Страсбург ни препоръча искрен диалог с македонците у нас

Комисарят по правата на човека на СЕ публикува доклад за България
9 фев 2010 20:35,
429
Страсбург ни препоръча искрен диалог с македонците у нас
Томас Хамарберг. Снимка: БГНЕС

Томас Хамарберг, комисарят по правата на човека на Съвета на Европа, публикува във вторник доклад за своята визита в България през ноември 2009 година.

Защитата на малцинствата от дискриминация, расизъм и нетолерантност трябва да бъдe завишенa, отбелязва Хамарберг.

Комисарят препоръчва открит, искрен и системен диалог с всички малцинства в България, включително и македонското, в съответствие със стандартите на Съвета на Европа.

По време на посещението си в страната ни Томас Хамарберг се е срещнал с „представители на българи от македонски произход“.

Комисарят препоръчва законодателна поправка на Конституцията, свързана с по-добрата защита на правото на малцинствата да се сдружават и събират и за пълното присъединяване към стандартите на Съвета на Европа.

Комисарят препоръчва и законодателна поправка, която да постави расистката мотивация като отежняващи вината обстоятелства при всички престъпления.

Комисарят се обърна към българските власти да предоставят обезщетения и бързо да намерят решение на нерешените пенсионни искове на жертвите от т.нар. “Възродителен процес”, съобщават от Информационния офис на Съвета на Европа в София.

На ромите с отнети жилища трябва да бъдат предложени достойни алтернативни възможности. Нещо повече, достъпът до адекватно жилище, образование и социални права остава проблематичен и твърде често те са жертви на расистки мотивирана дискриминация и насилие. Властите трябва спешно да променят тази ситуация – отбелязват от Съвета на Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


429
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
бай Димитър преди 14 години
Смешно е когато хора, чиито държави са принили смъртта и буквално избили милиони идинаци,евреи,***, да дават акъл на другите относно толерантност.Това е толкова смешно, колкото когато на срещата между Германия и Турция от Световното 2006 капитаните им говореха против расизма,а до преди няма и 100 години тия държави са отговорни за 2 от най-големите геноциди....
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Скопие. Открит призив към война отправи днес в предаване на македонската телевизия Канал 5 лидерът на Демократическата партия на албанците /ДПА/ Мендух Тачи, коментира македонската телевизия Сител. Тачи заплаши, че ако Македония не приеме всички искания на ДПА и ако не престанел тормозът срещу албанците, Македония ще се сблъска с нова война и този път ще я загуби.Опозиционерът стигнал до там, че намесил в този военен сценарий и Албания, и Косово, отбелязва медията и добавя, че изказванията на Тачи са останали без коментар от субектите на политическата сцена в Македония. Не са коментирали нито политическите партии, нито дори компетентните институции.
16
0
 
0
 
! Отговори
Joker преди 14 години
Този човек т.н.р. комисар е най - големия ***. Дядо ми едно време са ходили на пазар в Струмица. Какво македонско малцинство какви 5лева. Нация македонци НЕМА. Все едно дедо ми, баба ми и цялата ми дора да сме чисткръвни македонци. хахахахахаха Това е пълна лудост. та половината ми роднини и днес са от другата страна на границата.
15
0
 
0
 
! Отговори
български преди 14 години
За тези, където са българи, а са наричани своеевременно, *** и ги плюят всеки ден на работните места, какъв трябва да бъде диалога?!Как да го приемем против уруки ли, защо, трябва да се намира, някой, всеки ден да те смачква и унижава и принизява, дотолкова за да се самоунищожиш?Кой, заслужава всеки ден такова, отношение независимо от своята народност в този, случай не е уместно?!?
14
0
 
0
 
! Отговори
5ЪР преди 14 години
Какво да го правиш тоя - обикновен чиновник , не се интересува от традиции и история , мишок .
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Та в това изследване на генома на народите се установява, че най-близки до нас са македонците (което никой не учудва) и Иранците, Руснаците и Евреите(което мене много ме учуди)
12
0
 
1
 
! Отговори
Великодушен преди 14 години
Подарявам 500 000 *** на Страсбург. Егоистично е да си ги държим само за нас! Подкрепете ме, не бъдете стиснати!
11
0
 
0
 
! Отговори
kplane преди 14 години
rom s otneto jiliste?nima i tova go ima u nas? xaxaxaxa
10
0
 
0
 
! Отговори
македонски българинн преди 14 години
Томас Хамарберг знае ли,че българите с корен от Македония сме над 2 000 000 в БГ а от тях само 500 (от ОМО) се самоопределят за македонци...и защо Томас Хамарберг не ги пита дали случано тия ми ти "македонци" не им плащат от македнската влада да се македончат!Що не дойде да ни пита нас останалите 2 000 000 ами тия платени клоуни!
9
0
 
0
 
! Отговори
тракиец преди 14 години
Предстои еврокастартите да поискат права и културна автономия и за "българите от тракийски произход". Ама пък добруджанското национално малцинство също е дискриминирано...БОЖ, БОЖЕ, какво ти дойде до главата, Майко Българийо!?
8
0
 
0
 
! Отговори
Маке преди 14 години
Ми аз мисля, че гърците в България не са дискриминирани. А тия от FYROM са си българи. То и бащата на македонизма Клъстьо Мисирков е казал : Македония ще бъде или българска или ничия, тоест независима. Нали са независими българите в FYROM. Какъв е проблема?
7
0
 
0
 
! Отговори
Joni преди 14 години
На ромите с отнети жилища трябва да бъдат предложени достойни алтернативни възможности :D
6
0
 
0
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 14 години
Дайте права на всички ......безправни и най - много,на всички ......европейскичиновници;те шъ на ....упраят.
5
0
 
0
 
! Отговори
карани преди 14 години
Ей сега ве4е македонците ще искат автономия, като 4акахте врага да доиде от Турция то пък било вътре
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
звучи ми като Мадона за ***.не че нещата кой знае колко си приличат. македонците са една безвредна, изкуствена нация, обитаваща непотребна територия. а *** си вилнеят на родна земя колкото си щат
3
0
 
2
 
! Отговори
Ванчо преди 14 години
Не може да има искрен диалог с промити мозъци! Няма да стане...
2
0
 
0
 
! Отговори
ДЕДОТО преди 14 години
Другаря Божидар Димитров е възпитан от партията като изразител на националната идентичност, разбирана като единство на материално и нематериално културно наследство и съвременно художествено творчество.Той като министър ще докажев несъстоятелността на твърденията на Томас Хамарберг
1
0
 
2
 
! Отговори
сдсададад преди 14 години
Заради тази толерантност ,затова в Лондон най-срещаното име е Ахмед.Затова във Франция,арабската *** като се вдигне и после духат супата франчулята.Тоталната толерантност ще ни погуби,помнете ми думата!