Филчев на разпит. ДСБ зоват: Направо го арестувайте!

Питат бившия главен прокурор за протекцията му над Трактора
15 фев 2010 21:53,
89
Филчев на разпит. ДСБ зоват: Направо го арестувайте!
Снимка: Булфото

Бившият главен прокурор Никола Филчев ще бъде извикан на разпит в прокуратурата по делото срещу Алексей Петров и групата "Октопод", съобщава Дарик радио.

Филчев ще бъде питан за протекцията му над Алексей Петров, ролята му за вкарването на Петров в службите за сигурност, за скандални назначения в прокуратурата и за потулването от военна прокуратура на разработката "Бизнесмени" на МВР.

Още по темата

По-рано в понеделник бившият директор на Националната служба "Сигурност" в правителството на ОДС Атанас Атанасов обяви, че е време бившият главен прокурор Никола Филчев да бъде разследван и арестуван, както и да се установи връзката между него и задържаната група на Алексей Петров.

Атанасов уточни, че Алексей Петров е станал агент на прикритие през есента на 2000 г. под натиска на Никола Филчев.

Аз дори бих казал, че е време Филчев да бъде арестуван и да бъде разследван. Защото ние години наред настояваме за разследване на дейността на бившия главен прокурор и на прокуратурата, като място за покровителстване на организираната престъпност, но това до момента не е направено - заявява Атансов, цитиран от официалния сайт на ДСБ.

В неделя министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обяви, че все още в контролните органи има хора от приятелския кръг на Филчев, които работят срещу държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
1
 
! Отговори
сара преди 14 години
ДСБ - дава акъл ко да ся прай????!!!!!*** ***
74
0
 
2
 
! Отговори
Rudi преди 14 години
Тия седесари нямат ли срам да се показват и съвети да дават след това тяхно управление и поразиите които направиха. 5 човека се правят на управляващи и не могат да разберат че от тях нищо не зависи
73
1
 
4
 
! Отговори
Гражданин преди 14 години
Филчев казва доста неща в прав текст, а други с подтекст. Който разбрал, разбрал, който не, ще гледа екшъни, организирани за публиката и ще задоволява първичните си страсти за мъст.
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ама как точно си избрал ник нейм-а. Преди да си склонен да вярваш, опитай и да помислиш. Трудна работа е мисленето, но пък ако се опиташ да мислиш, няма да ти се налага сляпо да вярваш.
71
7
 
5
 
! Отговори
гольо преди 14 години
Не съм особен фен на ДСБ, особено след като разбиха СДС, но според мен Костов е един от най-опитните и умели съвременни политици. Много знае и много може. За това съм склонен да вярвам на ДСБ, а също така не изключвам и някакво участие на Костов в подготовката на "Октопод".
70
1
 
2
 
! Отговори
x преди 14 години
mojeli takava vlast da se dava na takiva poriadachni hora ,vijte kakva nevinna fizionomia vadi,shtete razplache oshte malko ,a vatre v nego ciala hiena.koi znae kak nise prismivat tia ,iznesoha si parite v chujbina i sega gi fanete za madite.....
69
9
 
9
 
! Отговори
Смях преди 14 години
Ама нали Костов назначи Филчев за главен прокурор? Ако Филчев е луд и престъпник, то какъв е Костов че избира такива кадри?
68
2
 
13
 
! Отговори
sisi преди 14 години
Този *** Филчев директно затвор за него *** долен
67
13
 
5
 
! Отговори
Aman преди 14 години
Филчев го натресе правителството на Костов....така че по-добре да занемеят
66
12
 
4
 
! Отговори
Бай Пешо преди 14 години
Костов май забрави , че последно преди да сдаде поста посети Филчев да му напомни кой го е предложил.Що се отнася до Филчев , той е същият мошенник като Костов , а с убития прокурор Колев са били до назначението му много добри семейни приятели.Затова хората са казали с приятели яж и пий ама алъж - вериж йок.
65
11
 
10
 
! Отговори
Pro преди 14 години
Като арестува г-н Филчев да последва арест на г-н Костов и г-н Атанасов, защото бившия главен прокурор знае моного неща за последните двама. Кураж господа управляващи ще излезете начисто в българската история.
64
1
 
17
 
! Отговори
Смехурко преди 14 години
У нас комунисти са станали безимотни и мързеливи хора,привлечени от обещанията за лесен живот!
63
11
 
9
 
! Отговори
Ваня преди 14 години
Зовяли костовци арестувайте филчев. Забравиха че той стана главен прокурор по тяхно време и точно Иван Костов - този *** го направи главен прокурор на републиката. Много ли знае филчев за тях че искат ареста му. Забравиха че смукаха до забрава от парите на Алексей Петров сега и него арестуват. Боже тази държава няма срам никой от политиците ни.
62
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
поредния цирк. филчев беше прокурор на костов велчев на станишев. маи трябва да арестуват всички или да грабваме сопите иначе оправия няма.
61
4
 
4
 
! Отговори
ЖИВА преди 14 години
ВЪОБЩЕ НЕ МЕ ИНТЕРИСУВАТ ТЕЗИ ГЛУПОСТИ С КОИТО НИ ЗАНИМАВАТ ПО ТЕВИЗИЯТА ЯСНО ,4Е Е РАЗ4ИСТВАТ СМЕТКИ.И МАЛКИТЕ ДЕЦА ГО РАЗБРАХА. ПО-НАГЛИ ОТ ДЕПОТАТИТЕ НЯМА. СОФИЯ НЕ Е БЪЛГАРИЯ .КАДЕ БЕШЕ Б.Б И КАКВО Е ПРАВИЛ КАТО ГЛАВЕН СЕКРЕТАР И ТОИ КРАЛ С ТЯХ А СЕГА МНОГО КАДИРЕН И 4ИСТ.НА ФОНА НА ТАЗИ ТРАГЕДИЯ ТОЛКОВА МНОГО КЪЩИ И ХОРА ПОД ВОДАТА. В ЯМБОЛ ВЕ4Е МЕСЕЦИ ТУ ИМА ТУ НЯМА ВОДА ВЕ4Е 2 ДНИ НЯМА ТОВА Е ТРАГЕДИЯ КМЕТА НЕКАДЪРЕН И НАГЪЛ ГЕРБАДЖИЯ РАБОТИ САМО ЗА СВОИТЕ ФИРМИ. ЛЪЖАТ И НИ ПРИСПИВАТ.
60
11
 
3
 
! Отговори
ива преди 14 години
да бе.само него ли да арестуват.ами иван костов кога......
59
0
 
2
 
! Отговори
Данчо преди 14 години
"Всичките са маскари"не е лителатурен израз.Съвсем обективно определение в сегашно време!Крайно време е да се осъзнае,че крадеца вика дръжте крадеца!Какви тунели могат да изкопаят под Балкана всичките самозвани пишман политици и хайдуци от 20години до днес!НО,НАРОДА ДРЕМЕ!!!
58
0
 
5
 
! Отговори
Къри преди 14 години
До 10.Чул те Господ,в момента ни управлява Тато,според теб след това е Костов.
57
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
този мъстак нищо няма да каже знам го аз
56
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Атанас Атанасов