Евродепутат призова Желева да се оттегли

Андрю Дъф определи българката като корумпиран комисар
17 яну 2010 20:41, Красимир Ангелов
357
Евродепутат призова Желева да се оттегли
Снимка: БГНЕС

Докладчикът на Европейския парламент иска оттеглянето на българския кандидат за еврокомисар Румяна Желева, съобщава френският в. "Монд".

"Съдбата на предложената от България кандидатка за пост в Европейската комисия Румяна Желева създава проблем пред първите стъпки на екипа Барозу II.

След седмица на изслушвания, положението е много по-объркано, отколкото би искал председателят на Комисията”, отбелязва изданието в своя анализ.

Отбелязано е, че либералите и социалистите не искат българската кандидатка, а консерваторите я защитават с "половин уста".

"Пакта за ненападение между консерватори, социалисти и либерали беше разклатен от недоброто представяне на българската кандидатка, номинирана за еврокомисар по международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакция при кризи”, се чете в материала на френското издание.

Още по темата

То цитира британският евродепутат либерал Андрю Дъф, докладчик на ЕП, който заявява:

"Най-доброто, което може да се случи от тук нататък е Желева да бъде оттеглена".

Дъф продължи атаката си спрямо Желева с изказването, че Европейският парламент "не може да си позволи да приеме корумпиран комисар, който освен това е проявил колебливи компетенции".

"Монд” припомня, че през 2004 г. Барозу трябваше да се откаже в последния момент от италианския кандидат Роко Бутильоне преди гласуването в ЕП на първата Комисия, защото италианецът беше обвинен в хомофобски и сексистки изявления.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 14 години
Какво чакахме досега - ето, че ни го казаха в прав текст. Няма място и като външен министър - най-много да ни набута в дипломатически скандали. Защо да не добра за Европа, а за тук да е добра? Бойко Б. да покаже характер и да си я прибере. Ще чакаме следващия от банката кадри на ГЕРБ, дано и той не е толкова смешно безпомощен и безочлив.
14
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
ЖЕЛЕВА ЕВРОКОМИСАР!
13
0
 
0
 
! Отговори
б.б. преди 14 години
може да се насерем,ама няма да се изложим........
12
0
 
0
 
! Отговори
алаген преди 14 години
МЪЖЛЕТО ЩЕ Е МНОГО ДОВОЛНО АКО СЕ ОТКАЖЕ.ЖЕЛАЕ Я ЧОВЕКА,АМА Е ДАЛЕЧЕ......
11
0
 
0
 
! Отговори
Гъбарко преди 14 години
"Най-доброто, което може да се случи от тук нататък е Желева да бъде оттеглена"."не може да си позволи да приеме корумпиран комисар, който освен това е проявил колебливи компетенции"......Точно и ясно.Четете Дами и Господа от ГЕРБ. Все още имате шанс да поправите поне частично гафа, а ако искате напълно, сменете Външния министър.
10
0
 
0
 
! Отговори
чичо Том преди 14 години
Ако се оттегли я вземам на работа при мен.Ще троши орехи със зъби.
9
0
 
0
 
! Отговори
зрител преди 14 години
а, не! магаренцето е симпатично
8
0
 
0
 
! Отговори
belle преди 14 години
Малко е пресилено да се говори за Желева като корумпиран комисар, при положение че в ЕС корупцията е огормна и на наддържавно ниво. Другарката Кунева пък е свързана тясно с комунситическия режим, но защо това не се нищи? Даже енда тв водеща се изцепи, че Кунева била държвано богатство. Е, да, съпругът на водещата беше от НДСВ и е логично за нея Кунева да е най-най. Видяхме я какво "нацоинално богатство" е и че за нищо не става и с нищо не помогна на българските европотребители
7
0
 
0
 
! Отговори
ФЕН преди 14 години
ОСТАВИ ЧОВЕКА!!!
6
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 14 години
много е нагла и нахална най доброто и правилно е да се направи на обидена и да се откаже.Незнам дали е платила някаква голяма сума за това място та така се държи и не се откаже доброволно така ще е най добре.Ако пък е платила нещо на някой да и върне парите и край да неставаме за смях пред Европа.
5
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 14 години
Видя се че никои не я иска,толкова ли правителството в съставено от корумпирани мутри че до сега не се сетиха да я отзоват??толкова ли тази е *** че не се отегли сама...е да кокал пуска ли се лесно...и такава ни е министър на външните работи?????след като тотално се *** пред цял свят,само ние глупаците ли ще я търпим...
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ne sme za EU edno che samo cenite priravnqvame s tqh ,vtoro che ypravlqvashtite ni izlagat totalno
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Гербаджиите нямат срам. Няма да се оттегли сама.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе верно тая не ви ли прилича на магаренцето от Шрек? То беше мъжко де, ама мяза.
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
super, aide da e nqma taq *** !