ДПС губи един мандат в парламента за сметка на ГЕРБ?

ЦИК преизчисли вота в 23 избирателни секции в Турция
15 фев 2010 21:05,
157
ДПС губи един мандат в парламента за сметка на ГЕРБ?
Снимка: БГНЕС

На днешното си заседание Централната избирателна комисия е изпълнила искането на Конституционния съд да преизчисли вота в 23 избирателни секции в Турция, съобщава БНР.

Като рекапитулация ДПС губи един мандат за сметка на ГЕРБ и съответно има промени в персоналния състав на три други партии, които променят своите мандати по места.

На мястото на Атанас Семов от РЗС ще влезе Георги Цвятков Терзийски от Седми избирателен район–Габрово, Венцислав Василев Върбанов от Синята коалиция ще влезе на мястото отново на Синята коалиция от Седми многомандатен избирателен район - Марияна Иванова Даракчиева.

Единствено Конституционният съд може да реши и в неговите правомощия е да извърши персонални промени. Ако такива бъдат извършени, то естествено ЦИК ще се съобрази с това решение, но с днешната информация само предоставяме какво би било евентуално изменението в персоналния състав с оглед изрично дадени ни указания от страна на Конституционния съд, посочи говорителят на ЦИК Бисер Троян.

Ако изборите в 23-те секции в Турция бъдат касирани, парламентарната група на ГЕРБ ще се увеличи на 117 души, а ДПС ще остане с 37 народни представители. НС ще напусне вторият от листата на ДПС в Добрич Рушен Риза.

Той влезе на мястото на Бюрхан Абазов, чийто избор беше обявен от Конституционния съд за незаконосъобразен преди няколко месеца.

По същата причина тогава парламента напусна и Венцислав Върбанов, който след евентуално преразпределение на мандатите също ще се върне, но най-вероятно като независим народен представител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
2
 
! Отговори
кравар преди 14 години
интересното в случая е че най големите мюсюлмани или така наречените български турци са.......*** - егати майтапа.
26
3
 
7
 
! Отговори
Ники преди 14 години
Знаете ли, че в Турция двойното гражданство е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО !!! Турците са едни мръсни лицемери и АНАДОЛЦИ който никога няма да влязат в ЕС, а турчеещите се българи , ако не им отърва границата към Мала Азия е отворена, моля възползвайте се !
25
3
 
4
 
! Отговори
KOKO преди 14 години
tyrcite v tyrcia
24
12
 
4
 
! Отговори
БГ - Фес преди 14 години
И да си умрете от яд и от мъка ДПС ще е важен фактор и за напред в Р.България . Неможете да отнемете на един гласоподавател - български гражданин с турско самосъзнание правото да определя за кого и как да гласува. Просто го забравете живеем в 2010 год.Т.Живков умря а с него умря и комунизма / диктатурата / за ,която още сънувате много от вас българите
23
3
 
8
 
! Отговори
До Турчина по долу преди 14 години
Ние турците ги изгонихме с ритници през 1912/13 г. но оставихме тък да живеят децата на потурчените и помохамеданчените българи по време на робството. Никоя майка не би прогонила чедото си, ако и да е друговерец. Сега обаче вие станахте по турци от турците и взехте много да се самозабравяте. Добре, че има умни и из между вас та да ви усмиряват доколкото могат. Само знайте, че търпението не е безкрайно и предателите се наказват по лошо и от враговете.
22
2
 
5
 
! Отговори
desso преди 14 години
Може и без да закачаш паметта на дедите ни, яще си овчата лой без да приказки!!!
21
2
 
12
 
! Отговори
кравар преди 14 години
абе в тоя сайт onli фесове ли пишат тая вечер - я да видя колко българи ще натиснат ок......ей тъй за проба......?
20
0
 
0
 
! Отговори
red преди 14 години
dano
19
2
 
9
 
! Отговори
desso преди 14 години
Продължавайте да гласувате за доган така наречени български турци, тоз "българин" много добре ви защитава интересите без да се вясва в народното събрание.Той ще ви оправи с рязаната си карабина, както го прави от 20 години.
18
10
 
4
 
! Отговори
до 14С преди 14 години
еми то това е схемата. топли отношения на ГЕРБ с ДПС. всички не спряхте да плюете как БСП били полегнали на ДПС, как били се били предали на тях. а то какво излезе. ГЕРБ се оказаха по-големи предатели от БСП. ГЕРБ са най-големите дупедавци и ***. те оставиха турските новини, те са в близко сътрудничество с Доган и шайката му, те са ЗА Турция в ЕС. ГЕРБ са истинските национални предатели. обслужващи американски, турски и еврейски интереси. както по-долу някой каза злото в България си има име, и то е ГЕРБ !!!
17
3
 
9
 
! Отговори
кравар преди 14 години
17 - много като тебе вече плакаха.......
16
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
тц тц тц. шмекереиите на Боко Тиквата край нямат. злото в България си има име, и то е ГЕРБ !!!
15
0
 
12
 
! Отговори
гаро преди 14 години
Донякъде някои инстетуции почнаха да си вършат нещата,но в съдебната система не.Крайно време е да си внесем магистрати от чужбина...
14
0
 
5
 
! Отговори
n преди 14 години
Нали щеше Местан да напусне парламента , ако стане така ..
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ДПС са готови на всякакъв достлук с ГЕРБ само и само да не пипат завоеванията им. Уж опозиция, а подкрепяли всичко, което правителството прави и приветстват октоподните афери.Така звучеше сутринта по ТВ Камен Костадинов.Използваха БСП и го захвърлиха, когато веченяма полза, червените имат неприятности, а тези никой не ги пипа. Това чака и Бойко, ако се сближи с ДПС - дерибейско - пезевенкска ***.
12
4
 
5
 
! Отговори
кравар преди 14 години
що не идеш до анадола ей тъй за разнообразие а и за калиброване на цолажа...
11
0
 
3
 
! Отговори
кравар преди 14 години
Е и ся кво на доган ага ли ше му вземат мястото....все някой трябва да го здаде...
10
0
 
3
 
! Отговори
desso преди 14 години
На БГ това и трябва.Като беше многопартийна коалиция що не просперирахме?!
9
9
 
3
 
! Отговори
бг реалност преди 14 години
Еднопартийно мнозинство в парламента не е най-добрият вариант за демокрацията.
8
7
 
6
 
! Отговори
desso преди 14 години
като искате да живеете в БГ и се пишете българи ще слушкате, за да не ви стане на вас тясно около г...а