Столичен квартал и Фандъкова дърпат конците на София

Едва 120 хил. столичани са подкрепили кандидатката на ГЕРБ
16 ное 2009 07:00,
172
Столичен квартал и Фандъкова дърпат конците на София
Снимка: БГНЕС

23,17%, или 257 367 избиратели от имащите право на глас 1 110 258 души, държат в ръцете си съдбата на 1,5-милионна София.

Това показва простата аритметика от отминалите частични избори за кмет на столицата.

Според официалните резултати едва 120 хиляди души са пуснали интегрална бюлетина за кандидата на ГЕРБ Йорданка Фандъкова.

В процентно изражение победата й изглежда много убедително – 66,23 на сто, но едновременно с това зад нея са застанали едва 12% от избирателите в столицата.

Социолозите вече обявиха, че ниската избирателна активност създава известна нелегитимност на този избор.

Факт е обаче, че за първи път столицата ни ще бъде управлявана от жена.

Далеч след нея остана представителят на БСП Георги Кадиев, който получи 27,71%.

Трети е кандидатът на РЗС архитект Павел Попов с 2,8 на сто подкрепа.

Всички останали 15 кандидати получиха под 1 процент подкрепа, може би единствено роднините им са гласували за тях.

Общо 18 бяха кандидатите за кмет на Столичната община на частичните местни избори.

Изборите в София се наложиха, след като столичният кмет Бойко Борисов бе избран за министър-председател и оваканти поста на "Московска" 33.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Р преди 14 години
Не ми се отваря пак темата София - провинция, но понеже някои са писали за това, бих искала да кажа нещо и аз: Имах хубава работа в провинцията, имам и къща там. Но като започнаха съкращения, започнах да търся работа в София. Явих се на 2 интервюта и ги спечелих, но не се съгласих с ниската заплата и избрах третото предложение, което ме устрои. Мога спокойно да кажа, че не съм подбила цената на труда. Моля софиянци да разберат най-после, че повечето хора от провинцията идват в СФ по принуда, ...
45
0
 
0
 
! Отговори
Васил Стефанов преди 14 години
Софийско гражданство не, но на всяка цена ЗАДЪЛЖИТЕЛНА АДРЕСНА РЕГИСТРАЦИЯ!! И дано Фандъкова осъзнае, че е избрана от софиянци с много малко гласове, което означава, че трябва тепърва да се доказва като управленец. Проблемите са толкова много, че може да си избира - като се почне от транспорта, през корупцията и кучетата, та до детските градини. Той и Софиянски добре започна, но поръчковите ремонти и нагласените търгове му изядоха главата. И сега Софиянски е в трета глуха...
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До 32, грешна ти е сметката. 66% от гласувалите 23% са за герб. Нали точно това говорят че имало ниска активност?
43
0
 
0
 
! Отговори
Пич преди 14 години
"ами именно тесното панталонче и палавите ботушки й помогнаха да стигне до там където е в момента. Както се казва, в борбата за кариера всичи оръжия за позволени "Тази преди 20-тина години е била супер маце, готов съм да се озаложа. И сега не бих я изхвърлил, още повече като я видях как изглежда по дънки ...
42
0
 
0
 
! Отговори
до бавен №20 преди 14 години
щом според теб подкрепата за ГЕРБ е 12%, трябва да добавиш, че подкрепата за БСП е 5%
41
0
 
0
 
! Отговори
Мони преди 14 години
Аз лично не гласувах вчера, въпреки че си бях вкъщи и училището, в което е избиррателната ни секция е на не повече от 100 метра от блока. Не гласувах, защото вчерашният избор за кмет беше като дилемата да избереш от какво да умреш - от СПИН или от рак ...
40
0
 
0
 
! Отговори
rrrrrr преди 14 години
Анонимния това ,че не четеш статиите под които пишеш та правят много смешен. Избирателната активност е била 23% а не 100% ,за да са 700 000.. Ама трябва и акъл. А най-смешното е ,че София уж била 2 милиона (по не знам какъв метод е изчислено). Та ако приемем ,че София е 2милиона, то излиза ,че на всеки 20 Софиянци (горе-долу) ,едва 1 е гласувал за Фандъкова.
39
0
 
0
 
! Отговори
Тони преди 14 години
Аз не разбрах Бойко Борисов сега премиер ли е или кмет. Или може би и двете. И какво още. Може би и главен прокурор.
38
0
 
0
 
! Отговори
до 37 преди 14 години
едва ли някой вярва че точно протежето на Бойко, Данчето ще направи ревизия на бившия Кмет. Когато я запитаха директно за това, тя извъртя върпроса и каза - АЗ ВЯРВАМ че не е имало злоупотреби в Общината при предишния кмет. Е хубаво Данче, ти вярваш, ама аз НЕ ВЯРВАМ. И може би не съм единствен. Нали все пак сме демокрация - Бойко извади супниците и тоалетните аксесораи на комунистите, ама кой ще извади неговите.
37
0
 
0
 
! Отговори
до 34 преди 14 години
ами именно тесното панталонче и палавите ботушки й помогнаха да стигне до там където е в момента. Както се казва, в борбата за кариера всичи оръжия за позволени
36
0
 
0
 
! Отговори
ha... преди 14 години
Fandakova li shte vkara Boiko v zatvora za zloupotrebi s obstinskite pari na Sofia v poslednite godini.. ?
35
0
 
0
 
! Отговори
юлия преди 14 години
Добре плюете не одобрявате а ЗАЩО не гласувахтее това не мога да го разбера
34
0
 
0
 
! Отговори
до 32 преди 14 години
ха-ха, искрено ме разсмя - страхотна логика, тези които не гласували подкрепили Бойко. По същата логика може да се каже, че тези които не гласуваха заявиха разочарованието си от 100 и повече дни ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ на Бойко. Истината е точно това, което не ти харесва - Бойко (а не Фандъкова, защото тя е госпожа Никоя просто) го подкрепиха точно 106 438 човека и това със сигурност в преобладаващата си част не са "софиянци"
33
0
 
1
 
! Отговори
Пич преди 14 години
Малко странично от темата - вчера даваха интервю с Фъндъкова и мъжа и в някакъв парк. Опператорът (стар ***) свали камерата и показа ханша и бедрата на Фънда, която небрежно си беше сложила едни теснички дънки и едни палави ботушки. Пичове, трябва да ви кажа, че ако видя тази жена в гръб ... не и давам повече от 25 години. Абсолютен ***, изглеждаше перфектно. Та това е оюе един плюс към другите и таланти :)
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В края на краищата нали избрахме Бойко Борисов за кмет за още 2 години? Редно е да си изкара мандата и като кмет
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В София имат право на глас над милион и сто хиляди души! 66,23% от тях подкрепиха Фандъкова!!!!!Това не са 120 000 човека ,а над 728 000 ! Това е. Тези ,които не гласуваха, упълномощиха останалите да го направят вместо тях. Това не значи ,че не я подкрепят или че нямат мнение.
30
0
 
0
 
! Отговори
да да преди 14 години
Програма1-Всички *** и алкохолици от страната,моментално със Софииско жителство!2-Програмата изпълнена. :)
29
0
 
0
 
! Отговори
до Митко преди 14 години
Фандъкова беше повече от смешна на снощната пресконференция. Всъщност тя почти не говори. На всеки зададен към нея въпрос отговаряше Вездесъщия Бойко. Интересно ми е как точно Фандъкова ще направи ревизията в Столична община, където злоупотребите с пари са ОГРОМНИ. Голяма част от парите за Метрото бяха пренасочени към СИ-Банк. Умните хора знаят чия е тя, но селяните гласували за Бойко, едва ли. Иначе Бойко ще продължава да вади кирливите ризи на комунистите, но неговите кой ще извади ???
28
0
 
0
 
! Отговори
Митко преди 14 години
Не зная какво става в нашата България 20-години след "идването на демокарцията". Изборите се превърнаха във формалност. Хората не излязоха защото беше ясно, кой ще спечели - а именно, този който Бойко посочи. Бойко посочи Фандъкова и тя стана кмет. И това ако не е диктатура - здраве му кажи. Никой истински демократ не се радва на диктатурата. Радва се единствено жадното за зрелища простолюдие. Боже, пази България!
27
0
 
0
 
! Отговори
do Tomov-23 преди 14 години
Mnogo si prav..., no za jalost az ne vijdam nishto losho v tova da mojesh da razlichavash svoite ot chujdite. Dnes mnogo semeistva sa zdravi zadrujni i dovolni ot savmestnia jivot ne zaradi lubovta , a zaradi obshtite interesi.Tova e mnogo vajno !