Столичен квартал и Фандъкова дърпат конците на София

Едва 120 хил. столичани са подкрепили кандидатката на ГЕРБ
16 ное 2009 07:00,
172
Столичен квартал и Фандъкова дърпат конците на София
Снимка: БГНЕС

23,17%, или 257 367 избиратели от имащите право на глас 1 110 258 души, държат в ръцете си съдбата на 1,5-милионна София.

Това показва простата аритметика от отминалите частични избори за кмет на столицата.

Според официалните резултати едва 120 хиляди души са пуснали интегрална бюлетина за кандидата на ГЕРБ Йорданка Фандъкова.

В процентно изражение победата й изглежда много убедително – 66,23 на сто, но едновременно с това зад нея са застанали едва 12% от избирателите в столицата.

Социолозите вече обявиха, че ниската избирателна активност създава известна нелегитимност на този избор.

Факт е обаче, че за първи път столицата ни ще бъде управлявана от жена.

Далеч след нея остана представителят на БСП Георги Кадиев, който получи 27,71%.

Трети е кандидатът на РЗС архитект Павел Попов с 2,8 на сто подкрепа.

Всички останали 15 кандидати получиха под 1 процент подкрепа, може би единствено роднините им са гласували за тях.

Общо 18 бяха кандидатите за кмет на Столичната община на частичните местни избори.

Изборите в София се наложиха, след като столичният кмет Бойко Борисов бе избран за министър-председател и оваканти поста на "Московска" 33.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
0
 
! Отговори
хаха преди 14 години
Ми не личи да пишеш един кометар,хаха.А относно мен си в голяма грешка и рано или късно ще разбереш колко съм прав.но ти мойто момче,трябва да си заработиш паричките,така че просължавай да пишеш и да сИ слагаш плюсчета,а на мен минуси.Не ми пука.Единствения изход на България е да ни управляват експерти от ЕК,а не български политици.Пък и да ти кажа не виждам разлика между СС и ББ.Рожба са на една и съща партия.Така че " обикновени гражданино" много ти поздрави от мен.ВСЕ НЯКОГА НА ЕС ЩЕ ИМ ПИСНЕ
65
0
 
0
 
! Отговори
Избирател преди 14 години
Аз не излезах да гласувам по следните причини: 1 - Свински грип, 2 - беше ясно че бат'Бойко ще спечели, 3 - Случайно поради ниската активност ако спечелеше червен кмет нищо не можеше да направи срещу общинския съвет на ГЕРБ. А комунистите колкото искат да преиначават ниската избирателна активност в тяхна полза. Жалки са.
64
0
 
0
 
! Отговори
ПОПРАВКА преди 14 години
в пост-63 ПРОПУСНЕ да се чете ДОПУСНЕ
63
0
 
0
 
! Отговори
до 57 преди 14 години
да, Фандъкова не е *** но е силно ограничена. Не зная каква точно филология е завършила но снощи на Пресконференцията не можа да каже и две думи без да пропусне стилистична грешка при говоренето. За Бате Боци пък просто нямам думи - вече свикнах на каруцарския му речник и на евтините изтъркани лафове, които много ми напомнят Тодор Живков, но явно на хората им харесва и се скъсаха да ръкопляскат. Иначе аз мразя ***, ибрикчиите и *** без значение на цвета им. Унизително е човек да лакейничи.
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Вчера софиянци не гласуваха, понеже изборът беше ясен и защото им е писнало от избори и брадви вече. Ако БСП имаха шанс да победят, гражданите щяха да гласуват така както на парламентарните избори и ви уверявам, че нямаше нито да е за БСП, нито за БКП, нито за ДОГАН, нито за Яне Янев. Всичко останало са плитки манипулации на шепата хора на хонорар, поставени на заплата от щаба на БСП. Аз лично също не гласувах. Не защото съм разочарован. Просто нямаше смисъл.
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Фандъкова дали ще направи ревизия на прадишното управление на София :)))
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"феновете на Бойко Борисов" ЕЙЙЙЙй е това е! ББ няма симпатизанти.. той има фенове... той не е политик той е звезда... медийна звезда ... отвори ми очите 10х брато супер си...
59
0
 
0
 
! Отговори
Анализатор преди 14 години
На снощната пресконференция комунистите показаха за сетен път колко са жалки и какви мръсни словоблудници са. Те и 2% да имат пак ще се изкарат победители. Станишев в оценките си за стегнатия бюджет пропусна да отчете икономическата криза в световен мащаб и това че по време на икономическа криза червено-турското правителство източи до стотинка бюджета. За въже плачат всички нагли червени ***!!!
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Теб точно, с този ник xaxa и с този маниер на писане, винаги те виждам, когато и да отворя коментарите.. Упорито работиш в полза на Станишев и анти ГЕРБ. Човек вижда светът такъв, какъвто е. И смята, че всички са като него. След като знаеш за червените *** на БСП, от които със сигурност си, смяташ,че ГЕРБ имат също *** из сайтовете. Какво ли би било разочарованието ти, ако знаеше, че такива като мен са просто обикновени граждани, които пишат по 1 коментар на ден и отминават.
57
0
 
0
 
! Отговори
До №8 и други като н преди 14 години
Нито е ***, нито е некадърна Фандъкова, другите ти простащини въобще няма да коментирам. Завършила съм 73-та гимназия точно когато тя й беше директорка и си спомням тази жена само с добри чувства. Тя превърна *** квартално у-ще във 2-ра немска, наложи ред и култура в него. Има достатъчно опит и креативност да се справи и с общината. А ти, когато постигнеш нейното, тогава ще имаш право да лаеш по другите. Аман от червенотиквеници в тая държава!
56
0
 
0
 
! Отговори
Иван Станоев преди 14 години
Искам да задам един въпрос на феновете на Бойко Борисов. Наистина ли смятате че в Столична община не е имало злоупотреби, докато Бойко Борисов беше кмет. Ако е така, ще кажа че сте наивници, извинявайте. И още един въпрос ако може. Вярва ли въобще някой, че Йорданка Фандъкова ще извади кирливите ризи на Бойко. Благодаря. Ууу, долу Станишев, той открадна Бюджета - тук само ще кажа, че постъпленията в бюджета са месечни - месец за месец. Вече 4-ти месец Бойко държи кранчето с всички пари. Благодаря още въднъж. Бъдете здрави!
55
0
 
0
 
! Отговори
хаха преди 14 години
Хаха,повярвахме ти...Не знам дали сайта е червен или зелен.знам само че в тук пишат много платени *** и на БСП и на ГЕРБ.Ти явно си от вторите...И всеки който не кряка в унисон с вас ,в зависимост от това което пише,го наричате или комунист или гербесар.Но и едните и другите трябва да разберете едно,че все още в България има хора които могат да мислят самостоятелно.И затова вчера не отидоха да гласуват.Защото всичко им писна...Най-добре е да дойдат експертите от ЕК и дано се оправим...
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Филиповци или факултето ? кой ни е избрал кмето... то беше ясно ... миризливите *** ги управляват винаги с *** вот... не че повечето не са "разумни" като *** де
53
0
 
0
 
! Отговори
До 40 преди 14 години
А ти като четеш явно нищо не разбираш. София може и "уж" да е 2 милиона, но имащите право на избирателен глас бяха обявени дни преди изборите: около 1 мил. и 200 хил. Айде сега смятай пак и ако искаш да си обективен, след цифрите за Фандъкова подреди и тези за Кадиев и другите кандидати.
52
0
 
0
 
! Отговори
Васил Стефанов преди 14 години
Преди 20 години нямаше демокрация и от тогава, та до сега се наблюдава ефекта на махалото - от крайност-в крайност. Сегашното положение (накаква форма на авторитаризъм) е плод на безхаберието и корумпираността на всичките предишни правителства (пълно безхаберие и отказ от държавност). Бавно се изгражда гражданското общество. А моралът на политиците - още по-бавно. Помниш ли, че повечето депутати от един предишен парламент пушеха цигари без бандерол? И това не ги смущаваше ни най-малко.
51
0
 
0
 
! Отговори
гражданин преди 14 години
В тоя сайт статиите са толкова пристрастно червени, че се постига ефекта с брадвите на Станишев. Някакви социолози били казали,че малкия брой гласували, създавало нелигитимност някаква на Фандъкова. Аз на парламентарните гласувах за ГЕРБ, имам стотици познати и 90% от тях също за ГЕРБ гласуваха. Повечето ми познати обаче не отидоха да гласуват вчера. Аз също не ходих. Ако Кадиев имаше реален шанс да спечели-щяхме всички да отидем и да подкрепим за Фандъкова. Изводите са за вас и социолозите :)
50
0
 
0
 
! Отговори
Р преди 14 години
за да оцелеят, а не за да тровят въздуха на столичани. Не знам за другите, но аз се регистрирах по настоящ адрес, не цапам и се държа прилично :) Но тук не се чувствам в свои води и ако се отвори работа в родния ми град, веднага ще се върна. Ха, познайте от първия път кои са виновниците това да е така. Останете със здраве!
49
0
 
0
 
! Отговори
Mickey преди 14 години
Браво на Софианци! 80% не подкрепиха ни една от креатурите на комунистическата олигархия! Днес в Cофия , утре в цяла България! На *** им остава само както при тошо, да ни вадят от домевете с милиционерите си! Е и мутрите им с бухалките могат да им помагат! Това е съдбата на всяка псевдо "многопартийна система"! Сори ***! Така ще е! Свиквайте!
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Привет на всички,искам да честитя на всички Софиянци Новата Кметица..! В същият момент обаче - да не са посмели след няколко месеца, да започнат да се оплакват и критикуват кметицата..! Просто нямат право - вчера болшинството "Софиянци", предпочетоха да си отидат по селата и не упражниха правото си на глас..! Това е положението..!
47
0
 
0
 
! Отговори
... преди 14 години
Ако хората са отвратени от Бойко и наистина мислят, че е имало корупция и далавери, то резултата от този вот наистина щеше да се различава доста ... Най-малкото щяхме да излезем повече хора.