25 лева е максимумът на Борисов

1 милион и 100 хиляди пенсионери ще получат коледни премии
13 дек 2009 16:22, Петя Славова
948
 25 лева е максимумът на Борисов
Снимка: БГНЕС

Както обеща - на 13 декември Бойко Борисов обяви каква ще бъде коледната премия за пенсионерите.

Премиерът ще даде на 1 милион и 100 хиляди пенсионери по 25 лева бонус за празниците.

Средствата ще бъдат преведени на хората, които вземат най-ниски пенсии на 4 януари 2010 година.

„Буквално изцеждахме парите, предимно от администрацията”, допълни още той.

Тази сутрин Борисов и Дянков са решили, че никое министерство няма да даде на служителите си коледни бонуси.

Тези, които вече са получили премии по сметките си, ще им се удържи сумата от следващите заплати, пише БГНЕС.

Това са Министерството на земеделието и храните с министър Мирослав Найденов и Министерството на регионалното развитие и благоустройството на Росен Плевнелиев.

Премиерът посочи, че иска да спази традицията всяка година да се дават надбавки на пенсионерите. Той припомни, че миналата година бонусите са били в размер на 50 лева, но 25 лева за него са „максимумът, който може да даде”.

„Напомням, че с огромни усилия успяхме да влезем с 1 млрд. дефицит, което е успех. Ако човек е слушал вчерашния конгрес и изказванията на Станишев и Доган би трябвало всичко да е цветя, рози, мед и масло, но ние едва успяхме с минус половин млрд. да защитим бюджета”, коментира премиерът.

 Средства за бонусите на пенсионери ще бъдат взети от „всичко, което има”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


948
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
870
0
 
2
 
! Отговори
1959 преди 14 години
щяли да взимат дадените 13 заплати, но сега и Найденов и Плевнелиев казват ,че не са дали такива заплати. Това е смях в залата, но има и такъв закон дадени доброволно пари немогат да се връщат или да се удържат от заплатата.
869
0
 
2
 
! Отговори
12778 преди 14 години
"Новият политик" как не го е срам така да унижава хората, които построиха съвременна България. Та нали точно тези хора построиха толкова много неща тук, че сегашните управляващи за целия си мандат дори не могат да боядисат това, което е било построено от тези хора.Серсеми.
868
0
 
2
 
! Отговори
Georgi преди 14 години
Прав си, какво го повтарям като хората само коледните надбавки ги интересуват. Едно време римските диктатори така са си затвърждавали властта - давали са хляб и зрелища на народа. Любопитното е че нашия народ след над 2000 години народа ни има същия менталитет - чалга и по-големи бонуси. Какво като пенсиите са по 200лв и заплатите на инженерите по 300 - надбавките са главния проблем! Дай да си направим пиршество, пък ще изтраем до догодина пак.
867
0
 
2
 
! Отговори
Питанко преди 14 години
Поредната гавра с БГ пенсионерите. Поредната пропаганда за правителството (щели да връщат, нямало да дават в бюджетната сфера).
866
0
 
2
 
! Отговори
do Didi преди 14 години
tezi,koito prejiveqt do sled praznicite
865
0
 
2
 
! Отговори
Диди преди 14 години
25 за празниците, а ще ги получат за Ивановден
864
0
 
2
 
! Отговори
Недоумявам преди 14 години
Абе,мисля си..какво са 25 лв? 10 кислеи млека, 10 хляба,2 пакетчета бонбони (за внуците,като дойдат по 1 бонбонче),и по два лева за трима внука за сурвакане...върнати инвестии след празниците.Срамота.Тези хора (а и не само те,има и млади в тази скапана държава),това ли заслужават?Криза..та ние 20 г.сме в криза.Предишното правителство крали...Е,а сега някой да ми каже,всяко правителство от това реве и всяко по-вече краде.За народа пари-няма,но за крадене-ИМА.От къде тези пари бе крадливи ***?
863
0
 
2
 
! Отговори
люляк преди 14 години
болната амбициа на наследниците на 4ервената номенклатура да живеят по луксозно и от арабски шеихове докара народа до даното на мизерията ... аи *** долни каде изнесахте 200/300 милиарда за 20 години ... ко ше ги праите бе вие пари ли ядете баси *** аз по долни сте от ***....България над вси4ко iYi БНС .... спокоино радваи се ти свинио гнила защото твоето време на безаконието и анархията над народа ще свърши и тогаз ще съдим всекиму според делата !! - както е казал Левски
862
0
 
2
 
! Отговори
до 1959 преди 14 години
еи воения .... не по 3000 ... те си имат месе4ен бонус + 15 000 ..... + крадене = 200/300 милиарда евро за 20 години и все тия които ни се предлагат по биобордовете са имали вразки с ешалона на БКП
861
0
 
2
 
! Отговори
1959 преди 14 години
Поредната гавра с хората, минималния праг за преживяване на 1 човек е 535 лв. , а коледни добавка са за пенсионери до 200 лв.,а ми аз работя към военните и съм цивилно лице заплатата ми е 480 лв, нямам заеми. Това е чисто след всички удържани данъци.За нас няма,че имаш деца и те искат, на тях не им пука,нали вземат заплати над 2800лв.Единият казва ще дадем коледни добавки за всички и както винаги ,другия излиза и казва о няма такова нещо. И както се казва сития на гладния невярва.
860
0
 
2
 
! Отговори
люляк преди 14 години
тука трябва да има конфискации на имущество за милиарди и без това знаем 4е ка4еството на улугите и продуктите което ни се предлага е турско ... зна4и няма мн разходи а ина4е .. евро цена даже някои неща са по скапи ... а ние ба4каме като роби за индииски заплати докато милиарди се иззнасят ... потарсете нео-либералните крагове стоящи зад 20 годишния преход и от тях поискаите обяснение от хората решили да работят в ущарб на България/краино време беше да се разбере 4е Българина все още е роб !!!!
859
0
 
2
 
! Отговори
пенсионер преди 14 години
трябва всички пенсионери да изпратят парите до светия синод за палят свещи на г-нпремиера инеговият шут финансов министър
858
0
 
2
 
! Отговори
УЖАС преди 14 години
може ли да излезеш облечен като престъпник бе БОЙКО?! СРАМ ТРЯБВА ДА ТЕ Е!!!АДИДАСА ЩЕ ТИ ВИКАМ ВЕЧЕ!
857
0
 
2
 
! Отговори
Найка преди 14 години
добре де! Ама АДИДАСА приятел ли е на РЪНЪРСА?
856
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не ги зимай, като е подигравка, бе Миме!Има сума ти гладни *** по кръстовищата, 25 лева за тях не са подигравка. Съберете се всички обидени от 25-те лева и ги нахранете!*** наглите същества...
855
0
 
2
 
! Отговори
люляк преди 14 години
анти българските псевдо демократи4ни правителства след 89та бяха поставени от същите хора които управляваха преди това но първо унищожиха спестяванията на хората и раздадоха капиталите и големите бизнеси на свои за да бетонират статуквото и да сме зависими от тях и за да ни е още по сложно да достигнем до истината създадоха хаоти4на демокрация (егоцентризам ) и бор4еските групировки и докато ние оцелявахме в този хаос народните предатели във всякакви цветове изнесоха над 200/300 милиарда евро
854
0
 
2
 
! Отговори
петя преди 14 години
това е подигравка за възрастните хора, по-добре не им давай !
853
0
 
2
 
! Отговори
hasvalta se propuka преди 14 години
ae Gosho,prazna glavo,stiga si povtarql kato laterna kakvo bilo ostanalo sled neznamsikoi ... 4oveka si go kaza "az gi davam tezi 25 leva" :) ot djoba si gi dava :) ne razbrahte li? :) trqbva da sme mu blagodarni,4e e tolkova 6tedar i 4e misli za naroda po praznicite :) tolkova populizam ne e imalo v Bulgaria nikoga,ama nikoga. Ako 6te dava pari da go pravi bez mnogo prikazki,bez da trupa dividenti ot tova,ina4e e grozno i debela6ko da kaje6,4e si dal poslednite pari ot biudjeta za pensionerite.
852
0
 
2
 
! Отговори
abritus преди 14 години
Еии, Вие искате за 800 дни да ви опраи и Бойко , както Ва оправи и Симиончо. Ами като няма пари в хазната....., криза е....
851
0
 
2
 
! Отговори
Georgi преди 14 години
Не е така - Царя и Станишев, накуп с Доган над десетилетие ги чакахме. При това ясно се видя какъв е резултатът. Да им дадем още един шанс, а?