратурата и съда. И между другото, бившите министри на МО са били от НДСВ, а не от БСП...
64
0
 
0
 
! Отговори
H преди 14 години
На прокуратурата и отсрещните страни по сделките - тези, които са доставяли тази посуди и оборудване.
63
0
 
0
 
! Отговори
до 60 преди 14 години
Хайде стига де - 1997, май искаш да изкараш Костов виновен и за скъпите супници. Не е хубаво така