АЕЦ Белене с руски инвестиции? Първанов не чул притеснения в Брюксел

Президентът разговаря с комисаря по енергетика
22 фев 2010 22:25,
106
АЕЦ Белене с руски инвестиции? Първанов не чул притеснения в Брюксел
Снимка: БГНЕС

Президентът Георги Първанов разговаря в Брюксел с комисаря по енергетика Гюнтер Йотингер, съобщава БНТ.

Първанов изтъкна, че не е чул притеснения за това, че АЕЦ „Белене" ще се изгражда с руски инвестиции.

Президентът е убеден, че ЕС смята за равностойни проектите НАБУКО и "Южен поток".

Делът на ядрената енергетика в енергийния баланс в Европа и в света със сигурност ще се увеличава. Особено важно в това отношение е стремежът у нас да бъде създаден европейски проект, към който се приобщават инвеститори от Германия, Франция и други страни, проявяващи интерес, заяви още президентът.

Българският президент се срещна с държавния глава на Белгия крал Албер II.

Разговорът между двамата се състоя в кралската резиденция в брюкселския квартал "Лаакен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
0
 
! Отговори
Дяволът преди 14 години
КОГА ЩЕ ИЗЛЕЗЕТЕ ОТ КАЗАНА и/или има ли по самоунищожителна и самоунижаваща се нация от българите.Към форума: посочете ми само един известен българин в новата история, който да не е омаскарен?
78
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Само че те няма да ни спрат газа.
77
0
 
2
 
! Отговори
BG преди 14 години
Някой може ли да ми каже Гоце защо се е разприпкал напоследък? Да не изтрепа всичкия дивеч и сега да му е скучно? Едва ли...
76
1
 
4
 
! Отговори
Милен преди 14 години
Брюксел, извинявай, че тази твар се зове президент и представлява красивата ни страна. Извинявай, че този мерзавец, който стои в основата на всичките ни страдания през последните години, се явява наш говорител. Той е говорител на мафията, на новозабогателите му приятелчета, чийто интереси отстоява. Тази гнида Гоце няма нищо общо със страдащите си сънародници. Извинявай, Брюксел!
75
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хе.хе..Набуко е фантом...Газпром изкупи по-голямата част от залежите и сключиха договори с турците, така че е почти ликвидиран.:))))
74
3
 
7
 
! Отговори
СССРейчо преди 14 години
ГОЦЕ Първанов е комунист разузнавач ??Уж ходи някъде, уж консултира, но все за СССР-Путин си мисли. Червената мафия няма нито срам, нито спиране. Такъв е и Бойко Борисов. Сега ГОЦЕ ще му нареди да прави АЕЦ Белене с Путинови пари, на наша територия ..... За да му берем ние грижата. Мафия. Ако крадат повече от мужиците, а по-малко от нас, комунистите са си все мошеници....
73
2
 
1
 
! Отговори
Honorik преди 14 години
Pove4eto izkarvaniq tuk sa pod4ineni na emociite.Vijte,4e dori Germaniq vnasq ruski gaz i dori rusnacite gledat trabata da zaobikalq Pol6a,koqto e vrajdebna kam Russia i iska6e amerikanska PRO na svoq teritoriq.Mnogo darjavi ot zapadna Evropa sa zavisimi ot ruskiq gaz,a sa v NATO i EC.E,6tom edna Germaniq-edna ot nai-razvitite strani e zavisima i vnasq gaz ot Russia,kakvo ostava za nas togava?Sprat li ni gaza i ostava6 bez parno i izmrazva6.Za drugite nujdi ne govorim.Taka,4e mislete prakti4no.
72
2
 
4
 
! Отговори
666 преди 14 години
van rusnacite i parite im ot balgaria
71
1
 
1
 
! Отговори
аз преди 14 години
Глупаво е да говориш без да мислиш
70
2
 
3
 
! Отговори
В подкрепа на Българ преди 14 години
Да тези трябва да се съкратят ,но пич Белене се прави за да изнасяме ток а,не за за наша консумация.А на изхода и на входа фирмите вече се знаят.Ама ние несме от тях.
69
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Кралят е пазговарял с погнуса
68
1
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
упс - русофоби.
67
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
абе стига с тая Европа,никой не им пречи да идват и да инвестират.
66
2
 
7
 
! Отговори
хахо преди 14 години
Каква независимост?!?!Американските рейнджъри са тук, а не братушките. Хайде малко мислете преди да се изказвате.А след 10 години от къде ще ни идват мощностите, като и тецовете трябва да се спират, а и Козлодуй не е вечен? Мощности от дупедаване не идват?
65
4
 
3
 
! Отговори
Българин преди 14 години
79 - аман от *** русофили. Колко АЕЦ има по света и всички ли чакат на Русия?
64
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 14 години
123 - първият влак и първият автомобил са причинили злополуки още с потеглянето си. Ако човечеството се водеше по твоята логика, още да сретаме с каруци като ***.
63
3
 
2
 
! Отговори
Ядранчо преди 14 години
Аман от *** патриотари. Какво знаеш ти за руските реактори? Какво знаеш за отработеното гориво? Какво разбираш от национална сигурност? Можеш ли да вденеш какво е национална независимост? Не виждаш ли, че целта е България да бъде обмързана во веки веков с "мечката" и никога да не бъде истинска част от Европа? Знаеш ли колко е реалната цена на атомния ток? Знаеш ли колко пари са изляти в медии за да промият ума ти (доколкото въобще го има) и да ти внушат, че това е патриотизъм да ги защитаваш?
62
1
 
2
 
! Отговори
123 преди 14 години
vtori chernobil no v balgaria
61
4
 
4
 
! Отговори
Българин преди 14 години
И да - 3 и 4 блок на Козлодуй са напълно годни и безопасни и трябва да предприемем стъпки за повторната им експлоатация а не да се навеждаме пред *** от ЕС, които ни заставиха да ги спрем от политически съображения.
60
2
 
3
 
! Отговори
Българин преди 14 години
За горивото - обогатяването на урановите руди може да става и във Франция и Англия, които имат добре развита ядрена енергетика, а находища си имаме достатъчно и у нас.