ДПС сърдити: Ще съдим държавата в Страсбург

Хората на Сокола контраатакуват решението на КС
16 фев 2010 18:40,
307
ДПС сърдити: Ще съдим държавата в Страсбург
Снимка: БГНЕС

ДПС е първата българска партия, която ще оспори решение на Конституционния съд.

Според Христо Бисеров анулирането от Конституционния съд на вота в 23-те секции в Турция е "погрешно, неправомерно и порочно".

Депутатът твърди, че е нарушено правото на партията му на защита.

Според Бисеров решението на КС поставя държавата в хипотеза на нов изборен резултат.

"Това дава възможност на партията да го оспори", категоричен е той.

По принцип срокът за оспорване на вота е до 14 дни след датата на изборите. От него се възползваха от РЗС.

Сега обаче ДПС ще поискат главният прокурор да сезира Конституционния съд по тяхната жалба.

Още по темата

От партията на Ахмед Доган увериха, че ще стигнат докрай за анулирането на неприятния за тях резултат. Ще бъде сезиран и съдът в Страсбург.

По думите на Лютви Местан с днешното си решение българският съд е нарушил конституционното право на хората, които са упражнили правото си на глас в Турция.

Местан обясни, че те не са виновни по никакъв начин, ако някой е пропуснал да се подпише под протокола.

Малко след като избухна скандалът с изборните нарушение в Турция, от ДПС посочиха, че подобни сигнали има за секциите в още много чужди държави. В Мадрид например са гласували почти 3000 души само в една секция.

Подобна била и ситуацията в Париж и Чикаго.

При предстоящата атака на изборния резултат обаче от ДПС няма да правят сравнение с гласуването в другите държави зад граница.

Те ще настояват единствено да им бъде върнат мандатът и Рушен Риза, който е и заместник-председател в партията, отново да седне на депутатската скамейка. Всъщност Риза почти не усети какво е да си депутат. Самият той влезе в парламента на мястото на Бюрхан Абазов, отново след решение на Конституционния съд.

Интересен е казусът с депутата Венцислав Върбанов. Той си тръгна от 41-вото народно събрание след бурен скандал със Синята коалиция. Сега трябва да се върне пак там.

Върбанов обаче едва ли ще го направи, защото тогава се почувства предаден от лидерите Мартин Димитров и Иван Костов. Двамата подкрепиха искането на Михаил Михайлов за преразглеждане на изборния резултат. Ако Върбанов още е обиден на сините, то тяхната група в парламента ще остане с човек по-малко – от 15 на 14 депутати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
0
 
2
 
! Отговори
НедоВОЛЕН преди 14 години
Да, гласуваха хората и сега им е гот - затварят болниците, внедряват ГМО, е поне отпуснаха парите от Евросъюза та някой поне лев да влезе в нечий джоб. В ЧИЙ ЛИ ЩЕ ВЛЕЗЕ - А познайте от ПЪРВИЯ ПЪТ
212
0
 
1
 
! Отговори
...?... преди 14 години
Очаквам някой ден такива като тебе да се отървете,от ХОМОТА на измислената история.Толкоз сте културни и интилигентни че сте готови да плюете и невинни хора.АШКОЛСУН!!!
211
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
КРАДЦИ И МОШЕННИЦИ.......вече никога няма да сте на власт....хората се осъзнаха и гласуваха.
210
3
 
2
 
! Отговори
Honorik преди 14 години
Pomnite li kak Bush stana amerikanski prezident na parvite izbori?Sas sadebno re6enie,vapreki,4e ima6e po-malko glasove ot Al Gore.Taka,4e za6to i tuk sadat da ne kasira izborite?V dne6no vreme vsi4ko e vazmojno,kogato iska6 da polu4i6 pove4e vlast.
209
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Тази незаконна етническа партия нанесе толкова много злини в политическия живот и икономиката на България,че отдавна е осъдена морално от БЪЛГАРСКИЯ НАРОД !
208
2
 
5
 
! Отговори
Bulgaristan преди 14 години
ДПС е най-измислената партия в България. Чудя се защо въобще турците гласуват за нея. Ако си турчин и не си про ДПС ориентиран, за теб всички врати са затворени. Като на времето БКП. Жалко за умните турци в България. Толкова ли не можете да гласувате за някой друг и да махнете хомота от шията си? Докато тази партия съществува в България, тук турска интелигенция няма да има.
207
5
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
И новините по БНТ щяхте да закриете . Колкото ги закрихте тях толкова ще закриете и ДПС
206
1
 
2
 
! Отговори
first преди 14 години
Oshte komentara ne e pusnat i ima negativen glas,nqkoi nqkude plashta!!!!!!!!!!!!!!
205
2
 
3
 
! Отговори
first преди 14 години
Da neka da zakriqt protivozakonnata partiq i prestypnite i lideri i da sprut gadnite *** na tyrski...puk da ne ravat 4e ptupkvame prava da slojat nqkakvo nau4no obrazovatelno predavane po prodajnata televiziq za izdevatelstavata na turcite v Bulgariq
204
2
 
10
 
! Отговори
noname преди 14 години
Абе, няма ли някой да осъди Конституционния съд за това, че разреши регистрацията на противоконституционна партия в България??!!
203
2
 
3
 
! Отговори
Bulgaristan преди 14 години
На китайски. Те българският не го научиха. Турският, ако ги чуе някой, който разбира, ще се хване за главата. Така, че няма да е на тези двата. Аз им предлагам на китайски.
202
2
 
8
 
! Отговори
kkk преди 14 години
А в Страсбург на какъв език ще пледирате на български или на турски????И дали българските данъкоплатци ако ще и ваши избиратели да са ще се радват да ви плащат масрафа???Кое си право защитавате, да лъжете безнаказано както до сега ли???!!!!Крайно време е да се приложи конституцията спрямо вашата партия,карайте в същия дух пък ще видите от къде изгрява слънцето....
201
1
 
7
 
! Отговори
Опълченеца преди 14 години
Вън от България - рязана карабина - *** Доган. Вън *** турски.
200
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
rezani ku4eta besni-samo *** za vas!!!
199
3
 
8
 
! Отговори
ахмед преди 14 години
леко да им нарушиш кефа и дпс веднага ще се оплаква на европата сякаш там боб хвърлят за тях
198
2
 
10
 
! Отговори
Чудак преди 14 години
Чудя се какво ли ще отсъдят съдиите на Страсбург,като видят клипа на Сокола :аз давам парите,аз назначавам,аз определям,аз ,аз аз ит.н.
197
6
 
2
 
! Отговори
tr преди 14 години
ste sidyat bg i ste ima sveji pari za dps kakto vinagi vie si layte ha ha
196
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
в турция живеели 2,5 милиона българи..или както там беше с български актове за раждане..ами то по тази логика 40 милиона там са българи бре...като почнеш от караманската държава на българите и свършиш с еничарите...самозабравяте се...и колко от тези 2,5 милиона плащат данъци в България и са доказани българи???
195
2
 
6
 
! Отговори
.I. преди 14 години
БУАХАХАХАХАХАХА - щели да се оплачат в Страсбург. Имаше някога един виц дето Дявола се оплакал на Господ, че Сталин бил прекалено жесток към съгрешилите души...
194
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
МРЪН-МРЪН ВЗЕХА НИ ДЕПУТАТА, МРЪН-МРЪН ДИКТАТУРА, МРЪН-МРЪН, ЗАИГРАВ С ЕТНИЧЕСКАТА КАРТА. МУАХАХАХАХАХАХА