ДПС сърдити: Ще съдим държавата в Страсбург

Хората на Сокола контраатакуват решението на КС
16 фев 2010 18:40,
307
ДПС сърдити: Ще съдим държавата в Страсбург
Снимка: БГНЕС

ДПС е първата българска партия, която ще оспори решение на Конституционния съд.

Според Христо Бисеров анулирането от Конституционния съд на вота в 23-те секции в Турция е "погрешно, неправомерно и порочно".

Депутатът твърди, че е нарушено правото на партията му на защита.

Според Бисеров решението на КС поставя държавата в хипотеза на нов изборен резултат.

"Това дава възможност на партията да го оспори", категоричен е той.

По принцип срокът за оспорване на вота е до 14 дни след датата на изборите. От него се възползваха от РЗС.

Сега обаче ДПС ще поискат главният прокурор да сезира Конституционния съд по тяхната жалба.

Още по темата

От партията на Ахмед Доган увериха, че ще стигнат докрай за анулирането на неприятния за тях резултат. Ще бъде сезиран и съдът в Страсбург.

По думите на Лютви Местан с днешното си решение българският съд е нарушил конституционното право на хората, които са упражнили правото си на глас в Турция.

Местан обясни, че те не са виновни по никакъв начин, ако някой е пропуснал да се подпише под протокола.

Малко след като избухна скандалът с изборните нарушение в Турция, от ДПС посочиха, че подобни сигнали има за секциите в още много чужди държави. В Мадрид например са гласували почти 3000 души само в една секция.

Подобна била и ситуацията в Париж и Чикаго.

При предстоящата атака на изборния резултат обаче от ДПС няма да правят сравнение с гласуването в другите държави зад граница.

Те ще настояват единствено да им бъде върнат мандатът и Рушен Риза, който е и заместник-председател в партията, отново да седне на депутатската скамейка. Всъщност Риза почти не усети какво е да си депутат. Самият той влезе в парламента на мястото на Бюрхан Абазов, отново след решение на Конституционния съд.

Интересен е казусът с депутата Венцислав Върбанов. Той си тръгна от 41-вото народно събрание след бурен скандал със Синята коалиция. Сега трябва да се върне пак там.

Върбанов обаче едва ли ще го направи, защото тогава се почувства предаден от лидерите Мартин Димитров и Иван Костов. Двамата подкрепиха искането на Михаил Михайлов за преразглеждане на изборния резултат. Ако Върбанов още е обиден на сините, то тяхната група в парламента ще остане с човек по-малко – от 15 на 14 депутати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Има турци в България и си имат партия.Друг е въпроса какво прави богатата партия с бедните си избиратели.Това е лична партия на Доган и той си прави каквото си поиска.Миналата година разбрах че и Кауфланд-България е фирма на ДПС.Може да си представите какви са мащабите на догановските фирми.Как мислите имало ли е представители на Атака във всяка секция в Бурса примерно.Там са гласували хора които не знаят български.
152
4
 
9
 
! Отговори
БГ преди 14 години
Хахаха, кой ще съдите веее, ВЪН от БЪЛГАРИЯ !!!
151
0
 
6
 
! Отговори
до 197 преди 14 години
Има български граждани . А етноси много има в нашата страна г-н Памирски.
150
5
 
3
 
! Отговори
патафил преди 14 години
Първата Турска партия в Р. България . Така е по правилно и така трябва
149
1
 
5
 
! Отговори
от 198 преди 14 години
Нашите реални управници не са българи... И така ни оправят, че все ни болят задниците....
148
3
 
9
 
! Отговори
198 преди 14 години
Ами, да съдят! От Страсбург пък, най-вероятно ще осъдят България, за тази постъпка, с което ще нагнетят още повече нетърпимостта. Това обаче е идеално за американската *** - ние сме им най-полезни, когато сме бедни, прости, раздирани от етнически конфликти. Докато се занимаваме с дребните си битовизми, считайки ги за извънридно важни, те ще могат да си разполагат не само щитове, ами каквото им се прииска.... Ние нямаме управници, дами и господа! Всички са марионетки..
147
2
 
11
 
! Отговори
БГ преди 14 години
Няма такъв стремеж у българите. Има единствено стремеж да изпратим турците в Турция и *** в Индия. Какво лошо виждаш в това. Ако някой се настани в дома ти, ти ще го търпиш ли?
146
1
 
9
 
! Отговори
Daniel преди 14 години
Това са престъпници които работят против България (влючително и мюсулманите в БГ). Престъплене и те да останат безнаказани.
145
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Проблемът на един ЕТНОС да има партия е че е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО. Като не ти харесва, ходи в третия свят.
144
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
*** си явно.*** и Българин са съвсем отделни неща.Има Български Мюсюлмани. Няма Български турци - тва са 2 взаимно изключващи се нещя. Ако един *** не се нарича българин, значи няма право да се възползва от правата си на такъв.
143
9
 
3
 
! Отговори
Pamirski преди 14 години
Ima li v Bungaria Turski etnos? Ima razbira se. Kakav e problema tozi etnos da ima svoia partia?Nikakav. Te i sega si imat partia,no samo se nadlagvame ,che ne e etnicheska,za da minava nomera pred konstituciata. Mnogo sa darjavite s etnicheski partii i tova ne prechi nikomu.Kakav e tozi stremej u bulgarina i poslednia *** da go pishem bulgarin
142
0
 
7
 
! Отговори
ЕМИЛ преди 14 години
ЖИВКО ,ПРАВ СИ.АКО ПОГЛЕДНЕМ ГЪРЦИТЕ?КОЛКОТО И ДА ГИ МРАЗЯ ТЕ АКО БЯХА В НАШИТЕ УСЛОВИЯ ЖИВИ ЩЯХА ДА ПЕКАТ ПИШМАН - ДЕПУТАТИТЕ НИ.
141
3
 
14
 
! Отговори
Живко преди 14 години
Не винете Доган,всеки прави това,което обществото му позволява.Ние сме виновни,че сме търпели и още търпим едно алкохолизирано старче,което по скоро има вид на облъскана и проскубана сова,отколкото на горд сокол.Някой му гради имидж,всъщност е жалък ,елементарен манипулатор.
140
3
 
5
 
! Отговори
ЕМИЛ преди 14 години
НОРМАЛНО.МЕДИ ДОГАН СИ РАЗИГРАВА КОНЯ.ЧЕНГЕТО ОТ ДС ОБЛЕЧЕНО В НЕДОСЕГАЕМОСТ.
139
4
 
4
 
! Отговори
ззз преди 14 години
ХАХАХАХАХ ми пръднете на ****
138
3
 
5
 
! Отговори
депесешит преди 14 години
Снимката - един *** и 2-*** дето му го л...т непрекъснато ...
137
4
 
16
 
! Отговори
Tina преди 14 години
Аз се надявам ДПС да заведат дело в Страсбург. И тогава България да представи пред световната общност лицето на "българската" партия ДПС - с всичките им интриги и престъпления, с доказателства за издигането на чешма в памет на терористи, за миналото на нейните лидери-терористи, за кражбите, кадруването, прехвърлянито на милиони евро към турски фирми, а не към европейски, за нанесени пагубни щети върху природата и т.н. и т.н. Моля ви, г-н Доган и г-н Местан, разкрийте лицето си пред целия свят!
136
5
 
10
 
! Отговори
поли преди 14 години
Аз предлагам докато е ББ да се забрани на хора които не живеят в Б-я да им се отнеме правото да гласуват.Независимо,че и моите синове живеят в чужбина аз съм на това мнение,
135
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Недейте обръща внимание на писанията на шепа пубертети тук Българите не са лоши хора
134
5
 
12
 
! Отговори
българин преди 14 години
Толкова ли е трудно да се промени закона,за да имат право само живеещите в България да гласуват.Изпадам в ярост като ги видя тия пингвини по време на изборите.Но виновни са нашите политици.А що се отнася до мутрата Доган не ми се говори.Отдавна трябваше да е в затвора или 2 метра под земята.Причинява ни всичко това, защота му се позволява.Той е селски хитрец.