Страсбург ни препоръча искрен диалог с македонците у нас

Комисарят по правата на човека на СЕ публикува доклад за България
9 фев 2010 20:35,
429
Страсбург ни препоръча искрен диалог с македонците у нас
Томас Хамарберг. Снимка: БГНЕС

Томас Хамарберг, комисарят по правата на човека на Съвета на Европа, публикува във вторник доклад за своята визита в България през ноември 2009 година.

Защитата на малцинствата от дискриминация, расизъм и нетолерантност трябва да бъдe завишенa, отбелязва Хамарберг.

Комисарят препоръчва открит, искрен и системен диалог с всички малцинства в България, включително и македонското, в съответствие със стандартите на Съвета на Европа.

По време на посещението си в страната ни Томас Хамарберг се е срещнал с „представители на българи от македонски произход“.

Комисарят препоръчва законодателна поправка на Конституцията, свързана с по-добрата защита на правото на малцинствата да се сдружават и събират и за пълното присъединяване към стандартите на Съвета на Европа.

Комисарят препоръчва и законодателна поправка, която да постави расистката мотивация като отежняващи вината обстоятелства при всички престъпления.

Комисарят се обърна към българските власти да предоставят обезщетения и бързо да намерят решение на нерешените пенсионни искове на жертвите от т.нар. “Възродителен процес”, съобщават от Информационния офис на Съвета на Европа в София.

На ромите с отнети жилища трябва да бъдат предложени достойни алтернативни възможности. Нещо повече, достъпът до адекватно жилище, образование и социални права остава проблематичен и твърде често те са жертви на расистки мотивирана дискриминация и насилие. Властите трябва спешно да променят тази ситуация – отбелязват от Съвета на Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


429
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Отвсякъде се опитват да ни стопят...Кои по дяволите са макетата , че да им се обръща внимание !?
37
0
 
0
 
! Отговори
правопис преди 14 години
Аааааааааааа,на български?
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Между ,, македонско,, и ,,македонизъм,, има разлика ! Не виждаш ли кавичките? ,, Македонизъм,,е тезата за съществуването на ,,македонска нация,,!И ти ли мислиш че има такава нация?
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Заради тази толерантност ,затова в Лондон най-срещаното име е Ахмед.Затова във Франция,арабската *** като се вдигне и после духат супата франчулята.Тоталната толерантност ще ни погуби,помнете ми думата!
34
0
 
0
 
! Отговори
вервай ми преди 14 години
Вярно и такива интелектуалци където са намерили та са зашла и иси мислят че всичко що хвърчи се яде докато кранечот не спре и жестовете от.... умирга прав живота си тече кучето си лае кервана си върви неможе вечно да си сред тях не може вечно на ляляш с пълно гърло и да се мислиш за недосегаем и да се бъзикаш с безащитните има Видов ден!
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Точно Страсбург е градът,където немците живеещи там от векове биват претопени от гнусния френски шовинизъм.Елзас и Лотарингия за Германия са като нашите западни покрайнини...Така,че да не се ослушват европейците.Имат си културен геноцид под носа,пък за нас се притеснили
32
0
 
0
 
! Отговори
Анализато преди 14 години
Що за малоумно изказване е направил тоя??В РБ няма македонци , има *** *** *** които се считат за македонци което не ги прави такива.Много хора харесват дадени държави и знаят техният език но това не ги прави техни граждани , по скоро се касае за психическо заболяване.
31
0
 
0
 
! Отговори
КАВО СЕ СЪРДИШ преди 14 години
ТИ ДОБРЕ ЛИ СИ ИЛИ НЕ ТЕ ЗНАМ ЗАЩОТО МАКЕТО Е ЧАС ОТ БЪЛГАРИЯ ВЗЕМИ МАЛКО ДА ПРОЧЕТЕШ ЗАЩОТО СТАВАШ СМЕШЕН ПРИЕМАШ ВСИЧКИ ЧУЖДЕНЦИ НО СВОИТЕ НЕ Е КЪДЕ ГО ИМА ТОВА НИКАДЕ ПО СВЕТА МИ ЛЮБИ СВОЕТО НЕ ЧУЖДОТО БЪЛКАНСКИ СИНДРОМ!!!!!
30
0
 
0
 
! Отговори
discus преди 14 години
Браво за Томас Хамарберг
29
0
 
0
 
! Отговори
Концлагер преди 14 години
Интелигентните българите в България са подтиснати и дискриминирани по всякакъв възможен начин. Искам да съм *** без образование в ЕС, но не и образован и възпитан човек. България няма нужда от такива хора. Странството ни зове. Сбогом.
28
0
 
0
 
! Отговори
БГ преди 14 години
Признаване на ,,македонизма,, означава отричане от българския корен! А това няма да стане!!!
27
0
 
0
 
! Отговори
СДРУЖЕНИЕ НА ЖЕНИТЕ преди 14 години
ТАКЪВ ТИП МЪЖЕ ОБИКОНОВЕННО НАСОЧВАТ ЧРЕЗ ХУДОЖЕСТВЕНАТА СИ РЕЧ КОЯТА ИЗОБЩО НЕ ИМ ЛИПСВА СРЕЩУ ДРУГИ ХОРА КАТО ГИ ОБИЖДАТ ПРИНИЗЯВАТ СМАЧКВАТ ВСЕКИ ДЕН НА РАБОТНИТЕ ИМ МЕСТА ДА НО НИЕ ИМАМЕ ПРАВА И СИ ГИ ЗАЩИТАВЕ МЕ!ЗА ДА НЕ БЪДАТ РАЗКРИТИ КОЛКО ПАРИ СТРУВАТ!!!!
26
0
 
0
 
! Отговори
Velimir4o преди 14 години
Абсолютно съм съгласен с теб.Само 1 %от *** малцинство иска да работи честно и достойно...за тези които пишат минуси-вижте статистиките или просто се огледайте по улиците.Тоя Томас Хамарберг имали глава в акъла :) Всеки идва в българия и говори после квото си иска.Спомнете си за *** семейство от Плевен,на което беше платено от CNN за интервю и после си признахаче е било за 200 лева да се правят на страдащи
25
0
 
0
 
! Отговори
Dimitar преди 14 години
Тоя болен мозък нека 1во се запознае с историята на Балканите и в частност на България и тогава да си позволява да дава такива неподготвени коментари и препоръки....че ми се вдигат нервичките честно!
24
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 14 години
този е по *** от р. желева
23
0
 
0
 
! Отговори
ТАКА Е преди 14 години
ЕТО ОЩЕ ЕДИН ФАКТ ЗА ТОРМОЗ
22
0
 
0
 
! Отговори
НЯМА ТАКАВА ЖЕНА преди 14 години
ЗНАЧИ ОБИКНОВЕННО КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА НАЛИ ТАКА Е ДРУГОТО Е ИЗЛИШНО
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Кво ?
20
0
 
0
 
! Отговори
ala-bala преди 14 години
А това склери не е яло попарата на нашите малцинства и плюячи на държавата ни.Как така да на македонците!!! Да каже същото и на гърците!Ама при мишките съветите минават и да оправдае парите за командировкикоито и ние като Европейска държава му плащаме.Аман от съвети и беж на безопасно на далече.
19
0
 
0
 
! Отговори
БУЛГАРИ преди 14 години
И БЪЛГАРИТЕ НАРИЧАНИ *** ПЛЮ ВСЕКИ ДЕЛНИК ДО ПРАЗНИК