Социолози: Бойко чупи рекорди по рейтинг

Ако изборите са сега: ГЕРБ, БСП, ДПС и Атака влизат в НС
21 окт 2009 12:00,
319
Социолози: Бойко чупи рекорди по рейтинг
Снимка: БГНЕС

Само за последните три месеца одобрението към дейността на премиера расте с главоломните 8 пункта и достига 77%, отчитат социолозите от НЦИОМ.

За сравнение одобрението към бившия премиер Сакскобургготски, три месеца след поемането на властта, е 68%, към Иван Костов – на 52%, а към Сергей Станишев – на 40%.

Към момента кабинетът на Бойко Борисов е одобряван от 62% от българите, показва националното представително проучване, проведено сред 1000 българи.

От август досега президентът Георги Първанов губи 7% от подкрепата за своята работа, което в момента е 52%, докато преди три месеца тя беше 59%.

Дясната ръка на Борисов, Цветан Цветанов, е вторият по рейтинг политик у нас – 65%.

От председателите на парламентарни групи най-одобряван с 39 на сто е Яне Янев, следва го Волен Сидеров с 27% подкрепа.

Неодобрението и към двамата обаче надхвърля одобрението.

Социолозите отбелязват още, че три месеца след изборната си победа, ГЕРБ продължава да трупа обществено доверие.

Както през август, така и сега, над три четвърти от българите смятат, че влиянието на партията в политическия живот на страната расте.

На подобно мнение са представителите на всички социално-демографски групи, като по-резервирани в преценката си са единствено нискообразованите българи и симпатизантите на БСП.

Електорални нагласи

В началото на октомври 52% от българите твърдят, че ако парламентарните избори са днес, ще гласуват за партията на Бойко Борисов.

Останалите парламентарно представени партии обаче губят електорална подкрепа.

През октомври избирателите на "Коалиция за България" са 11% от пълнолетните българи.

Електоратът на социалистите се ограничава до хората в пенсионна възраст, жителите на селата, на малките градове и бедните.

За ДПС днес декларират, че биха гласували 6% от пълнолетните българи, за партия "Атака" – 4%, а за "Синята коалиция" – 2,3%. "Ред, законност и справедливост" има електорален дял от 1,3%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Само за последните три месеца одобрението към дейността на премиера расте с главоломните 8 пункта и достига 77%, отчитат социолозите от НЦИОМ"Да не забравяме, обаче, че НЦИОМ са под чадъра на Народното събрание, сиреч на Цецка ....
266
0
 
1
 
! Отговори
kyky преди 14 години
да, в новината липсва само че проучването е проведено сред служителите във министерския съвет.....
265
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
явно българиъе сме кух народ при такъв рейтинг на ББ
264
0
 
1
 
! Отговори
ПНХ преди 14 години
Но съществува и понижаваща възможност, която не трябва да се подценява.
263
0
 
1
 
! Отговори
ПНХ преди 14 години
Честито за 77% одобрение! Това е изключително приятна новина за всички положително насторени хора и доста тревожна за негативните възприятия на опозицията.
262
0
 
1
 
! Отговори
Така е преди 14 години
Пича се е учил от най-големите тарикати крали от този народ - Бай Тошо и Цар Симо. Няма начин да не е схванал основните техники :) А и след Комунисти & Ко и магаре за премиер ще ни се струва супер. За рейтинга си трябва да благодари на онова *** Станишев и на селския тарикат Доган Паша :)
261
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Какви рекорди?!!!!Боже ,боже ,*** народ !100 дни не ви ли бяха достатъчни за размисъл!
260
0
 
1
 
! Отговори
kyky преди 14 години
малиии, иванушка-дурачок, май ти нацелих големия ексистенциален проблем, я :) да подскачаш толкова на високо явно наистина ти е сериозен проблема.... разбирам желанието ти и необходимостта ти да бъдеш онождан, но си позволявам да отбележа, че аз няма как да ти помотна, просто съм стриктно хетеросексуален и тези сексуални практики, от които ти имаш нужда и призоваваш я аз, я доган, я някой си хасан да извърши с теб просто не ги прилагам аз....та така, призовах да се лекувате, а не да пишете..
259
0
 
1
 
! Отговори
Ей преди 14 години
Браво Бойко! Уважавам мутрите. Те са единствените които вършат нещо.Останалите българи са вечно заспали - събудят се за момент, виждат че никой не им е донесъл закуска, оплюят всички наоколи и отново заспиват
258
0
 
1
 
! Отговори
коментар No258 преди 14 години
И тука чупи рекорди :D
257
0
 
1
 
! Отговори
Kircho M. преди 14 години
Hei hora, ta B.B. si plashta z a reitinga, ne go li znaete???? Koito go poznava otblizo shte vi kaje. I toi e kukla na konci. Ako ne beshe Valio Zlatev niamashe i da pomirishe tozi post. Ne B.B. upraqvliava, a holding "Slunce". Shte vi pitam dogodina kak shte se chuvstavte katro vi udari s danucite, cenite i prostotiite A tozi Diankoff....takiva shte gi zabrka, i shte chupite ruce no B.B. otdavma shte vi e zabravil, che ste glasuvali za nego.
256
0
 
1
 
! Отговори
martony преди 14 години
Пионките се сменят, играчите не.
255
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ха ха - ...нискообразованите българи и симпатизантите на БСП... бетонните глави на нацията :)
254
0
 
1
 
! Отговори
MayDay преди 14 години
Първо го наричаха *** пожарникар, после мутра, троянския кон на Костов, сега стана Бай Тошо.... айде уточнете се малко за кво ще го кълнете :) ами изборите бяха преди 3 месеца, хората го избраха! сега по стар български обичай, като мине изборната еуфория, а джобовете пак празни...идва ред на плюенето. Не вярвам и аз на социолозите, ное факт, че Бойко винаги е бил харесван от народа и много ясно, че е просто пионка, но поне да е пионка на по-кадърни и мислещи от предишните кукловоди!
253
0
 
1
 
! Отговори
Тодо преди 14 години
Давай Бойко, мачкай комунистите!!!
252
0
 
1
 
! Отговори
777 преди 14 години
A *** дали може да чупи.ХАААААХАХАХАХ
251
0
 
1
 
! Отговори
ГЕРП:) преди 14 години
Единственото по-голямо нещо от ББ е неговият рейтинг:) Хората го харесват, независимо дали върши работа, или не. Ама само с ПР не става, трябва и малко работа да се свърши. Желая единствено успех на това правителство, защото провала ще е на гърба на всички ни. Ако пък случайно сега има предсрочни избори, в парламента ще са същите играчи - ГЕРБ, БСП, АТАКА и ДПС. Тоест каквото сме си надробили ще трябва да си го сърбаме.
250
0
 
1
 
! Отговори
Бравоооо ! преди 14 години
Той скоро ще настигне патрона си бай Тошо, бе ! Оня го избираха с 99,99 % , а тоя вече 77 % има ! Леле, леле, леле ...
249
0
 
1
 
! Отговори
Е, как няма ! преди 14 години
Нали сме мутренска държава и за пръв път сме си избрали точното "ЛИЦЕ" на нацията - мутра !
248
0
 
1
 
! Отговори
... преди 14 години
Toй и ТАТО навремето имаше рейтинг 100 % :-D "-D