Резил! Желева виси на косъм

Против българската кандидатура за еврокомисар са либералите, зелените и социалистите в ЕП
12 яну 2010 23:19,
320
Резил! Желева виси на косъм
Снимка: БГНЕС

Европейският парламент (ЕП) ще проучва бизнес връзките на Румяна Желева – българския кандидат за поста комисар за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи.

Заради проучването Комисията по развитието на ЕП отлага с 24 часа окончателното си решение за Румяна Желева.

В Европейския парламент има съмнения към кандидатката за еврокомисар от България Румяна Желева. Ще бъдат поискани разяснения от юридическата служба на европарламента и от Европейската комисия за обвиненията срещу Желева в нередности, съобщиха евродепутати, цитирани от Франс прес.

Евродепутати обвиниха Желева, че е укрила финансови интереси.

Ключът към решението на казуса в момента най-вече е в ръцете на шефа на ЕК Жозе Мануел Барозу – той трябва да реши дали наистина има конфликт на интереси и дали Желева е подготвена за поста.

Тежък удар срещу българската кандидатура е предстоящата процедура по анализиране на  всички документи за бизнес интересите на Желева от междупартийна група, коментира ДПА.

По време на изслушването пред Европарламента най-неприятните моменти за българския външен министър бяха провокирани от нападките на българския евродепутат Антония Първанова.

Още по темата

Вероятно това е една от причините, но не и единствената, за неубедителното представяне на Желева.

Представянето й поражда съмнения за недостатъчна компетентност за проблемите на ресора, за който е номинирана.

Против българската кандидатура са либералите, зелените и социалистите в Европарламента, отбелязва в репортажите си Euronews.

Популярният новинарски канал не пропуска да отбележи, че според публикации в българския и немския печат съпругът на Желева е свързан с организираната престъпност.

Парламентарният лидер на Европейската народна партия Жозеф Дол обаче остава категоричен в подкрепата си за Желева.

Той смята, че българската външна министърка е била нападната несправедливо.

Има слухове около г-жа Желева, отнасящи се до нейните финансови интереси в България. И аз наистина бих желала да изчистим тези слухове, коментира Ребека Хармс от групата на Зелените.

Надявам се, че тя е предоставила на г-н Барозу всички необходими данни за изясняване на това дали слуховете за финансовите й интереси се основават на реалността или само на идеите на някого, който не подкрепя г-жа Желева – каза още Хармс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
265
0
 
0
 
! Отговори
1111 преди 14 години
СУПЕР! :)))))))))))))))))))))))
264
0
 
0
 
! Отговори
НОРМАЛНО преди 14 години
НОРМАЛНО Е МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ Е МУТРА , МИН. НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ НЕКАДЪРНА КОБИЛА -ЛЪЖЕЦ И НАКРАЯ БСП Е ВИНОВНА ЗА ТОВА ,ЧЕ В ЕВРОПА ПРЕПИКАХА ЦВЕТЕТО ГЕРБ
263
0
 
0
 
! Отговори
Далай-Лама преди 14 години
Да намирали са се ... И.Бокова, М. Кунева .. Да продължавам ли ?
262
0
 
0
 
! Отговори
ВЪЗМУТЕН преди 14 години
ДА СИ СЪДРУЖНИК НА МИРЧО *** В ЕЗТУР Е ДОСТОЙНО ЗА ЕВРОКОМИСАР !!!!
261
0
 
0
 
! Отговори
G преди 14 години
Не съм гледала цялото и изказване, но и вас да ви питат 2 часа и половина дали сте замесени в разни далавери, дали мъжът ви има разни фирми, как ще постъпите в случая. Не защитавам Желева, но за тези години не съм останала с някакви впечатления и от Антония Първанова. Може би г-жа Първанова завижда за предложения пост на г-жа Желева, може би двете си имат някакъв конфликт, но едва ли европарламента е място за разрешаването му. Пак си се осрахме по български.
260
0
 
0
 
! Отговори
G преди 14 години
Тиично по български! Според средностатистическия българин, ще се намерили читав и свестен човек, който не е обвързан с мафията и е достоен да представлява БГ интересите. Май и Господ не става за тази работа. Опасно племе сме ние, и затова не се налага друг да ни сваля в калта, мие сами си се справяме перфектно. Що да не надничаме в канчето на другия? Защо да не го смачкаме? Как така той ще е добре, а ние ще сме зле. Трябва и на него да му е гадно. Ето това ни е скапаната народопсихология!
259
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Как е по-добре - да се изложим малко, че предлагаме това недоразумение за еврокомисар или да се изложим много, като не я спрем? В този смисъл Първанова постъпи правилно.
258
0
 
0
 
! Отговори
Единицата преди 14 години
Да не търсим под вола, теле. И най-сетне да започнем да наричаме нещата с истинските им имена, а не да си крием главите в пясъка. Желева се изложи категорично. И не толкова заради конфликта на интереси, а поради абсолютната си неподготвеност. Оказа се тотално недоразумение.
257
0
 
0
 
! Отговори
до 253 преди 14 години
100% съгласен .... Но за да стигне Боко до този извод му трябват неща които няма... Политически усет, дори малко разум и опит .... Не знам дали си е давал сметката какво ще стане ако се стигне до точката до която сме сега ... В никакав случай не може да и запази поста в МнВР на тази кифла... Тя дискредитира цяла БГ...
256
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Желева трябва незабавно да си подаде оставката - такъв резил, такъв срам. Браво на Първанова, че не се опитва да не допусне това недоразумение да срами България.
255
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Чрез Първанова мошеникът от Мадрид си го връща заради горите. А има и силнаподкрепа от БСП и ДПС
254
0
 
0
 
! Отговори
dsd преди 14 години
Не мога да разбера защо в предишния ЕП, когато български депутати от групата на ГЕРБ работеха срещу България това беше в полза роду, а сега когато се оказва, че кандидатът на ББ не е съвсем читав и български евро депутати също задават въпроси към кандидатът ни за евро комисар това се нарича предателство на българските интереси. Напротив хората помагат да не се излага повече РЖ от тук на татък, а и да не излага България съответно.
253
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Най-разумното решение е Бойко Борисов да натисне Желева да си подаде оставката от както от това кандидастване, така и от поста външен министър. Това е най-разумното, но какво ще решат трибуквените групировки, т.е. какво ще стане е съвсем друг въпрос.
252
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
baq i doide naprejenieto na Jeleva no za smetka na tova ne se zabelqzva nikakva bulgarska solidarnost ne sprqha da q napadat i da i podlagat krak.jalki sme kato narod nikoi nikoi ne podkrepq muhliovci sa bulgarite i to golemi pak se izlojihme usetihte li xaxaxaxaxa
251
0
 
0
 
! Отговори
aefan преди 14 години
че беше излагация - беше. че не става за тоя пост - не става (не че много от другите кандидати са цвете - като се почне с външния министър на ЕС).Но фирмата Глобал Консулт е продадена през юни месец (проверих в Апис) и е преименувана на Ауто Спа. Интересното е, че собственици на новата фирма са едно момиченце родено 83-та година и един мутраген, със собственост в Слънчев Бряг АД.
250
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И те ще си идат.Лошото е ,че пак ще откъснат парче от нас/ако е останало какво да се къса/
249
0
 
0
 
! Отговори
Заро преди 14 години
Ами обади се на мъжа й като я подкрепяш. Мафията набира нови членове. Всъщност в България никога не е страдала (мафията) от "подкрепящи я". Твоят глас е много ценен и в ЕП ще го имат предвид. Благодарим. За награда може танц да извъртиш с "невестата на мафията".
248
0
 
0
 
! Отговори
Nobody преди 14 години
Нищо й няма, не е страшно, както добре знаем, не се е родил този, който може да скъса косъм от ББ
247
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
OSTAVKA TAKA BI NAPRAVEL VSEKI MINISTAR V NORMALNA DARJAVA 6TOM E NEGODNA ZA EVOPARLAMENTA ZNA4I E NEGODNA I ZA NAS
246
0
 
0
 
! Отговори
НДСВ преди 14 години
Може да не е много умна Желева,може да е мутреса,но момичето е гостоприемно,бре ;)Покани хората на гости в Бургас!Кво лошо има,да пият заедно с БГ МУТРАТА,по една домашнярка със суджук ;)После може и една румба да им покаже ;)