ДПС губи един мандат в парламента за сметка на ГЕРБ?

ЦИК преизчисли вота в 23 избирателни секции в Турция
15 фев 2010 21:05,
157
ДПС губи един мандат в парламента за сметка на ГЕРБ?
Снимка: БГНЕС

На днешното си заседание Централната избирателна комисия е изпълнила искането на Конституционния съд да преизчисли вота в 23 избирателни секции в Турция, съобщава БНР.

Като рекапитулация ДПС губи един мандат за сметка на ГЕРБ и съответно има промени в персоналния състав на три други партии, които променят своите мандати по места.

На мястото на Атанас Семов от РЗС ще влезе Георги Цвятков Терзийски от Седми избирателен район–Габрово, Венцислав Василев Върбанов от Синята коалиция ще влезе на мястото отново на Синята коалиция от Седми многомандатен избирателен район - Марияна Иванова Даракчиева.

Единствено Конституционният съд може да реши и в неговите правомощия е да извърши персонални промени. Ако такива бъдат извършени, то естествено ЦИК ще се съобрази с това решение, но с днешната информация само предоставяме какво би било евентуално изменението в персоналния състав с оглед изрично дадени ни указания от страна на Конституционния съд, посочи говорителят на ЦИК Бисер Троян.

Ако изборите в 23-те секции в Турция бъдат касирани, парламентарната група на ГЕРБ ще се увеличи на 117 души, а ДПС ще остане с 37 народни представители. НС ще напусне вторият от листата на ДПС в Добрич Рушен Риза.

Той влезе на мястото на Бюрхан Абазов, чийто избор беше обявен от Конституционния съд за незаконосъобразен преди няколко месеца.

По същата причина тогава парламента напусна и Венцислав Върбанов, който след евентуално преразпределение на мандатите също ще се върне, но най-вероятно като независим народен представител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
12
 
4
 
! Отговори
Кърджаали преди 14 години
Бойко ша вземе от Доган ама ша му стане тесно около врата и тогава ша си спомни че Доганчо наистина бил отвратителен.
6
2
 
19
 
! Отговори
МУХАХАХА преди 14 години
ГОлям смех ше бъде..........ГЕРБ имат 116 депутата плюс 2-*** независими един от СДС и РЗС и сега още един от ДПС и стават 119.....и съм сигурен ,че ще намерят още един и тогава ще има бой, Е*бане и сръбска музикаДавай БОЙКО......Накарай Станишев пак да ти звънне да ти иска прошка !!!!!!!!
5
1
 
4
 
! Отговори
мемо преди 14 години
до 1 и ти да имаш толкова пари немогат да те вкрат в затвора!тоя Доган май много дразни обстановката с интриги пък много мълчи, и тая АТАКА кво ще я прави да ходи там шеф ли ще става него знам да се дърпат с боленчо
4
0
 
5
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 14 години
Интересни въртележки,много хора на хранилка;един отпада,друг се ....закача.
3
2
 
8
 
! Отговори
Гочоолу преди 14 години
Абсурдна работа... Конституционния съд иска да види новото разположение на силите !!!!преди!!!! да вземе решение!???! АБСУРДНА НЕЗАВИСИМА СЪДЕБНА СИСТЕМА.
2
6
 
15
 
! Отговори
за ГЕРБ преди 14 години
Добре, добре...започвате все повече да ми харесвате :)
1
9
 
26
 
! Отговори
рахатлък преди 14 години
Доган ще направи крачка назад, за да направи после две напред ... Между другото няма ли вече да го вкарат в затвора ?