Столична философия: Студентът в чужбина

"София е любимият ми град с пл. "Славейков" - той е уникален"
11 ное 2009 12:25, Екип на Dnes.bg
200

По данни на Националния статистически институт към 31.12.2008 г. „настоящ адрес“ в София имат 1 189 602-ма души.

Това са 1 189 602 живота, с 1 189 602 всекидневни радости и проблеми на един и същи фон – София.

В седмицата преди избирането на кмет на столицата Dnes.bg показва 6 от всичките животи в града, по един всеки ден до деня на изборите.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
0
 
! Отговори
Чардафона преди 14 години
В Банско по-скоро на теб може да я счупят, ако те чуят как мякаш :))
104
0
 
0
 
! Отговори
bb преди 14 години
Ale, кефиш ме, но не забравяй, че не разговаряш с нормални хора. Когато имаш тесногръди мрънкащи озлобени ограничени шовинисти насреща, обикновено думите са излишни.Едните ще псуват провинцията, другите ще псуват софиянците. Разрешение няма, защото няма проблем, а само хора които мизерстват по някакъв начин и търсят вината в останалите. :)
103
0
 
0
 
! Отговори
варналията преди 14 години
Жалко, че на са ти счупили тъпата селска кратуна :)
102
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Пази Боже ..от вашия естествен подбор шопски...! граби , лъжи и убивай ! Вие се доказахте като зараза , която трябва да се изцери ! От вас идват само мизерии ! Колкото по-натирени и притиснати сте от когото и да било ...по-добре за държавата , така че не се жалвайте...и прислуги вие ще станете....щом мрънкате като недоносчета !
101
0
 
0
 
! Отговори
Чардафона преди 14 години
Е и на мен на Банско ми скачаха на бой, защото съм от София. Ама те макетата са друга порода, нормално е за тях :) Аз не деля хората на софиянци и провинциалисти, но ми е забавно как скачат и се палят. Да си видяла софиянец да се обижда на селянин? Аз не съм, но виж, някой от Горно Нанадолнище или град от селски тип, като му кажеш, че е селянин и пръв скача. Ето това е разликата в манталитета, за което говорихме по-рано ;))) Селският манталитет си е в душата на човека.
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Каква е приликата между Софиянец и умрял плъх ? На кой му пука.
99
0
 
0
 
! Отговори
DARVIN преди 14 години
A ako iz4ezne provinciata 6e iz4eznat i parazitite,AKO ME RAZBIRA6 NAKADE BIQ...
98
0
 
0
 
! Отговори
варналията преди 14 години
За Слънчев бряг не отгаваряме ние от Варна. Вие, софиянци си го направихте такъв, че да прилича на софийски квартал /много напомня на Младост прочие/.
97
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 14 години
Прав си, ама все още има хора които си мислят, че като идат в чужбина, ще цъфнат и вържат. Мен също ме дразни, като дават по телевизията такива емигранти. Ок, нека кой където иска там да си живее, но веднъж напуснал ли си страната по една или друга причина, не се прави на най-скърбящият или на най-големият патриот. Потъващият кораб се напуска най-напред от плъховете, истинките мъже и капитаните са тези, които с риск за живота си се опитват да го спасят, колкото и трудно да е!
96
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Izmislen Spor - BEZSMISLEN udoben za VLASTTA prodaljavaite da si go merite na koi e po-goliamna PROVINCIATA LI ili na SOFIA
95
0
 
0
 
! Отговори
Горан преди 14 години
Вие от морето сте много ербап бе! Големи сте! Секо лето се прайте на лакей на чужденците и нема един надпис на български, всичко на руски и на немски. И като седнем у заведение и ми иде неква кифла и ми говори на немски, как нема се държим кат животно? Не, ами.. Като сте толко акълии що си застроихте Слънчев бряг и Златните да приличат на Люлин и Младост!? Смешковци с провинциално самочувствие!
94
0
 
0
 
! Отговори
в. Класа преди 14 години
"прекрасни МОЛ-ове"хахахахахахахТова беше най-селското изказване за деня.
93
0
 
0
 
! Отговори
Ale преди 14 години
Абе ти луд ли си? Какво е това разделение, което го правиш. Все пак ние сме БЪЛГАРИ, и нетрябва да се делим на софиянци и провинция. Спомням си като бях малка, замалко да изям боя в Сандански, защото съм от София и ми стана много гадно от този факт.Според мен това деление си е от чиста злоба. Трябва да се прави нещо градивно, а не да се делим.
92
0
 
0
 
! Отговори
alo 1605 преди 14 години
Iska vi se da imate obslujva6t personal i slugi,nali...ama nema go maistora o6te li si vervate 4e ste pove4e ot t.nar. selqni...mi poogledaite se na hora ne mqzate,nedorazviti,degradirali i nevazpitani...6e vi ma4kame i toku vij ,proglednete...
91
0
 
0
 
! Отговори
Sturmfuhrer преди 14 години
Кой го е*е какво е мнението на този имигрант? Правят се на големи патриоти, "много обичали България", но при мисълта да се върнат за постоянно, им става лошо!ДА ЖИВЕЯТ МЛАДИТЕ ХОРА, КОИТО ЖИВЕЯТ В БЪЛГАРИЯ! НИЕ СМЕ ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ, А НЕ ТЕЗИ ОБРАСЛИ БАРАБИ!!!
90
0
 
0
 
! Отговори
Сечков преди 14 години
Скоро ще започне естествения подбор и некадърните селяни ще се завърнат в провинцията, къдещо ще затворят консерви и ще извеждат кравите си на паша. Големите градове, с прекрасни МОЛ-ове, чисти улици и зелени паркове ще си отдъхнат от паплачта. Най-зле откъм селяни е положението в София, после са Варна, Пловдив и Русе... към тези градове се е насочила цялата провинция. Ужас! На село има работа, но на който му се работи! Лошото е, че комунизмът ни научи на мързел и че София е на запад :)
89
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
За 82 -Защото София не е цяла България драги ми господинчо, и като не искаш зеленчуци от Босфора вземи мотиката и си произведи , а аз селянката си е моя работа какво ще работя и къде ще живея. Престанете да се оплаквате. Някой да е разбрал кога няма вода или е спряно парното , та съм длъжна всяка вечер да слушам за вашите проблеми по новините. Вместо да хленчиш вземи , че си реши проблемите.
88
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ти какво правиш на женския пазар ...продаваш *** на софиянци ли? да си ги ползват през почивните дни на село а !? хех не ми харесва да живея в софия , да търпя първенюта и комплексари ! на морето ми е добре ! И като дойдете тук се дръжте като хора не като животни !!!
87
0
 
0
 
! Отговори
7e9emdese преди 14 години
neznam 6to ska4at sofiancite protiv provinciata...za kakvo ...s kakvo ste pove4e,mi nali ako ne sa provincialistite 6e pitate de ser..at gladnite...ili zabravqte ot kade se palni haznata,e ne e ot vas ....ako vi zagradqt s betonna stena za 1g 6e se samoizqdete...
86
0
 
0
 
! Отговори
варналия преди 14 години
Приятелю, прав си. Вместо да копаме във Варна и да правим хляб за Софиянци, ние наглеците ви обричаме на глад и мизеря. Ах, колко зме зли, лоши и прости.