Ат. Атанасов: Да разследват и кръга около Филчев

Шумът около Трактора измествал вниманието от "трактористите"
15 фев 2010 10:41,
65
Ат. Атанасов: Да разследват и кръга около Филчев
Алексей Петров – Трактора. Снимка: БГНЕС

"Фиксирането върху Трактора измества фокуса от това кои са трактористите".

Това коментира пред БНТ бившият директор на Националната служба "Сигурност" Атанас Атанасов по повод ареста на доскорошния агент в ДАНС Алексей Петров – Трактора.

Според Атанасов е време да се разплете цялата група, функционирала около бившия главен прокурор Никола Филчев, и може би е крайно време той да бъде "прибран".

Бившият директор на НСС заяви, че вниманието трябва да се насочи към политическия проблем.

По думите му в България има партии, които са си взаимодействали с части на организираната престъпност, за да задържат властта.

Според Атанасов класически случай за подобна структура е Сергей Станишев и групата на Алексей Петров с цел да се пребори с вътрешнопартийния си противник Румен Петков.

"През 2001 година хора, свързани с "Мултигруп", взеха торба пари и отидоха в Мадрид, за да доведат тук Симеон Сакскобургготски, и след това беше сформирано правителството, в което участваше политическото представителство на "Мултигруп" – ДПС", каза Атанасов.

Той допълни, че Алексей Петров е бил привлечен към секретния апарат на НСС в късната есен на 2000 година по личното настояване на тогавашния главен прокурор Никола Филчев.

На въпрос защо Филчев е настоявал Алексей Петров да бъде привлечен в службата, ексдиректорът на НСС заяви, че Петров е можело да бъде полезен за разследването или прикриването на определени дела.

Службите за сигурност се стремят да придобиват свои източници в ъндърграунд средите, допълни Атанасов.

Още по темата
Според него е изключително важно да се установи защо Алексей Петров бе неформалният председател на ДАНС.

"Като член на Комисията за контрол на ДАНС съм се натъквал на много смущаващи неща в дейността на агенцията, когато Петров е бил част от нейното ръководство", коментира от своя страна депутатът от ДПС Камен Костадинов.

По думите му въпросът за присъствието на Алексей Петров в агенцията е поставен от ДПС още при предходното правителство на най-високо ниво.

Камен Костадинов заяви, че ДАНС е използвана за политически поръчки, като даде пример със случая „Рибново”, където, за да се угоди на Яне Янев, е вдигната жива сила, която да докара на разпит кмета Ахмед Башев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
1
 
! Отговори
Bati Zlatko преди 14 години
Tva marshavo choveche Atanasko KaGeBasko kokvo marmori,fantasmagori,vse Zara im se Privizda na KGB-republikanzite ot vsichki boichki...ot 2001 edna pesnichka barbori,no REZULTATA go Obori-togava propadna SDS,zastoto Zastana s/u ZARA,razkrivaiki Istinata che Goliama chast ot Sinite sa agenti na Moskva-Ne Ka Ve De i KGB...Zariat e nai -Uspeliat Balgarski Darzavnik i EDINSTVENIA LEGIIMEN TAKAV SEGA...
54
1
 
1
 
! Отговори
Andreshko преди 14 години
Vreme e da hvanat i dalaverite na Kostov.Tazi privatizatsia ne mi haresvashe,zashtoto imoti,koito dyrjavata otchujdavashe gi plashtashe dobre i dolara beshe dva leva,a kogato se vryshtaha imotite na bivsshite sobstvennitsi te vyrnaha syshtata stoinost kato tsifra,no edin dolar beshe okolo hiliada leva,t.e. hartiiki i kato mahnaha trite nuli.Taka beshe izpraznena dyrjavnata hazna.
53
2
 
1
 
! Отговори
Василев преди 14 години
представяте ли си как щеше да реагира американската журналистика, ако бивш съдружник на президента (пояснение за тъпите гербери - Алексей Петров е съдружник на ББ) е арестуван с обвинения за тежки престъпления. Никой нямаше да говори за съдружника всички щяха да разнищят президента (ама де ги честните *** да се занимаят с Бойко *** пожарникарче).
52
1
 
3
 
! Отговори
бг преди 14 години
щерката на филчеф има хотел на носа - как да не браниш този убав кмет докато си главпрокурор... така е било по селца и паланки, брюксел затваря глава правосъдие - смешници по света и у нас и овци-данъкоплатци
51
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
то не бяха борци, културисти,сервитьори, бизнесмени и какво ли не. остава да извадят някой ватман бандит и някоя баба мафиотка или някой дядо разбойник.
50
2
 
1
 
! Отговори
rave преди 14 години
Taq *** Atanasov... pak li metur se mine? pulna proverka na vsi4kiot ministur predsedatelq do 4ista4kata...Stiga sa se praili na interesni
49
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Филчев в затвора ВЕДНАГА.
48
2
 
7
 
! Отговори
оплетени като свинск преди 14 години
КОСТОВ назначи ГНОМА /Атанасов/ и Филчев. ГНОМА /Атанасов/ и Филчев назначили Трактора и му дали задачите за действие. ЕЕЕ кой е за връзване...Ааа, а ГНОМА /Атанасов/ залагал някога си бръмбарчета на Филчев, а Филчев пък го дал на прокурор и за това сега Гнома джавка като Пале срещу Филчев. Бойко пък бил ортак и на една акъл с Трактора, една и съща бандитска дейност вършили и мани маниии..... Абе оплетени като свински черва.....
47
2
 
1
 
! Отговори
niko преди 14 години
KADE SE SKRI I ONAZZI MISHKA ORLIN AVRAMOV DETO ZAKLAHA MOMICHETO S IDIOTA FILCHEV.
46
2
 
1
 
! Отговори
Терорист преди 14 години
Докато Пудела лаеше срещу РЗС и Я. Я., сините възторжено му ръкопляскаха. Въпреки че много добре им беше известно, че Янев не е ***, най-малкото заради факта, че през последните години е теглил *** на повечето демократки под 40 г. възраст в ОДС, пък и в левицата. Нито е получавал финансиране от "Наглите", по простата причина, че разполагаше с много добри финансови източници, вкл. зад граница. Сега обаче Пудела захапа и техния крачол.
45
1
 
4
 
! Отговори
Джуджу преди 14 години
ГНОМЪТ се развихря - 2-ра част!
44
1
 
1
 
! Отговори
МУСТАФА преди 14 години
Добре, че и съдиите в страната не са прости, трудно допускат в затвора, или само крайно нуждаещи се, такива дето са обрали кварталната бакалия, например за да нахранят децата си.
43
1
 
1
 
! Отговори
;) преди 14 години
правилно!защо са ни усигуровки....всички старци да станат разбойници и после заслужен отдих в затвора ако успеят да излъжат съда да не ги пусне да мрът в мизерия на свобода!
42
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Филчев е за лудницата. Но трябва да разследват и кръга Гоце. Именно Гоце прати Филчев посланик веднага след преключването на мандата му като прукорор, за да не му се търси отговорност за спрените дела. Гоце е в центъра и баща на организираната престъпност в Б-я.
41
3
 
9
 
! Отговори
АЛЕКС2 преди 14 години
ПОЗНАЙ ОТ 3 ПЪТИ КЪДЕ В ЦЯЛАТА ЧЕРВЕНА ИСТОРИЯ СТОИ ПЪРВАНОВ-ГОЦЕ
40
1
 
7
 
! Отговори
МУСТАФА преди 14 години
Като взема предвид Европейските изисквания на които трябва да отговарят местата за лишаване от свобода, като пример, отопление, храна, пълно медицинско обслужване, съм сигурен, че 80% от пенсионерите, като Филчев, ще признават всякакви престъпления и ще нахлуят с шутове по затворите, само и само да се доберът до някоя уютна килия.Добре, че Борисов, засега удържа порциона на затворите, в противен случай и тези дето са вътре няма да можем да изпъдим.
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ами ,човекът е надалеч и с имонитет....като има данни за него що не е арестуван до сега.
38
2
 
14
 
! Отговори
ba6gad преди 14 години
Някой от вас да си спомня,КОЙ ПО ДЯВОЛИТЕ БЕШЕ ТОЗИ НАГЪЛ ТИП,НАЗНАЧИЛ УБИЕЦА НИКОЛА ФИЛЧЕВ ЗА ПОСЛАННИК В КАЗАХСТАН/може да бъркам държавата/?Смятай колко нагъл трябва да си за да дадеш на тази *** подобна длъжност,но това е нищо в сравнение с ПРИЕМАНЕТО НА ДЛЪЖНОСТТА ОТ УБИЕЦА НА ЖЕНИ-ФИЛЧЕВ.Жив да не е да види на колко ще го осъдят,такива не заслужават да живеят.
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Gadnia durjawica!
36
6
 
9
 
! Отговори
А.Петров преди 14 години
Да разследват и кръга около Атанасов.