Чуя ли: Сongratulations, Borisov, не слушам нататък!

Бойко Борисов за премиерството, политиката и престъпността
4 фев 2010 09:49,
247
 Чуя ли: Сongratulations, Borisov, не слушам нататък!
Снимка: БГНЕС

"Истински съжалявам, че преди не слушах майка ми, която ме беше записала на френски, плащаше в онези бедни времена да уча, а аз ходех да ритам топка".

Това каза в интервю за bTV премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос как се справя с чуждите езици.

Борисов сподели как има една кутия в колата, в която си е написал думи и изречения на английски и ги наизустява.

"Като се говори бавно, разбирам какво се казва, но на тези, които искат да ме чуят, ще кажа: "Чуя ли: "Сongratulations, Borisov", не слушам нататък", каза премиерът.

Практика в Европейския парламент била всеки да говори на родния си език, каза Борисов и допълни, че не се притеснява, че понякога затруднява доста преводачите си.

"Важното е да имаш какво да кажеш, ако имаш какво да кажеш, както Ердоган ме разбра, и Меркел ме разбра, и Саркози ме разбра, и Берлускони ме разбра – става лесно", смята министър-председателят.

"Тук е въпрос на психика и реакция", заяви Борисов по повод изслушването на Кристалина Георгиева в ЕП.

Не бил сбъркал за Румяна Желева, просто се създали такива условия, в които тя е била поставена в много тежка ситуация.

"Животът не свършва с един невзет изпит", защити я още Борисов.

По повод оттеглянето на Илиян Михов и Кольо Парамов премиерът заяви, че не вижда никаква драма да има в екипа си човек на половин щат.

"Що се отнася до Михов, въпросът кога да дойде, е негова работа", каза той.

"Всичко, което пречи на работата или става генератор да ми се източва енергия, аз го махам", категоричен е Борисов.

Той допълни, че никой не купува 11 футболисти, купуват по 26-27, и то по двама-трима на един пост.

"Има хора, които никога няма да надскочат пределите на България, като знание, умение и авторитет, но играят и това ги дразни", добави още той.

За случаите с "Наглите" и разбитите престъпни групи Борисов коментира, че при всички отвличания извършителите много ехидно питат: "Що не дойде Бойко да ви помогне".

"Помогнах, но така си правя могъщи врагове", отговори още той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Чакам да събера 10 милиарда да върна външния дълг (ако Бойко не го увеличи междувременно) и се кандидатирам за цар.
224
0
 
1
 
! Отговори
Kidrock преди 14 години
Сongratulations, Borisov.......... you are the most stupid ass in worldПредполагам това чува всеки ден от европата,преди да даде интервю за да обяснява как го поздравили Саркози,Берлускони...............
223
1
 
0
 
! Отговори
к.сидерова преди 14 години
Перфектен е Борисов, колкото и да го плюете :))))Един обикновен българин, макар и без нужното образование, ми се струва най подходящ от вси4ки досега.. Прости4ък в изказванията и готов за действие!!! Кой го правеше това досега? НИКОЙ. Масларова и депутати крадяха до безобразие, за да задоволяват капризите си, оставиха държавата и народа 'съдран 4увал'..Браво Борисов, дерзай, работи за народа, стегни юздите на разпасаните, крадците и лъжците :)))
222
1
 
0
 
! Отговори
баба ви преди 14 години
Като ви чета тука коментарите, се питам - що като сте толкова интелигентни, компетентни, родолюбиви, не вземете да се кандидатирате и да спечелите поне едни избори?! Само плюете. Хубав, лош, Б.Борисов е министър председател. Вие гледайте да си вършите работата за която ви плащат. Ако всеки си върши както трябва работата, държавата ще върви напред. И когато има избори, кандидатирайте се, гласувайте и тогава ще ви видим и вас. Щото от мен да знаете - керванът си лае, кучетата си вървят.
221
0
 
0
 
! Отговори
Бай Димо преди 14 години
Eми какво да изберат българите като на изборния панаир им се предлага Ахмед Демир Доган, комунистическите песове, сините ***, Болен Лидеров и мадридската мумия дето 2 думи не може да каже на български. Много си е хубав Генерала, таман пасва на мутренския фасон на държавата.
220
0
 
0
 
! Отговори
Просветителя преди 14 години
Всеки народ си заслужава управниците ! Изтъркано, но абсолютно вярно !
219
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
говори шменти-капели. да ни е честит.
218
0
 
0
 
! Отговори
hahahah преди 14 години
sokrate sogkate da ti *** maykata sokrate. nedonosche
217
0
 
0
 
! Отговори
sokrat преди 14 години
balgarite si go izbraha ,koi go mrazi podnego da lazi .are u levo *** (4erveni bokluci)
216
0
 
0
 
! Отговори
хаха преди 14 години
От този човек струи вопиюща некомпетентност. Не искам да си предсатавям как изглежда в очите на Барозу, Меркел, Путин и останалите ерудирани европейски политици и съответно каква представа гради за нас българите.
215
0
 
0
 
! Отговори
мъка,мъка.. преди 14 години
Tъп,но горделиво-надменен.Бивш пожарникар и охранител на комунистически лидер.Ченге с поведение и вид на мутра и със съмнителни познанства и бизнес.Не говори чужди езици,но пък играе футбол с мерак.Висшист от "университета" в Симеоново.Що е то? ПРЕМИЕРЪТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ,дами и господа избиратели...
214
0
 
0
 
! Отговори
СТОЯНОВ преди 14 години
"Чуя ли: "Сongratulations, Borisov", не слушам нататък"Аз пък спирам да чета нататък. Просто ме хваща срам, че съм българин с този премиер....колкото и гротеско да звучи.
213
0
 
0
 
! Отговори
Пси преди 14 години
Да бе, не са елементарни, за това 60% гласуваха за него!..то вярно, че нямаше и много избор, абе..блато, тиня пълна с пиявици,трябва някакъв много силен пестицид да ги изтреби до последната личинка!
212
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аз, за съжаление, го виждам като поредния режисьор на маскарада, който ни се предлага от стартирането на "прехода". Едни и същи актьори, един и същ сценарист. Само режисьорите се сменят.Както някой по-рано попита: За коя страна ще мисли повече, като единственото му дете живее е САЩ и е американски гражданин?А от друга страна - дестабилизация и смяна на правителството няма да ни помогне...
211
0
 
0
 
! Отговори
baykolu преди 14 години
И аз съм съгласен, че чалгализацията и мутризацията са в основата на проблема. Няма как в една държава, където за голямата част от децата, Славейков е единствено "площада с книгите", а иначе всички до един знаят кой е Азис, да се случи нещо по различно. Бойко успя да яхне вълната, успя да се впише идеално в ситуацията и да представи като своя програма точно тези думи, които българите повтарят всяка вечер, седнали на масата с ракийката и салатката. Перфекто го изигра! Няма как да не му го призная! Лощото е, че не мисля, че имаме нужда от точно такъв премиер. Мрънкането и псуването на чашка е едно, управлението на държавата, поне според мен, е нещо доста по сложно и изисква съвсем различни компетенции. Затова го критикувам. И нямам никакви претенции, критиките ми да бъдат градивни. Градивна критика, по моето мнение, бих отправил към някого, за когото смятам, че би я разбрал, би и обърнал внимание, и в крайна сметка би му била полезна, за да работи по добре. В случая с Бойко нещата са безнадеждни! Затова не претедирам да го критикувам градивно, а откровенно си го плюя и му се подигравам. Просто не вярвам, че е в състояние да се справи с управлението на България, колкото и усилия да положи, и затова смятам, че колкото по бързо слезе от върха, толкова по добре за нас. Това е личното ми мнение и не искам да убеждавам когото и да е в правотата му! Както и не искам, някой да се опитва да убеждава мен в противното. Колкото до членовете, ами те са си такива, имат това свойство, да са инструмент за грешки..... :))) Извинявам се, ако и този път съм ги допуснал! Все пак, всички сме грешни.... и аз не по малко от другите!
210
0
 
0
 
! Отговори
Набор преди 14 години
Онова време беше всичко друго но не и бедно!А Борисов защо не каза как Станишев и Доган са го викали от улицата да ритат топка и така са провалили ученето му:)
209
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Много се е изменил Бойко Борисов. През 2002 година имаше една статия - "Нощна среща на цар и генерал - Групировки пробутвали слуховете, че Бойко ще става премиер". Там пише следното: "Той намекна, че знае кой стои зад подобен род спекулации в медиите. "Бръкнахме в здравето на мощни групировки и те сега си връщат. Вероятно ще има още подобни опити", коментира генералът."Аз бях само бодигард на царя. Това дори да ме сравняват с него е толкова обидно за мен - не за него, а за мен."
208
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Този мандат министър председател Бойко Борисов, другият мандат Азис !
207
0
 
0
 
! Отговори
Бай Пешо преди 14 години
Много точно казано.
206
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Като цяло съм съгласен, но ситуацията е такава. Ако обществото не беше интелектуално съсипвано 20 години от комерсиални медии, издигащи в култ чалгата и ниския морал, и слаба държавна политика към образованието, нямаше да е Бойко премиер. В тази ситуация, "достъпността" на Борисов се оказа печеливша. А да се преекспонира, колко неразбираем и разхвърлен е, не е "градивна" критика.ПС: също грешите с членовете