Никой не може да ме убеди, че в съда няма корупция!

Цветан Цветанов продължи с упреците към третата власт
19 фев 2010 16:21,
261
Никой не може да ме убеди, че в съда няма корупция!
Снимка: БГНЕС

"Никой не може да ме убеди, че към настоящия момент в съдебната система няма корупция и корумпирани, както и никой не е в състояние да ме убеди, че и в МВР няма корупция и корумпирани".

Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред журналисти в парламента на въпрос дали не е оказвал натиск върху съдебната система с изказванията си.

Цветанов увери, че не е давал указания на съда, нито се старае да прави това.

"За мен е важно всеки един от представителите на дадена институция да назовава проблемите с истинските им имена", каза той.

Цветанов обясни, че всекидневно са залавяни служители на различни постове в МВР, които са извършили престъпления или са част от някаква престъпна група, или са корумпирани, и препоръча подобен подход да има и в съдебната система.

Попитан не е ли МВР институцията, която разкрива престъпленията, включително и в съдебната система, Цветанов отговори, че там работа е по-специфична.

Вътрешният министър определи като несериозни изказванията на Алексей Петров за личните мотиви за операцията "Октопод".

Още по темата
"Това са несериозни неща, но се търсят формата и начинът тези хора да излязат като герои от престъпната дейност, която са вършили на територията на страната", смята той.

Министърът коментира освобождаването на петимата задържани при акция „Октопод” с думите: „Тази група, за да не оказва влияние, трябваше да са с постоянна мярка. Съдът е решил, че няма достатъчно доказателства”.

По отношение на свидетелите по делото Цветанов заяви, че това са хора, които са загубили доверие в държавата поради връзките на "Октопод" със съдебната система.

В момента се правят насрещни проверки по тези свидетелски показания за бездействието на правоохранителната и правораздавателната система през годините, допълни министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари