Социолози: Бойко чупи рекорди по рейтинг

Ако изборите са сега: ГЕРБ, БСП, ДПС и Атака влизат в НС
21 окт 2009 12:00,
319
Социолози: Бойко чупи рекорди по рейтинг
Снимка: БГНЕС

Само за последните три месеца одобрението към дейността на премиера расте с главоломните 8 пункта и достига 77%, отчитат социолозите от НЦИОМ.

За сравнение одобрението към бившия премиер Сакскобургготски, три месеца след поемането на властта, е 68%, към Иван Костов – на 52%, а към Сергей Станишев – на 40%.

Към момента кабинетът на Бойко Борисов е одобряван от 62% от българите, показва националното представително проучване, проведено сред 1000 българи.

От август досега президентът Георги Първанов губи 7% от подкрепата за своята работа, което в момента е 52%, докато преди три месеца тя беше 59%.

Дясната ръка на Борисов, Цветан Цветанов, е вторият по рейтинг политик у нас – 65%.

От председателите на парламентарни групи най-одобряван с 39 на сто е Яне Янев, следва го Волен Сидеров с 27% подкрепа.

Неодобрението и към двамата обаче надхвърля одобрението.

Социолозите отбелязват още, че три месеца след изборната си победа, ГЕРБ продължава да трупа обществено доверие.

Както през август, така и сега, над три четвърти от българите смятат, че влиянието на партията в политическия живот на страната расте.

На подобно мнение са представителите на всички социално-демографски групи, като по-резервирани в преценката си са единствено нискообразованите българи и симпатизантите на БСП.

Електорални нагласи

В началото на октомври 52% от българите твърдят, че ако парламентарните избори са днес, ще гласуват за партията на Бойко Борисов.

Останалите парламентарно представени партии обаче губят електорална подкрепа.

През октомври избирателите на "Коалиция за България" са 11% от пълнолетните българи.

Електоратът на социалистите се ограничава до хората в пенсионна възраст, жителите на селата, на малките градове и бедните.

За ДПС днес декларират, че биха гласували 6% от пълнолетните българи, за партия "Атака" – 4%, а за "Синята коалиция" – 2,3%. "Ред, законност и справедливост" има електорален дял от 1,3%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В света всичко е бизнес, няма приятелски настроени страни, има само финансови интереси. И докато народа ни не вдене това, ще се кефи и на загубита на""Южен поток"и да не ги изреждам другите...и рейтинга на Боцко ще скача.
286
0
 
1
 
! Отговори
ivan преди 14 години
НАРОДА е за бой е ***.Вдигаш цени и данъци и си вдигаш рейтинга
285
0
 
1
 
! Отговори
ТОДОРКА преди 14 години
И така ще бъде докато се пенсионира.Хвала г-н Премиер ,хвала отличнико.Няма да им даваш на станишовците глава да надигат .Да изглеждат като бандити крадци до стената на полицейски участък
284
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
279 МОЖЕ И СЕРГЕЙ БОРИСОВ! :)
283
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Що ли се чудим че на новите управници ни АЕЦ ни газопроводи им трябват. Тьи де един ветрогенератор пред устата на Вожда и Учителя и Родината ще светне за 30 години напред.
282
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до 278..."кирливите" такси от "Южен поток са над 30 мил.годишно, т.е. като ще се дупим на някого, поне да ни се плаща, а не да ни съдират гърбовете от високи акцизи, данъци и такси.
281
0
 
1
 
! Отговори
(: (: (: преди 14 години
Нали ви казах, че Бойко Борисов и Сергей Станишев са като братя близнаци - един без друг немогат ! Само дето визуално се различават, както Дани де Вито и Арнолд Шварценегер в комедията "Близнаци" ! ...
280
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Много жалко ,че такьв голям процент от населението е паднал до нивото на НАРЦИС Борисов
279
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бойко Станишев:):)
278
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Казваш, за някакви кирливи транзитни такси, да се надупим на руснаците ? Не, благодаря.
277
0
 
1
 
! Отговори
хх преди 14 години
Айде ся казаха им да кажат така ,че ние да им се вържем промиване на мозъци.Аеца го прецакаха ,ся и южния поток и.................
276
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
E< как няма да е висок рейтинга на ВОЖДА, след като ще пълни бюджета с ВИСОКИ акцизи, а не с транзитни такси от "Южен поток"...
275
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
всички социологически агенции за проучване на общественото мнение вкупом всички започнаха да служат на новото правителство така както служеха вярно на предишното правителство !!!
274
0
 
1
 
! Отговори
електорал преди 14 години
НЦИОМ добре заработи бюджета си за 2010 г. Тези 1000 изследвани от събрание на ГЕРБ ли ги изкопаха? Боже, добре че си на небето, щото по земята стават такива чудеса, че твоите деяния , са просто аматьорски!
273
0
 
1
 
! Отговори
MayDay преди 14 години
върнете ни Станишев премиер, върнете царя, върнете Доган, тоя Бойко е мноооого лош! Р.Овч. да си се върне министър, Валката Толото и той да си се върне в парното, всичко си беше супер!
272
0
 
1
 
! Отговори
Миммм преди 14 години
Звучи ми малко преувеличено, но... и не може да се отрече, че агитката на Бойко се разраства... но някак си проучване на база 1000 българи направо звучи нелепо!!!
271
0
 
1
 
! Отговори
и-е преди 14 години
нискообразованите българи и симпатизантите на БСП.....не случайно тези две прослойки на бг общество често са на едно мнение, защо ли!?
270
0
 
1
 
! Отговори
малоумен преди 14 години
Кой беше този Бойко Някойси?
269
0
 
1
 
! Отговори
дзън преди 14 години
като си плащаш , социологическите агенции може да ти изкарат и 90 % одобрение
268
0
 
1
 
! Отговори
Bolkata преди 14 години
Ili ste ludi ,ili zeliqt narod iska katrana.Za tova dalgo 6e pla6ame.Zaslepeni sme ot jelanieto za mast,i ne vijdame oprosta4vaneto si.