Евродепутат призова Желева да се оттегли

Андрю Дъф определи българката като корумпиран комисар
17 яну 2010 20:41, Красимир Ангелов
357
Евродепутат призова Желева да се оттегли
Снимка: БГНЕС

Докладчикът на Европейския парламент иска оттеглянето на българския кандидат за еврокомисар Румяна Желева, съобщава френският в. "Монд".

"Съдбата на предложената от България кандидатка за пост в Европейската комисия Румяна Желева създава проблем пред първите стъпки на екипа Барозу II.

След седмица на изслушвания, положението е много по-объркано, отколкото би искал председателят на Комисията”, отбелязва изданието в своя анализ.

Отбелязано е, че либералите и социалистите не искат българската кандидатка, а консерваторите я защитават с "половин уста".

"Пакта за ненападение между консерватори, социалисти и либерали беше разклатен от недоброто представяне на българската кандидатка, номинирана за еврокомисар по международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакция при кризи”, се чете в материала на френското издание.

Още по темата

То цитира британският евродепутат либерал Андрю Дъф, докладчик на ЕП, който заявява:

"Най-доброто, което може да се случи от тук нататък е Желева да бъде оттеглена".

Дъф продължи атаката си спрямо Желева с изказването, че Европейският парламент "не може да си позволи да приеме корумпиран комисар, който освен това е проявил колебливи компетенции".

"Монд” припомня, че през 2004 г. Барозу трябваше да се откаже в последния момент от италианския кандидат Роко Бутильоне преди гласуването в ЕП на първата Комисия, защото италианецът беше обвинен в хомофобски и сексистки изявления.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
ЖЕЛЕВА ЕВРОКОМИСАР!
34
0
 
0
 
! Отговори
анти преди 14 години
Тук отново едни комунисти са се събрали, пак им се привижда властта, пак гонят ама няма- на ГЕРБ е и вместо да обиждате и плюете, помислете как да помигнем цялата държава да си стъпи на краката сед вашето управление..т.те. ограбване на народа.
33
0
 
0
 
! Отговори
Палистрат преди 14 години
Ужасно ! Да беше само някакво наше предложение за еврокомисар, а това е Външния Министър на България. По добре да я приберат там, отколкото да ни бъде м-р на Външните работи. Най логичното е да освободи и двата поста и да се пусне в Брадъра.
32
0
 
0
 
! Отговори
факфак преди 14 години
абе ти луд ли си бе ...как можеш да сравняваш мадлин олбрайт с тоя ***.....верно няма да пратим манекенка дето акъла и е в силиконовите цици ама да е някой дето прилича на човек и знае поне къде е каспичан
31
0
 
0
 
! Отговори
Гошо Кривото преди 14 години
Този на снимката ме...възбужда.
30
0
 
0
 
! Отговори
malemale преди 14 години
na sledvashtite izbori dami i gospoda pak glasuvajte za mutrenska partiq-gerb.az sam krajno razocharovan ot tqh i sajalqvam,che glasuvah za tqh.po-dobre da bqh glasuval za bsp ili dps,pone pri tqh shteshe da e po-dobre
29
0
 
0
 
! Отговори
wood преди 14 години
Евро депутат поискал Желева да се оттегли...да, ама не...изглежда той не познава нрава на българският политик. Влезне ли някой наш политик в управлението /кацата с мед/ оттегля се само с бой или смърт. Така че оттеглянето е мисия невъзможна.
28
0
 
0
 
! Отговори
GERP преди 14 години
VIJDA SE KOI E NE6TASTNIK.VIJTE SI VSI4KI MINISTRI KAKVI SA NEADEKVATNI.4E TO OT DPS HORATA SA PO-INTELIGENTNI I ZNAE6TI OT GERP
27
0
 
0
 
! Отговори
NERON преди 14 години
PO GOLIAM SHAMAR OT TOVA ZA BOIKO NIAMA ,TIQ NOMERA BOIKO NE MINAVAT V EVROPA, Q SI XODI V BANKIA KADETO TI E MQSTOTO.OSTAVI BULGARIA NA OBRAZOVANITE XORA NE NA KORYPMIRANITE I LUJCITE KATO JELEVA .VSI4KI OT GE... STE LAINIARI I POMIARI !!! VIDIAXME VE VE4E
26
0
 
0
 
! Отговори
GERP преди 14 години
4e to Dogan pove4e uvajava Bulgaria i 6te q predstavi po-dobre otkolkoto tazi i izob6to tia ot gerP
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До GERPПогледни се бе, *** - даже не можеш да пишеш правилно, ама иначе си с претенции. Горко на БСП с такива поддръжници като теб!
24
0
 
0
 
! Отговори
възмутен преди 14 години
Бойко въриви си с цялата *** която докара.
23
0
 
0
 
! Отговори
hah преди 14 години
забелязал съм,че всички гербаджии са злобни и само пляпмат и знаят да обвиняват.ами извинявайте дами и господа от герП,ама бсп-то можеха да са корумпирани и всякакви,ама такива изцепки нямаше при тях,да не говорим,че имаше пари и работа,а сега сме по-зле от всякога
22
0
 
0
 
! Отговори
хахйах преди 14 години
проблеммът на борисов сега е,къде кухата леика,ще направи,по-малко бели-ка то външен,или ЕК
21
0
 
0
 
! Отговори
GERP преди 14 години
ISKAHTE GERP-ETO VI GERP.PO-GOLQMO IZLAGANE SA I OT BSP.SEGA CQLA EVROPA NI SE SMEE I NI VIDQ 6TO ZA STOKA SME.AZ LI4NO PREDPO4ITAM BSP I DPS,ZA6TOTO PONE SA PO-INTELIGENTNI I OBRAZOVANI I NE IZLAGAT TAKA BULGARIA
20
0
 
0
 
! Отговори
ДЕД преди 14 години
Защо да се отегли бе.?Що не се отегли докладчико?Значи той да гушка еврото а ние Михаля.И наща държава плаща на тоя Европарламент милиони и когото пратиме той ще е.Чунким другите са много наред?А да ги питаме да видиш колко знаят.Да ама другите немат като тоя *** Първанова това е разликата.
19
0
 
0
 
! Отговори
капитан немо преди 14 години
я кротко бе,ми тя ми обеща да ми освободи екипажа бе,*** дали ще ги намери на картатааааааааааааааааааааа.и ме накара да попълня декларация за конликт на интереси-барозо така наредил,басииииии
18
0
 
0
 
! Отговори
Андрю Дъф преди 14 години
Истинското име на Андрю Дъф е Станишев! Андрю Дъф - удължената ръка на международния болшевизъм!
17
0
 
0
 
! Отговори
Гъбарко преди 14 години
Въпреки, че определено съм възмутен от Желева изпитвам много силно огорчение когато някой започне да я обижда за жъншният и вид. Не пращаме манекенка. Ако ще да е по-грозна и от Мадлин Олбрайт, нека поне на половина да знае като нея.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е тя тая си е маймунка ***, ама ако Бойко я махне един вид ще си плюе на сурата, не може да си признае, че изборът на Желева(магаренцето) е бил грешка.