ДПС губи един мандат в парламента за сметка на ГЕРБ?

ЦИК преизчисли вота в 23 избирателни секции в Турция
15 фев 2010 21:05,
157
ДПС губи един мандат в парламента за сметка на ГЕРБ?
Снимка: БГНЕС

На днешното си заседание Централната избирателна комисия е изпълнила искането на Конституционния съд да преизчисли вота в 23 избирателни секции в Турция, съобщава БНР.

Като рекапитулация ДПС губи един мандат за сметка на ГЕРБ и съответно има промени в персоналния състав на три други партии, които променят своите мандати по места.

На мястото на Атанас Семов от РЗС ще влезе Георги Цвятков Терзийски от Седми избирателен район–Габрово, Венцислав Василев Върбанов от Синята коалиция ще влезе на мястото отново на Синята коалиция от Седми многомандатен избирателен район - Марияна Иванова Даракчиева.

Единствено Конституционният съд може да реши и в неговите правомощия е да извърши персонални промени. Ако такива бъдат извършени, то естествено ЦИК ще се съобрази с това решение, но с днешната информация само предоставяме какво би било евентуално изменението в персоналния състав с оглед изрично дадени ни указания от страна на Конституционния съд, посочи говорителят на ЦИК Бисер Троян.

Ако изборите в 23-те секции в Турция бъдат касирани, парламентарната група на ГЕРБ ще се увеличи на 117 души, а ДПС ще остане с 37 народни представители. НС ще напусне вторият от листата на ДПС в Добрич Рушен Риза.

Той влезе на мястото на Бюрхан Абазов, чийто избор беше обявен от Конституционния съд за незаконосъобразен преди няколко месеца.

По същата причина тогава парламента напусна и Венцислав Върбанов, който след евентуално преразпределение на мандатите също ще се върне, но най-вероятно като независим народен представител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
2
 
4
 
! Отговори
Блерио преди 14 години
Това е лошото, че повечето са *** като въпросния Фесунгел.Чел - недочел и чул - недочул.Италианците са използвали самолета през 1911 г. срещу Османската империя в Северна Африка (Либия), а той ги натири в Сирия. .. И не са хвърляли бомби.
86
5
 
4
 
! Отговори
БГ - Фес преди 14 години
Моите думи са глупости а вашите , какви са desso А от вашите злобни мисли и глупости, какво се разбра освен , че ни мразите турците .Това ни е ясно но и какво очаквате ответно - уважение и смирение ли..?
85
3
 
3
 
! Отговори
Ники преди 14 години
"Идат като тигри, бягат като овци" Що е то ? :)
84
4
 
3
 
! Отговори
///? преди 14 години
abe giauri ste nese kriete nikade kakto sa pravili dedide te vi kvo se pravite na otvoreni pred toya akil sandik goliama rabota ste svine takiva
83
3
 
2
 
! Отговори
desso преди 14 години
От всичките ти глупости никой неразбра ти какво искаш, за какво се бориш?Кажи ве!!!
82
2
 
7
 
! Отговори
н1 преди 14 години
Тази партия е създадена от Д.С. тя вреди на България затова трябва да се унищожи.
81
0
 
0
 
! Отговори
Ники преди 14 години
До 96Искаш ли да разбереш дали е така ?
80
6
 
1
 
! Отговори
БГ - Фес преди 14 години
Ники . Заплашва ме ли се ....? И какво ще стане като ми изкарашIP .Що не ми направиш един дудук
79
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Преди Иречек да е бил тук, посланик в Цариград е бил лорд Станфорд. Като се прибрал в Англия, заявил, че най много съчувства на хубавия български народ, който най - много от всички народи в империята страда от една закостеняла система, чуждна неговия нрав и обичаи.
78
1
 
8
 
! Отговори
баба Хакерка преди 14 години
През XVI в. френският философ Мишел дьо Монтен пише в едно от своите есета: В държавата на Крум думите означаващи лъжа, завист, предателство, измама, недобросъвестност, скъперничество, клевета са непознат. Точно за това и заради строгите закони, много градове и племена сами са искали да се присъединят към държавата му. За съжаление, след въведените християнски закони от княз Борис I, народа постепенно се е покварил, така както е бил покварен народа в цяла Византия.
77
1
 
1
 
! Отговори
desso преди 14 години
От всичките ти глупости никой неразбра ти какво искаш, за какво се бориш?
76
1
 
1
 
! Отговори
desso преди 14 години
После все някой ще му отиде на гости.
75
2
 
1
 
! Отговори
desso преди 14 години
Стига си повтаря репликите. До тук ли ти беше креативния мозък (дано да разбираш какво ти казвам).
74
5
 
1
 
! Отговори
БГ - Фес преди 14 години
desso Първи в бомбардировките са Италиянците и са го направили в Сирия а не лъжците българи .Смешни и жалки сте освне лъжата друго несте и измисляли
73
0
 
1
 
! Отговори
Енглендер преди 14 години
На "Радецки" /има Ц, а не ТС, кьопек/ е бил валията на Видин и Ботев не го е хвърлил в Дунав, а му обяснил кои са и за какво се борят, после го пуснал по живо по здраво.Въпросния валия не страдал от излишно благородство, а събрал потеря да ги преследва.
72
4
 
5
 
! Отговори
Ники преди 14 години
Като не ти харесва тук, възпозлвай се от правото на свобода да идеш в Мала Азия или където ти душа иска, но знай , тук е България и ние сме горди синове на нашата родина и ще вземам главите на всички врагове на България ! Само ако знаеш колко барети има и други бивши от системата който ги сърбят ръцете , АЗ съм един от тях !
71
2
 
2
 
! Отговори
До БГ - Фес преди 14 години
Ние във всичко сме първи и преди вас. Даже и първия самоубийствен атентат в света пак българи са го направили. Солунските атентатори 1903 г. Така, че и японци и араби доста изостават.
70
4
 
4
 
! Отговори
desso преди 14 години
Първи сме в използването на бомбардировъчна авиация в света - над Одрин, непревземаемата турска крепост. Ако не са ни спряли с политика, сега в Истанбул нямаше да има минарета.
69
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
с твоята тъпота и ограниченост показваш простотията на твойте мангалоидни събратя!
68
7
 
4
 
! Отговори
БГ - Фес преди 14 години
Ограмотете се вие 1 ви в света сте в отвличането на кораб/РАДЕТСКИ/ Х.Ботев а за това , че сте крадлив и лъжлив народ нямата конкуренция