25 лева е максимумът на Борисов

1 милион и 100 хиляди пенсионери ще получат коледни премии
13 дек 2009 16:22, Петя Славова
948
 25 лева е максимумът на Борисов
Снимка: БГНЕС

Както обеща - на 13 декември Бойко Борисов обяви каква ще бъде коледната премия за пенсионерите.

Премиерът ще даде на 1 милион и 100 хиляди пенсионери по 25 лева бонус за празниците.

Средствата ще бъдат преведени на хората, които вземат най-ниски пенсии на 4 януари 2010 година.

„Буквално изцеждахме парите, предимно от администрацията”, допълни още той.

Тази сутрин Борисов и Дянков са решили, че никое министерство няма да даде на служителите си коледни бонуси.

Тези, които вече са получили премии по сметките си, ще им се удържи сумата от следващите заплати, пише БГНЕС.

Това са Министерството на земеделието и храните с министър Мирослав Найденов и Министерството на регионалното развитие и благоустройството на Росен Плевнелиев.

Премиерът посочи, че иска да спази традицията всяка година да се дават надбавки на пенсионерите. Той припомни, че миналата година бонусите са били в размер на 50 лева, но 25 лева за него са „максимумът, който може да даде”.

„Напомням, че с огромни усилия успяхме да влезем с 1 млрд. дефицит, което е успех. Ако човек е слушал вчерашния конгрес и изказванията на Станишев и Доган би трябвало всичко да е цветя, рози, мед и масло, но ние едва успяхме с минус половин млрд. да защитим бюджета”, коментира премиерът.

 Средства за бонусите на пенсионери ще бъдат взети от „всичко, което има”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


948
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
850
0
 
2
 
! Отговори
Georgi преди 14 години
до 834 и 835:Не разбрахте какво имам предвид май. 150лв на човек са 150млн. лева от бюджета при 1млн пенсионери. Как да ги даде, като след триглавата ламя бюджет просто няма. Преди да изберат Бойко четох че имаме над 30 милиарда външен дълг - повече от Брутния Вътрешен Продукт! Ами кой ще го плаща този външен дълг, естествено че народа, няма кой друг. И не го е направил Бойко и за 4 години няма и да го оправи и да се сърдете и да не се - това е положението.
849
0
 
2
 
! Отговори
мими преди 14 години
можеха да дадат и някой лев на децата нали и те са граждани на тази загубена държава и те ще чакат коледа с надежда но уви няма пари навреме за детските добавки камо ли за нещо друго
848
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ето къде отиват народните париБях чел нещо и сега го открих: монолог е, от един блогГ-н Борисов, защо Си Банка - частна и офшорна банка вече 4 години е единствения посредник между държавата и гражданите за държавните плащания-данъци,такси, глоби? Знаете ли, че в старите членки на ЕС такава практика е окачествена за мащабна корупция и държавните лица-покровителствали я попадат под ударите на техните силни антикорупционни законодателства.Със закон във всички западноевропейски държави и членки на ЕС всички държавни плащания преминават само през банки с държавно участие!Целта на западноевропейската развита държава и демокрация е печалбата на банката да пълни държавната хазна за нуждите на целокупното общество и неговата социална система. При това, последните препоръки на ЕС и Г-20 са да не се работи с офшорни банки.Не мислите ли, че тази 4 годишна практика със Си банка е вредна, понеже отива в определени частни джобове и нанася голям ущърб на целокупното българско общество ? Миналата година г-жа Цветелина Бориславова- най големия мажоритарен собственик на банката продаде 78% от акциите си на исландския милиардер "Тор Бьорголфсон (Thor Bjorgolfsson)" за сумата 295 милиона. Да ви припомним, че именно исландско семейство -баща и син Бьорголфсон, донесе финансовата криза и почти катастрофа в Исландия и същото е обявено за "персона нон грата" в някои страни на Северна и средна Европа. Защо Си Банка се задоволява с подобен инвеститор?Защо тези 295 милиона не отидоха в държавната хазна, а в личните джобове на определени олигархични финансови кръгове?Сега, доколкото пресата съобщи, г-жа Цветелина Бориславова се върнала в надзорния съвет на банката?!И последен въпрос като съвест:С какво България се различава от другите европейски страни и членки на ЕС? Нали за това ни вкараха в ЕС с "политическо решение" - да бъдем в РАВНИС с развитите европейски демокрации, да се учим от тях на антикорупция и работа на политическия ни елит във властта само за държавния и обществен интерес, а не за лично облагодетелстване? Мнение:Когато имаме държавни разплащания най- удачно е да преминават през банка в която държавата има участие ,било то минотарно,било мажоритарно...но да се оставят държавни средства да преминават като разплащателен инструмент през ръцете на мафиоти/ престъпници е меко казано абсурд....поредния финансов кръг,който се възползва от политическата клика в РБ..
847
0
 
2
 
! Отговори
мими преди 14 години
по добре нищо да не бяха давали защото това си е пълна подигравка с хората но това е новото управление което няма средства за нищо но за техните си заплати винаги намира
846
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дано Господ им даде на всичките управници в държавата да усетят униженията на пенсионера. Това, че крадат като луди не им гарантира добра старост. Всеки да се замисли, че утре той е пенсионер и попада в графата ненужна вещ. Всички правителства през последните 20 години унижаваха и унищожаваха хорта които са направили всичко в тази страна. Те са тези, които човек може да нарече достойни българи защото от тук нататък такива няма и няма и да има. разбира се има една шепа изключения,но масовката е
845
0
 
2
 
! Отговори
ХЕХ преди 14 години
МДААА, ИМАЙТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ ТОВА Е ОЩЕ НАЧАЛОТО НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБЕРИТЕ. ТАЗ ГОДИНА ЛОШО - ДОГОДИНА ОЩЕ ПО-ЛОШО...
844
0
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 14 години
отделен е въпросът че повече от половината пенсионери ще ги раздадът тези пари по деца и внучета и цялата идея се обезмисля. НАПРОТИВ, не се обезсмисля, това е идеята - да не се срамуват от внучетата, а ако някой иска Руски стандарт и сьомга, това не е грижа на държавата и стига вече изригвахте глупости. И тройно повече да ви дадат, пак няма да сте доволни и ще плачете за сиренето при бай Тошо.
843
0
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 14 години
Хора, я се спрете, това са пари за почерпка за празниците. Какви обувки, какви тоалетни хартии! Всеки е трябвало да си мисли навремето какво работи, за кого работи и как си подсигурява старините. В цял свят има бедни и никой не прави трагедии, вие само сте най-заслужилите и за вас трябва да се разори държавата, за да ви угажда. Как изобщо ви хрумва да правите паралели с Германия или Щатите, не ми го побира главата?
842
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
отделен е въпросът че повече от половината пенсионери ще ги раздадът тези пари по деца и внучета и цялата идея се обезмисля.
841
0
 
2
 
! Отговори
кокоши трън преди 14 години
Хунта- премиера даде по 25....Къв е тоя дядо Боже ли май скоро ще последва патрона си дърваря от Мадрит.Пресата изглежда е купена то са хвалби от Днес сервилвичене-- срещу какво ?
840
0
 
2
 
! Отговори
абритус преди 14 години
Ами ако няма пари наистина????
839
0
 
2
 
! Отговори
РД преди 14 години
Вярно в България не само пенсионерите имат нужда,няма лошо но обяснете ВИЕ на 4-5 годишно дете защо неможе да получи подарък от рекламите по телевизията след като и двамата родители все още ходят на работа?
838
0
 
2
 
! Отговори
нана преди 14 години
да дава господ и на старите и на новите управници да се радват искрено и от сърце на 25 лева подаяние
837
0
 
2
 
! Отговори
* преди 14 години
25лв-колкото и смешно да е-радвам се за пенсионерите,но искам да попитам: Защо никой не се сети и за майките с БЕБЕТА.Или /средно/300-та лева, които ни дават да отглеждаме и възпитаваме интелигентни БЪЛГАРЧЕТА стигат.Забравих за детските, но те и без това не ги изплащат!И на 25 лв щях да се радвам, защото първото ми дете ще посрещне първата си коледа с подаръче за 1 ЕВРО!Иначе смятам да го възпитам и образовам напук!!!
836
0
 
2
 
! Отговори
Активист преди 14 години
Като гледам портрета на благодетеля ни,който казва АЗ ВИ ДАВАМ ПО 25 ЛЕВА,си мисля,че е добре да си спомним за Дучето,какво направи той за италианците и какво направиха италианците с него?
835
0
 
2
 
! Отговори
аааа преди 14 години
До Георги 831: мойто момче ти може да ни си останал за 25лв. , но тези пари на мен ще ми оправят една маса за коледа.Как си мислиш да посрещнеш празниците с 135лв пенсия и то при положен 35 години трудов стаж. Ама ние нали сме селяни и сме работели по полята и сме хрантутили навремето Бойко , сега това ни се полага.Не ви ли е срам. За да пишеш тези редове ти значи крадеш отнякъде и имаш повече. Защото сега държавната работа пак не е платена
834
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Когато човек пише нещо трябва да е малко поне истина.Станишев управлява 4 год.,миналата година пенсионерите получиха по 150 лв.,пенсиите тази година ги увеличи предишното правителство. Като няма пари, нямаше смисъл цяла седмица Борисов да се тъпанче пред камерите и да говори как ще вземе от чиновниците и ще даде на пенсионерите.Преди ни управляваше триглава ламя ,а сега триглав змей /ГЕРБ,Атака,Синята коалиция/.
833
0
 
2
 
! Отговори
чакащ преди 14 години
Ами чакай си още 20 години ве пич ,те всички така казват: "Няма да стане за една ,две години,ще ни тябва време",е царя го почакахме и от цялото Чакане само той имаше полза ,сега ти ни съветваш пак да чакаме,ами живота ни мина,бях на 18 като почнаха да ни оправят.
832
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Скапана територия.
831
0
 
2
 
! Отговори
Georgi преди 14 години
Какво значи ББ е виновен? Как може да обвинявате него за неща, които са взели инерция заради 8 години управление на Станишев и Доган? Не ми го побира главата, толкова ли ни е *** народа - дайте му мед и масло днес, пък какво ще става в бъдеще на никой не му пука. Какво са 50те лева дадени миналата година - 25 допълнително живота ли ще ви оправят? В момента трябват много по-драстични мерки ако искаме да се подобри нещо и няма да стане и за 5 години, камо ли за 1!